حسابداری طلا فروشی؛ از نحوه صدور فاکتور طلا تا میزان مالیات بر ارزش افزوده✅
حسابداری طلا فروشی؛ از نحوه صدور فاکتور طلا تا میزان مالیات بر ارزش افزوده
حسابداری را می توان به عنوان یکی از گسترده ترین ها معرفی کرد. رشته های تحصیلی مورد استفاده . این رشته در زمینه ها و مشاغل مختلف کاربرد فراوانی دارد و نبود حسابدار در هر شغلی می تواند عواقب نامناسبی را به دنبال داشته باشد. حسابداری در هر شغلی تابع قوانین حاکم بر آن حرفه است، بنابراین با وجود یکسان بودن اصول حسابداری لازم است تفاوت های جزئی آن در زمینه های مختلف در نظر گرفته شود.
حسابداران حرفه ای دارای ویژگی هایی هستند که آنها را از سایر حسابداران جدا می کند و آنها را در جایگاه بالاتری نسبت به همکاران خود قرار می دهد. این ویژگی های مهم ابزار پیشرفت در زمینه حسابداری هستند، اما نه آنقدر مخفی هستند که نتوانید از آنها مطلع شوید و نه آنقدر پیچیده که نتوانید از آنها استفاده کنید.
یکی از مشاغلی که حسابداری در آن از اهمیت بالایی برخوردار است، حرفه طلا فروشی است. حسابداری فروش طلا قوانین و جزئیات خاصی دارد که منجر به تشکیل شاخه خاصی از حسابداری به نام حسابداری فروش طلا می شود.
در گذشته دلالان طلا از روش های سنتی و دستی برای محاسبه دارایی های خود استفاده می کردند. اما به تدریج و با پیشرفت روش های حسابداری، این صنف نیز مجبور به استفاده از علم حسابداری شده و برای تطبیق نیازهای موجود با قوانین حسابداری، قوانین خاصی را برای خود ایجاد کرده است که حسابداری فروش طلا را تشکیل می دهد. p>
بسیاری از فعالان صنعت طلا و جواهر برای انجام امور حسابداری به یک متخصص نیاز دارند اما برای یافتن فرد مورد نظر با مشکلات زیادی روبرو هستند. در این مقاله حداقل اطلاعات یک حسابدار صنعت طلا و جواهر به اختصار بیان شده است.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
3 نکته که یک حسابدار فروش طلا باید بداند!
- اشراف کامل صنعت طلا و جواهر
با توجه به اینکه حسابداری فروش طلا با سایر صنایع متفاوت است، داشتن تخصص حسابداری به تنهایی کافی نیست. بنابراین شخصی که حسابداری طلا را شروع می کند ابتدا باید نحوه خرید، فروش و به طور کلی نحوه انجام معاملات و حسابداری در این تجارت را بیاموزد.
- تفاوت حسابداری فروش طلا با سایر اصناف
در حسابداری، اصل بر ثبات دارایی ها، بدهی ها و سرمایه است. سود و زیان محاسبه می شود و در پایان دوره سود یا زیان به سرمایه اضافه یا از آن کسر می شود و یا در سود و زیان انباشته ذخیره می شود. درحسابداری فروش طلا دارایی شناور بر اساس قیمت روز محاسبه می شود و با توجه به معامله پایاپای طلا، حساب بدهکار و بستانکار برای افراد اخذ می شود و بر اساس آن نیز محاسبه می شود. قیمت روز
بنابراین سرمایه در این معامله ثابت نبوده و بر اساس قیمت روز محاسبه می شود. این باعث می شود سود و زیان حسابداری شناور باشد و محاسبه آن بسیار پیچیده و خارج از توان بسیاری از افراد است.
- انواع معاملات طلا فروشی
به طور کلی معاملات طلا به دو دسته معاملات درون اتحادیه و معاملات خارج از اتحادیه تقسیم می شوند. معاملات درون صنفی در واقع معاملات بین اعضای صنف طلافروشی است که در این نوع معاملات فاکتور اسناد مربوط به طلا دریافت می شود و با پرداخت بهای طلا در نرم افزار حسابداری طلافروشی ثبت می شود. این نوع تراکنش با معاملات سایر مشاغل متفاوت است. به این ترتیب فرآیند خرید و فروش از طریق مبادله طلا انجام می شود.
در معاملات خارج از صنف، معاملات بین طلا فروشان و افراد مختلف انجام می شود. در این روش معامله، افراد به عنوان خریدار یا فروشنده مبلغی را برای طلا دریافت می کنند یا می پردازند. با توجه به معاملات مختلفی که در این تجارت انجام می شود و همچنین با توجه به ارزش بالای معاملات در فروش طلا، اهمیت سیستم حسابداری برای فروش طلا بسیار بیشتر از سایر مشاغل است.
فاکتور طلا حاوی چه اطلاعاتی است؟
فاکتور طلا (فاکتور طلا) یک سند رسمی است که در آن جزئیات طلای خریداری شده یا فروخته شده با جزئیات درج شده است. هنگام خرید، فروشنده ممکن است فاکتور طلا را به شما تحویل دهد یا آن را از نرم افزار حسابداری چاپ کند.
در فاکتور طلای معتبر، تمام مشخصات طلای فروخته شده با جزئیات نوشته شده است. همچنین اطلاعات خریدار و فروشنده با جزئیات ثبت می شود.
مهمترین بخشهای فاکتور طلا عبارتند از:
✔ سرفصل فاکتور: شامل نام فروشگاه، اطلاعات تماس، شماره سریال مربوط به فاکتور مشتری
✔ مشخصات خریدار: شامل اطلاعات هویتی (نام و نام خانوادگی) و شماره تماس
✔ مشخصات محصول خریداری شده: شامل نام دقیق ، عیار، عدد و وزن
✔ مشخصات متعلقات: مثلاً اگر روی قطعه طلا سنگی باشد. ✔ سود تک فروش: یا سود فروش طلا که حداکثر 7 درصد است. ✔ مالیات بر ارزش افزوده: 9 درصد قیمت طلا ✔ مهر و امضای فروشنده: که باید رسمی باشد.
✅ 7 نکته مهم در فاکتور فروش طلا
- شماره سریال فاکتوری که به مشتری داده می شود باید با شماره فاکتور فروشنده مطابقت داشته باشد.
2. در زمان فروش باید اطلاعات خریدار به صورت صحیح و کامل وارد شود تا فاکتور جنبه رسمی و مستند داشته باشد. 3. در جدول اقلام خریداری شده نام کالای خریداری شده به همراه مشخصات ذکر شود. برای مثال صرف نوشتن کلمه دستبند به عنوان کالای خریداری شده صحیح نیست. شما باید طرح، شکل و لوازم جانبی محصول را درج کنید. به عنوان مثال، “دستبند سلطنتی با نگین اتمی” می تواند عنوان صحیحی برای ردیف کالای خریداری شده باشد.
- علاوه بر نام، تعداد و وزن دقیق هر محصول نیز باید درج شود. اگر چندین قطعه مشابه را می فروشید، وزن کل نباید نوشته شود. بلکه در مقابل عنوان تعداد اقلام خریداری شده و وزن واحد هر کالا نیز ذکر شود. در ادامه وزن کل نیز باید در پایین واحدهای وزنی قید شود و زیر آنها خطی برای تکمیل خرید کشیده شود.
- قیمت طلا هر دقیقه در حال تغییر است و باید قیمت فعلی در زمان خرید ثبت شود. این قیمت می تواند بر اساس هر گرم یا هر مثقال باشد. برای بیان این پارامتر، زرگران از کلمه “quote” نیز استفاده می کنند.
- در فاکتور جواهرات مشخصات و وزن هر یک از سنگ ها یا قطعات اضافه شده به طور کامل قید و قیمت هر کدام اعلام شود.
- فروش طلا می تواند سود کمتری را به جای 7% ارائه دهد.
اثر قیمت های شناور بر سود
اگر فردی 100 تومان داشته باشد و قیمت هر گرم طلا در بازار 10 تومان باشد و این شخص با آن 10 گرم طلا بخرد، اگر قیمت طلا در بازار به 12 تومان برسد، این شخص صاحب 10 تومان می شود. گرم طلا که قیمتش 120 تومنه. این تغییر تعدیل قیمت نامیده می شود.
اینجا هنوز سودی وجود ندارد اما در این مرحله دارایی و سرمایه فرد به 20 واحد افزایش یافته است. حال اگر این فرد طلاهای خود را با سود 128 تومانی بفروشد، طبق قانون محاسبات، این فرد 28 تومان سود کرده است. اما در صنعت طلا این سود تایید نمی شود. در این کلاس بر اساس قیمت روز فقط 8 تومان سود محاسبه می شود.
اما پیچیدگی این کلاس به اینجا ختم نمی شود. اگر پس از فروش، قیمت هر گرم طلا به 13 تومان افزایش یابد، این فرد 2 تومان ضرر کرده است و نمی تواند دوباره 10 گرم طلا بخرد. چون شخص ما 128 تومان دارد اما 10 گرم طلا 130 تومان شده است.
تجارت طلا و جواهرات یک تجارت باستانی است و واحدهای اندازه گیری آن بسیار قدیمی هستند.
✔ کوچکترین واحد اندازه گیری این کلاس گندم است که برابر با 0.048 گرم دوده است. واحد دیگر نخود است که برابر با 2 لپه یا 4 گندم است که برابر با 0.192 گرم دوده است. ✔ واحد دیگر قیراط است که بر اساس دانه گل انتخاب می شود و برابر با 0.2 گرم دوده است.
✔ واحد دیگر مثقال است که برابر با 24 نخود و برابر با 6083.4 گرم است. ✔ واحد دیگر اونس است که واحد جهانی قیمت گذاری طلا است و برابر با 10343.31 گرم است.
البته امروزه در حسابداری فروش طلا از واحدهای وزن، گرم، عیار و اونس استفاده می شود و واحدهای نخود، لپه و گندم منسوخ شده اند.
استاندارد طلای باستانی
در زمان های قدیم ، شماره 24 یک عدد قدرتمند در نظر گرفته شد. بنابراین ، آنها از شماره 24 برای میله های طلای خالص استفاده کردند. 24 پینت برای تصفیه طلا مانند پخت استفاده می شود. اگر 18 قطعه طلای خالص را با 6 قطعه فلز دیگر که به 24 اضافه می کنیم ترکیب کنیم ، 18 طلای قیراط می گیریم. اگر 17 اقدامات طلای خالص را با 7 اندازه گیری از فلزات دیگر ترکیب کنیم ، 17 طلای کارات بدست می آید. اگر 9 قطعه طلای خالص را با 13 قطعه فلز دیگر ترکیب کنیم ، 9 طلای قیراط می گیریم.
در قیمت گذاری عیارهای مختلف طلا فقط ارزش فلز طلا محاسبه می شود و قیمت سایر فلزات در قیمت گذاری آن اهمیتی ندارد. طلا با توجه به ارزش و قیمت جهانی آن تعیین کننده وضعیت اقتصادی هر کشوری است و فعالان این تجارت راضی نیستند طلای سرمایه خود را با واحد پول رایج کشور که ارزش کمتری دارد معامله کنند. p>
بنابراین آنها هنوز هم طلا خود را مانند دوران باستان پاک می کنند و در ازای تحویل طلا از حساب خود طلا می خواهند. چنین معاملات نیز معاملات بارتر نامیده می شوند ، که به عنوان اصل حسابداری برای فروش طلا در نظر گرفته می شود.
اما با مشتریان، مانند سایر صنایع، قیمت کالاهای خود را محاسبه می کنند، به آن سود و ارزش افزوده می افزایند و به مشتریان خود می فروشند. همچنین چون نمی خواهند طلای خود را از دست بدهند، به جای طلای فروخته شده، طلا می خرند تا مقدار طلا ثابت بماند و در نوسانات قیمت طلا متحمل ضرر نشوند.
✅ در حسابداری برای فروش طلا و طلا
دستمزد
تولید کنندگان انجمن صنفی طلا از چهار روش زیر برای محاسبه دستمزد تولید طلای خود استفاده می کنند:
1. دستمزدهای گرم
2. کل حقوق (هر عدد)
3. درصد دستمزد
4. ترکیب دستمزد گرم و درصد.
- دستمزد گرم
در این روش تولیدکنندگان طلا به ازای هر گرم طلای تولیدی، مقداری از ارز کشور را برای محاسبه دستمزد خود در نظر می گیرند. سپس وزن طلای ساخته شده را در دستمزد مورد نظر ضرب می کنند و دستمزد ساخت خود را محاسبه می کنند. به این ترتیب در حسابداری فروش طلا به آن دستمزد گرم می گویند.
- دستمزد کل در حسابداری فروش طلا
در این روش طلاسازان وزن کالای خود را ملاک محاسبه قیمت کالای خود نمی دانند، بنابراین برای هر واحد کالای ساخته شده قیمتی در نظر می گیرند. این روش دستمزد کل نامیده می شود.
- درصد دستمزد در حسابداری فروش طلا
در این روش، تولیدکنندگان طلا که میخواهند دستمزد کالاهای خود را به نرخ روز محاسبه کنند و در قیمتها و توافقات خود ثابت قدم باشند، به جای دستمزد گرمی یا دستمزد کل، درصدی را انتخاب میکنند.
این روش بدین صورت است که آنها موافقت می کنند به ازای هر صد گرم کار، چند گرم طلا به عنوان دستمزد دریافت کنند. برای محاسبه آن، وزن کالا را در درصد دستمزد توافقی و وزن طلایی که به عنوان دستمزد تعیین میکنند ضرب میکنند.
- دستمزد گرم و درصد دستمزد حسابداری طلا فروشی
در حسابداری طلافروشی و در این روش تولیدکنندگان طلا دستمزد خود را با توجه به شرایط بازار و نحوه تولید به دو قسمت تقسیم می کنند. بخشی از آن با قانون دستمزد هر گرم به واحد پول رایج کشور و بخشی دیگر با قانون درصد دستمزد محاسبه می شود. این روش نیاز به دقت بالایی در ثبت دارد تا باعث اشتباه در حسابداری فروش طلا و مغایرت حساب ها نشود.
✅ مالیات بر ارزش افزوده در حسابداری فروش طلا
با وجود معافیت از طلا و جواهرات و پلاتین اصل، مبلغ 9% مالیات بر ارزش افزوده همچنان شامل کارمزد تولید و سود فروش طلا خواهد بود و در قیمت کل موثر است.
رتبه مالیات بر ارزش افزوده سالانه توسط دولت تعیین می شود و شامل درصدی از مبلغ است. فاکتور یا سند فروش طلا است. طبق قانون مشمولان مالیاتی (فروشندگان طلا) موظفند ظرف مدت 3 ماه نسبت به تعیین وضعیت و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کسب و کار خود اقدام کنند.
به طور کلی افراد همراه با اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، مبلغ مالیات خود را از مالیات بر ارزش افزوده کسر و مابقی مبلغ را به آدرس سازمان امور مالیاتی پرداخت می کنند.
✅ نرم افزار حسابداری فروش طلا
در گذشته از روش ها و تکنیک های سنتی برای محاسبات در فروش طلا استفاده می شد که منجر به خطاهای انسانی و اشتباهات محاسباتی زیادی می شد. اما امروزه نرم افزار حسابداری فروش طلا این مشکل را حل کرده است
در واقع استفاده از نرم افزار حسابداری طلا فروشی سرعت و دقت محاسبات را افزایش می دهد. نرم افزار حسابداری طلا فروشی بر اساس نیازهای خاص صنعت طلا فروشی طراحی و تولید شده است. محاسبات در حسابداری طلافروشی پیچیدگی های زیادی دارد و کوچکترین اشتباه زیان های زیادی را برای مشاغل طلافروشی به همراه خواهد داشت. این امر باعث شده است که این کلاس نیاز خاصی به نرم افزار حسابداری داشته باشد.
از جمله مهمترین امکاناتی که نرم افزار حسابداری فروش طلا باید داشته باشد عبارتند از:
✔ امکان ثبت مشخصات طلا
✔ امکان پرداخت هزینه مصنوعات طلا، طلای ذوب شده و …
✔ ارائه گزارشات جامع و متنوع
✔ تنظیم اطلاعات حساب مشتری
✔ ثبت نام نامحدود حساب و طبقه بندی اطلاعات
✔ پشتیبانی حرفه ای
✔ امنیت بالا و…
11 نکته برجسته در حسابداری طلا و جواهرات
- در حسابداری طلا انتخاب نرم افزاری که بتواند پاسخگوی نیاز طلافروشان باشد بسیار مهم است و نرم افزارهای زیادی در این زمینه وجود دارد مانند ته حساب، فراز، زرین، کیمیا، مسیح و … 2. زرگر به حسابدار جهت سرعت، دقت، کمیت، کیفیت، مدیریت زمان و کار دارایی نیازمند است.
- یک حسابدار طلا باید با مفاهیم ذکر شده در بالا آشنا باشد.
- در طلافروشی ها از دو کلمه داغ و سوت استفاده می شود.
- هر گرم طلا معادل 100 دوده است.
- برخی از زرگرها ممکن است بر روی آثار خود برچسب داشته باشند.
- برچسب مانند شناسنامه طلاست و مقدار طلا و نقره در آن درج شده و حتی گاهی نام سازنده آن نیز درج می شود.
- نرم افزار موجود در بازار به گونه ای طراحی شده است که می توان گزارش های ارزش افزوده را از نرم افزار حسابداری فروش طلا استخراج کرد و مستقیماً به دارایی ارسال کرد.
- زرگری یکی از مشاغل موجود در بخش B است، به این معنی که آنها فقط درآمد و حساب تجاری دارند.
- طلافروشان ممکن است طلا را با طلا مبادله کنند. یعنی به جای پرداخت نقدی، به اصطلاح تسویه حساب طلایی داشته باشند.
- طلافروشان به اطلاعات سرمایه ای بیشتر از ریالی نیاز دارند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.