مالیات بر درآمد کشاورزی✅
مالیات بر درآمد کشاورزی
همانطور که میدانید، دولتها برای تامین بودجه خود مالیاتهای مختلفی از شهروندان دریافت میکنند و مانند مقاله انواع مالیات یکی از مالیاتهایی که برای طبقه کشاورز جامعه است را توضیح دادهایم. مالیات بر درآمد کشاورزی است. در این مقاله مالیات صفر تا صد فروش محصولات کشاورزی را برای شما عزیزان توضیح می دهیم و شما را با انواع معافیت های مالیاتی درآمد حاصل از کشاورزی آشنا می کنیم.
برای انواع فعالیت های اقتصادی و بر اساس میزان درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی، مالیات به آنها تعلق می گیرد و باید در موعد مقرر این مالیات را پرداخت کنند. در غیر این صورت علاوه بر پرداخت مالیات مشمول جریمه مالیاتی می شوند و باید این جریمه را نیز بپردازند.
به طور کلی می توان گفت که فعالیت کشاورزی به فعالیتی گفته می شود که طی آن گیاهان و حیوانات اهلی پرورش می یابند یا محصولات و حیوانات جدید تولید و متولد می شوند. در این بخش ابتدا فعالیت کشاورزی را به طور جداگانه توضیح می دهیم و مالیات بر درآمد کشاورزی را در این بخش های جداگانه مورد بحث قرار می دهیم.
کشاورزی از فعالیت های کشاورزی
کشاورزی یعنی کاشت محصولات در زمین های کشاورزی سرپوشیده یا در میان درختان به نحوی که مقرون به صرفه باشد و بتوان از آن سود برد. به طور کلی فعالیت های کشاورزی به دو دسته تقسیم می شوند:
- محصولات کشاورزی سالانه
- محصولات باغی دائمی
کشت محصولاتی مانند گل و سبزیجات در مزارع کشاورزی سرپوشیده انجام میشود که میتوانند بدون محدودیت فصلی رشد کنند، اما کشت گیاهان در گلدان جزو فعالیتهای کشاورزی محسوب نمیشود.
دستههای محصولات را میتوان به صورت زیر نشان داد:
- غلات (برنج، گندم، جو و غیره)
- حبوبات (عدس، لپه، نخود و غیره)
- سبزیجات (سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و غیره)
- محصولات جالیزی (هندوانه، خربزه و غیره)
- گیاهان علوفه ای (یونجه و غیره)
- محصولات صنعتی (پنبه، تنباکو و غیره)
مالیات زراعت در کشاورزی
قوانین مالیاتی کشاورزی دائما در حال تغییر است و در قوانین قبلی بخش کشاورزی باید 400 میلیارد تومان مالیات بپردازد، اما در آخرین قوانین مالیات بر درآمد کشاورزی در بخش کشاورزی این میزان بسیار کاهش یافت و برخی گروه ها نیز کاهش یافت. معاف از مالیات کشاورزی . به این ترتیب مالیات کشاورزی در بخش کشاورزی به شرح زیر است:
- اگر افرادی که در بخش کشاورزی کار می کنند در گروه فقیر و کم درآمد جامعه باشند، از مالیات بر درآمد کشاورزی معاف می شوند.
- پراکندگی زیاد کشاورزان و داشتن دفاتر حسابداری متعدد، محاسبه مالیات بر درآمد کشاورزی را دشوار می کند و در برخی موارد این افراد از مالیات کشاورزی معاف می شوند.
- با افزایش تعداد کشاورزان، هزینه اخذ مالیات از آنها نیز افزایش مییابد و این امر باعث میشود که موارد بدون مالیات در نظر گرفته شود.
به طور کلی مالیات بر درآمد کشاورزی انگیزه کشاورزان را کاهش می دهد و زمین های کشاورزی روز به روز کوچکتر می شود و از فناوری های کمتری در زمین های کشاورزی استفاده می شود. این امر باعث می شود درآمد حاصل از فعالیت های کشاورزی در بخش کشاورزی کاهش یابد. به همین دلیل تلاش می شود تا کمترین میزان مالیات از کشاورزان اخذ شود تا موجب دلسردی کشاورزان نشود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دام و طیور از فعالیت های کشاورزی
از دیگر بخشهای فعالیتهای کشاورزی، فعالیتهای مربوط به دام و طیور است که مربوط به تولید و پرورش دام، طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم است که نگهداری از این حیوانات میتواند مقرون به صرفه باشد.
به طور کلی نگهداری و پرورش دام به منظور بارگیری و سواری و بهره برداری اقتصادی در این قسمت از فعالیت های کشاورزی قرار نمی گیرد و اگر هدف تفنان باشد در این گروه قرار نمی گیرد. p>
به طور کلی، طیور را می توان در موارد زیر طبقه بندی کرد:
- بلدرچین
- اردک
- غاز
- مرغ
قانون مالیات دام پروری در کشاورزی
به طور کلی دامپروری در دو بخش صنعتی و سنتی انجام می شود که به طور سنتی بیشتر در شهرهای کوچک و روستاها انجام می شود که افراد در گروه کم درآمد محسوب می شوند. اخذ مالیات از این قشر با عدالت اجتماعی در تضاد است، هزینه محاسبه مالیات این قشر نیز بالاست و به همین دلیل برای حمایت از تولیدکنندگان و کمک به رفاه مردم، اخذ مالیات از بخش کشاورزی در دامپروری تقریبا غیرمنطقی است. انجام نمی شود.
در بخش دامپروری صنعتی ارزش افزوده زیادی وجود دارد، اما با توجه به اینکه دریافت مالیات انگیزه تولیدکنندگان را کاهش می دهد و کشور را با کاهش تولید مواجه می کند و از تولیدکنندگان ملی حمایت نمی شود، تلاش می شود. برای اخذ مالیات در این زمینه نیز ساخته شده است. نچرخید.
پرورش شیلات از فعالیت های کشاورزی
یکی از دیگر بخشهای فعالیتهای کشاورزی، پرورش ماهی است که جوهره تولید و پرورش آبزیان و جانوران دریایی برای بهرهبرداری اقتصادی است. به طور کلی می توان فعالیت های حوزه شیلات را به صورت زیر دسته بندی کرد:
- پرورش ماهی، میگو و صدف
- مجموعه صدف های دریایی
- ماهی و آبزیان از دریا و اقیانوس صید میشوند
- مجموعه آبزیان مانند مرجان ها، جلبک ها و اسفنج ها
مالیات شیلات در کشاورزی
به طور کلی می توان گفت که ارزش افزوده چندانی برای شیلات وجود ندارد و به همین دلیل این فعالیت ها مورد حمایت دولت قرار می گیرد و بخش خصوصی در این زمینه کمک چندانی نمی کند.
اگر از بخش شیلات مالیات دریافت شود، سرمایه مردم در این زمینه کاهش می یابد و این باعث سلب انگیزه و کاهش تولید و پرورش در بخش شیلات می شود. به همین دلیل از ماهیگیرانی که درآمد کمی دارند مالیات دریافت نمی شود.
مراتع و جنگل در کشاورزی
گاهی اوقات مردم در جنگلها و مراتع چوب میکارند و تولید میکنند و از این کار سود اقتصادی میبرند، یا نهالستانها و خزانهداری ایجاد میکنند و از این طریق به رشد و جمعآوری محصولات میپردازند.
در قانون مالیات بر درآمد کشاورزی در این زمینه می توان گفت با توجه به اینکه این افراد مالیات و سود املاک دریافت می کنند و مالیات یکی از انواع مالیات محسوب می شود دیگر اخذ مالیات صورت نمی گیرد. در این زمینه امکان افزایش میزان بهره مالکیت و مالیات برای اخذ مالیات وجود دارد.
مالیات بر فروش محصولات کشاورزی
شیلات، زنبورهای عسل، کرمهای ابریشم، احیای مراتع، ماهیگیری و جمعآوری آبزیان و مروارید مشخص میشود و خبر خوب این است که کلیه درآمدهای حاصل از این فعالیتها از مالیات بر درآمد کشاورزی معاف است.
در این زمینه نظریه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه در نظریه اول فقط فعالیت های کشاورزی که مربوط به کاشت و برداشت است برای معافیت کشاورزی در نظر گرفته می شود و در نظریه دوم این معافیت مالیاتی کشاورزی مربوط به کلیه فعالیت هایی است که مربوط به بهره برداری است. آب و زمین در زمینه های مختلف کشاورزی، باغداری، دامپروری، دامپروری، شیلات، مرغداری و پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم، جنگلداری و جنگلداری.
بنابراین، در ماده 81 قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه فعالیتهای کشاورزی که در بالا به تفکیک توضیح دادیم در نظر گرفته شده است.
جمعبندی
در این مقاله صفر تا صد مالیات بر درآمد کشاورزی توضیح داده شده و هر آنچه که باید در مورد معافیت مالیاتی کشاورزی بدانید توضیح داده شده است. اگر سوالی در مورد مالیات بر فروش محصولات کشاورزی دارید که در این مقاله پاسخ داده نشده است، می توانید در قسمت نظرات بیان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.