چرخه حسابداری چیست؟✅
چرخه حسابداری چیست؟
حسابداران خلاصه ای از رویدادهای مالی را در قالب گزارش های مالی در اختیار کسانی قرار می دهند که مایلند از این اطلاعات در قضاوت ها و تصمیمات خود استفاده کنند. در حسابداری مالی گزارش های مالی مفیدی تهیه می شود که نتایج عملیات یک واحد اقتصادی را در یک دوره معین نشان می دهد و یا وضعیت مالی یک واحد اقتصادی را در زمان معینی نشان می دهد. به این نوع گزارش ها صورت های مالی می گویند. ترازنامه حسابداری، صورت سود و زیان و صورت سرمایه سه نمونه از صورت های مالی هستند که تاکنون در سری مقالات قرار گرفته اند.آموزش حسابداری با تهیه هر یک از آنها آشنا هستید.
چرخه حسابداری (چرخه حسابداری)مراحل ارزیابی عملکرد یک شرکت اقتصادی در طول دوره مالی دوره از ابتدا تا پایان سال مالی است. چرخه حسابداری با هدف کاهش اشتباهات در دوره های مالی، تهیه یک صورت مالی کامل و بی عیب و نقص است. از آنجایی که آموزش چرخه حسابداری مستمر و کمی سخت است، تصمیم گرفتیم در این مقاله از سری مقالات آموزش حسابداری در مورد مراحل چرخه حسابداری و آموزش آن با شما صحبت کنیم.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
منظور از چرخه حسابداری چیست؟
چرخه حسابداری یک عملیات چند مرحله ای است که در یک بنگاه اقتصادی (شرکت، موسسه) به منظور ارزیابی عملکرد در هر سال مالی و بررسی وضعیت مالی آن بنگاه در پایان سال مالی انجام می شود. هدف از چرخه عملیات حسابداری که در هر دوره مالی به طور مستمر تکرار می شود، بررسی شرایط مجموعه اقتصادی و ارزیابی عملکرد آن در آخرین دوره مالی است.
مراحل چرخه حسابداری چیست؟
در ادامه ، ما یک بررسی دقیق از هر یک از مراحل حسابداری و ترتیب آن انجام داده ایم:
اولین مرحله: جمع آوری اطلاعات در مورد رویدادهای مالی (جمع آوری اسناد مثبت)
در حسابداری ، مجموعه ای از اسناد و اسناد که نشانگر وقوع یک معامله یا یک رویداد مالی خاص است. به آن اسناد مثبته می گویند. مانند قبوض آب، برق، تلفن، فیش های بانکی، صورتحساب رسید خدمات، چک، فاکتور خرید و فروش و … مدارک تاییدیه نباید پرینت شده و دارای فرم خصوصی باشند. در عوض ، شکل اسناد متنوع است و حتی ممکن است دست نوشته شود. پس از هر رویداد مالی ، حسابداران اسناد مرتبط را جمع می کنند. این اسناد تاریخ، مبلغ و ماهیت رویداد مالی را نشان می دهد و به همین دلیل است که اسناد مثبت باید واضح، روشن و معتبر باشند تا افراد بتوانند از آنها به عنوان مبنای کار استفاده کنند.
مرحله دوم: تجزیه و تحلیل معاملات و رویدادهای مالی و تهیه سند حسابداری
هر فعالیت مالی مؤثر بر معادله حسابداری منجر به کاهش یا افزایش یک یا چند حساب می شود. افزایش و کاهش در حساب ها به نوع و ماهیت آن بستگی دارد. افزایش هر دارایی در سمت راست (بدهی) حساب مربوطه ثبت می شود. کاهش هر دارایی در سمت چپ (اعتبار) حساب مربوطه ثبت می شود. از طرفی افزایش بدهی و سرمایه مالک در سمت چپ (بستانکار) و کاهش بدهی و سرمایه مالک در سمت راست (بدهکار) نشان داده شده است.
مرحله سوم: ضبط رویدادهای مالی در مجله
مرحله سوم چرخه حسابداری ثبت اسناد حسابداری در دفتر روزنامه است. از روی سند حسابداری دفتر روزنامه نوشته می شود که سندی مهر و موم شده و از اداره ثبت شرکت ها دریافت شده و جزو اسناد قانونی هر شخص حقوقی می باشد. کتاب روزنامه دقیقاً مانند سند حسابداری است که می توان آن را ذکر و واجد شرایط کرد.
مرحله چهارم: انتقال اطلاعات از دفتر روزنامه به دفتر کل
مرحله چهارم در چرخه حسابداری ، ثبت رویدادهای مالی در دفترچه است. پس از ثبت اسناد مالی تأیید شده در روزنامه ، نوبت به دفترچه عمومی است. مانده هر حساب در دفتر کل که در صورتحساب هر حساب درج می شود باید منتقل شود. به عبارت ساده تر، انتقال کلیه اقلام از دفتر کل به دفتر کل یا انتقال مبالغ بدهکار و بستانکار در دفتر به حساب های مربوطه در دفتر در این مرحله انجام می شود.
📌 نکته مهم: در این مرحله از چرخه حسابداری، انتقال اطلاعات از دفتر روزنامه به دفتر کل باید طبق آیین نامه اجرای آیین نامه مودیان انجام شود. قانون.
مرحله پنجم: تهیه تراز آزمایشی
یکی از ابزارهایی که حسابداران برای آزمایش صحت اسناد مالی استفاده می کنند، تراز آزمایشی است. برای تهیه تراز آزمایشی، رویدادهای مالی یک دوره از مجله به دفتر کل منتقل می شود. اولین تراز آزمایشی که قبل از موارد اصلاحی در پایان سال تهیه می شود، تراز آزمایشی اصلاح نشده نامیده می شود.
مرحله ششم: تصحیح حسابهای دفتر
در راستای اجرای اصل تطبیق هزینههای هر دوره مالی با درآمد همان دوره، حسابداران باید اطمینان حاصل کنند که هنگام تهیه صورت سود و زیان، کلیه درآمدها و هزینههای دوره مالی مربوطه به حساب میآید. در دفتر حسابداری ثبت می شود. در صورتی که برخی از درآمدها یا هزینه های آن دوره مالی در حساب ها لحاظ نشده باشد، ابتدا باید شناسایی و سپس با ثبت صحیح و صحیح حسابداری در دفتر روزنامه تصحیح و به دفتر کل انتقال داده شود. ، چنین سوابقی، آنها می گویند ثبت نام های اصلاحی.
📌 نکته مهم: معمولاً در پایان دوره مالی و قبل از تهیه صورتهای مالی، ثبتهای اصلاحی انجام میشود، اما در صورت نیاز میتوان مانده برخی از حسابها را در طول دوره مالی اصلاح کرد.
مرحله هفتم: تهیه تراز آزمایشی اصلاح شده
پس از انجام اصلاحات و تعدیل های لازم در دفاتر، مانده آزمایشی دیگری از مانده حساب های اصلاح شده تهیه می شود که به آن مانده آزمایشی تصحیح شده می گویند. تراز آزمایشی اصلاح شده مبنایی برای تهیه صورت های مالی است.
مرحله هشتم: تهیه صورتهای مالی
هشتمین مرحله در چرخه حسابداری تهیه صورتهای مالی است. آنچه در تدوین و تهیه صورتهای مالی به عنوان هدف مطرح می شود، ارائه اطلاعاتی درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف پذیری واحد تجاری به صورت خلاصه و طبقه بندی شده است. این گزارشها و صورتهای مالی باید برای استفادهکنندگان نهایی این اطلاعات مفید باشد تا بتوانند تصمیمات مربوطه را به درستی اتخاذ کنند.
به عبارت سادهتر، آنچه صورتهای مالی اساساً برای ما انجام میدهند این است که آنها پول را به شما نشان میدهند، پول یک شرکت از کجا آمده، کجا خرج شده است و اکنون کجاست.
مرحله نهم: بستن حسابهای موقت (از طریق صدور سند حسابداری و ثبت روزنامه و دفاتر عمومی)
نهمین مرحله در چرخه حسابداری بستن حساب های موقت است. برای بستن حساب ها در پایان سال ابتدا باید موجودی تمامی حساب های موقت با حساب دائمی بسته شود و سپس موجودی تمامی حساب های دائمی بسته شده به عنوان افتتاحیه به دوره مالی بعدی منتقل شود.
آخرین مرحله چرخه حسابداری: تهیه تراز آزمایشی پایانی و بستن حسابهای دائمی
آخرین مرحله در چرخه حسابداری، مانده پایانی است. قبل از بستن حساب های دائمی باید فهرستی از آنها در صورت حساب ها تحت عنوان ترازنامه پایانی تهیه شود. در قسمتی دیگر پس از بستن حساب های موقت، نوبت به بستن حساب های دائمی می رسد. حسابهای دائمی اصلی شامل داراییها، بدهیها و وجوه است.
نکته مهم: پنج مرحله اول چرخه حسابداری در طول دوره مالی و پنج مرحله دوم چرخه حسابداری معمولاً در پایان دوره مالی و هنگام تهیه صورتهای مالی است. انجام شد.
جمعبندی
چرخه حسابداری مراحل ارزیابی عملکرد یک بنگاه اقتصادی در طول دوره مالی از ابتدا تا پایان سال مالی است. در مراحل چرخه حسابداری به جمع آوری اسناد و مدارک مثبته، تجزیه و تحلیل و ثبت رویدادهای مالی در روزنامه و دفاتر کل، تهیه ترازنامه آزمایشی، بسته شدن حساب ها و موارد دیگر پرداخته می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.