فرایند تدوین استانداردهای حسابداری✅
فرایند تدوین استانداردهای حسابداری
تدوین استانداردهای حسابداری یکی از وظایف مهم و راهبردی سازمان حسابرسی کشور است، زیرا این استانداردها از یک سو بر فرآیندهای مالی بنگاههای اقتصادی و از سوی دیگر بر درآمد عمومی کشور تأثیر میگذارد. -فرآیند تعیین و تدوین استانداردها برای شما نیز جالب خواهد بود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
هفت مرحله تدوین استانداردهای حسابداری در ایران
براساس سازمان حسابرسی ایران، در حال حاضر روند تدوین استانداردهای حسابداری به شرح زیر است:
تعیین موضوع برای تحقیق
کمیته تدوین استانداردهای حسابداری، بر اساس مسائل و موضوعات مطرح شده توسط مدیریت توسعه استانداردها، اعضای کمیته و کمیته فنی، استانداردهای مورد نیاز برای تدوین یا بازنگری آنها را تعریف می کند و به مدیریت توسعه استانداردهای حسابداری اطلاع می دهد.
بررسی های اولیه
پس از شناسایی موضوع، کار مطالعاتی و تحقیقاتی لازم از طریق کارشناسان مدیریت جهت تدوین استانداردها انجام می شود. در این مرحله استانداردهای سایر کشورها مانند آمریکا، انگلیس، استرالیا، کانادا و استانداردهای بین المللی، تحقیقات انجام شده در مورد موضوع، روش های رایج در ایران و مسائل حقوقی مرتبط با موضوع شناسایی، جمع آوری و بررسی می شود. . نتیجه این مرحله ارائه گزارش های مطالعاتی است.
تصمیم گیری در مورد نیاز به توسعه استاندارد
کمیته تدوین استانداردها پس از تعیین موضوع طبق ارزیابی اولیه، در خصوص لزوم تدوین استاندارد در رابطه با موضوع مطرح شده تصمیم گیری می کند.
آماده سازی پیش نویس اولیه
به محض اینکه تدوین استاندارد توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری ضروری تشخیص داده شود، گروه های کارشناسی بر اساس گزارش های مطالعاتی تهیه شده و مطالعات میدانی و برگزاری جلساتی با کارشناسان مرتبط با موضوع، پیش نویس اولیه ای را تهیه می کنند.
یکی از سیاست های اصلی تدوین استاندارد، هماهنگی با استانداردهای بین المللی حسابداری است. بنابراین در رابطه با موضوعاتی که دارای استانداردهای بین المللی هستند، از این استانداردها به عنوان مبنای اصلی تدوین استاندارد استفاده می شود. نتیجه این مرحله، پیش نویس اولیه استاندارد خواهد بود.
ویرایش پیش نویس استاندارد
در این مرحله کمیته تدوین استانداردهای حسابداری بررسی های گسترده و عمیقی را بر اساس “پیش نویس استاندارد” ارائه شده توسط گروه های کارشناسی انجام می دهد و پس از انجام اصلاحات، “پیش نویس استاندارد” را نهایی می کند. نتیجه این مرحله پیش نویس استاندارد است.
نظر عمومی
برای اظهار نظر عمومی، پیش نویس هر استاندارد از طریق کانال های مختلف مانند چاپ در مجلات تخصصی، اینترنت (وب سایت سازمان) و موارد مشابه در دسترس عموم قرار می گیرد. همچنین با توجه به ماهیت موضوع، پیش نویس استاندارد به صورت جداگانه برای برخی از کارشناسان ارسال می شود.
نظرات دریافت شده در مورد پیش نویس استاندارد توسط مدیریت توسعه استانداردها خلاصه شده و به کمیته تدوین استانداردهای حسابداری ارائه می شود. این کمیته در صورت لزوم پیش نویس استاندارد را بازنگری می کند و پیش نویس اصلاح شده پس از تایید کمیته فنی به هیات اجرایی سازمان ارائه می شود.
تأیید نهایی
بیانیه نهایی زمانی منتشر می شود که متن نهایی استاندارد به تایید هیات اجرایی و مجمع عمومی سازمان برسد. هیئت اجرایی پس از دریافت متن استاندارد، استانداردهای حسابداری را بررسی و پس از انجام اصلاحات احتمالی، آنها را تایید و برای تصویب نهایی به مجمع عمومی سازمان ارسال می کند. پس از تصویب مجمع عمومی سازمان، متن نهایی استاندارد حسابداری منتشر و لازم الاجرا می شود.
جمعبندی
فرایند تدوین استانداردهای حسابداری مستلزم بررسی ها و مطالعات ملی و بین المللی زیادی است. زیرا این استانداردها بر تمامی عملیات مالی کشور تاثیر می گذارد. از آنجایی که این استانداردها با در نظر گرفتن شرایط تمامی فعالان اقتصادی تدوین شده است، تمامی صاحبان مشاغل موظف به اجرای صحیح آن هستند. استفاده صحیح از استانداردهای حسابداری مستلزم آموزش حرفه ای حسابداری و آگاهی از کلیه مفاهیم به صورت علمی و عملی است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.