پولشویی چیست؟+با انواع مختلف پولشویی آشنا شوید✅
پولشویی چیست؟
پولشویی فرآیندی غیرقانونی است که طی آن مقدار زیادی پول به دست آمده از راه ها و روش های غیرقانونی مانند فروش مواد مخدر و تامین مالی تروریسم به منابع قانونی تبدیل می شود. پولی که حاصل فرآیندهای غیرقانونی است، کثیف تلقی می شود و اصطلاح پولشویی به آن اختصاص داده شده است زیرا پس از انجام آن، منبع پول به دست آمده مشروع به نظر می رسد.
پولشویی یک مشکل جدی اقتصادی است که در سطوح مختلف جامعه (یقه سفید یا نیروهای دولتی تا مجرمان خیابانی) مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از شرکت های مالی سیاست های ضد پولشویی دارند و از آنها برای جلوگیری از وقوع آن در شرکت خود استفاده می کنند. مجرمان از روش های مختلفی برای انجام پولشویی استفاده می کنند. با ظهور خدمات بانکداری اینترنتی، این فرآیند سرعت بیشتری یافته است. امروزه جلوگیری از پولشویی به یک دغدغه همه جانبه برای سازمان های جهانی و بین المللی تبدیل شده است.
پولشویی چگونه عمل می کند؟
پولشویی یکی از مهمترین ابزارهایی است که باندهای جنایتکار که از راه های غیرقانونی پول خوبی به دست می آورند، به طور موثر از آن برای دادن چهره قانونی به درآمد کسب شده استفاده می کنند.
برخورد با مقدار زیادی پول غیرقانونی روش بسیار ناکارآمدی است و طبیعتاً به دنبال راهی برای انتقال پول به عنوان سپرده به یک موسسه مالی هستند و تنها در صورتی می توانند این کار را انجام دهند که پول از منبع مالی باشد. صحیح و قانونی است. بانک ها موظفند جابجایی مبالغ هنگفت و فعالیت مشکوک را گزارش دهند زیرا ممکن است نشانه پولشویی باشد.
پولشویی به سه دسته تقسیم می شود:
- قرار اول، در این مرحله باندهای غیرقانونی پول خود را در سیستم های مالی قانونی قرار می دهند.
- دوم مخفی کردن منبع اصلی پول، در این مرحله با انجام یک سری فعالیت ها و نقل و انتقالات سعی در پنهان کردن رد پول دارند.
- و در مرحله سوم که تجمیع نامیده می شود، پول از آن مؤسسات و هر جا که بوده است خارج می شود تا استفاده شود.
راه های زیادی برای پولشویی وجود دارد، از ساده تا پیچیده، یکی از پرکاربردترین روش ها انجام تجارت است که بر مبنای پول نقد است، مثلا ممکن است با خرید رستوران پول خود را از دست بدهند.
روش دیگری که به عنوان پانینگ شناخته می شود و توسط گروه های تبهکار مورد استفاده قرار می گیرد، روشی است که در آن گروه ها وجوه نقد خود را به چند قسمت تقسیم می کنند و به حساب های مختلف ارسال می کنند تا ردیابی آن دشوار شود. باندهای تبهکار از روش های بسیار دیگری از جمله مبادله ارز و قاچاق پول استفاده می کنند. به این ترتیب پول به کشورهایی منتقل می شود که حساسیت کمتری نسبت به فعالیت های پولشویی دارند.
روش های دیگر پولشویی سرمایه گذاری در کالاهای گرانبها مانند طلا و الماس، خرید و فروش املاک، شرط بندی و استفاده از شرکت های کاغذی است که فقط روی کاغذ وجود دارند.
پولشویی الکترونیکی
با ورود اینترنت درهای جدیدی به روی پولشویی و کسانی که این کار را انجام می دهند باز شد. ظهور بانکداری اینترنتی و روش های پرداخت ناشناس و کارت به کارت توسط تلفن همراه و همچنین استفاده از سرورهای پروکسی و نرم افزارهای ناشناس، ردیابی قسمت سوم پولشویی را که در واقع به آن می گویند تقریبا غیرممکن می کند. از جیب خارج می شود زیرا می تواند بدون بر جای گذاشتن هیچ اثری حرکت کند.
انتقال پول همچنین می تواند از طریق حراج و فروش آنلاین، وب سایت های قمار، سایت های بازی مجازی و غیره انجام شود، جایی که پول غیرقانونی به ارزهای رمزنگاری شده مخصوص بازی تبدیل شده و دوباره به چرخه باز می گردد. روش های شناسایی و ردیابی این رویدادها بسیار عقب مانده است زیرا بیشتر بر روش های سنتی انتقال پول تمرکز می کنند. بر اساس آمار سازمان های بین المللی، ارزش پولشویی حدود 800 میلیارد و حتی 2 تریلیون دلار است که معادل 2 تا 5 درصد تولید ناخالص داخلی جهانی است.
در سال 1989، گروه 7 سازمانی را برای مبارزه با پولشویی در مقیاس جهانی تأسیس کرد. در اوایل دهه 2000، مأموریت آژانس به مبارزه با تامین مالی تروریسم ارتقا یافت. در سال 1970، ایالات متحده قانون رازداری بانکی را تصویب کرد که بر اساس آن موسسات مالی باید تراکنش های بالاتر از 10000 دلار و هرگونه تراکنش مشکوک را گزارش کنند. در حالی که این قوانین در ردیابی فعالیت های مجرمانه مفید بوده اند، پولشویی تا سال 1986 در ایالات متحده غیرقانونی نبود.
اندکی پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر، قانون میهن پرستان ایالات متحده گسترش یافت تا ابزارهای تحقیقاتی طراحی شده برای جرایم سازمان یافته و پیشگیری از مواد مخدر برای مبارزه با پولشویی و استفاده در تحقیقات تروریستی مورد استفاده قرار گیرد. . انجمن متخصصان معتبر مبارزه با پولشویی (ACAMS) یک نام حرفه ای به نام متخصص مبارزه با پول شویی (CAMS) ارائه می دهد. افرادی که گواهینامه CAMS را دریافت می کنند ممکن است به عنوان مدیران انطباق کارگزاری، افسران قانون رازداری بانکی، مدیران واحد اطلاعات مالی، تحلیلگران نظارتی، و تحلیلگران جرایم مالی کار کنند.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.