صفر تا صد انتخاب نام برای شرکت✅
نحوه انتخاب نام برای شرکت
در این مقاله به تمامی جوانب و شرایط انتخاب نام صحیح و قابل ثبت برای شرکت یا موسسه شما می پردازیم.
چگونه برای شرکت خود نام انتخاب کنیم؟
زمانی که تصمیم به تاسیس یک شرکت گرفتید، اولین قدم این است که نام شرکت خود را انتخاب کنید. به همین دلیل برای اینکه در مراحل ثبت شرکت دچار مشکل و اختلال نشوید باید در انتخاب نام شرکت مواردی را مد نظر قرار دهید که در ادامه به تفصیل به آن می پردازیم:
- نام شرکت باید مشخص باشد زیرا هر شخص حقوقی مانند هر شخص حقیقی باید نامی داشته باشد تا بتواند آن را تشخیص دهد.
- نام شرکت باید مشتمل بر 3 هجای خاص باشد که مستندات آن در لغت نامه دهخدا موجود است و اصل فارسی داشته باشد (مثلاً از کلمه ناظم الاطباء استفاده نشود).
- نام شرکت اغلب با موضوع شرکت مرتبط است، به عنوان مثال: شرکت بازرگانی پارس نگین کورش آریا.
- به نام شرکت دقت شود که با نام شرکت های ثبت شده یکی نباشد در غیر این صورت نام شما رد می شود.
- باید توجه داشته باشید که حداقل دو هجا از نام پیشنهادی شما سابقه متفاوتی دارند.
- برای نام شرکت اسامی بر اساس اولویت شما باشد و به ترتیب اسامی انتخابی خود حداقل 5 اولویت را به کارشناسان مجرب ما اطلاع دهید و همچنین می توانید برای مشاوره در انتخاب نام با کارشناسان ما تماس بگیرید. شرکت شما تا بتوانند شما را راهنمایی کنند.
در صورت استفاده از نام مهندس یا مهندسان به نام شرکت
زمانی که از مهندسی یا مهندسان به نام شرکت استفاده می شود باید دارای مدرک مهندسی باشند و برای استفاده از نام مهندس به نام شرکت مدرک مهندسی و در صورت استفاده از مهندس حداقل دو نفر الزامی است. مدارک مهندسی الزامی است و برای ثبت شرکت باید به مدارک پیوست شود. در دسترس باش
اگر نام شخصی در نام شرکت استفاده شود
زمانی که نام و نام خانوادگی شخصی در نام شرکت به کار می رود، شرکت را به صورت تضامنی تبدیل می کند و شخص را مسئول می کند.
شرایط نام شرکت
- 1. باید ریشه فارسی داشته باشد: فرهنگستان ادب برای برخی واژه ها معادل های مناسبی انتخاب کرده است. مثلاً برای آپارتمان معادل فارسی کاشانه، برای کلینیک معادل فارسی دورمانگاه است و به همین ترتیب به جای تکنولوژی کلمه تکنولوژی یا فناوران را در نظر بگیرید. گرفته است.
- 2. لاتین نیست.
- 3. طبق شئون جمهوری اسلامی باشد.
- 4. از اعداد به عنوان حروف استفاده کنید.
- 5. اسم خاص باشد. *
- 6. از عناوین شهدا و ایثارگران و امثال آن که منحصراً زیر نظر بنیاد محترم شهید و امور ایثارگران می باشد استفاده نکنید. در این عصر از القاب شاعران، دانشمندان و کاشفان استفاده نکنید.
- 7. از اولین حروف چند کلمه به عنوان اسم اختصاری یا ترکیبی از چند حرف استفاده نکنید.
- 8. از حرف اول برخی کلمات مانند: PVC و … استفاده نکنید.
* اسم دو نوع است: اسم خاص و اسم عام. اسم خاص کلمه ای است که برای نامیدن هر چیزی مانند شخص، حیوان، شیء یا مفهوم به کار می رود و حتی می تواند موجود مستقیم یک جمله باشد. اسم مشترک کلمه ای است که به همه موجودات زنده، اشیاء و مفاهیم یک نوع اشاره دارد. یعنی بودن و مشترک بودن در بین همه آنها. (مانند کوچه، دختر، ظلم)
اسمهای خاص چهار دسته هستند: اسمهای خاص انسان که فقط برای انسان به کار میروند، مانند نگار. اسامی حیواناتی که برای حیوانات استفاده می شود مانند آهو. اسامی مختص مکان های جغرافیایی مختلف که نشان دهنده یک منطقه جغرافیایی مانند آسیا است. نامی خاص که منحصراً متعلق به یک چابز است و بیش از یکی مانند کوه دانا نیست.
ضمناً اگرچه استفاده از نام شهرها، رنگ ها و اعداد در نام شرکت مشکلی ندارد، اما این کلمات جزء نام شرکت محسوب نمی شوند و نام شرکت باید شامل سه کلمه غیر از این کلمات باشد.
نام های ممنوعه برای نام شرکت ها
موارد خاصی وجود دارد که نباید بخشی از نام های اضافه شده به عناوین شرکت باشد. از جمله موارد زیر:
ملی – ایران – ملت – کشور – نظم – نظام – نفت – پتروشیمی – دادگستری – بنیاد – سازمان – مرکز – رفاه – بانک – بسیج – جهاد – آسانسور – نمایندگی – ایثار – ایثارگران – شهید – شهید – آزاده – جانبازان – تکنو – خانواده – فیلتر – زیبا – باور – میکروبرد – تست – ستاره – فنی – مدرن – پیک – امنیت – کارواش – فانتزی – شهروند – اقتصاد – میهن – جوانان – ایمان – دکوراسیون – هدف – سپاه – تکنیک – داده – فناوری جدید – فناوری – اورست – مونتاژ – ونوس – دفتر – ایتال – زیستی – کنترل – متریک – مترولوژی
همچنین ذکر نام شرکا برای شرکت ممنوع است. ذکر نام شرکا ممنوع است زیرا ضمانت یا اعتبار و شخصیت شریک در نظر گرفته نمی شود و نام بردن شرکت به نام شرکا ممنوع است زیرا هیچ مسئولیتی ندارند. لزوم محدودیت سهام نیز از حیث محدود کردن مسئولیت شرکا نسبت به سهام خود در قبال معاملهگران و اشخاص ثالث است.
در شرکت های سهامی عام کلمه «عمومی» و در شرکت های سهامی خاص بلافاصله بعد از نام یا قبل از نام شرکت کلمه «خاص» اضافه می شود و دلیل آن تشخیص نوع شرکت سهامی برای متقاضیان است. . از نام شرکت به عنوان قید عام یا خاص استفاده شود مانند شرکت سهامی خاص تیام کالا.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.