مالیات فریلنسر ها چگونه محاسبه می شود؟✅
مالیات فریلنسر ها چگونه محاسبه می شود؟
در سالهای گذشته، بسیاری از متخصصان توجه خود را به مشاغل آزاد معطوف کردهاند. و بسیاری از افراد می خواهند به صورت مستقل و بدون کارمند برای یک سازمان و گروهی از افراد به فعالیت حرفه ای خود ادامه دهند. با افزایش وضعیت ویروس کرونا، همچنین ثابت شد که حتی در بالاترین پستها، کارمندان نمیتوانند همیشه پایدار باشند. در این مقاله می خواهم به این سوال پاسخ دهم که آیا مشاغل آزاد مشمول مالیات هستند؟ شاید شما هم به عنوان فریلنسر کار می کنید یا علاقه ای به این رشته دارید، شاید در این مورد از شما سوال شده باشد. محاسبه مالیات فریلنسینگ کار آسانی نیست. زیرا فریلنسرها جزو کسانی هستند که برای خود و به صورت پروژه ای کار می کنند و محاسبه مالیات فریلنسرها با سایر مشاغل کمی متفاوت است. برای محاسبه مالیات فریلنسر باید درباره کسب و کار بیشتر بدانید. برای پاسخ به این موضوع به ما بپیوندید.
فریلنسر کیست؟
افرادی که به صورت مستقل کار می کنند و تخصص خود را به عنوان خدمت به افرادی که به تخصص آنها نیاز دارند ارائه می دهند فریلنسر نامیده می شوند. در نتیجه این افراد هیچ تعهدی برای همکاری با هیچ سازمان یا شخصی ندارند. در واقع فریلنسینگ فعالیتی است که در منزل، آنلاین و البته از راه دور انجام می شود و فرد برای انجام کار در محل کارفرما حضور ندارد. فریلنسرها می توانند تمام وقت یا پاره وقت کار کنند. فریلنسر بدون وابستگی به سازمان یا اداره، انجام کار و فعالیت حرفه ای را بر عهده می گیرد. این مشاغل می تواند فرصت های خوبی برای افرادی باشد که علاقه مند به کارمند نشدن و کسب درآمد مستقل هستند. فریلنسینگ گاهی اوقات می تواند دلار به همراه داشته باشد که این نیز یک مزیت بزرگ است. بیشتر فعالیت هایی که فریلنسینگ ورت می تواند انجام دهد شامل نوشتن، طراحی سایت، برنامه نویسی، گرافیک، ترجمه و غیره است.
مزایای فریلنسینگ چیست؟
فریلنسر دارای طیف وسیعی از ویژگی های جذاب است که باعث می شود بسیاری از افراد به این روش کار کنند. برخی از مزایا عبارتند از:
• شما می توانید به طور همزمان با چندین شرکت و سازمان همکاری کنید
• ساعت کاری آنها در اختیار خودشان است و نیازی به رفتن به موقع سر کار ندارند
• اغلب به آنها بر اساس پروژه کار می کنند و سال ها تعهدی به کار ندارند فریلنسرها مشاغل و کارفرمایی را دارند که می خواهند با آنها کار کنند
• آنها حقوق ثابتی دریافت نمی کنند و با کار بیشتر می توانند درآمد بیشتری کسب کنند
• آنها برای شروع کسب و کار خود به سرمایه زیادی نیاز ندارند
• آنها معمولاً مستقیماً با کارفرما در تماس هستند و با کارمندان گروه ارتباطی ندارند./p> | علاوه بر این، نحوه کار مردم را مطیع هیچکس نمی کند، و به عبارت دیگر، فریلنسر رئیس خودش است.
مزایای شغل آزاد برای کارفرمایان
فریلنسر، از آنجایی که برای افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند دارای مزایایی است، برای کارفرمایان نیز طیف وسیعی از مزیت ها را دارد و آنها را به همکاری با فریلنسرها به جای استخدام پرسنل تشویق می کند. برخی از این مزایا عبارتند از: • همکاری با فردی که تخصص بالایی دارد، اما حقوق کمتری دریافت می کند. در نتیجه ارتباط کمتری با ادارات بیمه و اداره مالیات وجود دارد
معایب فریلنسینگ چیست؟
فریلنسر مانند هر شغل دیگری دارای مزایا و معایبی است که به شرح زیر است:
• معمولاً افرادی که به عنوان فریلنسر کار می کنند دستمزد کمتری نسبت به شغل دریافت می کنند.
• در نظر گرفتن اکثر کارها به عنوان پروژه این سبک کسب درآمد از امنیت شغلی کمتری برخوردار است
• شاغل بودن دارای طیف وسیعی از مزایا و امکاناتی است که فریلنسرها از آن محروم خواهند شد br>• جلب اعتماد کارفرما بسیار دشوار است. برای انجام پروژه خود
• رقبای زیادی در این سبک وجود دارند که همیشه باید سعی کنند کیفیت کارشان با کیفیت باشد
آیا فریلنسری همان دور کاری است؟
کار از راه دور
گاهی اوقات جامعه به اشتباه فکر می کند که هر فردی که از راه دور کار می کند یک فریلنسر است نه گفتن مهم است، اینطور نیست، حتی فریلنسرها هم می توانند رو در رو کار کنند. بنابراین، هر فردی که از راه دور کار می کند، فریلنسر نیست. نحوه همکاری افراد با قراردادی که با کارفرما منعقد می کنند مشخص می شود. قرارداد دورکار همانند قرارداد سایر پرسنلی است که در محل کار حضور دارند و کلیه مزایا و امور حقوقی پرداختی به سایر پرسنل از قبیل حق بیمه، مزایای کارمندی و … نیز به این شخص تعلق می گیرد. .awarded می رود، و حتی با تغییر در شرایط کارفرما، افراد ممکن است مجبور شوند فعالیت های خود را به صورت جداگانه انجام دهند.
فرینسلری
معمولاً کار آزاد به صورت دورکاری انجام می شود و هیچ قرارداد کتبی بین کارفرما و فریلنسر وجود ندارد و آنها فقط به صورت شفاهی موافقت می کنند که بر اساس پروژه کار کنند. بنابراین این فرد در استخدام آن گروه و آن کارفرما نیست و موظف به انجام کارهای قانونی مانند بیمه و غیره در مقابل این شخص نیست.
مالیات فریلنسر ها
بر اساس ماده 93 قانون مالیات های مستقیم، شخصی که از طریق اشتغال در ایران درآمد کسب می کند، مشمول مالیات بر درآمد مشاغل آزاد می شود و همچنین به عنوان خوداشتغال تلقی می شود. در همین راستا، سازمان امور مالیاتی کشور اطلاعیه ای تحت عنوان اطلاعیه سازمان امور مالیاتی برای کارگران فضای مجازی منتشر کرده است که بر اساس آن مشاغل آزاد تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند.
چرا فریلنسرها باید مالیات بپردازند؟
بر اساس قوانین کشور هر شخصی که در ایران به فعالیت اقتصادی می پردازد و کسب درآمد می کند. او باید مالیات بر درآمد خود را بپردازد و همچنین کلیه وظایف مالیاتی خود را طبق قوانین و مقررات موجود انجام دهد. فریلنسرها از این قاعده مستثنی نیستند و هر شغل آزاد باید با تشکیل پرونده مالیاتی اعلام کند که مشغول به فعالیت است و مالیات مربوطه را به جای درآمد خود به سازمان امور مالیاتی کشور بپردازد. که آنها به هر گونه فعالیت اقتصادی مشغول هستند و مالیات خود را پرداخت نمی کنند، ممکن است مقامات مالیاتی بدانند که در این صورت جریمه هایی نیز برای فریلنسر به همراه خواهد داشت.
شناسایی مشاغل آزاد توسط سازمان امور مالیاتی
می توان تصور کرد که اگر شخصی پرونده مالیاتی خود را تشکیل ندهد و در جایی اعلام نکند که درآمد دارد، هرگز توسط سازمان امور مالیاتی شناسایی نشود. در اینجا باید عنوان کرد که اینطور نیست و به دلیل یک سری اتفاقات می توان به عنوان فریلنسر شناخته شد که برخی از آنها را در زیر مشاهده می کنید:
1- به دلیل حجم زیاد تراکنش های بانکی و . .. مبالغی که به حساب فریلنسر واریز می شود، ممکن است به حساب بانکی این شخص مشکوک شود و پس از بررسی، سازمان هزینه های فعالیت اقتصادی فریلنسر را که برای فریلنسر انجام شده است، اعلام کند. شرکت ها قابل حسابرسی هستند و در این حسابرسی، با توجه به تکرار تراکنشهای حساب فریلنسرها، سازمان امور مالیاتی متوجه فعالیت اقتصادی آنها میشود. در بالا شرایطی وجود دارد که توسط سازمان امور مالیاتی فریلنسرها قابل تایید است. ما بررسی کردیم. این امکان برای فریلنسرها وجود دارد که توسط سازمان امور مالیاتی به روش های دیگری شناخته شوند.
مزایای قانونی کار به عنوان فریلنسر
تمامی نکات فوق جهت تذکر و اطلاع رسانی به فریلنسرها بوده است تا کسب و کار و درآمد آنها به خطر نیفتد و جریمه زیادی به سازمان مالیاتی پرداخت نکنند. زیرا با اقدام قانونی می توانید از بسیاری از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.
علاوه بر این، اقدام قانونی شما را به عنوان یک کسبوکار در نظر طرفهای دیگر معرفی میکند که به شما اعتماد و اعتبار بیشتری میدهد و در نتیجه، بیشتر و بیشتر از درآمد دیگران پیشبینی میکنید. همچنین با توجه به مشاغل آزاد که روی یک پروژه کار می کنند، می توان آنها را به عنوان پیمانکار معرفی کرد و از مزایای قانونی پیمانکاران بهره مند شد.
تکالیف مالیاتی فریلنسر ها چگونه است؟
اگر فریلنسر بخواهد به صورت قانونی کار کند، باید یک سری هزینه های مالیاتی بپردازد که در زیر توضیح خواهم داد.
- اولین قدمی که باید برداشته شود این است که فریلنسر در سایت سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام کرده و اعلام کند که شغل اقتصادی دارد و پرونده مالیاتی خود را تشکیل دهد.
- مطابق با ماده 169 قانون مالیات های مستقیم باید هر سه ماه یکبار صورت معاملات فصلی خود را اعلام کند.
- باید سالانه عملکرد شخص حقیقی را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام و مالیات عملکرد وی را پرداخت کند.
- او باید طبق تشریفات فراخوان پرونده اظهارنامه ارزش افزوده خود را تنظیم و اظهارنامه ارزش افزوده خود را انجام دهد و تا پایان 15 روز پس از هر فصل مالیات بر ارزش افزوده خود را پرداخت کند.
- دفاتر و اسناد درآمد و هزینه های خود را برای بررسی نگه دارید.
- اگر فردی افراد شاغل دارد و به آنها حقوق پرداخت می کند، باید هر ماه فهرستی از مالیات حقوق و دستمزد افراد شاغل را به سازمان مالیاتی ارسال کند.
جمعبندی
در این مقاله به فعالیت های شغلی از طریق فریلنسینگ پرداختیم و در آن به طور کامل پیامدهای غیرقانونی بودن کار به این روش را بررسی کردیم. در مجموع بهتر است به صورت قانونی و با پرونده های مالیاتی فعالیت کنید تا با چالش ها و مشکلات زیادی در سازمان امور مالیاتی کشور مواجه نشوید. امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.