پایه مالیاتی چیست✅
پایه مالیاتی چیست
یکی از موضوعاتی که در امور مالیاتی مطرح می شود، پایه مالیاتی است. اگر نمی دانید پایه مالیاتی چیست و چه کاربردی دارد، حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.
پایه مالیاتی چیست
در پاسخ به این سوال که پایه مالیاتی چیست و مفهوم و مفهوم پایه مالیاتی چیست، باید بگوییم که پایه مالیاتی یعنی هر چیزی که بتوانیم بر روی آن نرخ مالیات اعمال کنیم، پایه مالیاتی تعریف شده است.
در جامعه امروزی مالیات بر ارزش افزوده بر محصولات افزوده می شود تا فشار از اقشار کم درآمد جامعه برداشته شود. به طور کلی پایه مالیات برای کالاهایی مانند برنج، روغن، آرد، شکر، دارو، کاغذ، مطبوعات، لوازم مصرفی پزشکی، خدمات آموزشی، حمل و نقل و … در نظر گرفته شده و به صورت نرخ ثابت اعمال می شود.
پایه مالیاتی جدید
دولت برای اینکه بتواند درآمد و بودجه را افزایش دهد به فکر افزایش وصول مالیات افتاده است که فشار بیشتری را بر اقشار آسیب پذیر جامعه وارد می کند. دولت برای اینکه فشار زیادی به مردم وارد نشود چاره اندیشی کرده و روش های جدیدی را برای افزایش وصول مالیات امتحان کرده است. پایه های مالیاتی جدید عبارتند از:
- مالیات بر درآمد
- مالیات بر عایدی سرمایه
- مالیات بر سود سپرده بانکی
اهمیت پایه مالیاتی
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که دلیل دریافت پایه مالیاتی جدید چیست و چه دلیلی برای معرفی این قانون می تواند داشته باشد. در واقع دریافت پایه های مالیاتی برای افزایش درآمد دولت و همچنین اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور است که برای مقاصد مختلف از شهروندان اخذ می شود.
نتیجه این سیاست در نهایت پس از مدت زمان طولانی تری قابل اندازه گیری و مقایسه است و بهتر است بدانید که تاثیر پایه مالیاتی بسته به میزان معافیت های پایه در آینده قابل بررسی است.
در واقع هدف دولت از دریافت پایه مالیاتی عدم فشار بر مالیات دهندگان فعلی و عدم اتکا به درآمدهای نفتی دولت و حرکت به سمت درآمدهای مالیاتی است.
پایه های مالیاتی در ایران
به طور کلی پایه های مالیاتی در ایران را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
- درآمد: مانند درآمد شغل، حقوق، شرکت و غیره
- اموال: مانند مالیات نقل و انتقال، املاک و مستغلات، ارث و غیره
- مصرف: مالیات بر ارزش افزوده
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
اهمیت پایه های مالیاتی چیست؟
تعیین درآمد مشمول مالیات:
همانطور که در بالا اشاره کردیم، پایه های مالیاتی ملاک محاسبه ضرایب مالیاتی هستند و اساساً ضرایب مالیاتی برای آنها اعمال می شود. و ضرایب مالیاتی نیز به محاسبه درآمد مشمول مالیات کمک می کند. به طور کلی برای محاسبه درآمد مشمول مالیات از موارد زیر استفاده می شود:
- خرید و فروش سالانه
- درآمد ویژه
- نرخ خروجی کارخانه
- میزان حق امتیاز و ابطال تمبر دریافتی برای خدمات رسمی
سیاست اقتصادی:
دریافت مالیات همواره یکی از راه های کسب درآمد دولت بوده است تا بتواند رفاه جامعه را بهبود بخشد. در ایران علاوه بر این، یکی از دلایلی که دولتها پایههای مالیاتی ایجاد کردهاند، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و ایجاد درآمد غیرنفتی پایدار برای دولت است. مواردی مانند مالیات بر ارزش افزوده نیز با هدف ایجاد مالیات عادلانه به نفع قشر کم درآمد و کم مصرف ایجاد می شود تا افرادی که کالاهای مصرفی بیشتری خریداری می کنند، مالیات بیشتری بپردازند. در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده بر بسیاری از اقلام مانند برنج و روغن، خدمات آموزشی، دارو و اقلام حمل و نقل و مصرف با نرخ ثابت اعمال می شود. از سوی دیگر، برای عادلانهتر شدن قوانین مالیاتی، معمولاً مواردی مانند حقوق بازنشستگان یا حقوق افراد کم درآمد (که سقف آن سالانه توسط وزارت کار تعیین میشود) مشمول مالیات نمیشود. p>
ضرایب مالیاتی چیست
برای تعیین نرخ مالیات هر ساله سالانه جلسه ای تشکیل می شود و نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور، نماینده بانک مرکزی و شورای مرکزی صنوف مختلف از جمله دارو، نماینده در این جلسه اتاق پزشکی و معادن و صنایع ایران حضور دارند. ضرایب مالیاتی را نیز بر اساس نوع شغل بر اساس وضعیت اقتصادی جامعه تعیین می کنند.
کسر مالیات چیست
در محاسبه مالیات سربار معیاری برای تعیین درآمد مشمول مالیات لازم است که پایه مالیاتی می تواند درآمد مشمول مالیات را محاسبه کند. نرخ مالیات بر اساس نوع کسب و کار می تواند متفاوت باشد. به طور کلی مبنای مالیات سربار به شرح زیر است:
- خرید سالانه
- فروش سالانه
- درآمد ویژه
- نرخ تولید کارخانه
- وجوهی که برای کپی رایت و هزینه و استفاده از تمبر در دفاتر اسناد رسمی هزینه می شود.
خلاصه
در این مقاله توضیح دادیم که پایه مالیاتی صفر تا صد چیست. اگر سوالی در این زمینه دارید می توانید در قسمت نظرات مطرح کنید تا اساتید و کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.