چه موارد قانونی مالی و مالیاتی باید در هر کسب و کار رعایت شوند؟✅
چه موارد قانونی مالی و مالیاتی باید در هر کسب و کار رعایت شوند؟
بیمه کسب و کار امری مهم است که کسب و کارها همیشه به آن توجه می کنند و یکی از مسائل حقوقی مالی و مالیاتی محسوب می شود. با پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، کسب و کارهای جدیدی در کنار کسب و کارهای سنتی شکل گرفته اند. به این مشاغل، کسب و کارهای مجازی می گویند. این مشاغل از جمله مشاغلی هستند که از طریق اینترنت و فضاهای مجازی فعالیت می کنند و در نتیجه کسب درآمد می کنند.
معمولاً مشاغل و مشاغل با توجه به فعالیت و میزان درآمد مالیات متفاوتی دارند و هر بنگاه اقتصادی باید اظهارنامه مالیاتی خود را به مالیات تعیین شده برای این مشاغل ارائه دهد که سازمان امور مالیاتی کشور ملزم به ارائه به بسیاری از مشاغل است. به دلیل گسترش و فراوانی قوانین مالیاتی در ایران، با مشکلاتی مواجه شده و کسب و کار آنها تحت تأثیر قرار گرفته است. ما در این مقاله بیمه تجاری مالی و معافیت های مالیاتی شما را مورد بحث قرار می دهیم
موضوعات حقوقی بیمه و مالی و مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی
یکی از مهم ترین مسائل در مورد فروشگاه های آنلاین مالیات بر آنهاست. بسیاری از کسب و کارهای مجازی به دلیل توسعه فناوری در سال های گذشته رشد کردند. امروزه بسیاری از فروشگاه ها کالاهای خود را به صورت دیجیتالی می فروشند. با توجه به فعالیت های گسترده این فروشگاه ها، مقادیر زیادی پول نقد در آنها رد و بدل می شود.
بر اساس قوانین مالیاتی کشور، هر کسب و کاری که بیش از مبلغ مقرر درآمد داشته باشد، مشمول مالیات می شود. بنابراین فروشگاه های اینترنتی از این قاعده مستثنی نیستند. این فروشگاه ها باید با توجه به درآمدشان به دولت مالیات بپردازند. طبق قوانین سازمان مالیاتی کشور صاحبان مشاغل مجازی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی بدون در نظر گرفتن نوع فعالیت باید مالیات بپردازند.
مسائل حقوقی بیمه و مالی و مالیاتی برای استارت آپ ها و کسب و کارهای جدید
بیمه استارتاپ از زمان توسعه فعالیت در کسب و کارهای مجازی به یکی از مهمترین دغدغه های بسیاری از مشاغل و کارگران این بخش تبدیل شده است. زیرا بیمه استارتاپ ها به اندازه بیمه برای سایر کسب و کارها اهمیت دارد. استارت آپ ها معمولا به دو دسته تقسیم می شوند.
برخی از استارتآپها روابط کارفرما و کارمندی بین افراد دارند. در واقع افراد برای یک یا چند کارفرما کار می کنند و بین آنها قرارداد بسته می شود. اما در برخی دیگر از استارتاپ ها چنین ارتباطی بین افراد وجود ندارد. در واقع، هیچ قراردادی بین افراد وجود نداشته است.
افرادی که دارای قرارداد و دارای وضعیت حقوقی هستند طبق بند الف ماده 4 قانون تامین اجتماعی باید پیشنهاد بیمه شوند و مشکلی برای آنها وجود ندارد. به عنوان مثال استارتاپ هایی که خدمات ارائه می دهند و در ازای آن حقوق دریافت می کنند و ساعات کاری و مکان مشخصی دارند باید بیمه شوند و افراد شاغل در آنجا معرفی شوند. اما استارتاپ هایی که رابطه کارفرما و کارمندی ندارند و قراردادی بین آنها وجود ندارد باید تحت عنوان فعالیت فضای مجازی بیمه شوند.
مسائل حقوقی بیمه و مالی و مالیاتی فعالان کسب و کار مجازی
مطابق بخشنامه بیمه کارکنان مشاغل مجازی، موضوع این بخشنامه کارگرانی است که در حوزه کسب و کار مجازی فعالیت دارند اما رابطه مزدی و قراردادی بین آنها وجود ندارد. این افراد مشمول مقررات حفاظتی خاصی نیستند. ذینفعان این بیمه افرادی هستند که در فضای مجازی فعال هستند و به سه دسته تقسیم می شوند.
دسته اول آن دسته از کارکنانی هستند که هیچ رابطه قراردادی یا مزدی بین آنها وجود ندارد دسته دوم شامل کسانی است که مورد تایید انجمن کسب و کار مجازی قرار گرفته اند. دسته سوم شامل افرادی است که تحت پوشش حفاظت خاصی نیستند.
برای سایر افرادی که بین آنها رابطه قراردادی و مزدی وجود دارد مشمول بند 4 ماده 4 قانون تامین اجتماعی می باشد. بنابراین، طبق قانون تامین اجتماعی، کارفرمایان موظف به حواله و پرداخت حق بیمه به کارکنان این بخش هستند.
نرخ های حق بیمه برای مشاغل مجازی
نرخ حق بیمه برای مشاغل مجازی 27 درصد از پایه پرداخت حق بیمه است. کارکنانی که سابقه پرداخت حق بیمه 5 سال یا کمتر از 5 سال دارند می توانند بنا به انتخاب خود بین حداقل و حداکثر دستمزد پرداختی حق بیمه خود را انتخاب کنند. در بیشتر موارد، متوسط حقوق به عنوان حق بیمه در نظر گرفته می شود.
با عنایت به اینکه برخی از بیمه شدگان با اتحادیه خود رابطه مزد و درآمد ندارند لذا مشمول قانون بیمه بیکاری نبوده و لذا در زمان وصول 3% حق بیمه آنها خواهد بود. .
وضعیت مالیاتی استارت آپ ها
بحث مالیات استارتآپ موضوعی است که برخی با آن موافق هستند و برخی دیگر مخالف. زیرا تفاوت زیادی بین کسب و کار سنتی و کسب و کار اینترنتی وجود دارد. این تفاوت منجر به مدل جدید و نرخ مالیات متفاوت در مورد استارتاپ ها شده است. بر اساس ماده ۱۰ آییننامه حمایت از استارتآپها، در صورتی که شرکتهای مورد حمایت ساکن مراکز توسعه، محیطهای کاری مشترک و شتابدهنده باشند، سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی کشور موظف به تخصیص کد مالیات بر ارزش افزوده و کارگاه هستند. همه حسابهای کدهای ذکر شده باید بر اساس رعایت قوانین باشد.
محاسبه مسائل حقوقی مالی و مالیاتی استارت آپ ها
استارت آپ ها می توانند به صورت واقعی و قانونی شروع به کار کنند. اولین قدم ثبت شرکت است. پس از این مرحله برای فرد در سازمان مالیاتی کشور پرونده تشکیل می شود. پس از تشکیل پرونده و ثبت شرکت، استارت آپ ها طبق ماده 48 قانون مالیات های مستقیم دو ماه فرصت دارند تا مالیات حق تمبر بر سرمایه شرکت پرداخت کنند. به عنوان مثال، اگر سرمایه اولیه شرکت یک میلیون تومان باشد، برای محاسبه مبلغ پرداختی به اداره مالیات، این عدد در 0005/0 ضرب می شود.
مسائل حقوقی مالی و مالیاتی فروشگاه های آنلاین
فروشگاه های اینترنتی مانند فروشگاه های واقعی باید به اداره مالیات مالیات بپردازند. بنابراین کلیه صاحبان مشاغل مجازی که درآمد آنها از آستانه تعیین شده توسط سازمان مالی کشور فراتر رود، باید مالیات پرداخت کنند. این فروشگاهها براساس درآمدشان مالیات میگیرند.
تکالیف مالی و مالیاتی قانونی برای مشاغل مجازی
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کسب و کار مجازی هستند موظفند در رابطه با تعهدات قانونی خود به شرح زیر عمل کنند.
ابتدا باید برای این افراد پرونده تشکیل شود. در واقع باید پرونده تشکیل دهد. این افراد به صورت الکترونیکی ثبت نام کرده و شماره اقتصادی آنها ثبت شود. سازمان برای دریافت کشورها. آنها باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه و به موقع پرداخت کنند. این افراد همچنین باید تراکنش های فصلی خود را به همراه لیست حقوق و دستمزد کارکنان به اداره مالیات ارائه کنند.
نیازهای صاحبان مشاغل مجازی در رابطه با مسائل حقوقی مالی و مالیاتی
صاحبان مشاغل مجازی همان تعهدات و الزامات صاحبان مشاغل واقعی را دارند. طبق قانون مالیات های مستقیم این الزامات به دو دسته تقسیم می شوند. فاکتور نوع اول باید به صورت دستی تایپ یا با شماره سریال و تاریخ چاپ شده باشد. حداقل باید حاوی اطلاعات شناسایی شامل نام، نام خانوادگی، شماره اقتصادی، نام شخص حقوقی، کد پستی خریدار و فروشنده و شرح کامل خدمات ارائه شده و میزان آن باشد. صورتحساب نوع دوم صرفاً برای استفاده از صندوقفروشی تهیه میشود و باید شامل اطلاعات شناسایی باشد. همچنین آدرس و کد پستی فروشنده و مشخصات کالای عرضه شده در آن قید شده است.
مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده در واقع نوعی مالیات بر مصرف کالا است. مالیات شروع تولید کالا تا زمان عرضه را پوشش می دهد. این امر در مورد کلیه خدمات شرکت داخلی نیز صدق می کند. بنابراین کالاهایی که برای صادرات تولید می شوند یا خدماتی که به مشتریان خارجی ارائه می شود مشمول مالیات بر ارزش افزوده نخواهند بود. اما از سوی دیگر همه کالاهای وارداتی مشمول مالیات خواهند شد. هدف آن این است که سیستم را به نحوی برای تولیدکنندگان داخلی عادلانه تر کند.
مالیات بر ارزش افزوده کلیه فعالیتهای تجاری و توزیع و تولید کالا و ارائه خدمات را پوشش می دهد. اما در صورتی که گردش مالی سالانه شرکت کمتر از استانداردهای مقرر باشد، نیازی به پرداخت مالیات نیست. معمولاً مالیات بر ارزش افزوده عمدتاً توسط مصرف کنندگان نهایی پرداخت می شود و عمدتاً این هزینه ها به مشاغل منتقل نمی شود. مالیات بر ارزش افزوده به بار مالیاتی واقعی در هر مرحله از زنجیره توزیع و تولید اشاره دارد.
جمعبندی
قوانین مالی و مالیاتی اغلب پیچیده هستند، بنابراین توصیه میکنیم برای تعیین اینکه آیا این قوانین در مورد شما اعمال میشود یا خیر و اقداماتی که باید انجام شود به دنبال مشاوره حرفهای باشید. همچنین استفاده از نرم افزارهای حرفه ای حسابداری می تواند شما را در این امر مهم یاری کند.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.