مالیات بر ارزش افزوده در قراردادهای پیمانکاری✅
مالیات بر ارزش افزوده در قراردادهای پیمانکاری
قرارداد پیمانکار نوعی قرارداد بین کارفرما و پیمانکار است که طی آن کارفرما اجرای پروژه را به پیمانکار واگذار می کند. در مقابل، پیمانکار متعهد می شود که کار را در بازه زمانی مشخص شده و به مبلغ توافق شده به پایان برساند.
یکی از چالش های همیشگی پیمانکاران و کارفرمایان نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن است. در این مقاله به بررسی مالیات بر ارزش افزوده قراردادهای قراردادی و توضیح نحوه محاسبه و پرداخت دستورالعمل می پردازیم. با مطالعه مقاله زیر پاسخ تمامی سوالات خود در مورد مالیات بر ارزش افزوده قراردادهای پیمانکاری را خواهید یافت.
مالیات بر قراردادهای پیمانکاری
براساس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم، انواع مالیات پیمانکاری به دو دسته مالیات مقطوع و مالیات بر درآمد پیمانی تقسیم می شود. مالیات تکلیفی که به عنوان مالیات مقطوع پیمانکاران نیز شناخته می شود، باید توسط کارفرمایان، سازمان های دولتی، شهرداری ها، سازمان های غیرانتفاعی مستقل و شرکت ها پرداخت شود. پیمانکاران مشمول مالیات مقطوع موظفند مبلغ مالیات را از مبلغ پرداختی به پیمانکار کسر و به سازمان امور مالیاتی بپردازند.
طبق اصلاحیه قانون 104 مالیات های مستقیم 1394، پیمانکاران مکلف به کسر مالیات از میزان حقوق و دستمزد کارگران نیستند. به عبارت دیگر هیچ مبلغی از اظهارنامه پیمانکار کسر نخواهد شد. اما کلیه پیمانکاران باید نسبت به پرداخت مالیات عملکرد و مالیات بر درآمد اقدام و اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. نوع دیگری از مالیات بر قراردادهای پیمانکاری، مالیات بر ارزش افزوده است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
مالیات بر ارزش افزوده قراردادهای پیمانکاری
کلیه شرکت های پیمانکاری و اشخاص حقیقی باید در سامانه مالیات بر ارزش افزوده پیش ثبت نام کرده و ثبت نام نهایی خود را انجام دهند. تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به صورت دوره ای برای دریافت گواهی نیز یکی از کارهای ضروری است که پیمانکاران موظف به انجام آن هستند. به یاد داشته باشید که ارائه گواهی مالیات بر ارزش افزوده به کارفرما برای ثبت میزان مالیات بر ارزش افزوده و عوارض در صورت لزوم ضروری است.
علاوه بر این، قراردادهای بین پیمانکار و کارفرما نیز باید در صورت معامله سه ماهه در آدرس ذکر شود. پایان هر سه ماه. . سازمان امور مالیاتی برای ثبت قراردادهای پیمانکاری صفحات جداگانه ای را برای کارفرما و پیمانکار در نظر گرفته است و طرفین قرارداد باید موارد مربوطه خود را در زمان مشخصی ارسال کنند.
اقدامات لازم برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده قراردادهای پیمانکاری
علاوه بر انواع مالیات در قراردادهای پیمانکاری، پیمانکاران در هنگام خرید مواد و ابزار لازم نیز مالیات و عوارض پرداخت می کنند. اگر شخصی سند یا فاکتوری از فروشنده دریافت نکند، نمی تواند از اعتبار مالیاتی استفاده کند و درصد دریافتی از کارفرما را نخواهد داشت. بنابراین لازم است برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده قرارداد پیمانکاری مراحل زیر را مرحله به مرحله انجام دهید:
- دریافت فاکتورها و صورتحسابهای استاندارد برای خرید مواد و مصالح هنگام پرداخت هزینه
- ثبت نام در سیستم مالیات بر ارزش افزوده
- تنظیم بیانیه وضعیت ارائه شده در بیانیه استاندارد بخش مالی
- بایگانی و نگهداری فاکتورهای خرید و فروش
- دریافت گواهی مالیات بر ارزش افزوده
- ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در مهلت مقرر
- پرداخت به موقع مبلغ مالیات بر ارزش افزوده در هر دوره
از آنجایی که از مالیات پیمانکاران اطلاعی ندارید، توصیه می کنیم به سامانه استعلام مالیاتی از بخش پرونده مالیاتی. من، بدهی خود را پرس و جو می کنم و برای پرداخت مالیات اقدام می کنم.
دریافت گواهی مالیات بر ارزش افزوده قراردادهای پیمانکاری را جدی بگیرید
پیمانکاران در صورت نداشتن گواهی مالیات بر ارزش افزوده قادر به اعمال درصد صورت وضعیت ارائه شده به کارفرما نیستند. اگر هنوز گواهینامه دریافت نکرده اید، نگران نباشید. پس از دریافت گواهی از سازمان مالیات بر ارزش افزوده، می توانید درخواست دریافت مبلغ مالیات و عوارض ارزش افزوده در صورت وضعیت های قبلی را داشته باشید.
تاریخ تعلق مالیات بر ارزش افزوده پیمانکاری
براساس تبصره 2 ماده 4 قانون ارزش افزوده دائمی، تاریخ مالیات و عوارض در قراردادهای پیمانکاری و مشاوره با تاریخ صدور فاکتور خواهد بود. فعالیت های پیمانکاری از جمله مصادیق ارائه خدمات می باشد. بنابراین مودیان باید در هنگام صدور صورت وضعیت مالیات و عوارض را در صورت وضعیت صادره درج و دریافت کنند. به این ترتیب صورت وضعیت صادره از سوی کارفرما تنظیم و مالیات و عوارض مربوط به آن نیز تعدیل می شود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دستورالعمل پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای پیمانکاری
در قراردادهای پیمانکاری در صورتی که کارفرما یکی از دستگاه های اجرایی مدیریت خدمات کشوری باشد باید همزمان با هر پرداخت مالیات بر ارزش افزوده قرارداد را به پیمانکار پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده قراردادهای پیمانکاری به پیمانکار، سازمان امور مالیاتی حق مطالبه این نوع مالیات و یا دریافت جریمه دیرکرد از پیمانکار را نخواهد داشت.
از این رو رئیس سازمان امور مالیاتی دستور یکسان سازی فرآیند پرداخت مالیات بر ارزش افزوده پیمانکاری را به ادارات امور مالیاتی استان ها صادر کرد. متن بخشنامه مالیات بر ارزش افزوده قرارداد به شرح زیر است:
- ادارات امور مالیاتی موظفند فرم تعیین میزان وجوه پرداخت نشده توسط دستگاههای اجرایی مدیریت خدمات کشوری پیوست این دستورالعمل را جهت تکمیل به پیمانکاران ارائه نمایند.
- پیمانکاران موضوع این بند موظفند فرم موضوع بند یک این دستورالعمل را برای دوره های مالیاتی تکمیل و پس از مهر، امضا و تایید کارفرمایان مربوطه به اداره امور مالیاتی مربوط تحویل دهند.
ادارات کل امور مالیاتی موظفند در پایان هر دوره مالیاتی وجوه پرداخت نشده موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری را که به تایید کارفرما رسیده است، حسب مورد به پیمانکاران پرداخت نمایند. در رابطه با وصول بدهی پیمانکار در راستای قسمت اخیر بند صدرالاشاره طبق ساز و کاری که خزانه داری کل کشور اعلام می کند و ماده 9 قانون حداکثر استفاده از تولید و خدمات. ظرفیت در رفع نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده 104 قانون مالیات های مستقیم.
تبصره: با توجه به تکلیف قانونگذار مبنی بر پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده کارفرما به نسبت هر پرداخت، مالیات و عوارض پرداخت نشده به نسبت اصل وجوه پرداخت نشده و ملاک پرداختی محاسبه می شود. عمل بند (3) این دستورالعمل.
- پیمانکاران موظفند در مواردی که مقرر شده است اسناد خزانه اسلامی بابت مطالبات آنها پرداخت شود، درخواست خود را به اداره امور مالیاتی ذیربط از کارفرما مبنی بر تسلیم اسناد مذکور معادل بدهی مالیات بر ارزش افزوده و جرایم مربوطه اعلام کنند.
تبصره 1: اخذ و حسابداری اسناد خزانه اسلامی از کارفرما صرفاً بابت جرایم مالیاتی و مالیاتی متناسب با مطالبات پیمانکار از کارفرما که قرار است در سال جاری به پیمانکار پرداخت شود بلامانع است. تبصره 2: با توجه به اینکه عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده متعلق به شهرداری ها و دهیاری ها می باشد، اخذ و احتساب اسناد خزانه اسلامی بابت عوارض و جرائم امکان پذیر نمی باشد.
در چه صورت کارفرما مسئول جبران مالیات بر ارزش افزوده به پیمانکار است؟بر اساس بند ل تبصره 6 ماده 1 لایحه بودجه سال 1400 در صورتی که کارفرما یکی از دستگاه های اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه در معاملات پیمانکاری باشد باید مالیات بر ارزش افزوده مربوط را بپردازد. به پیمانکار همزمان با هر پرداخت. . تا زمانی که کارفرما مالیات بر ارزش افزوده قرارداد پیمانکاری را به پیمانکار پرداخت نکند، سازمان امور مالیاتی کشور حق مطالبه مالیات یا جریمه دیرکرد از پیمانکار را نخواهد داشت.
در مواردی که بدهی کارفرما به پیمانکار در قالب اسناد خزانه اسلامی پرداخت می شود، کارفرما باید با درخواست پیمانکار این اسناد را مستقیماً به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهد. سازمان امور مالیاتی کشور مبلغ اسمی اوراق تحویلی را از بدهی مالیاتی پیمانکار کسر و اسناد مذکور را به خزانه داری کل کشور تسلیم می کند. خزانه داری کل کشور موظف است معادل مبلغ اسمی اسناد خزانه داری را به عنوان جمع آوری مالیات در نظر بگیرد.
چه کسی مسئول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است؟
پیمانکار باید مالیات و عوارض ارزش افزوده را در صورت حسابی که به کارفرما ارائه می دهد لحاظ کند. از طرفی کارفرما موظف است گواهی ارزش افزوده پیمانکار را بررسی و آن را پرداخت کند. در ادامه ، پیمانکار باید پس از دریافت مالیات و وظایف ارزش افزوده درآمد ، ارزش افزوده فاکتورهای خرید را کاهش دهد و تفاوت را در دفتر ارزش افزوده مربوطه در زمان تعیین شده بپردازد.
چگونه می توان ارزش افزوده ارزش افزوده برای قراردادهای پیمانکاری را در معاملات فصلی محاسبه کرد.
در معاملات فصلی ، شما باید مبلغ ناخالص قرارداد را بدون کسر و اضافات و همچنین بدون در نظر گرفتن مبلغ اظهارات و اقساط وارد کرده و سپس به محاسبه ارزش افزوده قرارداد پیمانکاری بپردازید. به عبارت دیگر ، برای ثبت مالیات بر ارزش افزوده و وظایف قرارداد پیمانکاری در مورد معاملات سه ماهه ، باید کلیه صورتهای وضعیت مربوط به قرارداد یا کل مبلغ قرارداد را بدون تغییر و صرف نظر از تعداد و مبلغ وارد کنید. بیانیه وضعیت برای ثبت مقدار خالص ترازنامه مصوب ، باید پس از کسر کسر ، مقدار ترازنامه را وارد کنید.
در حقیقت ، ارزش افزوده مبلغی است که پس از ارائه بیانیه وضعیت به کارفرما و کسر کسر قانونی و توافق شده باقی می ماند. پیمانکار باید 6 درصد از مبلغ اخذ شده را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده و 3 درصد آن را بابت عوارض ارزش افزوده محاسبه و از کارفرما مطالبه کند. اجازه دهید با یک مثال نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده قرارداد پیمانکاری را توضیح دهیم:
تصور کنید که کل بیانیه وضعیت ارائه شده به کارفرما برابر با 500 میلیون ریال است و میزان بیانیه وضعیت پس از کسر 20 میلیون ریال است. مالیات بر ارزش افزوده و عوارض بر اساس مبلغ کل صورت وضعیت یعنی 500 میلیون ریال محاسبه شود. بر این اساس ، مالیات بر ارزش افزوده 6 ٪ از کل مبلغ و برابر با 30 میلیون ریال خواهد بود ، و عوارض ارزش افزوده برابر با 3 ٪ از کل مبلغ ، یعنی 15 میلیون ریال خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.