0 تا 100 طرح کسب و کار✅
صفر تا صد طرح کسب و کار
برای موفقیت، یک کسب و کار باید اهداف مشخص و مشخصی داشته باشد و استراتژی خوبی برای دستیابی به آنها داشته باشد. به طور خلاصه، داشتن یک طرح تجاری ضروری است.
با توجه به بازار در حال تغییر و افزایش سطح رقابتی که همه مشاغل با آن روبرو هستند، نمی توانید کورکورانه پیش بروید، باید امیدوار باشید که سخت کوشی و پشتکار برای موفقیت در تجارت ضروری است. برای موفقیت، یک کسب و کار باید اهداف مشخص و مشخصی داشته باشد و استراتژی خوبی برای دستیابی به آنها داشته باشد. به طور خلاصه، داشتن یک طرح تجاری ضروری است.
کارآفرینان باید طرح کسب و کار را همان طور که هست ببینند – یکی از مهمترین ابزارهای کسب و کار خود طرح تجاری است. درست همانطور که نمودار سازمانی روابط کاری افراد در یک کسب و کار را نشان می دهد، یک طرح تجاری خوب کمک می کند تا چشم انداز کارآفرینی را شکل دهد و مکانیزمی را ایجاد کند که صاحبان، مدیران و کارکنان را قادر می سازد تا به طور موثر عمل کنند. هرچه طرح کسب و کار بهتر باشد، کسب و کار شما برای شناسایی و ارزیابی فرصت ها و ریسک های پیش رو مجهزتر خواهد بود.
چه زمانی از یک طرح تجاری استفاده کنیم
یک طرح کسب و کار می تواند با ابزارهای زیادی به اهداف خود برسد. یک طرح کسب و کار باید هنگام شروع یا گسترش یک کسب و کار، توسعه محصولات جدید، جستجوی منابع مالی، تصمیم گیری های مدیریتی و حفظ کنترل برای شما مفید باشد.
راه اندازی یک کسب و کار
هنگام شروع یک کسب و کار، داشتن یک طرح تجاری می تواند به معنای تفاوت بین موفقیت و شکست باشد. به جای اینکه اهداف متضاد را دنبال کنید یا اجازه دهید کسب و کار در هر جهت توسعه یابد، می توانید از این طرح برای ادامه کسب و کار خود استفاده کنید. برخی از سوالاتی که طرح کسب و کار شما باید به آنها پاسخ دهد عبارتند از:
- ما در چه نوع تجارتی هستیم؟
- محصولات یا خدمات ما چیست؟
- رقبای من چه کسانی هستند؟
- بازار هدف من کیست؟
- بهترین استراتژی بازاریابی چیست؟
- چگونه باید از منابع استفاده کرد؟
- پتانسیل سود کسب و کار چقدر است؟
حتی اگر نمی توانید همه پاسخ ها را از قبل ارائه دهید، یا اگر احتمالاً پاسخ به این سؤالات بعداً تغییر می کند، مهم است که مجموعه ای از فرضیات در مورد کسب و کار و محیط آن داشته باشید که بتوانید با دیگران به اشتراک بگذارید. این امر شروع یک کسب و کار را آسان تر می کند و همچنین باعث می شود افراد به عنوان یک واحد منسجم در انجام وظایف مربوطه خود کار کنند.
توسعه تجاری
طرح کسب و کار همچنین می تواند به کاهش خطراتی که یک کسب و کار در هنگام توسعه با آن مواجه است کمک کند. طرح کسب و کار به ویژه در مراحل توسعه اهمیت دارد. زیرا یکی از خطرناک ترین زمان ها برای یک تجارت است. اگر یک کسب و کار به دنبال گسترش سریع باشد، کیفیت محصولات و خدمات آن اغلب قبل از اینکه بتواند بر سطح فعلی فعالیت خود تسلط یابد، آسیب می بیند. از سوی دیگر، اگر یک کسب و کار بیش از حد منتظر بماند، بازار می تواند با محصولات مشابه اشباع شود و در نتیجه فرصتی از دست داده شود.
طرح کسب و کار می تواند با پرداختن به مواردی مانند زمان بندی، میزان توسعه (رشد سالانه) و نوع گسترش (محصول، جغرافیا و غیره) شما را به یک انتخاب درست هدایت کند.
توسعه محصول جدید
در اکثر کسب و کارها، نیاز به توسعه محصولات جدید واقعیتی است که توسط چالش های دائمی برآوردن نیازهای متغیر مشتریان ایجاد شده است. برای رقابتی ماندن، کسب و کار شما باید بتواند این نیازها را پیش بینی و پاسخ دهد و از فناوری های جدید به طور موثر استفاده کند. راه دستیابی به این امر از طریق توسعه محصولات و خدمات جدید یا بهبود محصولات موجود است.
اگر کسبوکار برنامهای برای هدایت آن نداشته باشد، احتمال ایجاد ایدههای سودآور برای محصولات جدید، اصلاحات محصول یا بهبودها بسیار کم است. برای استفاده حداکثری از منابع خود در حین رشد کسب و کار، باید برنامه ای منظم برای تولید و مدیریت محصولات جدید و موجود خود داشته باشید.
تامین مالی
وام دهندگان تجاری مانند بانک ها و شرکت های مالی انتظار دارند قبل از وام دادن به یک تجارت، یک طرح تجاری را ببینند. همین امر در مورد وام دهندگان دولتی نیز صادق است. حتی زمانی که وثیقه کافی برای تضمین وام وجود دارد، باز هم یک طرح تجاری مورد نیاز است که نشان دهد کسب و کار به کجا خواهد رفت و سرمایه چگونه استفاده خواهد شد.
اگر به دنبال سرمایه گذاری هستید، طرح کسب و کار اهمیت بیشتری دارد. سرمایه گذاران، به ویژه سرمایه گذاران ریسک پذیر، تمایل بیشتری به وام دهندگان دارند. زیرا ریسک آنها بیشتر است. مگر اینکه طرح کسب و کار بتواند آنها را متقاعد کند که تامین مالی یک کسب و کار به آنها امکان بازگشت قابل توجهی از سرمایه گذاری خود را می دهد.
تصمیم گیری مدیریت
شاید ارزشمندترین کاربرد طرح کسب و کار در تصمیم گیری مدیریت باشد. طرح کسب و کار با توصیف آنچه که کسب و کار می خواهد انجام دهد و ارزیابی محیط داخلی و خارجی آن، تصویر بزرگی از کسب و کار را نشان می دهد. این به کارآفرینان یک مزیت واقعی می دهد. به جای اینکه در تاریکی کار کنند یا فقط به یک جنبه از یک مشکل نگاه کنند، می توانند آن را از همه دیدگاه ها در نظر بگیرند و تصمیماتی بگیرند که به نفع کل تجارت باشد.
در کنار اینها، طرح کسب و کار همچنین می تواند به حفظ عینیت برای دیدن کسب و کار به عنوان یک ناظر بیرونی کمک کند. اگر احساسات را کنار بگذارید، می توانید روی کارهایی که برای رسیدن به اهدافتان باید انجام دهید تمرکز کنید و در صورت لزوم تصمیمات حیاتی بگیرید.
کنترل
نکته اصلی دیگر استفاده از طرح کسب و کار به عنوان یک ابزار کنترلی است. آیا به اهداف خود می رسید؟ آیا فروش به هدف خود رسیده است؟ آیا ظرفیت تولید طبق برنامه افزایش می یابد؟ آیا هزینه ها ثابت است؟ آیا کسب و کار آنچه را که در نظر گرفته شده انجام می دهد؟
طرح کسب و کار
پس از تصمیم گیری در مورد نوع کسب و کار برای شروع، باید طرح کسب و کار خود را آماده کنید. ممکن است وسوسه شوید که از این مرحله بگذرید یا شخص دیگری را برای انجام کار استخدام کنید. این کار را نکن تلاشی که برای آن انجام میدهید بعداً وقتی کسبوکارتان شروع به کار کرد، نتیجه خواهد داد. همچنین دانشی که از ایجاد یک برنامه مکتوب به دست می آورید بسیار ارزشمند خواهد بود.
یکی از سرفصل های حسابداری،حسابداری حقوق و دستمزد می باشد که از موارد بسیار مهم در حیطه حسابداری است،یادگیری این سرفصل از اصل های مهم و اساسی در حسابداری به حساب می آید،استاد حساب دوره ای مربوط به حسابداری حقوق و دستمزد طراحی کرده است که متقاضیان می توانند با شرکت در این دوره این مبحث را به شکل جامع یاد بگیرند،شرکت در این دوره به دو صورت حضوری و غیر حضوری برای کاربران امکان پذیر است.
اگرچه هر طرح کسب و کار منحصر به فرد است، اما منعکس کننده ایده ها و اهداف شخصی شخصی است که آن را تدوین کرده است، عناصر یا بخش های خاصی در همه برنامه ها مشترک هستند. همانطور که در خلاصه طرح کسب و کار زیر نشان داده شده است، برنامه شما باید طوری ساختار یافته باشد که اطلاعات ضروری را در قالبی مختصر و منطقی ارائه دهد.
طرح کلی کسب و کار
طرح کلی یک طرح تجاری به شرح زیر است:
o صفحه عنوان
o فهرست مطالب
o خلاصه اجرایی
o بیانیه ماموریت
o شرح کسب و کار یا صنعت
o شرح محصولات یا خدمات
داده های سازمانی
استراتژی بازاریابی
o تحلیل رقابتی
o طرح عملیاتی
o اطلاعات مالی
صفحه عنوان
صفحه عنوان باید شامل نام کسب و کار، آدرس آن، شماره تماس و نام تمامی صاحبان کسب و کار باشد. اگر کسب و کار شما هنوز در مرحله ایده است، فعلا از آدرس و شماره تلفن خود استفاده کنید. نکته مهم ارتباط وام دهندگان، سرمایه گذاران و دیگران با شماست. همچنین بهتر است هر نسخه از طرح خود را شماره گذاری کنید و نام افرادی که آن را دریافت کرده اند را ثبت کنید.
لیست عناوین
این فهرستی از محتویات طرح تجاری است. این لیست نه تنها یک نمای کلی از آنچه در برنامه شما وجود دارد ارائه می دهد، بلکه به خوانندگان این امکان را می دهد که به سرعت آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند.
خلاصه اجرایی
خلاصه اجرایی مهمترین عنصر طرح کسب و کار است و باید تصویری مختصر اما واضح از کسب و کار شما ارائه دهد. هدف از خلاصه اجرایی جلب توجه خوانندگان است. متقاعد کردن خواننده برای بررسی برنامه ها. از جمله نکاتی که باید در خلاصه اجرایی بیان شود عبارتند از:
1. وضعیت فعلی کسب و کار و مشخص کردن زمان شروع کسب و کار
2. شرح محصولات و خدمات
3. اطلاعات در مورد بازار هدف و ابزار دستیابی به آن
4. نقاط قوت تجاری ذاتی برای دستیابی به اهداف
5. برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت
6. پیش بینی های مالی
7. مقدار سود مورد انتظار
خلاصه کردن همه این اطلاعات در چند صفحه کار ساده ای نیست. این را می توان با تمرکز بر حقایق کلیدی انجام داد.
بیانیه ماموریت
بیانیه ماموریت باید چشم انداز شما را برای کسب و کار مشخص کند و آنچه را که به دنبال آن هستید مشخص کند. بیانیه ماموریت می تواند به کوتاهی یک جمله یا چند پاراگراف باشد. با متمایز کردن کسب و کار شما از دیگران، بیانیه ماموریت چیزی است که کسب و کار را معرفی می کند و فلسفه کارآفرینی و ارزش هایی را که برای شما مهم هستند بیان می کند. بیانیه ماموریت کمک می کند تا همه افراد در کسب و کار دور هم جمع شوند و به عنوان یک تیم برای دستیابی به اهداف مشترک کار کنند.
شرح تجارت یا صنعت
این بخش باید با بیان اهداف ایده آل و عملیاتی کسب و کار، تعریف کسب و کار و اهداف آن آغاز شود. این بخش اطلاعات اولیه ای در مورد تاسیس کسب و کار، مالکیت و ساختار قانونی آن، ماهیت صنعت و نقش کسب و کار شما در آن صنعت ارائه می دهد. همچنین باید اطلاعاتی در مورد تغییرات بازار که منجر به افزایش تقاضا می شود جمع آوری کنید.
شرح محصولات یا خدمات
توضیحات محصول و خدمات مشخص می کند که کسب و کار شما چه چیزی را می فروشد یا ارائه می دهد. محصولات یا خدمات خود را با جزئیات شرح دهید: ویژگی ها، سطح کیفیت و عملکرد، عملکردها و غیره. در اینجا ذکر اینکه چه چیزی آنها را از محصولات رقبا متمایز می کند و چه مزایایی برای مشتری به ارمغان می آورد مهم است. به عبارت دیگر، چه چیزی محصول شما را منحصر به فرد می کند یا به آن مزیت می بخشد.
داده های سازمانی
در این بخش وظایف و مسئولیت های سایر افراد درگیر در کار خود را مشخص کنید. مشخص کنید چه کسی چه کاری انجام می دهد (تولید، فروش، حسابداری و غیره) و چه کسی به چه کسی گزارش می دهد. اگر در حال حاضر عضو یک سازمان هستید، وظایفی را که انجام می دهید شرح دهید و نیازهای آتی کارکنان خود را پیش بینی کنید. اگر یک مشاور خارجی به شما کمک می کند، آن را نیز توضیح دهید. برای توضیح بیشتر نحوه راه اندازی کسب و کار خود، یک نمودار سازمانی با صلاحیت های هر فرد را در این قسمت قرار دهید.
استراتژی بازاریابی
دلیل اصلی راه اندازی یک کسب و کار فروش محصولات یا خدمات است. در اینجا استراتژی بازاریابی مطرح می شود. اهداف اصلی در این بخش از طرح کسب و کار به شرح زیر است:
- 1. بازار هدف خود را تعریف کنید، مشتریان بالقوه خود و چرایی خرید را توضیح دهید.
- 2. اندازه کل بازار را تخمین بزنید و تعیین کنید چه سهمی از آن را می توانید به طور واقع بینانه به دست آورید.
- 3. ساختار قیمت گذاری را تعیین کنید که حداکثر سودآوری کسب و کار را تضمین کند.
- 4. مشخص کنید که از چه ترکیبی از تبلیغات و روابط عمومی برای رشد کسب و کار خود استفاده خواهید کرد.
- 5. یک استراتژی توزیع طراحی کنید که به شما امکان می دهد به کارآمدترین روش ممکن به مشتریان دسترسی پیدا کنید.
سعی کنید تا جایی که می توانید در طراحی این استراتژی ها خاص باشید. استراتژی بازاریابی خود را بر اساس واقعیت بجای افکار واهی بسازید. بسیاری از اطلاعاتی که برای تدوین استراتژی خود نیاز دارید را می توان از کتاب ها، مجلات، گزارش های دولتی، معاملات، مشاهدات و تحقیقات به دست آورد.
تحلیل رقابتی
در یک تحلیل رقابتی، باید بازیگران اصلی صنعت را شناسایی کنید و تعیین کنید که چگونه کسب و کار شما می تواند با آنها رقابت کند. روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و نشان دهید که چگونه می توانید از آنها برای به دست آوردن سهم بازار مطلوب استفاده کنید. با این حال، مراقب باشید که هدف شما کاهش رقابت نباشد.
برنامه عملیاتی
این بخش پیچ و مهره های طرح کسب و کار است – مکانی برای توصیف نحوه تولید یا ارائه محصول یا خدمات خود به مشتری. تمامی اطلاعات مربوط به امکانات، تجهیزات و نیازمندی ها در این برنامه گنجانده شده است. همچنین باید توضیح دهید که چه فناوریها، مهارتها و فرآیندهایی برای انجام کار مورد نیاز است.
اطلاعات مالی
بخش آخر به عنوان مرکز طرح کسب و کار شناخته می شود. این بخش اطلاعات مالی کسب و کار، از جمله صورت های مالی جاری و همچنین صورت های مالی پیش بینی شده را شرح می دهد:
o صورت درآمد
o صورت جریان وجوه نقد
برنامه ریزی منابع
منابع بی شماری وجود دارد که می توانید برای تحقیق، نوشتن و قالب بندی طرح کسب و کار خود از آنها استفاده کنید. یکی از این منابع مردم هستند. علاوه بر شرکا، سرمایه گذاران یا کارمندانی که می خواهید در فرآیند برنامه ریزی مشارکت دهید، افرادی نیز وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند: بانکداران، وکلا، مشاوران مدیریت، اساتید دانشکده مدیریت، تامین کنندگان و توزیع کنندگان. اگر شک دارید، از درخواست مشاوره نترسید. هرچه ورودی های بیشتری داشته باشید، طرح کسب و کار شما بهتر خواهد بود. همچنین مراکزی که آمار و ارقام مربوط به صنایع مختلف را منتشر می کنند از جمله منابع هستند.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.