فرار مالیاتی|جرایم فرار مالیاتی مطابق با قوانین 1402✅
فرار مالیاتی
یکی از کارهایی که برخی از شرکت ها و سازمان ها اغلب انجام می دهند فرار مالیاتی است. و اگر این کار را انجام دهند، سازمان امور مالیاتی میتواند این افراد را به جرم فرار مالیاتی جریمه کند، زیرا مالیات یکی از اصلیترین موارد است.
در این مقاله می خواهیم به جرایم و فرار مالیاتی بپردازیم و این موضوع را بررسی کنیم.
اگر مقالات مربوط به مالیات را مطالعه نکرده اید، پیشنهاد می شود مقالات مربوط به مالیات و امور مالیاتی را در سایت استاد حسبا مطالعه فرمایید.
موضوع مهم دیگر این است که برای سپردن امور حسابداری و مالی خود باید این امور را به شرکت ها و مجموعه های مجرب و متخصص بسپارید; مجموعه استاد حساب آرتین با سابقه درخشان و انجام خدماتی مانند: حسابداری، حسابرسی، اعزام حسابداران، آموزش حسابداری،اکسل، خدمات مالیاتی، انواع مشاوره، کوچینگ مالی و ده ها خدمات دیگر آماده خدمت رسانی به متقاضیان می باشد.
فرار مالیاتی به چه معناست؟
به کلیه فعالیت های قانونی و غیرقانونی به منظور عدم پرداخت مالیات یا پرداخت مالیات به شکل کمتر، فرار مالیاتی گفته می شود.
این کلمه در همه کشورها برای شرکت ها، افراد و سازمان هایی که از پرداخت مالیات امتناع می ورزند یا کمتر از آن پرداخت می کنند استفاده می شود.
یکی از مقررات مهم در این خصوص در بندهای 199 و 200 قوانین مالیاتی این است که: اشخاص حقیقی و حقوقی در صورت ارتکاب تخلف به جزای نقدی معادل 20 درصد مالیاتی که پرداخت نشده است محکوم خواهند شد. پرداخت شده.
و در صورتی که موسسه یا شرکت دولتی فرار مالیاتی انجام دهد مشمول تخلف اداری می شود.
از سوی دیگر موضوعی که باعث عدم پرداخت مالیات شده است، افزایش هزینه های مالیاتی و ترغیب مردم به عدم پرداخت و دور زدن قانون است.
فرار مالیاتی و جرایم مختلف مالیاتی
به تمام فعالیت هایی که به منظور فرار و عدم پرداخت مالیات انجام می شود، فرار مالیاتی می گویند، این جرایم و فرار مالیاتی انواع مختلفی دارد، اما نتیجه از همه جهات این است که شخص یا افرادی نصف و نصف مالیات پرداخته اند یا ملا نپرداخته اند. اصلا مالیات
در این قسمت قصد داریم به مواردی بپردازیم که عمد یا غیر عمد فرار مالیاتی محسوب می شود و شخص مشمول جرایم مالیاتی می شود.
- چنانچه اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه سود و زیان سه سال متوالی به سازمان تحویل نشود.
- وانمود کنید که مشمول معافیت مالیاتی است، اما در واقع مشمول معافیت مالیاتی نیست.
- استفاده از کارت ویزیت دیگران
- تنظیم قراردادها و معاملات به نام افراد دیگر
- پنهان کردن درآمد و فعالیت اقتصادی
- عدم توجه به اسنادی که اطلاعات مالیاتی را توصیف می کند.
فرار مالیاتی در ایران
میزان فرار مالیاتی در سال جاری حدود 50 تا 100 هزار میلیارد اعلام شده است اما طبق آمار 150 هزار میلیارد فرار مالیاتی صورت گرفته است که با جمع آوری این مبلغ کمک شایانی به بودجه دولت و دولت خواهد شد. اقتصاد دولت مانند صدور فاکتور جعلی، استفاده از کارت بازرگانی دیگران، کارتخوان های بی نام، قاچاق، عدم اعلام سود اصلی، ندادن مشخصات شغلی، حساب اجاره و … جرایم و فرار مالیاتی کاهش یافته و مردم به قوانین احترام می گذارند.
در صورت وجود پیچیدگی ها و مشکلات در امور مالیاتی می توانید از خدمات و مشاوره های استاد حساب آرتین با بهترین کارشناسان این حوزه استفاده کرده و از خدمات ارزنده این مجموعه بهره مند شوید.
کدام دسته از مشاغل و افراد بیشتر در معرض فرار مالیاتی قرار دارند؟
متأسفانه جرایم مالیاتی توسط اکثر اصناف و گروه ها انجام می شود و نمی توان گفت که تنها تعداد کمی از مشاغل و مشاغل این کار را انجام می دهند، اما در این قسمت مشاغل و افرادی را که بیشترین فرار مالیاتی را انجام می دهند را به شما نشان می دهیم. آورده ایم
یکی از مواردی که در فرار مالیاتی نقش پررنگی دارد افراد دارای کارت بازرگانی و اجاره یکباره هستند که بر اساس اظهارات 30 هزار میلیارد جرائم مالیاتی مختص این دسته از افراد است.
- مردم ثروتمند
- صاحبان املاک بدون ساکن
- پزشکان
- وکلا
جرایم فرار مالیاتی چیست؟
افرادی که مکلف به پرداخت مالیات هستند اما اظهارنامه تحویل نمی دهند باید به میزان 5 درصد از اموال ارائه نشده جریمه بپردازند.
و در صورت تاخیر در پرداخت، سه چهارم یک درصد در ماه شارژ می شود.
فرار مالیاتی پزشکان
از ابتدای مهر ساماندهی دستگاه های کارت خوان پزشکان اجرا می شود و متخلفان از مقررات در زمان تعیین شده به عنوان فرار مالیاتی تلقی شده و برابر مقررات با آنها برخورد خواهد شد.
فرار مالیاتی اشخاص حقیقی
در این مورد جرایم مختلفی وجود دارد، مثلاً اگر افراد حقیقی مشمول مالیات شوند و از پرداخت آن کوتاهی کنند، این افراد از 6 ماه تا 2 سال حبس خواهند داشت .
و این افراد علاوه بر حبس باید جزای نقدی نیز بپردازند .
چگونه مرتکب جرم و فرار مالیاتی نشویم؟
برای اینکه مرتکب فرار مالیاتی و عوارض مربوط به آن نشوید، باید مواردی را که در زیر توضیح داده ایم انجام دهید.
اسناد و اطلاعات را با دقت تحویل دهید .
مالیات را به موقع پرداخت کنید .
درآمد دقیق خود را در صورتحساب اعلام کنید .
قوانین مالیاتی را رعایت کنید.
رعایت قوانین مربوط به معافیت مالیاتی.
تمامی فاکتورها را بایگانی و نگهداری کنید.
نتیجه:
امروز مفهموم فرار مالیاتی،جرایم،مقررات مربوطه و …. را در رابطه جرایم و فرار های مالیاتی برای کاربران عزیز تشریح کردیم.
حتما از بقیه مقالات ما در بخش بلاگ ها در سایت استفاده نمایید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.