مالیات تکلیفی چیست+مشمولین مالیات تکلیفی✅
مالیات تکلیفی
یکی از راه های دیگر پرداخت و دریافت مالیات، کسر مالیات است. در این مقاله می خواهیم به همین موضوع یعنی مالیات تکلیفی بپردازیم.
با توجه به اینکه بحث مالیات موضوعی گسترده و پیچیده است ممکن است شرکت ها و بنگاه های اقتصادی با مشکلات و عوارض مالیاتی مواجه شوند و برای این کار بهتر است این مسائل را به گروهی و این شرکت ها را به امور تخصصی خود بسپارند. برای پرداخت
یکی از گروه هایی که می توانید خدمات مالیاتی خود را به آن بسپارید مجموعه استاد حساب است که دارای 30 سال سابقه در زمینه خدمات مالیاتی، خدمات حسابرسی، خدمات حسابداری،اکسل، اعزام حسابداران و آموزش حرفه ای حسابداری می باشد. افراد می توانند خدمات خود را به کارشناسان اکانت مستر آرتین بسپارند.
مالیات تکلیفی چیست؟
شاید برای برخی افراد منظور از کسر مالیات چیست و چگونه محاسبه می شود؟
در مقالات مربوط به مالیات اشاره کردیم که کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی باید مالیات بپردازند و با توجه به خدمات دریافتی باید مالیات پرداخت کنند.
مالیاتی که به درآمد افراد تعلق می گیرد، مالیات تکلیفی نامیده می شود و پرداخت این مالیات بر عهده مردم است. در این نوع مالیات طبق مقررات باید مبلغ تعیین شده از درآمد متوسط پرداخت کننده کسر و پرداخت شود.
برای توضیح راحتتر این موضوع و تعریف مواردی مانند مالیات مقطوع و محاسبه آن میتوان به عنوان مثال به مالیات حقوقی که توسط کارفرما از حقوق کسر میشود اشاره کرد.
اگر بخواهیم مالیات تکلیفی را به صورت ساده توضیح دهیم باید گفت که مالیات مقطوع یکی از مالیات هایی است که پرداخت این مالیات بر عهده شخص دیگری است، شاید این مفهوم برای مردم کاملاً روشن نباشد و ما این توضیح را با ذکر یک مثال تکمیل خواهد کرد. ما انجام می دهیم.
مثلاً مالیات حقوق کارگر مربوط به خود کارگر است اما از طریق کارفرما پرداخت می شود.
نرخ مالیات تکلیفی
موضوع مهم دیگر در بحث مالیات، نرخ آن است.
نرخ مالیات مقطوع در مشاغل دارای تفاوت هایی است و نمی توان برای این مالیات یک نرخ تعیین کرد. به عنوان مثال، مالیات مقطوع از حق الوکاله 5 درصد و مالیات مقطوع معاملات و امور مربوط به سهام، 4 درصد است.
چند نوع مالیات تکلیفی وجود دارد؟
در قسمت قبل اشاره کردیم که محاسبه مالیات اشخاص به مشاغل و مشاغل و … بستگی دارد، اما در این قسمت قصد داریم به شرح مالیات های تکلیفی نیز بپردازیم و اشاره کنیم که این مالیات برای چه مشاغل و مشاغلی اعمال می شود.
- مالیات مقطوع بر پیمانکاری
- کسر مالیات بر حقوق و دستمزد
- مالیات تکلیفی بر اجاره ملک
- مالیات مقطوع مضاربه
- کسر مالیات بر حق الوکاله
مالیات یکی از موارد مهم در حسابداری است که یک حسابدار می بایست به موارد مالیاتی اشراف کامل داشته باشد،علاقه مندان می توانند در دوره جامع حسابداری مالیاتی آکادمی استاد ححساب آرتین شرکت کنند و تمامی سرفصل ها و موارد مرتب با حسابداری مالیاتی را در قالب یک دوره کامل به صورت حضوری و یا غیر حضوری در این مجموعه فرا بگیرند.
مالیات تکلیفی پیمانکار
مالیات وظیفه پیمانکار در قراردادهای پیمانکاری منظور می شود، شخص حقوقی یا حقیقی که پیمانکار است باید با توجه به فعالیت خود خدمات ارائه دهد و طبق قرارداد کارمزد دریافت کند.
کارفرما قبل از پرداخت به پیمانکار باید درصد مالیات تعیین شده را کاهش داده و هزینه را به باجگیر پیمانکار بپردازد.
بر اساس آیین نامه مالیات مقطوع پیمانکار 5 درصد ناخالص است که در آیین نامه اصلاح شده جدید به 3 درصد ناخالص کاهش یافته است.
کسر مالیات بر حقوق و دستمزد
یکی از رایج ترین مالیات های تکلیفی، مالیات مقطوع بر حقوق و دستمزد است که در مثال ها نیز از آن استفاده شده است.
همانطور که در قسمت قبل مقاله اشاره کردیم، این نوع مالیات به گونه ای است که میزان حقوق از درآمد کارگر کسر شده و کارفرما این حقوق را پرداخت می کند.
مالیات بر اجاره املاک
این نوع مالیات به این صورت است که با درآمدی که از اجاره ملک به شخصی حاصل می شود و این شخص ملک خود را به شخص حقیقی اجاره داده است مشمول پرداخت مالیات بر دارایی می شود.
به این ترتیب می توان گفت که اگر مستاجر شخص حقوقی باشد، این مالیات باید توسط مستاجر پرداخت شود و اگر مستاجر شخص حقیقی باشد، این مالیات باید توسط صاحب خانه پرداخت شود.
مالیات مقطوع مضاربه
این نوع مالیات نوعی مالیات مستقیم محسوب می شود و این مالیات به وام هایی تعلق می گیرد که برای راه اندازی مشاغل داده می شود. نحوه محاسبه این نوع مالیات کمی دشوار است.
کسر مالیات بر حق الوکاله
همانطور که از نام این مالیات مشخص است این مالیات توسط وکلا پرداخت می شود.
زمانی که وکیل و شخص دریافت کننده خدمات قرارداد منعقد می کنند، حق الوکاله نیز باید در قرارداد لحاظ شود.
وکلا باید طبق مقررات مربوط این مالیات را پرداخت کنند.
محاسبه مالیات تکلیفی
محاسبه این نوع مالیات کار دشواری است و نرخ ها در مشاغل و اصناف مختلف تعیین می شود. این درصد بر اساس مشاغل و اصناف تعیین می شود و نرخ برابری ندارد.
همانطور که در مطالب قبلی بر این موضوع تاکید کردیم، توصیه می شود که این مالیات نیز مانند سایر مالیات ها به موقع پرداخت شود.
اگر این مالیات نپردازیم چه اتفاقی می افتد؟
مودیان موظفند مالیات خود را به موقع پرداخت کنند.
و طبق معمول اگر مردم مالیات خود را پرداخت نکنند یا مالیات را دیر پرداخت کنند، باید جریمه بپردازند.
این جریمه معادل یک درصد از مبلغ مالیات پرداخت نشده است و به ازای هر ماه عدم پرداخت این مالیات، دو و نیم درصد جریمه نقدی برای فرد خواهد بود.
نتیجه:
در این مقاله به موضوع مالیات تکلیفی پرداختیم و این مالیات را نیز مورد بررسی قرار دادیم .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.