سال مالی چیست؟ نحوه ایجاد، بستن و تغییر سال مالی✅
سال مالی چیست؟ نحوه ایجاد، بستن و تغییر سال مالی
در مورد اهمیت سال مالی برای حسابداران چقدر می دانید؟ گزارشات و صورت های مالی حسابداران از برنامه مالی متناسب با هر سال مالی تطبیق داده و همچنین در پایان سال یا دوره مالی گزارش های لازم را به مدیرعامل و سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می کنند. نکته مهم زمان شروع دوره مالی است که ممکن است در هر شرکت متفاوت باشد.
در این مقاله قصد داریم تمامی نکات و موارد مورد نیاز و تغییر سال مالی، نحوه ایجاد و بستن، ارائه گزارشات و تفاوت سال مالی و مالیاتی را آموزش دهیم تا در طول اجرای عملیات مالی در شرکت ها، هم به صورت دستی و هم با نرم افزار دچار مشکل نشوید.
سال مالی چیست؟
در حسابداری و راه اندازی سوابق مالی یک شرکت، به یک دوره زمانی معین نیاز داریم تا بتوانیم گزارش های خود را بر اساس آن تاریخ گذاری کنیم. به عبارت ساده تر، اگر بخواهیم پاسخ سوال سال مالی چیست را توضیح دهیم، باید بگوییم که اشخاص حقیقی و حقوقی زمان جمع آوری و ارائه اطلاعات مالی شرکت و سازمان خود را در نظر می گیرند. . به آن سال مالی یا دوره مالی می گویند، به این معنی که صاحبان مشاغل گزارش های خود را در این بازه زمانی تهیه و ارائه می کنند. دولت نیز بودجه خود را در این دوره انجام می دهد.
اصولاً شروع سال مالی از ابتدای فروردین ماه اعلام می شود و تا پایان اسفند ادامه دارد که به آن سال مالی تقویمی نیز می گویند، اما ممکن است شرکتی رویدادهای مالی خود را مطابق با تقویم مالی انجام ندهد. سال، بنابراین دوره مالی می تواند در هر شرکتی متفاوت باشد.
اکنون پس از دانستن مفهوم سال مالی، بهتر است دو نکته در مورد آن بدانید:
- دوره مالی یک دوره یک ساله یا یک دوره 12 ماهه است.
- بازرسی پرونده های مالیاتی، گزارش های مالی و … همه بر اساس سال مالی نوشته می شوند.
سال مالیاتی چیست؟
دولت برای بررسی عملکرد سازمان ها برنامه ریزی کرد تا بتواند نظارت کامل و دقیقی بر کلیه شرکت های ثبت شده داشته باشد و برای این کار یک سال مالیاتی اجرا کرد. مالیات بگیرید.
تعریف دیگری که برای سوال سال مالیاتی چیست وجود دارد این است که طبق قانون شرکتهای حقوقی موظفند عملکرد یکساله شرکت و سازمان خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی در پایان دوره مالی. ارائه و کلیه بازرسی های دولتی و اقتصادی از رویدادهای مالی خود را انجام داده اند.
سازمان امور مالیاتی علاوه بر موارد مذکور بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مالیات دهندگان برای جلوگیری از فرار مالیاتی، طرح
اکنون که با تعریف سال مالیاتی آشنا شدید، دو نکته وجود دارد که باید در مورد سال مالیاتی بدانید، اینها عبارتند از:
- سال مالیاتی به منظور بررسی عملکرد سالانه شرکتهای مشمول مالیات اجرا میشود.
- کلیه گزارش هایی که به سازمان امور مالیاتی تحویل می شود باید به امضای اعضای هیات مدیره و مدیرعامل برسد تا صحت عملکرد یک ساله سازمان را نشان دهد.
سال مالی در ایران
سال مالی در ایران اول فروردین برابر با آغاز سال شمسی است. و تا پایان اسفند ماه همان سال ادامه دارد. اما ممکن است شرکتی طبق سال مالی در ایران دوره مالی خود را شروع نکند، مثلا اول مهر را شروع سال مالی خود بداند، در این صورت همه معاملات شرکت متفاوت است.
سال مالی در نرم افزار حسابداری
در هر دوره مالی، آنچه بسیار مهم است، گزارش دقیق اطلاعات آن سال مالی است که فرآیندی کاملاً زمانبر است، اما این گزارشدهی باید با دقت انجام شود تا عملیات مالی بررسی شود.
نرم افزار حسابداری می تواند اطلاعات را با دقت و سرعت بررسی کند و تمامی نرم افزارهای موجود امکان گزارش دقیق را در هر دوره مالی فراهم می کنند.
ایجاد سال مالی
گفتیم که دوره مالی از ابتدای سال شروع می شود و این فرآیند مالی در تمامی شرکت های تولیدی، خدماتی و تجاری اجرا می شود و هر زمان که این سال مالی شروع شد باید یک دوره 12 ماهه بگذارند. اما سال مالی چگونه ایجاد می شود؟
این سال با بستن حساب های موقت و دائمی و انتقال حساب های دائمی از سال مالی قبل به سال مالی جدید آغاز می شود.
آغاز سال مالی چه زمانی است؟
دوره مالی که معمولا 12 ماهه است و از فروردین ماه شروع می شود، ابتدای سال مالی نامیده می شود که بیشتر فقط در رویدادهای حسابداری و مالی شرکت ها، سازمان ها و … استفاده می شود. در سال کلیه رویدادهای مالی قابل انتقال به دوره جدید در دفاتر ثبت و در صورتهای مالی پایان سال ارائه می شود. به بیان ساده، مهمترین کاربرد سال مالی محاسبه وضعیت مالی سالانه شرکت است و برای اطلاع از وضعیت مالی شرکت و سازمان استفاده می شود. دومین کاربرد سال مالی، تفکیک سود و زیان هر دوره به همراه گزارش های دقیق است.
لازم به ذکر است که اکثر شرکت ها سال مالی جاری خود را از ابتدای فروردین ماه با اعلام پیش بینی سود سال جاری و بررسی صورت های مالی سال قبل آغاز می کنند.
تغییر سال مالی
برای تغییر سال مالی در شرکت ها، هیئت مدیره شرکت باید ابتدا مجمع عمومی را دعوت و تشکیل جلسه داده و موضوع تغییر سال مالی را در این جلسه به تصویب برساند. سپس موضوع تغییر سال مالی در اداره ثبت شرکتها< اعلام شود. /a> و آگهی آن در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار نیز منتشر شود. ضمناً موضوع تغییر سال مالی در سایت رسمی شرکت منتشر شود.
مدارک مورد نیاز برای تغییر سال مالی شرکت عبارتند از:
- صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده با امضاء و تأیید کلیه اعضا و شرکا
- فهرست سهامداران و شرکای شرکت به همراه میزان سهام و سهم الشرکه هر یک از آنها
- سوگندنامه های هر یک از نمایندگان اشخاص حقوقی شریک یا سهامداران شرکت (در صورت بهره مندی شرکت از سهامداران و شرکا)
- اصل آگهی دعوت از اعضای مجمع عمومی بر اساس اساسنامه و رعایت موارد مندرج در ماده 6 قانون تجارت
- مجوز مقامات ذیصلاح (در صورت لزوم)
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
بستن سال مالی
بستن سال فرآیندی است که در پایان هر دوره مالی انجام می شود، یعنی در پایان دوره مالی شرکت ها باید کلیه رویدادهای مالی دوره جاری را ببندند. دلایلی برای بستن سال مالی وجود دارد که شرکت ها انجام می دهند. این دلایل عبارتند از:
جلوگیری از حجم زیاد اطلاعات: طبیعتاً اگر شرکت مالی بزرگ باشد، پس از گذشت چندین ماه، اطلاعات خرید و فروش حجیم می شود. آنها بسته می شوند.
راه اندازی مجدد شماره فاکتور از 1: ممکن است هر سال چندین هزار فاکتور صادر شود که اگر در طول زمان ادامه یابد کمی دشوار است. برای جلوگیری از این اتفاق، فاکتورها باید هر سال طبقه بندی شوند و از نو شروع شوند.
مراحل پایان سال را می توان در 4 مرحله زیر خلاصه کرد:
- بستن حساب های موقت
- صدور سند تعدیل طبیعت
- صدور سند پایانی
- صدور سند افتتاحیه سال جدید
بستن سال مالی در حسابداری
مهمترین بخش هر سال حسابداری، بسته شدن سال مالی است که شرکتها هر سال با آن روبرو هستند. نحوه بستن سال مالی در پاراگراف قبل ذکر شد، حال باید توجه داشته باشید که بستن سال مالی در حسابداری مهمترین قسمت شرکت هاست اما تنها فرآیند آن نیست. به بیان ساده تر، در پایان سال علاوه بر بسته شدن سال مالی، فرآیندهای دیگری نیز باید در حسابداری انجام شود. این فرآیندهای مهم عبارتند از:
- تکمیل دفاتر قانونی جمع آوری کلیه اسناد و مدارک دوره جاری جهت تشکیل پرونده
- محاسبه همه مطالبات کارکنان، از جمله تعطیلات، سنوات، مرخصی و غیره.
- محاسبه دقیق کسری ها و مازادهای حاصل از عملیات انبارداری
- ثبت هزینه ها و درآمدهای شرکت
- فهرست بدهکاران و طلبکاران
- کنترل حساب ها
- بستن حساب های موقت و دائم
- صدور اسناد و مدارک مالی نهایی
نتیجه گیری
اصولاً شروع سال مالی از ابتدای فروردین ماه اعلام می شود و تا پایان اسفند ادامه دارد که به آن سال مالی تقویمی نیز می گویند. بدیهی است که یک شرکت ممکن است رویدادهای مالی خود را طبق سال مالی تقویم انجام ندهد. بنابراین، دوره مالی در هر شرکتی می تواند متفاوت باشد. سال مالی در ایران از اول فروردین ماه یعنی ابتدای سال شمسی شروع می شود و تا پایان اسفند همان سال ادامه دارد.
در این مقاله به طور کامل به موضوع سال مالی پرداخته ایم. اگر سوال یا نظری در این زمینه دارید، لطفاً از طریق نظر دادن در مورد این مقاله با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.