آموزش گام به گام ثبت شرکت تضامنی مطابق با قوانین 1401✅
ثبت شرکت تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که در صورت انحلال شرکت و ناکافی بودن دارایی، هر یک از شرکا مسئول پرداخت کلیه دیون شرکت می باشد. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود مدارک متعددی لازم است که از مهمترین آنها می توان به شرکت نامه، اساسنامه و فرم تعیین نام اشاره کرد. همچنین ثبت شرکت تضامنی با مراجعه به سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری به نشانی sherkat.ssaa.i و طی مراحل قانونی امکان پذیر است.
طبق ماده 116 قانون تجارت ایران، شرکت هایی که بین دو یا چند نفر که به منظور انجام امور تجاری دارای مسئولیت تضامنی هستند تأسیس می شود، شرکت تضامنی نامیده می شود. در چنین شرکتی اگر در زمان انحلال دارایی شرکت برای پرداخت کلیه قروض کافی نباشد شرکا به تنهایی عهده دار پرداخت کلیه قروض شرکت می باشند. یعنی از حساب شخصی خود برای پرداخت بدهی های شرکت استفاده کنند.
از انواع شرکت های تجاری که در کشور به ثبت می رسند می توان به هفت نوع شرکت مذکور در قانون تجارت اشاره کرد. هر یک از این شرکت ها ماهیت خاصی دارند و ویژگی های متفاوتی دارند. همچنین مدارک، شرایط و مراحل ثبت نام آنها نیز متفاوت است.
ثبت شرکت سهامی به عنوان یکی از این شرکت ها تابع ضوابط قانونی خاصی است که در صورت عدم رعایت آنها طولانی شدن مراحل ثبت شرکت سهامی به دنبال خواهد بود. به همین منظور در این مقاله به بررسی و تحلیل نکات مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سه عنوان شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود، مدارک ثبت شرکت با مسئولیت محدود و … می پردازیم. مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود
جوینت ونچر چیست و چرا باید ثبت شود؟
ماده 116 قانون تجارت در تعریف شرکت تضامنی می گوید: «شرکت تضامنی شرکتی است که به نام خاص برای تجارت بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود، در صورتی که دارایی شرکت برای ادای تمام دیون کافی نباشد. ، هر یک از شرکا مسئول پرداخت کلیه دیون شرکت می باشد.
بر اساس این ماده، شرکت های تضامنی شرکت هایی هستند که در صورت انحلال شرکت و کمبود دارایی، هر یک از شرکا مسئول پرداخت کلیه بدهی های شرکت می باشند. اما ثبت شرکت از جمله شرکت تضامنی چه مزایا و معایبی دارد؟ به عبارت دیگر دلیل لزوم ثبت شرکت تضامنی چیست؟
دلیل ثبت مشارکت را می توان در چند دلیل جستجو کرد که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:
مهمترین دلیل ثبت شرکت، اجتناب از ضمانت اجراهای مندرج در ماده ۲ قانون ثبت شرکتها می باشد. بر اساس این ماده: «کلیه شرکتهای ایرانی مذکور در قانون تجارت… باید تا پایان شهریور ماه 1310 تشکیلات خود را با مقررات قانون تجارت تطبیق داده و طبق قانون مذکور فوق تقاضای ثبت درخواست نمایند. مدعی العموم… دادگاه، مدیران از 100 تا 1000 تومان جزای نقدی و در صورت درخواست مدعی العموم حکم انحلال شرکت متخلف نیز صادر می شود.»
خاطرنشان می شود که بر اساس این ماده در صورت عدم ثبت شرکت تضامنی با دو ضمانت اجرای قانونی جریمه نقدی و انحلال مواجه است. گرچه جریمه مندرج در این ماده مبلغ قابل توجهی نیست، اما انحلال شرکت ریسکی است که مهمترین دلیل برای ثبت شرکت تضامنی می توان از آن اجتناب کرد.
اعتماد به اشخاص ثالث برای ایجاد روابط مالی با شرکت
اشخاص ثالث طرف معاملات مالی شرکت تضامنی در گام اول از طریق سامانه های حقوقی مانند سایت مرجع ثبت شرکت ها وضعیت حقوقی شرکت و مدیران آن را پیگیری می کنند. حال اگر شرکت با مسئولیت محدود به ثبت نرسد و نتیجه استعلام اشخاص ثالث در خصوص ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سوابق آن منفی باشد، قطعا اشخاص ثالث از برقراری ارتباط مالی با شرکت با مسئولیت محدود اجتناب خواهند کرد.
لازم به ذکر است که ثبت شرکت تنها راه حمایت از افراد نیست، بلکه قانونگذار با اجباری نمودن ثبت سایر موارد مانند ثبت اختراع در ایران سعی در حفظ حقوق افراد داشته است.
فعالیت در مراجع رسمی و قضایی از قبیل حضور در معاملات مهم مانند مناقصه و مزایده و محاکم دادگستری.
همانند آنچه در مورد روابط با اشخاص ثالث گفته شد، مراجع رسمی و قضایی با دریافت گواهی استعلام مربوط به ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت، حاضر به پذیرش و ارائه خدمات به شرکت سهامی عام هستند.
بهره مندی از مزایای در نظر گرفته شده برای شرکت های تجاری مانند دریافت وام و تسهیلات
در صورتی که مدیران و شرکای سرمایه گذاری قصد بهره مندی از مزایای قانونی در نظر گرفته شده برای سرمایه گذاری مشترک را داشته باشند، می بایست جهت استفاده از آن مزایا اقدام به ثبت شرکت نموده و مدارک مربوط به ثبت شرکت مشترک را ارائه نمایند.
شرایط ثبت شرکت تضامنی چیست؟
کلیه افرادی که قصد ثبت شرکت را دارند ابتدا باید از شرایط آن اطلاع پیدا کنند. ثبت هر شرکت اعم از ثبت شرکت سهامی، ثبت شرکت با مسئولیت محدود و تضامنی شرایط خاص خود را دارد از جمله شرایطی که می توانیم برای ثبت شرکت تضامنی بیان کنیم از جمله:
طبق ماده 118 قانون تجارت: «شرکت تضامنی زمانی تشکیل میشود که کلیه سرمایه نقدی پرداختی و سهام غیرنقدی شرکت ثبت و تسلیم شده باشد».
بنابراین طبق این ماده شرط اول و اصلی برای تشکیل و ثبت شرکت سهامی این است که سرمایه نقدی شرکت به حساب شرکت واریز و سرمایه غیرنقدی با رضایت شرکاء قیمت گذاری شود. و به دفتر شرکت تحویل داده شد.
انتخاب نام مناسب برای شرکت مشارکتی
در نام شرکت تضامنی بر خلاف شرکت سهامی عبارت (شرکت تضامنی) قید شود و حداقل نام یکی از شرکا قید شود. در صورت تعدد شرکا نام یکی از شرکا در نام شرکت ذکر می شود و در ادامه عبارتی مانند (و شرکا) ذکر می شود.
قبل از شروع مراحل ثبت شرکت شرکا باید شرکت نامه را تنظیم و امضا کنند. نامه های شرکت باید بر اساس قوانین کشور تنظیم شود. در نامه های شرکت اطلاعاتی از قبیل نام، موضوع، آدرس کامل شرکت، مرکز اصلی شرکت، نوع شرکت و همچنین اسامی کلیه شرکا و موسسین، شماره شناسنامه، محل سکونت. ، کلیه سرمایه های نقدی و غیرنقدی که وارد شرکت می شود، ثبت می شود. خواهد بود
علاوه بر همه این موارد، سهم شرکا، فسخ شرکت، نحوه تقسیم سود و زیان و سایر موارد نیز در شرکت نامه ها قید شده است. طبق مقررات وزارت دادگستری، شرکت نامه باید به عنوان سند رسمی تنظیم و به امضای کلیه شرکا برسد. پس از آن در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت می رسد. اما در حال حاضر شرکت نامه ها فقط در یک مرحله و آن هم در مرجع ثبت شرکت ها ثبت می شود.
همچنین علیرغم اینکه شرکت های غیر سهامی اجباری به داشتن اساسنامه ندارند، در کلیه شرکت ها از جمله شرکت های سهامی در زمان تاسیس و ثبت شرکت، اساسنامه ای توسط موسسین تنظیم می شود. ، که اساساً به عنوان آیین نامه داخلی شرکت محسوب می شود. .
حداقل تعداد شرکای قابل ثبت مشارکت باید 2 نفر و حداکثر نامحدود باشد.
قانونگذار حداقل و حداکثری را برای سرمایه شرکت های مشترک تعیین نکرده است. بنابراین می توان شرکت را با کمترین میزان سرمایه تاسیس کرد.
مدارک لازم برای ثبت مشارکت چیست؟
برای ثبت شرکت های مشترک مانند سایر شرکت ها از جمله شرکت های تعاونی ارائه مدارک خاصی الزامی است. مدارک لازم جهت ثبت مشارکت عبارتند از:
دو نسخه تکمیل شده از نامه شرکت
فرم تعیین نام را تکمیل کنید
اصل عکس مدارک هویتی کلیه شرکا، مدیران و هیئت نظارت (این هیئت مربوط به شرکت های بیش از 12 شریک می باشد)
اصل وکالت نامه در صورتی که شرکت به ثبت وکیل شرکا رسیده باشد.
دو نسخه تکمیل شده از برنامه
ارائه اصل گواهی عدم سوء پیشینه کلیه اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل
دو نسخه تکمیل شده از اساسنامه را ارسال کنید
ارائه اصل پروانه فعالیت از مراجع ذیربط (در صورتی که ثبت شرکت تضامنی با موضوع خاص مستلزم اخذ مجوز باشد.)
ارائه دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره
ارائه دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
لازم به توضیح است که شرکای سرمایه گذاری مشترک باید این مدارک را تهیه و پس از انجام مراحل ثبت شرکت در سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری و تایید آن اداره، مدارک آماده شده را ارسال نمایند. به آن بخش از طریق پست. انجام دادن
مراحل ثبت مشارکت چیست؟
نحوه ثبت شرکت تضامنی مانند ثبت سایر شرکت های تجاری مانند شرکت نسبی مراحل مختلفی دارد. در صورت رعایت دقیق تمامی این مراحل توسط شرکا و متقاضیان ثبت شرکت، ثبت شرکت مورد نظر به راحتی امکان پذیر است. مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود را در مقاله زیر مشاهده می کنید:
با مراجعه به سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری به آدرس sherkat.ssaa.ir، برگه میز خدمات الکترونیکی را انتخاب و به قسمت تاسیس اشخاص حقوقی مراجعه و یا مستقیماً به سامانه ثبت شرکت مراجعه نمایید. به آدرس irsherkat.ssaa.ir، سپس فرم تاسیس شخصیت حقوقی، گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی و تعیین نوع شخصیت حقوقی (تضامنی) را از منو انتخاب کنید.
تکمیل کلیه اطلاعات درخواستی در سامانه و سپس انتخاب 5 نام به ترتیب اولویت. اسامی که برای ثبت شرکت تضامنی بر حسب اولویت انتخاب می شوند باید دارای سه شرط کلی باشند. اعم از داشتن معنا و مفهوم، نداشتن سابقه ثبت قبلی و مطابق با فرهنگ اسلامی.
بررسی تمامی اسامی انتخابی توسط کارشناس و تعیین نام مناسب برای ثبت شرکت
بررسی کلیه اطلاعات توسط کارشناس حقوقی قبل از اقدام به ثبت شرکت تضامنی. در صورت معیوب بودن اطلاعات، تصحیح را برای سیستم ارسال کرده و نقص را برطرف کنید. در غیر این صورت به دلیل نقص اطلاعات تایید نخواهد شد.
پس از تایید و پذیرش آنلاین، لازم است نسخه اصلی ضمایم و صورتجلسه تنظیمی به آدرسی که در تاییدیه پذیرفته شده است، از طریق پست ارسال شود.
مراحل تکمیل فرم ها و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها باید بدون نقص باشد. در صورت مشاهده ایرادات به شما اطلاع داده خواهد شد. پس از آن می توانید صورتجلسه را اصلاح و مجددا برای ثبت شرکت تضامنی ارسال نمایید. در صورت عدم تایید صورتجلسه ارسالی، دلایل رد آن طی اطلاعیه ای برای شما ارسال خواهد شد. بعد از آن می توانید دقایق جدید را صادر و ارسال کنید.
در صورت تایید صورتجلسه، رئیس اداره باید دستور ثبت شرکت تضامنی در ثبت شرکت ها را صادر کند و کلیه اطلاعات و مشخصات شرکت مذکور در دفاتر مخصوص به ثبت برسد.
در پایان لازم است آگهی شرکت ثبت شده در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران درج شود.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.