همه چیز در مورد IFR✅
هر آنچه که باید در مورد IFR بدانید
IFR چیست؟
IFR ها مجموعه ای از استانداردهای حسابداری برای صورت های مالی یک شرکت هستند که برای افزایش شفافیت و سهولت قابلیت مقایسه شرکت ها در سراسر جهان طراحی شده اند. این استانداردها توسط هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی تنظیم شده است. استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی یا IFRS (استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی) مجموعه قوانینی است که برای یکپارچگی و وضوح صورت های مالی وضع شده و توسط مجامع حسابداری بین المللی پذیرفته شده است.
IFR ها در واقع یک ساختار حسابداری خاص هستند که بر اساس آن اطلاعات مالی در هر شرکت و سازمانی گزارش و تنظیم می شود و در بیش از 120 کشور جهان پذیرفته شده است.
تاریخچه IFR
این مدرک در اتحادیه اروپا با هدف دسترسی آسان به امور اقتصادی ایجاد شده است. اگرچه آمریکا از این سند استفاده نمی کند، اما 166 مرکز قضایی آن را معتبر می دانند و همین امر باعث شده است که این سند به یکی از معتبرترین اسناد حسابداری در کشورهای مختلف از جمله کره جنوبی، برزیل، اتحادیه اروپا، هند، هنگ کنگ، استرالیا تبدیل شود. ، روسیه و … باشد
آشنایی با IFR
این سند روشن می کند که چگونه یک شرکت باید اسناد خود را حفظ کند و هزینه ها و درآمدهای خود را گزارش کند، هدف این سازمان ایجاد زبان مشترک قابل درک در سراسر جهان برای سرمایه گذاران، قانونگذاران دولتی و غیره است. این استانداردها با این هدف طراحی و تنظیم شده اند. ایجاد یکپارچگی و یکنواختی برای زبان حسابداری، سوابق حسابداری و مسائل حسابداری به منظور توانمندسازی کسب و کارها و سرمایه گذاران برای اتخاذ تصمیمات اصولی و علمی تر برای اقدامات خود.
محدوده استاندارد IFR
IFRS طیف گسترده ای از فعالیت های حسابداری را پوشش می دهد. جنبه های خاصی از عملکرد تجاری وجود دارد که IFRS قوانین اجباری را برای آنها تعیین می کند.
صورت وضعیت مالی: منظور از صورت وضعیت مالی همان ترازنامه است و این استاندارد بر نحوه گزارشگری اجزای ترازنامه تأثیر می گذارد.
صورت سود و زیان جامع: این صورتحساب میتواند یک صورت جامع باشد، میتواند شامل سود و زیان باشد یا میتواند شامل سایر درآمدها، به عنوان مثال داراییها یا تجهیزات باشد.
صورت تغییرات حقوق صاحبان سهام: همچنین به عنوان صورت سود انباشته شناخته می شود.
صورت جریان نقدی: این گزارش مجموعه نقل و انتقالات و معاملات را در یک تاریخ مشخص ثبت می کند و جریان نقدی را به سه دسته عملیاتی، سرمایه گذاری و مالی تقسیم می کند. علاوه بر این گزارش های اساسی، شرکت باید گزارشی از سیاست های حسابداری خود ارائه دهد و در نهایت هر گزارش در کنار هم مقایسه می شود تا تغییرات شرکت آشکار شود.
حسابرسی یکی از امور مهم مالی دیگر در کسب و کار ها می باشد که می بایست به افراد خبره که در این حوزه از تخصص بالایی برخوردار می باشند سپرده شود،یکی دیگر از خدمات ارزنده مجموعه استاد حساب آرتین انجام فعالیتهای حسابرسی می باشد،شما متقاضیان عزیز می توانید از خدمات حسابرسی استاد حساب بیش از 30 ساال سابقه بهره مند شوید،برای دریافت اطلاعات بیشتر با پشتیباین مجموعه تماس حاصل فرمایید.
دلیل اهمیت IFR
دلیل اصلی اهمیت این سند تاکید آن بر صداقت و شفافیت است. اگر چنین شواهدی وجود نداشت، سرمایه گذاران تمایلی به سرمایه گذاری نداشتند زیرا به صورت های مالی شرکت اعتماد نداشتند.
استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFR) به شرکت ها، سازمان ها، افراد و سرمایه گذاران کمک می کند تا تحلیل درستی از صورت های مالی و وضعیت شرکت داشته باشند. این استاندارد به منظور ایجاد ساختار و چارچوبی خاص برای تهیه صورت های مالی شرکت ها و افزایش شفافیت در بازارهای مالی ایجاد شده است.
شرکت ها با استفاده از یک استاندارد واحد و خاص پذیرفته شده توسط جامعه مالی جهانی برای سرمایه گذاران جذاب تر می شوند. شرکت هایی که از استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFR) استفاده می کنند، به دلیل استفاده از چارچوب و ساختار خاص در تهیه صورت های مالی و گزارش ها، اعتبار بیشتری برای سرمایه گذاران و نهادهای قانون گذار دارند.
استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی عمدتاً برای گزارشگری مالی توسط شرکت ها در سراسر جهان به جز ایالات متحده استفاده می شود. در ایران استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFR) توسط سازمان حسابرسی ترجمه و برای استفاده مخاطبان در دسترس عموم قرار گرفته است و کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس و غیربورس ایران نیز ملزم هستند. صورت های مالی و گزارش های خود را مطابق با این استانداردها تهیه کنند. .
چه کسی توانایی و صلاحیت اخذ این مدرک را دارد؟
- داشتن دو سال سابقه کار به عنوان حسابدار و داشتن مدرک حسابداری
- دو سال سابقه کار و همچنین مدرک ACCA در گزارشگری مالی بین المللی
- دارای 3 سال سابقه کار حسابداری
- فهرست موضوعات IFRS
- اولین قدم پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی است
- پرداخت های مبتنی بر سهم
- ترکیبات تجاری
- قرارداد بیمه
- دارایی های غیرجاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده
- اکتشاف و ارزیابی منابع
- ابزار مالی برای شفاف سازی سیاست های تجاری
- بخش های عملیاتی
- صورتهای مالی تلفیقی
- ترتیبات مشترک
- افشای منافع در سایر نهادها
- اندازه گیری ارزش واقعی
- حساب های تعویق نظارتی
- درآمد قرارداد مشتری
- اجاره نامه ها
تفاوت بین IFRS و GAAP
هر دوی این سیستم ها یک هدف را دنبال می کنند که صداقت و شفافیت است. IFRS بیشتر یک روش استاندارد است که می تواند در سطح جهانی استفاده شود در حالی که GAAP یک سیستم مبتنی بر قانون است که توسط ایالات متحده تأیید شده است. GAAP سندی است که در ایالات متحده استفاده می شود. این گواهی توسط FSAB ارائه می شود، اما تفاوت این دو گواهینامه چیست؟ به عنوان مثال، IFRS اجازه انتشار زودتر صورت سود و زیان را می دهد و به اندازه GAAP سختگیرانه نیست. به همین دلیل ترازنامه تهیه شده با استاندارد IFRS جریان درآمد بیشتری را نسبت به GAAP نشان می دهد.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.