معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان مطابق با قوانین 1401✅
معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان
با توجه به گستردگی موضوعات و موضوعات مالیاتی، این رشته دارای قوانین، مقررات و تبصره هایی است که پیوسته در حال افزودن یا به روز رسانی می باشد.
به منظور مواجه نشدن با چالش ها و مشکلات پیچیده مالیاتی، شرکت ها و سازمان ها می توانند خدمات مالیاتی خود را به گروه های دیگر سپرده و یا مشاوره مالیاتی دریافت کنند.
اهمیت این موضوع بسیار بالاست زیرا در صورت عدم انجام صحیح فرآیند مالیاتی شرکت ها و سازمان ها، این شرکت ها از مشوق یا معافیت مالیاتی محروم و مشمول جریمه خواهند شد.
ایران مانند همه کشورهای جهان طبق قوانین و مقررات کشور از اتباع خود مالیات دریافت می کند و این مالیات فواید و مصارف بسیاری برای جامعه دارد که در مقالات مالیاتی به آن پرداخته ایم بنابراین افراد نمی توانند از این موارد تخلف کنند. قوانین مالیات درو کرده و باید مالیات مربوطه را بپردازد.
برخی شرکت ها، موسسات و … نیز از پرداخت مالیات معاف هستند و نیازی به پرداخت مالیات ندارند. قصد داریم به همین موضوع یعنی معافیت شرکت های دانش بنیان بپردازیم و این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم. .
با توجه به معافیت هایی که دولت برای این شرکت ها در نظر گرفته است، شرکت های دانش بنیان باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند زیرا این اطلاعات می تواند برای این شرکت ها بسیار مهم و مفید باشد.
پس بهتر است صاحبان این شرکت ها موضوع مالیات شرکت های دانش بنیان را به طور کامل درک کنند و این قوانین و امور مالیاتی را یاد بگیرند.
یکی از ده ها خدماتی که مجموعه استاد حساب آرتین به صورت تخصصی ارائه می دهد خدمات مالیاتی و مشاوره مالیاتی،آموزش حسابداری و اکسل است که متقاضیان می توانند با دریافت مشاوره از مشاوران متخصص اکانت مستر آرتین از این خدمات بهره مند شوند و بر چالش های مالیاتی غلبه کنند.
همچنین، اکانت مستر خدمات دیگری را ارائه می دهد که افراد می توانند از آنها استفاده کنند.
حمایت از شرکت های دانش بنیان
با گسترش دامنه فعالیت شرکت های دانش بنیان در چند سال اخیر و افزایش تعداد این شرکت ها؛ دولت نیز در تلاش است تا با حمایت از این شرکت ها از موفقیت و توسعه شرکت های دانش بنیان حمایت کند.
حمایت هایی که از این شرکت ها می شود می تواند شامل: اعطای وام و تسهیلات بانکی بدون بهره یا با سود کم، معافیت های بیمه ای، معافیت از عوارض گمرکی، استفاده از بیمه مناسب برای کالاها و خدمات و … حمایت های دولت است.
مقررات حمایتی این شرکت ها
اولین قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در سال 1388 تصویب شد که در ادامه تعدادی از این مقررات را برای شما شرح خواهیم داد:
- حمایت از موسسات و شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی اختراعات:
طبق مقررات مؤسسات یا شرکت های دولتی، شرکت ها و مؤسسات غیردولتی و شرکت هایی که بیش از 50 درصد مالکیت آنها متعلق به شرکت های دولتی است و مؤسسات غیردولتی مشمول این حمایت ها نمی شوند.
نکته قابل توجه دیگر این است که اگر وام ها و تسهیلات بانکی اخذ شده توسط این شرکت ها صرف فعالیت های دیگری شود، این شرکت مرتکب جرم شده است و باید طبق قانون با شرکت مربوطه برخورد شود.
- مقررات حمایت از موسسات و شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی اختراعات:
در این مورد نحوه اعطای وام و تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و فرآیند معافیت مالیاتی این شرکت ها تشریح شده است.
آیین نامه مذکور دارای 9 بند است که به شرح زیر می باشد:
- مشارکت
- امکانات
- معافیت از گمرک و مالیات
- بیمه و گارانتی
- ارائه کمک های مربوطه
- تعاریف
- جزئیات طبق مقررات
- پیگیری و ارائه گزارش و پیگیری اعتراضات
- اولویت بندی شرکت های دانش بنیان
چند نوع شرکت دانش بنیان وجود دارد؟
یکی از موارد مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد انواع شرکت های دانش بنیان است که احتمالا برای مردم این سوال پیش می آید که این شرکت ها چه نوع شرکت هایی هستند؟
شرکت های دانش بنیان به دو بخش تولیدی و راه اندازی طبقه بندی می شوند.
شرکتهای تولیدی شرکتهایی هستند که بیش از ۳ سال قدمت دارند و ۲۵ درصد حق فروش کالا یا خدمات دانشبنیان را دارند.
نکته قابل توجه این است که در بازنگری قانون شرکت های تولیدی، بند شرکت های تولیدی بالای 3 سال از قانون حذف شده است.
به شرکت هایی که در سال مالی قبل درآمدی نداشته اند و اظهارنامه سال گذشته ندارند، شرکت های دانش بنیان جدید نامیده می شوند.
مالیات یکی از موارد مهم در امور مالی کسب و کار ها و شرکت ها می باشد،نداشتن اطلاعات کافی در مباحث مالیاتی می تواند شرکت ها و کسب و کار ها را مشمول بدهی و جرایم مالیاتی متعددی کند،شما می توانید در این حوزه از خدمات مالیاتی مجموعه استاد حساب با بیش از 30 سال سابقه درخشان در حوزه مالی و مالیاتی بهره مند شوید و با استفاده از خدمات مالیاتی استاد حساب از تخفیفات مالیاتی نیز بهره مند شوید،برای کسب اطلاعات بیشتر با پشتیبانی مجموعه تماس حاصل فرمایید.
شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات
این نوع شرکت ها از اکثر موارد مالیاتی معاف هستند، اما روند معافیت این نوع شرکت ها متفاوت است.
بر اساس مقررات حمایت از شرکت های دانش بنیان، کلیه درآمدهای شرکت های دانش بنیان مشمول مالیات از قبیل: تولید و توسعه، قراردادها و … حداکثر تا 15 سال مطابق با مقررات مالیاتی مستقیم. از پرداخت مالیات معاف هستند
در بند 105 آیین نامه مالیات های مستقیم نیز اشاره شده است که بیست و پنج درصد سود شرکت و … بیشتر مشمول مالیات می باشد و این شرکت ها نیز از پرداخت این فقره معاف هستند.
فرآیند اعلامیه شرکت های دانش بنیان
- ثبت نام، اخذ کد اقتصادی و پیگیری.
- تایید مشخصات ثبت نام و به دست آوردن مشخصات کاربر.
- تایید اطلاعات ثبت نام.
- تهیه و تکمیل اظهارنامه به صورت آنلاین.
- ارائه اظهارنامه و اخذ شماره رهگیری.
- اطلاع از میزان مالیات و پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی.
- سقف ریالی معافیت شرکت های دانش بنیان.
نتیجه:
در این مقاله به یکی دیگر از موضوعات گسترده مالیاتی پرداختیم و معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان را شرح دادیم .
شما می توانید مقالات ما را در سایت دنبال کنید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.