بانک اطلاعاتی چیست و استفاده از آن چیست؟✅
بانک اطلاعاتی چیست؟
طبق آمار ، حدود 4.9 میلیارد نفر در سراسر جهان از اینترنت استفاده می کنند. در هر دقیقه ، تعداد زیادی از داده ها و اطلاعات بین سیستم های مختلف در فضای اینترنت منتقل می شوند. این بانک اطلاعاتی وظیفه سازماندهی و سفارش این اطلاعات گسترده را بر عهده دارد. با توجه به اهمیت این موضوع در دنیای فناوری اطلاعات، در این مقاله به طور کامل بررسی خواهیم کرد که پایگاه داده چیست و چه کاربردی دارد. اگر می خواهید در مورد مفهوم پایگاه داده اطلاعات بیشتری کسب کنید ، فرصتی برای خواندن این مقاله کوتاه را از دست ندهید.
مفهوم پایگاه داده ؛ مجموعه بزرگی از اطلاعات منظم و سازمان یافته
در جهان IT ، مجموعه بزرگی از داده ها و اطلاعات سازمان یافته و یکپارچه به یک پایگاه داده گفته می شود. معمولاً اطلاعات ذخیره شده در این پایگاه داده ها توسط همه دستگاه ها از جمله رایانه ، تلفن همراه و رایانه لوحی قابل خواندن و دسترسی هستند. به عبارت ساده تر ، یک بانک اطلاعاتی یک پایگاه داده بسیار بزرگ در نظر گرفته می شود که در فضاها و جداول منظم و ساختاری طبقه بندی می شود. این جداول کاملاً به یکدیگر مرتبط هستند. هر جدول در پایگاه داده دارای ردیف ها و ستون هایی است که در آن داده ها ذخیره می شوند.
این ذخیره سازی همچنین امکان به روزرسانی و ویرایش اطلاعات را فراهم می کند. بنابراین، هر سیستمی که به طور منظم حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره می کند، پایگاه داده محسوب می شود (مثلاً نرم افزار حسابداری یا سفارش آنلاین غذا). البته با پیشرفت فناوری ، نوع دیگری از ذخیره اطلاعات نیز رایج شده است که به آن ذخیره سازی ابری گفته می شود. در پاسخ به سوال “فضای ابری چیست، باید بگوییم که رایانش ابری فناوری که امکان ذخیره سازی آنلاین و نامحدود داده را برای کاربران فراهم می کند.
کاربرد پایگاه داده چیست؟ ذخیره و سازماندهی داده ها
اکنون که فهمیدید پایگاه داده چیست، بهتر است با کاربردهای پایگاه داده آشنا شوید. به طور کلی پایگاه داده در دنیای فناوری اطلاعات کاربردهای زیر را دارد:
- ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات و داده ها
- امکان یافتن آسان داده های مورد نظر در میان میلیون ها داده
- امکان حذف، ویرایش یا افزودن اطلاعات
- قابلیت جستجوی سریع اطلاعات
- امکان انتقال اطلاعات به برنامه های دیگر
- دسترسی همزمان چند کاربر به داده ها
امروزه پایگاه های داده در زمینه های مختلف کاری استفاده می شود. به عنوان مثال انجام تراکنش های بانکی، رزرو پرواز، ثبت نام دانشجویان در دانشگاه ها و انجام حسابداری شرکت ها از طریق بانک های اطلاعاتی انجام می شود. البته ماهیت پایگاه های اطلاعاتی در دنیای امروز تغییر کرده است. امروزه علاوه بر ذخیره اطلاعات در سرورهای فیزیکی، ذخیره اطلاعات در فضای ابری روز به روز در حال گسترش است. به عنوان مثال، خدمات حسابداری ابری به طور کامل جایگزین حسابداری سنتی شده است.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
آشنایی با انواع پایگاه داده; از پایگاه داده رابطه ای تا ابر
تا اینجا ما فهمیدیم که پایگاه داده چیست و چه کاربردی دارد. اکنون زمان آن است که با انواع پایگاه داده آشنا شوید. پایگاه داده به انواع مختلفی تقسیم می شود که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. در میان مدلهای مختلف پایگاههای داده، پایگاههای اطلاعاتی ابری بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و در حال تکامل هستند. به طور کلی انواع پایگاه داده عبارتند از:
- پایگاه داده رابطه ای:پایگاه داده رابطه ای رایج ترین نوع پایگاه داده است که داده ها را در جداول منظم و ساختار یافته سازماندهی می کند.
- پایگاه داده توزیع شده:پایگاه داده توزیع شده نوع دیگری از پایگاه داده است. در این مدل قسمت هایی از پایگاه داده در مکان های فیزیکی متعدد و مجزا ذخیره می شوند. پردازش اطلاعات در این نوع پایگاه داده به صورت پراکنده در قسمت های مختلف شبکه انجام می شود.
پایگاه داده NoSQL: پایگاه های داده NoSQL دارای مکانیزم ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات متفاوتی نسبت به سایر مدل های پایگاه داده هستند. این پایگاه داده همچنین از زبان های مشابه SQL پشتیبانی می کند.
- پایگاه داده ابری: پایگاه داده ابری نسل جدید پایگاه داده در نظر گرفته می شود. این پایگاههای اطلاعاتی در فضای ابری فعال هستند و امکان دسترسی به اطلاعات را بدون محدودیت و آنلاین فراهم میکنند.
پیشرفت فناوری، برنامه های کاربردی جدید و منحصر به فردی را برای سیستم های پایگاه داده ایجاد کرده است. پایگاه داده های ابری نیز تغییرات قابل توجهی در صنعت حسابداری ایجاد کرده اند
پایگاه داده ابری چیست؟ بررسی رابطه بین پایگاه داده و فضای ابری
در سالهای اخیر، پردازش اطلاعات در فضای ابری رشد چشمگیری داشته است. بسیاری از شرکت ها از Google Cloud یا نرم افزار برای ذخیره داده ها یا فایل های خود استفاده می کنند. از ابر استفاده می کنند. در واقع پایگاه داده ابری یک سرویس رایانش ابری است که دسترسی به پایگاه داده و اطلاعات را به صورت آنلاین و بدون نیاز به سخت افزار فیزیکی برای کاربران فراهم می کند.
مزایای استفاده از پایگاه داده ابری برای مشاغل
استفاده از پایگاههای داده و نرمافزار ابری بهطور قابلتوجهی در هزینههای فعلی کسبوکار صرفهجویی میکند. زیرا کسب و کارها نیازی به ارائه زیرساخت و سرورهای فیزیکی نخواهند داشت. امنیت بالا و امکان استفاده در هر زمان و هر کجای دنیا از دیگر مزایای استفاده از سرورهای ابری است.
همچنین، ارائه دهندگان خدمات ابری، کاربران را از استرس ایجاد تغییرات در پایگاه داده دور نگه می دارند. امروزه با استفاده از نرم افزار حسابداری ابری می توانید امور مالی کسب و کار خود را به بهترین نحو برنامه ریزی و اجرا کنید. انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.