مدیریت نقدینگی برای مدیران | تعاریف و مثال ها✅
مدیریت نقدینگی برای مدیران
کسب و کارها همیشه به دنبال بهینه سازی سرمایه در گردش خود هستند. جریان نقدی یک شرکت رگ حیاتی عملیات آن است. بنابراین درک نقدینگی برای شرکت هایی که با حاشیه کم کار می کنند بسیار مهم است و به مدیریت بهتر کسب و کار کمک می کند. نقدینگی به توانایی شرکت در انجام تعهدات کوتاه مدت خود مانند پرداخت صورت حساب ها، حقوق و دستمزدها و همچنین تعهدات بلندمدت مانند بازپرداخت وام و افزایش سرمایه اشاره دارد.
در این مقاله به سوال مدیریت نقدینگی چیست پاسخ می دهیم و اهمیت آن را در کسب و کارها توضیح می دهیم. امیدواریم با مطالعه مقاله زیر از کلیدی ترین نکات مرتبط با مدیریت نقدینگی آگاه شوید.
مدیریت نقدینگی چیست؟ جریان اصلی مدیریت مالی در کسب و کار
مدیریت نقدینگی فرآیندی فعال برای اطمینان از در دسترس بودن وجه نقد در شرکت برای انجام تعهدات مالی در زمان سررسید است. تعهدات مالی یک شرکت شامل پرداخت حداقل دستمزد و قبوض است. مدیریت نقدینگی یکی از اجزای حیاتی عملکرد مالی است. زیرا مستقیماً بر سرمایه در گردش شرکت تأثیر می گذارد.
سرمایه در گردش را می توان به عنوان تفاوت بین دارایی ها و بدهی های جاری یک شرکت تعریف کرد. اگر شرکتی دارای سرمایه در گردش مثبت باشد، دارایی های آن بیشتر از بدهی هایش است و این به معنای سلامت مالی شرکت است. از طرفی سرمایه در گردش منفی نشان می دهد که بدهی های شرکت بیشتر از دارایی های آن است و در خطر عدم ایفای تعهدات مالی خود قرار دارد.
بررسی فرآیند مدیریت پول نقد در تجارت
به منظور مدیریت نقدینگی یا اطمینان از انجام تعهدات مالی در بازه زمانی معین، کسب و کارها باید اقداماتی را انجام دهند که عبارتند از:
- پیشبینی وجه نقد: هنگامی که کسبوکارها بتوانند نیازهای نقدی آینده خود را پیشبینی کنند، میتوانند اقدامات لازم را برای تأمین وجوه مورد نیاز خود در آینده انجام دهند. این اقدامات ممکن است شامل گرفتن وام یا افزایش فروش برای کسب درآمد بیشتر باشد.
- مدیریت بدهی ها و سرمایه گذاری های بدهی کوتاه مدت: برای داشتن یک جریان نقدی سالم، مدیریت بدهی ها و سرمایه گذاری های کوتاه مدت بسیار مهم است. این شامل پرداخت به موقع بدهی ها و نظارت دقیق بر سرمایه گذاری ها برای اطمینان از عملکرد مورد انتظار است.
- ارزیابی خطوط اعتباری: خط اعتباری یک منبع مالی است که در مواقع اضطراری مانند هزینههای غیرمنتظره یا شکافهای جریان نقدی کوتاهمدت استفاده میشود.
- بهینهسازی فرآیندهای حسابهای دریافتنی و پرداختنی: یک استراتژی مدیریت نقدینگی مؤثر شامل سادهسازی فرآیند صورتحساب و وصول برای اطمینان از دریافت بهموقع پرداختها و همچنین استفاده از تخفیفهای پرداخت زودهنگام در صورت امکان است.
اگرچه مدیریت نقدینگی بخش مهمی از مدیریت مالی است، اما علم دقیقی نیست. به همین دلیل، همیشه درجاتی از عدم اطمینان هنگام پیشبینی و تصمیمگیری تجاری درباره بهترین نحوه مدیریت نقدینگی شرکت وجود خواهد داشت. با اتخاذ رویکردی فعال و داشتن یک برنامه، کسبوکارها میتوانند خطر عدم انجام تعهدات خود را به حداقل برسانند و اطمینان حاصل کنند که پول نقد برای رفع نیازهای کوتاهمدت و بلندمدت دارند.
یکی از هزینه هایی که شرکت ها باید برای پرداخت آن برنامه ریزی کنند، مالیات است. اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات با مراجعه به سامانه مودیان مالیات آنها می توانند یک برنامه قابل پیش بینی برای پرداخت مالیات خود داشته باشند.
آشنایی با انواع نقدینگی; پیش نیاز برنامه ریزی مدیریت نقدینگی
درک انواع نقدینگی برای اطمینان از برآورده شدن تمام نیازهای شرکت مهم است. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که یک شرکت در حال برنامه ریزی استراتژی مدیریت نقدینگی خود است. در ادامه انواع نقدینگی را توضیح می دهیم:
- نقدینگی دارایی: یک دارایی در صورتی نقد می شود که بتوان آن را به سرعت، آسان و بدون متحمل شدن زیان قابل توجه به پول نقد تبدیل کرد. وجه نقد موجود و سرمایه گذاری در ابزارهای بدهی کوتاه مدت، دارایی های نقدی محسوب می شوند.
- نقدینگی بازار: نقدینگی بالا در بازار به این معناست که خریداران و فروشندگان زیادی در بازار وجود دارد و قیمت دارایی ها نسبتاً ثابت است. نقدینگی بازار هنگام تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در نظر گرفته می شود. زیرا این امر بر سهولت خرید یا فروش دارایی تأثیر می گذارد.
- نقدینگی حسابداری: نقدینگی حسابداری به توانایی شرکت در تامین هزینه های عملیاتی روزانه خود مانند هزینه های حقوق و دستمزد و موجودی اشاره دارد.
نقدینگی حسابداری مهمترین نوع نقدینگی است. زیرا این نوع نقدینگی مستقیماً بر توان پرداخت بدهی شرکت تأثیر می گذارد. یکی از مهم ترین انواع بدهی که شرکت ها باید قادر به پرداخت آن باشند، مالیات است، از جمله مالیات بر حقوق . . رسیدگی به این امور در حیطه وظایف حسابدار شرکت است.
دلیل اهمیت مدیریت پول نقد برای مشاغل
مدیریت نقدینگی شریان حیاتی عملیات سازمان است و توانایی شرکت را در انجام تعهدات مالی خود تضمین می کند. به عنوان مثال، در مدیریت پول نقد، قیمت هر ساعت اضافه کاری برای همه کارکنان باید به درستی محاسبه شود و پرداخت برای. برنامه ریزی شود از مهمترین دلایل اهمیت مدیریت نقدینگی برای کسب و کارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اهمیت مدیریت نقدینگی در مدیریت زنجیره تامین: مدیریت زنجیره تامین فرآیند هماهنگی جریان کالاها و منابع از تامین کنندگان به مشتریان است. این فرآیند شامل مدیریت چندین قطعه متحرک از جمله مواد خام، موجودی، محصولات نهایی، حمل و نقل و تدارکات است. اختلال در زنجیره تامین منجر به افزایش هزینه ها، کاهش فروش و کاهش سود خواهد شد. بنابراین، شرکت ها باید برای مدیریت هر گونه اختلال احتمالی، برنامه مدیریت نقدینگی داشته باشند. مدیریت نقدینگی در این بخش شامل داشتن صندوق اضطراری برای پوشش هزینههای غیرمنتظره و حفظ خطوط اعتباری است.
- اهمیت مدیریت جریان نقدی: برای بسیاری از کسب و کارها، جریان نقدی مایه حیات عملیات آنهاست. بنابراین، شرکت ها باید همیشه از داشتن وجه نقد کافی برای انجام تعهدات مالی خود مطمئن باشند. حتی کسبوکارهایی که به خوبی مدیریت میشوند ممکن است به دلیل شرایط پیشبینی نشده، هر از گاهی با مشکلات جریان نقدی مواجه شوند. بنابراین مدیریت نقدینگی برای مواجهه با چنین مشکلاتی ضروری است.
با مدیریت فعال ریسک نقدینگی، کسبوکارها میتوانند تأثیر اختلالات جریان نقدی را به حداقل برسانند و اطمینان حاصل کنند که وجوه لازم برای پرداخت هزینههای روزانه را دارند. برخی از شیوه های مدیریت پول نقد مانند نظارت دقیق بر فرآیندهای حساب های دریافتنی و پرداختنی و افزایش فروش برای ایجاد درآمد بیشتر انجام می شود.
ارزیابی نقدینگی چگونه انجام می شود؟
تحلیلگران مالی اغلب از نسبتهای نقدینگی برای ارزیابی نقدینگی شرکت استفاده میکنند. این نسبت ها دارایی های جاری شرکت را با بدهی های جاری آن مقایسه می کند. در ادامه، نسبت های نقدینگی را بررسی می کنیم:
- نسبت جاری: این نسبت توانایی شرکت در پرداخت تعهدات کوتاه مدت خود با دارایی های جاری را اندازه گیری می کند. نسبت جاری ساده ترین و رایج ترین روش برای محاسبه نقدینگی یک شرکت است که دارایی های جاری شرکت را بر بدهی های جاری آن تقسیم می کند.
- نسبت سریع: نسبت سریع مشابه نسبت فعلی است، اما موجودی را از محاسبه داراییهای جاری خارج میکند. زیرا تبدیل موجودی به وجه نقد زمان بر است و ممکن است برای انجام تعهدات کوتاه مدت به راحتی در دسترس نباشد. نسبت سریع با تقسیم داراییهای جاری یک شرکت (وجه نقد + اوراق بهادار + حسابهای دریافتنی) بر بدهیهای جاری آن محاسبه میشود.
- نسبت نقدی: این نسبت توانایی شرکت در پرداخت تعهدات کوتاه مدت خود با نقدشوندگی ترین دارایی های خود (نقد و معادل های نقدی) را اندازه گیری می کند. نسبت وجه نقد از تقسیم وجوه نقد و معادل های نقدی شرکت بر بدهی های جاری آن محاسبه می شود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
بهترین شیوه ها برای مدیریت نقدینگی تجاری
حفظ موقعیت نقدی برای هر شرکتی حیاتی است. این موضوع برای کسب و کارهایی که با حاشیه کم فعالیت می کنند اهمیت دو چندان می یابد. در این گونه شرکت ها، حتی کاهش جزئی در جریان نقدینگی تأثیر بسزایی بر عملیات دارد. با استفاده از روش های زیر می توانید اقدامات لازم را برای مدیریت نقدینگی انجام دهید:
- بررسی صورتهای مالی: مدیریت نقدی با بررسی صورتهای مالی < /a>شرکت شروع می شود. تهیه صورتهای مالی تصویری واضح از موقعیت نقدی فعلی خود به شما می دهد و به شما در شناسایی هرگونه کمبود احتمالی در آینده کمک می کند.
- بهبود مدیریت حساب های دریافتنی و قابل پرداخت: از دید نقدینگی ، مدیریت دقیق حساب های دریافتنی و قابل پرداخت بسیار مهم است. این بدان معنی است که شما باید اطمینان حاصل کنید که فاکتورها به موقع ارسال می شوند و پرداخت ها به سرعت جمع آوری می شوند.
- به حداقل رساندن هزینه ها: کاهش و به جای آن مدیریت هزینه ها همیشه یک چالش است. اما این امر به ویژه در دوره های جریان نقدینگی محدود اهمیت دارد. برای به حداقل رساندن هزینه ها، ابتدا باید هزینه های جاری شرکت را ارزیابی کنید و ببینید آیا می توان هزینه ها را در بخش های غیر ضروری کاهش داد. ارسال فاکتورها به سرعت: اگرچه همه مشتریان بلافاصله فاکتورها را پرداخت نمی کنند ، دریافت فاکتورها در اسرع وقت به شما در سرعت بخشیدن به روند جمع آوری کمک می کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.