مالیات یک شخص حقیقی بیکار چگونه محاسبه می شود؟✅
مالیات یک شخص حقیقی بیکار چگونه محاسبه می شود؟
برای اینکه بدانیم مالیات یک شخص حقیقی بیکار چگونه محاسبه می شود، ابتدا باید تعریف دقیقی از شخص حقیقی بیکار داشته باشیم. شخص حقیقی بدون شغل شخصی است که در حال حاضر به هر دلیلی در ادارات و اماکن خصوصی یا دولتی به امور دولتی اشتغال ندارد. این فرد وضعیت اشتغال خود را به عنوان یکی از این 4 حالت بازنشسته، مستمری بگیر، بیکار، شخص حقوقی غیرفعال بیان کرده است.
بازنشسته
کلیه افرادی که حقوق یا مستمری خود را به دلایلی مانند رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در قوانین کار کشور یا از کارافتادگی از صندوق های بازنشستگی مانند سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و غیره دریافت می کنند. لازم به ذکر است افراد حقیقی بدون شغل که از مستمری بازماندگان بهره مند می شوند جزو بازنشستگان می باشند.
مستمری بگیر
همه افراد تحت پوشش سازمانهای امدادی مانند سازمانهای بهزیستی یا جمعیتهای امدادی که مستمری و کمک هزینه معیشت خود را از این سازمانها دریافت میکنند.
بیکار
کلیه اشخاص حقیقی بدون شغل که جزء دو مورد فوق نیستند جزء بیکاران طبقه بندی می شوند. در واقع تمامی افرادی که در محدوده سنی قابل قبول برای بازار کار هستند، مانند دانشجویان، دانشجویان، زنان خانه دار، فارغ التحصیلان دانشگاه و افرادی که دارای بیمه بیکاری هستند، بیکار محسوب می شوند.
شخصیت حقوقی غیرفعال
شخص حقوقی که طبق تبصره 4 ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366 حداقل 5 سال فعالیت اقتصادی نداشته باشد با اصلاحات و الحاقات بعدی و از طریق پایگاه هویتی “مالیات” غیرفعال است. ثبت شده به عنوان اشخاص حقوقی ایرانی. موسسات اعتباری معرفی شده اند.
میزان مجاز فعالیت افراد حقیقی بیکار
اکنون که با ویژگی های هر یک از این گروه ها آشنا شدیم، باید بدانیم حداکثر میزان فعالیت هر یک از این افراد حقیقی بدون شغل از نظر بانک مرکزی چقدر است. مبالغ اعلام شده برای هر یک از این گروه ها به شرح زیر است:
- بیکار: حداکثر 500 میلیون تومان
- غیر فعال مالیاتی: حداکثر 500 میلیون
- مستمری بگیران: حداکثر 1 میلیارد تومان
- بازنشستگان: حداکثر 2 میلیارد تومان
توجه داشته باشید که اگر درآمد غیرفعال مانند دریافت اجاره بها از املاک یا دریافت سود از حسابهای بلند مدت بانکی باعث شود سطح فعالیت مورد انتظار هر یک از این اشخاص حقیقی بدون شغل از حد مجاز و تعیین شده توسط بانک مرکزی در هر مورد مؤسسات اعتباری باید پس از دریافت اسناد مربوط به درآمدهای متوالی غیرتجاری (منفعل) در آن سال مالی به بانک مرکزی اطلاع دهند.
بنابراین باید توجه داشت که اگر گردش مالی یا سپرده های این دسته از افراد به حساب افراد نزدیک مانند همسر واریز شود، به این معنا نیست که مشمول مالیات نمی شوند. در عوض اگر گردش اقتصادی افراد بیکار از 500 میلیون تومان بیشتر شود، باید مدارکی مبنی بر درآمد غیر اشتغالی خود را به بانک ارائه کنند. در غیر این صورت کلیه تراکنش های مالی آنها توسط سازمان امور مالیاتی بررسی و مشمول مالیات خواهند شد.
چه نوع تراکنش های بانکی توسط اداره مالیات بررسی نمی شود؟
موضوع اصلی در بحث تراکنش های بانکی، معاملات درآمدی و غیردرآمدی برای افراد است. بنابراین، هر معامله ای که ماهیت درآمد یا مالیات آن در حین معامله پرداخت شود (مانند خرید و فروش ملک، وسیله نقلیه و غیره) جزء موارد حساس یک معامله بانکی محسوب نمی شود. اما نکته کلیدی در جلسه دادرسی تراکنش های بانکی این است که می توانید این موارد را با دلایل و مستندات کافی ثابت کنید. بنابراین اکیداً توصیه می شود که اسناد خود را حداقل به مدت 5 سال بایگانی کنید.
اقلام غیر مشمول مالیات در تراکنش های بانکی چیست؟
- واریز هزینه های زندگی عمومی و روزانه
- درآمدی که در حین معامله مشمول مالیات شده است (زمین، ملک، خودرو و غیره)
- درآمد کمتر از 15 میلیون تومان که مستندات آن در دسترس نیست
- حسابهای شخصی را انتقال دهید
- سود بانکی از حساب های بلندمدت و کوتاه مدت
- درآمد حاصل از خرید و فروش انواع سهام در بازار سهام
- برداشت فردی از حساب شرکت
تأثیر لایحه جدید مالیات بر مشاغل بر افراد و مشاغل
اجرای فرمان جدیدی که در 31 شهریور 1401 ابلاغ شد، افراد زیادی اعم از شاغل و بیکار را زیر ذره بین وزارت دارایی قرار داده است. بر اساس این مصوبه، علاوه بر مالیات بر اشخاص حقیقی بدون شغل، افرادی که به هر گونه فعالیت اقتصادی اشتغال دارند در صورت داشتن حساب بانکی فعال با بیش از ۱۰۰ تراکنش ماهانه، باید ۳۵ میلیون تومان نیز پرداخت کنند. برای جلوگیری از افزایش تصاعدی مالیات ها، اسناد کافی را به وزارت دارایی ارائه دهید.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.