هزینه عملیاتی چیست؟ ✅
هزینه عملیاتی چیست؟ انواع آن چیست؟
هزینه عملیاتی را باید یکی از هزینه های هر کسب و کاری دانست که طبق سیاست مدیران مجموعه برای نگهداری و مدیریت بهتر هزینه می شود. هزینه عملیاتی باید در صورت سود و زیان شرکت منعکس شود. باید بدانید که این هزینه با هزینه های سرمایه ای شرکت بسیار متفاوت است، اما معمولاً بخش مهمی از هزینه های شرکت را شامل می شود.
این نوع هزینه برای هر کسب و کاری بسیار مهم است زیرا ارتباط مستقیمی با فعالیت های اصلی واحد تجاری دارد. در این مقاله از وبلاگ استاد حساب قصد داریم این سوال را مطرح کنیم که هزینه عملیاتی چیست؟ پاسخ دهید و اطلاعات بیشتری در مورد آن بدهید. تا پایان با ما باشید.
هزینه عملیاتی چیست؟
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، هزینه های عملیاتی در واقع هزینه هایی هستند که برای نگهداری، راه اندازی و مدیریت هر کسب و کاری پرداخت می شود. بخشی از هزینه های عملیاتی باید به صورت روزانه پرداخت شود و پرداخت این نوع هزینه ها معمولا مستمر بوده و تا زمانی که کسب و کار فعال است ادامه دارد. در واقع انجام فعالیت در واحدهای تجاری و صنعتی دلیل پیدایش هزینه های عملیاتی می باشد.
بنابراین همه کسبوکارهای فعال دارای هزینههای عملیاتی هستند و باید در سیستم حسابداری به آن توجه کنید تا با مشکلاتی مانند سال مالی مواجه نشوند. همچنین باید بدانید که کاهش هزینه های عملیاتی به گونه ای که به کیفیت خدمات و محصولات لطمه ای وارد نکند و بر تولید تاثیر منفی نگذارد یکی از بهترین راه های افزایش سود مجموعه های مختلف محسوب می شود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
انواع هزینه های عملیاتی چیست؟
پس از پاسخ به این سؤال ، هزینه عملیاتی چقدر است؟ شما آشنا هستید ، وقت آن است که در مورد مهمترین انواع هزینه های عملیاتی اطلاعات کسب کنید. به طور کلی ، هزینه های عملیاتی به سه دسته تقسیم می شوند. این دسته ها عبارتند از:
1- هزینه های عملیاتی ثابت
نوع اول هزینه های عملیاتی به هزینه های ثابت اختصاص داده شده است. این نوع هزینه ها را باید هزینه هایی در نظر گرفت که افزایش یا کاهش تولید و عملکرد مجموعه در میزان آن ها نقشی ندارد و ثابت می ماند.
مواردی مانند اجاره مکان یا هزینه بیمه تجهیزات باید در بین این نوع هزینه ها گنجانده شود. با توجه به اینکه هزینه های ثابت با افزایش یا کاهش تولید تغییر نمی کند، می توان برای کاهش هزینه های شرکت برنامه ریزی مناسبی برای آنها و کاهش آنها داشت.
2- هزینه های عملیاتی متغیر
نکته دیگری که باید در پاسخ به این سؤال که انواع هزینه های عملیاتی هزینه های متغیر چیست ، ذکر کنیم. همانطور که از نام آن پیداست این هزینه ها با افزایش یا کاهش میزان تولید و خدمات یا به طور کلی با افزایش یا کاهش عملکرد واحد تجاری تغییر می کند. هزینه های متغیر شامل موارد مختلفی از جمله هزینه خرید مواد اولیه و بسیاری از موارد مشابه دیگر است.
3- هزینه های عملیاتی نیمه متغیر
آخرین نوع هزینه های عملیاتی به هزینه های نیمه متغیر اختصاص یافته است. این هزینه ها را می توان در بعضی از ماهها و در بعضی از ماهها متغیر کرد. یکی از مهمترین نمونه هایی که باید برای هزینه های نیمه متغیر ذکر شود ، حقوق و مزایای پرسنل است.
حقوق اساسی کارگران باید در بین هزینه های ثابت گنجانده شود. اما مواردی مانند اضافه کاری ، پاداش و موارد مشابه از جمله هزینه های متغیر است. با توجه به این موارد، حقوق پرسنل را نمی توان در دسته هزینه های ثابت یا هزینه های متغیر قرار داد و باید در دسته سوم و هزینه های نیمه متغیر ثبت شود.
تأثیر هزینه عملیاتی بر سود گروه
اکنون با این سؤال که هزینه عملیاتی چیست؟ و با انواع هزینه های عملیاتی آشنا شدید، وقت آن رسیده که به تاثیر هزینه های عملیاتی بر سود گروه اشاره کنیم. همانطور که در قسمت های قبل اشاره کردیم، توجه به هزینه عملیاتی می تواند باعث افزایش سود مجموعه شود.
گاهی برخی از مجموعه ها میزان تولید محصولات خود را تا حد زیادی افزایش می دهند و این محصولات به شکل مناسبی در بازار به فروش می رسند. اما می بینند که سودشان افزایش چشمگیری نداشته است. دلیل این امر افزایش بیش از حد هزینه های عملیاتی است.
به عنوان مثال، مجموعه ها باید در هنگام اضافه کاری به کارمندان و کارگران بیش از ساعات کاری عادی حقوق بدهند. این افزایش هزینه ساعات کار اضافی می تواند باعث افزایش هزینه های عملیاتی و کاهش سود گروه شود. مجموعه های بزرگ برای رقابت با رقبای خود توجه زیادی به هزینه های عملیاتی می کنند تا بتوانند با حفظ مناسب و مقرون به صرفه بودن مجموعه خود بر استحکام و میزان سود آن بیفزایند.
البته باید توجه داشته باشید که صرفه جویی و کنترل هزینه های عملیاتی نباید منجر به کاهش تولید یا کاهش کیفیت محصولات و خدمات شود. برای کنترل هزینه های عملیاتی می توان از نرم افزار حسابداری استفاده کرد. این نرم افزار می تواند اطلاعات مناسبی در مورد این هزینه ها، موارد پرداختی و بسیاری موارد مشابه دیگر در اختیار شما قرار دهد.
خلاصه
هزینه عملیاتی یکی از هزینه هایی است که تمامی مجموعه های فعال برای ادامه فعالیت پرداخت می کنند. هزینه عملیاتی در واقع به هزینه های فعالیت عادی و مستمر شرکت اشاره دارد. این هزینه ها به سه دسته ثابت، متغیر و نیمه متغیر تقسیم می شوند. مواردی مانند اجاره ملک در بخش هزینه های ثابت، خرید مواد اولیه با هزینه های متغیر و حقوق کارگران و کارمندان در هزینه های نیمه متغیر است.
توجه به هزینه های عملیاتی و داشتن برنامه ریزی برای کاهش مناسب آنها یکی از روش هایی است که می تواند سود شرکت را افزایش دهد. البته باید توجه داشت که این کاهش هزینه های عملیاتی منجر به کاهش کیفیت خدمات و محصولات و یا کاهش تولید نمی شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.