روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار برای مشاغل✅
روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار برای مشاغل
استفاده از بهترین روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار به کسب و کارها کمک می کند تا امور را در شرایط مختلف اقتصادی با بهترین کیفیت مدیریت کنند. در عین حال از فرصت های مختلف برای توسعه کسب و کار خود بهره مند شوید. در این مقاله سعی داریم شما را با انواع روش ها و منابع تامین مالی آشنا کنیم تا با انتخاب صحیح آنها در شرایط مختلف، فراز و نشیب های کار را با حداقل ضرر پشت سر بگذارید.
انواع روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار چیست؟
با وجود هزاران کسب و کار مختلف در جهان، منابع و روش های محدودی برای تامین مالی و جذب سرمایه گذار وجود دارد که به کمک آنها می توان سود انباشته را با موفقیت پیش برد، سرمایه را از طریق بدهی و سرمایه جذب کرد. این روش ها عبارتند از:
- بنیانگذاران مشاغل
- بانک ها
- خانواده و دوستان
- موسسات حمایتی
- سرمایه گذاری جمعی
- سرمایه های ریسک
- کمک هزینه ها و یارانه ها
در ادامه هر یک را توضیح خواهیم داد.
موسسان کسب و کار
صاحبان کسب و کار یکی از مهم ترین سرمایه گذارانی هستند که برای تامین مالی کسب و کار خود سرمایه گذاری می کنند.
بانکها
یکی از مهمترین منابع برای درخواست وام بانک است. راه اندازی، کارآفرینی و انواع دیگر وام ها به مشاغلی اعطا می شود که برای جذب و حفظ سرمایه استفاده می شوند.
خانواده و دوستان
در ابتدای راهاندازی کسبوکاری که درآمد چندانی ندارد، خانواده و دوستان مهمترین افرادی هستند که میتوانند در تامین مالی به صاحبان کسبوکار کمک کنند.
موسسات حمایتی
برخی ارگانهای دولتی، سازمانها و افراد بشردوستانه هستند که به شرکتها وام میدهند تا فرآیندهای تجاری مختلف را انجام دهند یا به حل مشکلات مالی کمک کنند.
سرمایه گذاری جمعی
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما هنوز افرادی هستند که به صاحبان مشاغل در مواجهه با مشکلات کمک می کنند و مجموع کمک های مالی آنها مشکلات مالی صاحبان مشاغل را حل می کند.
سرمایه های ریسک
برخی از وجوه دارای ریسک هستند و به عنوان سهام شخصی طبقه بندی می شوند. این سهام حرفه ای در هیچ کجا ثبت نمی شوند، اما یکی از روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار هستند.
کمک هزینه و یارانه
یارانه روشی برای تامین مالی و جذب سرمایه است که محدود به کشور، منطقه یا اتحادیه ای مانند اتحادیه اروپا است. این نوع سرمایه به عنوان نیروی محرکه کسب و کار عمل می کند.
درآمد انباشته
کسب و کارها با هدف فروش محصولات و خدمات خود برای کسب درآمد فعالیت می کنند. البته این روش اساسی ترین منبع تامین مالی محسوب می شود و خوشبختانه برای شرکت ها درآمدزایی دارد. در این حالت، درآمد خالص باقی مانده پس از پرداخت هزینه ها و انجام تعهدات به عنوان سود انباشته (RE) شناخته می شود.
سود انباشته بسیار مهم است زیرا شرکت ها آن را نگه می دارند و به عنوان سهام به سهامداران پرداخت نمی شود. البته هر چه درآمد شرکت بیشتر باشد، سود انباشته نیز بیشتر می شود. اما باید توجه داشت که با پرداخت سهام سهامداران میزان سود انباشته کاهش می یابد.
از مزایای این روش این است که شرکت بدهکار شخصی نخواهد بود و در هنگام سرمایه گذاری کمترین هزینه را متحمل می شود. مالکیت شرکت بر سود انباشته غیرقابل انکار بوده و استفاده از این سود مطابق میل مدیریت منعطف است. اما سهامداران ارزش کمتری در سود انباشته دارند در حالی که اگر دقت کنیم این سود متعلق به سهامداران است.
جذب سرمایه از طریق بدهی (Debt Capital)
یکی از روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار وام دادن به سرمایه است. در واقع شرکت ها می توانند سرمایه خود را قرض دهند و از این تقاضا برای جذب سرمایه استفاده کنند.
در چندین مورد، جذب سرمایه از طریق بدهی مفید است. البته به شرطی که برای نیازهای کوتاه مدت باشد و به مشاغلی داده شود که رشد چشمگیری دارند و برای سرعت رشد نیاز به سرمایه زیادی دارند. در چنین شرایطی، بانک ها، افراد یا وام دهندگان عمومی سرمایه را تامین می کنند.
به روش سنتی، کسبوکارها باید با افراد یا سازمانهای وام دهنده تماس بگیرند یا شخصاً در سازمان حاضر شوند و درخواست وام خود را ثبت کنند.
این روش مزایای متفاوتی با روش های تامین مالی و جذب سرمایه دارد. به عنوان مثال، مالیات شامل بهره این سرمایه نمی شود، هزینه بهره کمتر از سایر منابع سرمایه است. در عین حال به افزایش امتیاز اعتباری کمک می کند و نیازی به مشارکت در سود نیست. این در حالی است که مشاغل موظف به بازپرداخت وام دهندگان هستند و عدم پرداخت به موقع بدهی باعث ورشکستگی کسب و کار می شود.
روش سرمایه سهام
فروش سهام یکی از روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار است. اگرچه صاحبان شرکت ها سهام کسب و کار خود را به سرمایه گذاران می فروشند، اما سهامداران جدید و منابع جدید سرمایه گذاری را جذب خواهند کرد. در این مورد، سهام به اعضای خانواده و دوستان یا در مورد سرمایه عرضه عمومی (IPO) فروخته می شود.
در این مورد می توان به دو نکته مهم اشاره کرد. اول اینکه کسب و کار به سابقه قابل توجهی نیاز ندارد و دوم عدم وجود فرآیند بازپرداخت است. با این حال، از معایب آن می توان به کاهش مالکیت فروشندگان سهام، افزایش انتظار سهامداران جدید از سود فعالیت های شرکت و افزایش تنش بین سرمایه گذاران و مدیریت کسب و کار اشاره کرد.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
چگونه از طریق منابع داخلی تامین مالی کنیم؟
در بین روش های تامین مالی و جذب سرمایه که تا کنون توضیح دادیم، سود انباشته ساده ترین روش تامین سرمایه از منابع داخلی محسوب می شود. دلیل این امر تعمیم اصطلاح “سود انباشته” به هر نوع درآمد خالصی است که پس از پرداخت هزینه ها و اقلام ثبت شده در قراردادها باقی می ماند.
سه منبع اصلی تامین مالی کدامند؟
بر اساس آنچه تا این قسمت از مقاله گفته شد، سه منبع اصلی تامین مالی برای هر کسب و کار عبارتند از: سود انباشته، سرمایه سهام و سرمایه بدهی. سود انباشته درآمد خالص کسب و کار است که پس از پرداخت هزینه ها و اقلامی که جزء تعهدات شرکت است محاسبه می شود. از طرفی یکی از روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار از طریق فروش سهام به سرمایه داران قابل انجام است.
به این ترتیب علاوه بر کسب مقدار سرمایه، امکان استفاده از سرمایه جدید سهامداران جدید نیز وجود دارد. اما روش سوم ثبت درخواست وام در بانک ها یا گروه های وام دهنده است. استفاده از این روش مستلزم آن است که کسب و کار در حال رشد است و برای تسریع رشد و سود خود درخواست وام می کند.
تامین مالی بدهی بهتر است یا تامین مالی سهام؟
در قسمت های قبل در مورد سود انباشته توضیح دادیم اما ممکن است این سوال پیش بیاید که کدام روش تامین مالی از طریق بدهی بهتر است یا موجودی سرمایه؟ در پاسخ می توان گفت که هر دو روش دارای معایبی هستند که در هنگام انتخاب نمی توان آنها را نادیده گرفت.
به عنوان مثال، تامین مالی بدهی، کسب و کارها را ملزم به بازپرداخت طلبکاران میکند و تاخیر در آن باعث ورشکستگی میشود. اما امتیازات اعتباری مشاغل افزایش می یابد و با تاخیر در پرداخت بدهی از بین نمی رود. اما از معایب تامین مالی سهام می توان به ریسک کاهش مالکیت، اختلال در یکپارچگی تجارت و تقسیم سود بین سهامداران اشاره کرد. با این حال، مزایای این روش قابل توجه نیست.
خلاصه
در این مقاله در مورد روش های تامین مالی و جذب سرمایه گذار توضیح دادیم. همچنین بررسی کردیم که منابع سرمایه گذاری از طریق سرمایه گذاری بنیانگذاران کسب و کار، خانواده و دوستان، منابع مالی جمعی، بانک ها و روش های دیگر باشد.
علیرغم این روشهای تامین مالی و جذب سرمایهگذار، سه منبع اصلی تامین مالی، سود انباشته، سرمایه خالص و سرمایه از طریق بدهی است و با توجه به مزایا و معایب هر کدام، میتوان بهترین منابع را در بیشترین میزان انتخاب کرد. شرایط مناسب
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.