همه چیز در مورد مالیات شغل دوم✅
مالیات شغل دوم
مالیات که یکی از مباحث گسترده در امور مالی است و ما در سایت استاد اکانت مقالات زیادی در خصوص امور مالیاتی منتشر کرده ایم که به دلیل گستردگی امور مالیاتی نمی توان تمامی موارد مالیاتی را در چند مقاله گنجاند. ، زیرا مفهوم مالیات به شاخه ها و زیر شاخه های زیادی تقسیم می شود.
همه کشورهای دنیا از افراد دارای درآمد و شهروندان با هدف مالیات دریافت می کنند که یکی از منابع درآمد دولت است.
لازم به ذکر است مشاغل و مشاغل مختلف مالیات یکسانی پرداخت نمی کنند و نرخ هر مالیات مربوط به تجارت و شغل متفاوت است و برای محاسبه این مالیات باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. .
در صورت عدم پرداخت مالیات یا پرداخت مالیات دیرتر از موعد مقرر مشمولان مالیاتی مشمول جرایم مالیاتی می شوند و در این خصوص مطلبی را منتشر کرده ایم که کاربران گرامی می توانند مطالعه کنند.
همچنین در صورت پرداخت به موقع مالیات، افراد و مشاغل از مزایای مختلفی بهره مند می شوند که عبارتند از: تخفیف، مشوق و معافیت مالیاتی.
از دسته مالیات های منتشر شده توسط استاد حساب می توان به موارد زیر اشاره کرد: مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی، مالیات بر گردش حساب، مالیات درگاه بانکی و کارتخوان، مالیات بر اجاره، مالیات سربار، مالیات خرید سکه، مالیات بر عایدی سرمایه، انواع مالیات، فرار مالیاتی،اکسل، خدمات و مشاوره مالیاتی، مالیات اشخاص حقیقی، مالیات شرکت های خدماتی، معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان، جرائم و فرار مالیاتی و غیره.
در این مقاله قصد داریم به مالیات بر حقوق دوم بپردازیم، این مالیات یکی از مالیات های مستقیم است، افرادی که در چند شغل مشغول به کار هستند مشمول پرداخت مالیات شغل دوم می شوند، به بررسی این مبحث مالیاتی نیز می پردازیم.
نرخ مالیات شغل دوم
افرادی که بیش از یک شغل داشته باشند طبق مقررات مالیات مستقیم از کل درآمد خود مشمول مالیات می شوند.
در بند 131 آیین نامه مالیات های مستقیم آمده است، کلیه اشخاص حقیقی که از یک یا چند منبع معاف و غیرمستقیم بیش از 1.000.000.000 ریال درآمد داشته باشند، پس از کسر مبالغ مربوط، مشمول پرداخت مالیات خواهند بود. بود .
یکی از خدمات ارائه شده توسط آرتین اکانت مستر در قالب 0 تا 100 خدمات مالیاتی است که متقاضیان می توانند از خدمات مالیاتی مجموعه اکانت مستر بهره مند شوند و از چالش های پیچیده مالیاتی به دور باشند.
معافیت مالیاتی برای افراد چندشغله
قبل از ویرایش آیین نامه مالیات های مستقیم، مالیات بر حقوق کارمندان و … پس از کسر معافیت های اختصاصی در قانون فوق به میزان 10 درصد و سایر اشخاص حقوق بگیر (کارمندان خصوصی) در آیین نامه پرداخت کارکنان دولت لحاظ می شد. شرکت ها) ) پس از کاهش معافیت های تعیین شده در آیین نامه های مربوطه به نرخ 10 درصد و در صورت افزایش مبالغ به میزان 35 درصد مشمول مالیات می شوند.
همچنین با توجه به بازنگری در آیین نامه مالیات های مستقیم، بحث معافیت مالیاتی برای پرسنل سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی به همین میزان است، بدین معنی که کلیه کارکنان علاوه بر معافیت پایه تا 7 برابر آن مبلغ. مشمول 10% مالیات و مازاد بر آن 20% مالیات خواهد بود.
طبق بند یکصد و سی و یک آیین نامه مالیات های مستقیم:
میزان مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق قوانین دارای نرخ جداگانه می باشد به شرح زیر است:
- به گفته مزارد 1.000.000.000 ریال درآمد با احتساب مالیات سالانه بیست و پنج درصد.
- تا مبلغ 500.000.000 ریال با احتساب مالیات سالانه پانزده درصد.
- به نسبت مازاد 500.000.000 ریال تا مبلغ 1.000.000.000 ریال با احتساب مالیات سالانه بیست درصد.
به ازای هر 10 درصد افزایش درآمد ابزاری با احتساب مالیات افراد موضوع این بند یک واحد درصد به نسبت درآمد ابزاری با احتساب مالیات سال قبل از مبلغ مذکور کسر می شود.
یکی از شرایط تخفیف مالیاتی پرداخت بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه در موعد مقرر از سازمان امور مالیاتی است.
همانطور که اشاره کردیم طبق آیین نامه قبلی که هنوز ویرایش نشده بود افرادی که بیش از یک شغل داشتند امکان بهره مندی از کلیه معافیت های مالیاتی مشاغل مربوطه را داشتند اما با بازنگری در آیین نامه افراد حقیقی که دارای بیش از یک شغل می توانند فقط با نرخ های مندرج در بند 131 از معافیت مالیاتی بهره مند شوند.
در این قسمت قصد داریم تبصره ای را که در تاریخ 31 تیرماه 1394 اصلاح و جایگزین ماده 131 شده است را برای کاربران عزیز توضیح دهیم.
میزان مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای اختیاراتی که طبق قوانین از نرخ جداگانه بهره مند می شوند به شرح زیر است:
- تا مبلغ یک میلیارد ریال با احتساب مالیات سالانه به نسبت مازاد بر 300 میلیون ریال به نرخ بیست درصد.
- درآمد تا سقف 300 میلیون ریال با احتساب مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد.
- تا مبلغ 2 میلیارد و 500 میلیون ریال درآمد با احتساب مالیات سالانه به نسبت مازاد بر 300 میلیون ریال به نرخ بیست و پنج درصد.
- تا مبلغ 10 میلیارد ریال درآمد با احتساب مالیات سالانه به نسبت مازاد بر 2 میلیارد و 500 میلیون ریال به نرخ 30 درصد.
- به نسبت 10 میلیارد ریال مازاد درآمد با احتساب مالیات سالانه به نرخ سی و پنج درصد.
نتیجه:
در این مقاله به مبحث مالیات شغل دوم پرداختیم، طبق مقررات قبلی اشخاصی که بیش از یک شغل داشتند این امکان را داشتند تا از کلیه معافیت های مالیاتی مربوطه بهره مند شوند، ولی در مقررات ویرایش شده جدید اشخاصی که بیش از یک شغل دارند می توانند فقط از معافیت یک شغل خود بهره مند شوند .
اگر به مقالات حسابداری و مالیاتی علاقه مند هستید حتما دیگر مقالات ما را دنبال کنید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.