11 مرحله برای تشکیل پرونده مالیاتی✅
11 مرحله برای تشکیل پرونده مالیاتی
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که هنگام ثبت شرکت جدید چه باید کرد؟ یا اینکه تا چه زمانی باید مسائل مالیاتی را پیگیری کنید؟ گاهی اوقات مدیرانی را می بینم که شرکت را ثبت می کنند و فکر می کنند کارشان تمام شده و کار دیگری ندارند و کار خودشان را راه اندازی می کنند، اما بعد از ثبت شرکت، کارهای اداری و مالیاتی زیادی وجود دارد که باید توسط مدیرعامل انجام شود. شرکت یا وکیل مالیاتی باید انجام شود. جالبتر اینکه وقتی میخواهم این موضوع را به مدیران اطلاع دهم، خودشان را بی خیال می کنند و فکر می کنند نصیحتی که به آنها می کنم بوی مالیات می دهد! با توجه به ابهاماتی که برای مدیران و حسابداران وجود دارد، تصمیم گرفتم این مقاله را بنویسم و به سوالات آنها پاسخ دهم. بعد از ثبت شرکت دقیقاً چه کاری باید انجام دهم؟
- تشکیل پرونده مالیاتی (عملکرد)
- دریافت کد اقتصادی
- ایجاد فایل ارزش افزوده
- پلمپ دفاتر قانونی
تشکیل پرونده مالیاتی (عملکرد)
وقتی شرکتی را ثبت می کنید طبق مقاله حداکثر تا دو ماه فرصت دارید تا پرونده تشکیل دهید. برای تشکیل پرونده مالیاتی خود، به مدارک زیر نیاز دارید:
- اصل و کپی کلیه اسناد شرکت (اساسنامه، اعلامیه، آگهی تاسیس، درخواست، روزنامه رسمی، مهر شرکت)
- اصل و کپی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی
- اصل و کپی مدارک شناسایی اعضای شرکت
- تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت
- گواهی امضاء صاحبان امضاء مجاز اشخاص حقوقی در دفتر اسناد رسمی
- فیش واریزی نیم هزار سرمایه اولیه شرکت
- قبض آب، برق، تلفن و گاز دفتر شرکت
- حضور مدیر عامل یا نماینده قانونی وی
- اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت به نام شرکت
- تأیید کد پستی
- عکس محل فعالیت
شاید برای حسابداران یا افرادی که برای اولین بار پرونده مالیاتی تشکیل می دهند، تمام مدارک کمی گیج کننده باشد و دقیقاً نمی دانند هر کدام را از کجا تهیه کنند، بنابراین توضیح مختصری در مورد هر کدام می دهم. .
اصل و کپی کلیه مدارک شرکت (اساسنامه، اظهارنامه، آگهی تاسیس، درخواست، روزنامه رسمی، مهر شرکت)
وقتی شرکتی را ثبت می کنید، اداره ثبت املاک یک سری اسناد را به شما می دهد که شامل تمام اسناد بالا می باشد. اظهارنامه یا اطلاعیه تاسیس در همان مدارکی که به شما تحویل داده شده درج شده و نام آن در بالای هر کدام قید شده است، بنابراین تا اینجای کار نیازی به انجام کار سختی ندارید و به راحتی می توانید این مدارک را ارائه دهید.
اصل و کپی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی
روزنامه رسمی یکی از مدارکی است که گفتیم در هنگام تحویل مدارک شرکت درج می شود و می توانید روزنامه رسمی را در کناراظهارنامهو اساسنامه بیابید. اگر روزنامه رسمی خود را پیدا نکردید، می توانید آن را از سایت روزنامه رسمی چاپ کنید.
اصل و کپی مدارک شناسایی اعضای شرکت
کلیه اعضای شرکت از جمله اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باید کارت ملی و شناسنامه خود را به همراه یک کپی برای تشکیل پرونده ارائه دهند.
تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت
خب، تا اینجا ساده بود، اما شاید فکر کنید دفترچه ثبت اشخاص حقوقی چیست و چگونه و کجا باید آن را تکمیل کنیم؟ پاسخ به این سوال بسیار ساده است، دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی دفترچه ای است که توسط سازمان امور مالیاتی منتشر شده و نیاز به کلیه مشخصات اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل دارد که می توانید دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی را از آن دانلود کرده و سپس اقدام نمایید. برای پر کردن آن اگر برای پر کردن دفترچه به راهنمایی و کمک نیاز دارید، میتوانید راهنمای دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی را دانلود کنید.
گواهی امضاء صاحبان امضاء مجاز اشخاص حقوقی در دفتر اسناد رسمی
تکیک از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل (در صورت داشتن حق امضا) باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و برای اثبات اینکه امضای آنها نمونه تایید شده توسط دفاتر اسناد رسمی و از این بنابراین، آنها باید از همان امضا در معاملات تجاری استفاده کنند.
فیش واریزی نیم هزار سرمایه اولیه شرکت
هنگامی که تمام مدارکی را که ذکر کردیم تهیه کردید و به حسابرس ارائه کردید، حسابرس ثبت نام اولیه شما را در سامانه انجام می دهد و یک برگه به شما می دهد و از شما می خواهد که آن را در بانک ملی واریز کنید. البته فیش پرداختی که حسابرس به شما می دهد مانند قبض مالیاتی است که دارای شناسه قبض و شناسه پرداخت است که حتی از طریق دستگاه POS موجود در سازمان قابل پرداخت است. طبق ماده 48 قانون مالیات های مستقیم باید نیم هزار سرمایه اولیه شرکت را به عنوان حق تمبر پرداخت کنید که به شرح زیر محاسبه می شود:میزان سرمایه شرکت *0.5 / 1000
قبض آب، برق، تلفن و گاز دفتر شرکت
فاکتورها برای تأیید آدرس شما و تأیید صحت کد پستی هستند، اگرچه اخیراً در تشکیل پرونده مالیاتی متوجه شدهام که آنها تأیید کد پستی را اضافه کردهاند.
حضور مدیر عامل یا نماینده قانونی وی
در صورتی که مدیر عامل فرصت تشکیل پرونده مالیاتی داشته باشد می تواند اقدام کند و در غیر این صورت وکالتنامه قانونی از سردفتر تنظیم و فردی را که کار بلد بوده و مورد اعتماد است را به عنوان خود منصوب کند. نماینده حقوقی. انجام امور مالیاتی.
اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت به نام شرکت
یکی از اسناد مهمی که برای تشکیل پرونده مالیاتی باید تهیه کنید، سند اجاره یا مالکیت است. اگر مستاجر هستید باید اجاره نامه و اگر مالک هستید باید سند مالکیت را ارائه دهید. دقت داشته باشید، اگر اجاره نامه شما به صورت دستی (تجاری) به منظور تایید اجاره نامه تنظیم شده است، باید اصل سند مالکیت را برای تایید صحت اجاره نامه به حسابرس تحویل دهید. اما برای سهولت بیشتر و انتقال سند مالکیت می توانید اجاره نامه خود را در دفاتر اسناد رسمی تنظیم کنید تا کد رهگیری به اجاره نامه تعلق گیرد. در این صورت نیازی به اصل سند نیست و همان اجاره نامه کفایت می کند. p>
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
تأیید کد پستی
همانطور که در بالا گفتیم تاییدیه کد پستی به این مدارک اضافه شده است تا سازمان امور مالیاتی از صحت آدرس و کد پستی شرکت شما اطمینان بیشتری پیدا کند.
عکس محل فعالیت
از ابتدای ژوئن 2018، سند دیگری به ثبت کد اقتصادی شما اضافه شده است که تأیید محل فعالیت شما است. باید از محل کار خود دو عکس بگیرید یکی از تابلوی شرکت و دیگری از دفتر. می توانید این دو عکس را با گوشی خود بگیرید و روی کاغذی به اندازه آچار چاپ کنید و رنگی بودن آن مهم نیست (به همین سادگی).
استخراج کد اقتصادی
پس از ثبت و تشکیل پرونده، باید درخواستی مبنی بر تمایل به دریافت کد اقتصادی به حسابرس ارائه دهید و منتظر باشید تا کد اقتصادی برای شما صادر شود. در این مرحله ممیز مالیاتی به محل شما آمده و برای تایید صحت مدارک از محل فعالیت بازدید می کند. پس از بازدید کلیه مدارک شما در سامانه سازمان امور مالیاتی تایید می شود و فرمی شامل کد اقتصادی، واحد مالیاتی و … به شما داده می شود.
کد اقتصادی را در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت کنید
خب، پس از دریافت این فرم، نوبت به ثبت نام در سامانه پیش ثبت نام می رسد که باید طبق فرمی که به شما داده شده است، اطلاعات را تکمیل کنید. توسط حسابرس (نمونه ای از عکس بالا). کامل پس از ثبت نام در سامانه پیش ثبت نام و وارد نمودن تمامی اطلاعات، پیامکی حاوی نام کاربری و رمز عبور سامانه کد اقتصادی برای شما ارسال می شود، از این پس می توانید با این نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه های مالیاتی شوید.
پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور، باید وارد سامانه پیش ثبت نام شده و تمامی اطلاعات خود را تکمیل نمایید. فقط مطمئن شوید که برای تکمیل تمام اطلاعات باید اسناد زیر را در دسترس داشته باشید:
- اساسنامه
- اسناد هویتی اعضا
- جزئیات بانک رسمی شرکت
پس از ثبت نام و تکمیل تمام موارد فوق، به حسابرس خود مراجعه می کنید تا وضعیت خود را به 45 تغییر دهد. وضعیت 45 به این معنی است که شما تمام مراحل را طی کرده اید و در مرحله نهایی هستید که می توانید برای ارزش افزوده درخواست دهید. ثبت نام. مثال زیر مرحله 35 است، به این معنی که نام کاربری و رمز عبور دریافت شده است، اما اطلاعات اضافی هنوز وارد سیستم کد اقتصادی نشده است.
تهیه پرونده مالیاتی چقدر طول می کشد
این کاملاً به حسابرس شما و خودتان بستگی دارد. اگر تمام مدارک خود را تکمیل کرده باشید و حسابرس شما زیاد مشغول نباشد، پرونده شما بین یک تا ده روز تکمیل می شود. اما این بازه زمانی از 3 روز تا 2 ماه متغیر است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.