موضوع ماده 247 قانون مالیاتهای مستقیم و جرایم آن✅
موضوع ماده 247 قانون مالیاتهای مستقیم و جرایم آن
مالیات های مستقیم به عنوان مالیات بر درآمد یا مالیات بر عملکرد نیز شناخته می شوند. مالیات های مستقیم مستقیماً بر دارایی افراد، سازمان ها و مؤسسات محاسبه می شود و از اموال افراد یا سازمان ها اخذ می شود. به عنوان مثال، اگر شما کارمند یک شرکت دولتی هستید، مالیات از درآمد شما کسر می شود. ناگفته نماند که مالیات از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه اخذ نمی شود. قانون مالیات های مستقیم شامل 5 فصل و 282 ماده است که در این مقاله می خواهیم در مورد ماده 247 قانون مالیات های مستقیم صحبت کنیم. اگر می خواهید از جزئیات کامل ماده 247 قانون مالیات های مستقیم نیز مطلع شوید، در این مقاله با ما همراه باشید.
ماده 247 قانون مالیاتهای مستقیم
نظر هیأت حل اختلاف مالیاتی قطعی و لازمالاجرا است. مگر اینکه ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی به استناد ماده (203) این قانون و تبصرههای مؤدی آن، اعتراض کتبی به مأمور مالیاتی یا مؤدیان مربوطه وصول شود که در این صورت، رسیدگی به اختلاف مالیاتی تجدید میشود. هیئت توسط بررسی خواهد شد. نظرات ارسال خواهد شد. رای هیات حل اختلاف مالیاتی قطعی و لازم الاجرا است.
تبصره 1- مازاد بر ماده 247 قانون مالیاتهای مستقیم، مؤدی را مکلف کرده است که در مهلت مقرر نسبت به مازاد بر مازاد مالیات پرداخت و اعتراض خود را تسلیم نماید.
نکته 2- نماینده هیئت حل اختلاف مالیاتی نباید قبلاً در این مورد نظر یا رأی داده باشد.
تبصره 3- چنانچه یکی از طرفین نسبت به رأی صادره از سوی هیئت بدوی اعتراض کرده باشد، فقط به ادعای آن طرف رسیدگی و رأی صادر می شود.
تبصره 4- تصمیمات قطعی هیأت های حل اختلاف مالیاتی به استثنای مواردی که رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی اولیه قطعی است که مؤدی یا مأمور مالیاتی مربوط به آن اعتراضی نداشته باشد، مفاد ماده (251) می باشد. این قانون قابل اعتراض و رسیدگی در شورای عالی مالیاتی می باشد. بود.
تبصره 5- سازمان امور مالیاتی کشور به مؤدیان اجازه میدهد شکایات کتبی صادره تا تاریخ تصویب این ماده از نظر هیأتهای حل اختلاف مالیاتی را به مرجع مالیاتی ذیربط که قبلاً در مقررات قانونی تسلیم شده است، اعتراض کنند. محدودیت زمانی یکبار به هیأت های حل اختلاف مالیاتی رسیدگی و جهت صدور رأی مقتضی ارجاع دهید.
تبصره 6- در مواردی که شکایات مؤدیان از تصمیمات هیأتهای بدوی توسط هیأت حل اختلاف مالیاتی رد و اعتراض به رأی هیأتهای تجدیدنظر نیز از سوی شعب شورای عالی مالیاتی غیرقابل قبول اعلام میشود، برای هر مرحله هزینه رسیدگی پرداخت میشود. معادل یک درصد (1%) مابه التفاوت موضوع مالیات موضوع شکایت و مالیات مندرج در اظهارنامه تسلیمی توسط مؤدی اخذ می شود که مؤدی مکلف به پرداخت آن می باشد.
تبصره ماده 247 قانون مالیاتهای مستقیم
قانون مالیات های مستقیم مصوب 12/3/1366 شورای اسلامی شهر از تاریخ 1/6/1368 لازم الاجرا شد و ماده 247 رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی جز در 2 مورد قطعی و لازم الاجرا است.
مطابق متن قانون در موارد زیر ظرف مدت 10 روز از تاریخ تسلیم اعتراض موضوع به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع می شود:
مورد اول: در مورد مؤدیان مشروط بر اینکه ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ نظرسنجی حداقل 10 درصد از مبلغ نظرسنجی واریز یا به حساب سپرده مالیاتی واریز شود و در همان مدت. اعتراضات کتبی خود را به بخش وصول و اخطار تسلیم کرده و با توجه به خدمات مالیاتی یا حوزه مالیاتی مربوطه ارائه کنند.
مورد دوم: در مورد مأموران تشخیص مالیات در صورتی که میزان رأی که مبنای محاسبه مالیات است با مبلغ مندرج در برگ تشخیص مالیات بیش از 20 درصد و از تاریخ ابلاغ 1 اختلاف داشته باشد. از تصمیم افسر ارزیاب مربوطه اعتراضات کتبی خود را ظرف یک ماه وصول و ابلاغ خدمات مالیاتی تسلیم و یا حسب مورد به حوزه مالیاتی مربوط تسلیم نمایند.
لطفاً توجه داشته باشید که تصمیمات صادر شده توسط هیئت حل اختلاف مالیاتی قطعی است و اجرا خواهد شد.
- تبصره 1: در صورتی که درآمد مورد رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی اولیه به تأیید عینی هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر برسد، موضوع تبصره 6 دو درصد درآمد مورد اختلاف خواهد بود. جریمه ماده 247 به لحاظ اعتراض غیر منطقی از مؤدی مطالبه و وصول می شود.
- تبصره ۲: نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای عالی قضایی یا اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر نباید قبلاً در این مورد رأی داده باشند.
- تبصره 3: اگر پرونده فقط از نظر هر یک از طرفین قابل تجدیدنظر باشد، در مرحله تجدیدنظر، فقط به اختلاف آن طرف رسیدگی و رأی صادر میشود. /li>
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
اظهارات پایانی
همانطور که اشاره کردم، مالیات های مستقیم مستقیماً از دارایی های یک فرد، سازمان یا موسسه جمع آوری می شود همچنین از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه مالیات اخذ نمی شود. قانون مالیات های مستقیم دارای 5 فصل و 282 ماده است که در این مقاله در مورد ماده 247 قانون مالیات های مستقیم صحبت کردیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.