همه چیز درباره مالیات گردش حساب✅
مالیات گردش حساب
یکی از وظایفی که شهروندان باید انجام دهند پرداخت به موقع مالیات است. در مطالب قبلی به بررسی چند موضوع مالیاتی پرداختیم و امروز در این مقاله قصد داریم به یکی دیگر از این موارد در بحث گسترده مالیات بپردازیم.
مالیات بر گردش حساب بانکی موضوعی است که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم; یکی از مواردی که اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته مالیات بر گردش حساب بانکی است و پیگیری ها و سخت گیری های زیادی در خصوص این مالیات وجود دارد.
در این مقاله به مالیات بر گردش حساب می پردازیم و به بررسی کامل آن می پردازیم.
همچنین می توانید امور مالیاتی خود را به حسابدار بسپارید و برای دریافت مشاوره مالیاتی کارشناسانه با کارشناسان سایت در تماس باشید.
به همین منظور ما استاد حساب آرتین را به شما معرفی می کنیم زیرا این گروه دارای تخصص و تجربه کافی هستند و خدمات حسابداری، حسابرسی، مالیاتی و ده ها خدمات دیگر را مانند آموزش اکسل،خدمات حسابداری و حسابرسی و … رابه بهترین نحو ارائه می دهند.
مالیات گردش حساب بانکی چیست ؟
مالیات دیگری که سازمان امور مالیاتی دریافت می کند، مالیات گردش حساب بانکی است که به آن مالیات تراکنش بانکی نیز می گویند. افرادی که باید این مالیات را پرداخت کنند اظهارنامه مالیاتی را تنظیم و تکمیل و در تاریخ معینی اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.
زمانی که نقل و انتقالات بانکی افراد مشکوک تلقی شود و این تراکنش ها به صورت مشکوک وارد شود، حساب مورد نظر توسط افراد مربوطه در سازمان امور مالیاتی پیگیری و آنالیز می شود.
بر اساس قوانین و مقررات مقرر، کلیه تراکنش های بانکی رصد و پیگیری می شود و بانک ها و سازمان امور مالیاتی با یکدیگر هماهنگ و ارتباط برقرار می کنند.
سایر موارد نیز که دستگاه های کارت خوان و درگاه های بانکی هستند مورد تجزیه و تحلیل و پیگیری قرار می گیرند و تراکنش های این دو مورد نیز پیگیری می شود.
برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله مالیات در درگاه های بانکی و کارتخوان ها را مطالعه کنید.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که همه حساب ها ردیابی و تحلیل نمی شوند و تمامی این حساب ها ملزم به پرداخت مالیات نیستند و تنها حساب هایی که تراکنش های مشکوک دارند ردیابی و بررسی می شوند زیرا تراکنش های مربوط به هدف از جرایم و فرار مالیاتی انجام می شود و سازمان امور مالیاتی نیز این موارد را پیگیری می کند.
با مطالعه سایر مقالات ما در رابطه با مسائل مالیاتی می توانید با قوانین و موضوعات بیشتر آشنا شوید زیرا این موضوعات برای مودیان اهمیت زیادی خواهد داشت.
معاملات مشکوک
در قسمت قبل اشاره کردیم که تراکنش های مشکوک توسط سازمان امور مالیاتی پیگیری و تحلیل می شود، حال شاید برای کاربران این سوال پیش بیاید که چرا این تراکنش ها و حساب ها توسط سازمان امور مالیاتی بررسی و پیگیری می شود؟
به همین دلیل حساب ها و تراکنش های مشکوک بررسی می شود که اگر این معاملات و حساب ها مشمول پرداخت مالیات گردش حساب باشد مشخص می شود و این افراد مالیات مربوطه را پرداخت می کنند.
حال می خواهیم درباره تراکنش های مشکوک صحبت کنیم
نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که مبالغ موجود در حساب های بانکی افراد برای سازمان امور مالیاتی مهم نیست و تنها چیزی که برای سازمان امور مالیاتی مهم است تراکنش های حسابی است که این تراکنش ها وارد می شود. و برداشت پول از حساب
در این قسمت از مقاله تراکنش های صحیح و بدون اشکال را ذکر کرده ایم و در قسمت زیر به شرح این معاملات پرداخته ایم.
- معاملات ناشی از حقوق و دستمزد، اجاره و…
- معاملات به دست آمده از اقلام معاف از مالیات.
- معاملات مالی حاصل از اموری مانند: نذر، وقف، ارث.
- گردش حساب جهت اخذ تسهیلات و وام.
- معاملات و گردش های ناشی از امور کشاورزی.
یکی از راههایی که مقامات مالیاتی میتوانند صحت اظهارنامههای مالیاتی را تحلیل و پیگیری کنند، بررسی معاملات است. سازمان امور مالیاتی مجوز بررسی تراکنش های بانکی مشکوک را دارد.
کار دیگری که توسط سازمان امور مالیاتی انجام می شود این است که تراکنش های افرادی که پرونده مالیاتی ندارند، تحلیل و پیگیری می شود. و بانک ها نیز موظف به رسیدگی به موارد مشکوک هستند.
نحوه محاسبه مالیات بر گردش حساب
پس از مشخص شدن افراد مشمول پرداخت مالیات، مالیات این افراد نیز محاسبه شود.
در این قسمت به نحوه محاسبه این مالیات می پردازیم.
افراد با درآمد بالای 50 میلیون تومان 15 درصد، افراد با درآمد 50 تا 100 میلیون تومان 20 درصد و افراد بالای 100 میلیون تومان مشمول پرداخت 25 درصد مالیات بر گردش حساب بانکی هستند. .
مالیات بر گردش حساب اشخاص حقیقی و حقوقی
مقامات مالیاتی کشور قادر به بررسی تراکنش ها و حساب های افراد حقیقی هستند.
و این موضوع در رابطه با اشخاص حقوقی نیز به همین صورت است و سازمان امور مالیاتی این امکان را دارد که تراکنش ها و حساب های بانکی اشخاص حقوقی را بررسی کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک مراحل مالیاتی را طی کند.
گردش حساب 5 میلیارد تومان به بالا
طبق مقررات مالیاتی برای هر دسته از افراد سقف تراکنش در نظر گرفته شده و در صورتی که این تراکنش ها بالاتر از حد مجاز باشد، تراکنش ها و حساب های افراد پیگیری و بررسی می شود.
افرادی که بیش از 5 میلیارد تومان گردش حساب دارند به صورت خودکار آنالیز و پیگیری می شوند.
قبلاً اشاره کردیم که برای افرادی که میخواهیم به آنها بپردازیم محدودیتی برای گردش مالی وجود دارد:
حداکثر تراکنش بانکی: بازنشستگان تا 2 میلیارد، مستمری بگیران تا یک میلیارد، بیکاران تا سقف 500 میلیون تومان.
نتیجه:
در این مقاله به مالیات گردش حساب بانکی پرداختیم و یکی دیگر از موارد مالیاتی را برای کاربران عزیز شرح دایدم.
برای اطلاعات بیشتر در حوزه مالیاتی می توانید مقالات مالیاتی دیگر ما را در سایت دنبال نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.