راهنمای جامع انواع ثبت شرکت پیمانکاری عمرانی✅

راهنمای جامع انواع ثبت شرکت پیمانکاری عمرانی
به فکر ثبت شرکت پیمانکاری و ساختمانی هستید؟ در این مقاله به بررسی کامل مراحل ثبت شرکت پیمانکاری به همراه مدارک مورد نیاز، شرایطی که برای ثبت نام و درخواست رتبه باید داشته باشید می پردازیم.
با ثبت شرکت پیمانکاری می توانید از مفاد آن از جمله عقد قرارداد حقوقی و دریافت مطالبات مالی بهره مند شوید. علاوه بر ثبت شرکت، فرآیند کسب رتبه 5 به 1 یک شرکت پیمانکاری به منظور شرکت در مناقصات و پروژه های دولتی و یا سایر ارگان های خصوصی مورد توجه متقاضیان فعال در زمینه ساخت و ساز و پیمانکاری است.
از همان ابتدای درخواست ثبت شرکت باید به فکر مسائل مربوط به حسابرسی و حسابداری شرکت ساختمانی خود باشید. زیرا در کل فرآیند رتبه بندی و دریافت پروژه جدید، مسائل مالیاتی و حسابرسی شفاف بسیار مهم است.
اگر نگرانی های فوق را دارید، با ما همراه باشید.
شرکت پیمانکاری چیست؟
شرکت پیمانکاری گروهی حقیقی یا حقوقی است که در قالب قراردادی برای انجام بخشی از امور (تهیه، حمل و نقل، ساخت، نصب، اجرا و …) با سایر شرکت ها و کارفرمایان شروع به همکاری می کند. شرکت های پیمانکاری پروژه ها را مستقیماً یا با شرکت در مناقصه ها و حراج ها انجام می دهند و با دریافت مبلغ خاصی از قرارداد ، کارهایی را انجام می دهند که می تواند در هر نوع شرکت پیمانکاری توضیح داده شود.
انواع ثبت شرکت پیمانکاری
در آیین نامه معاون استراتژیک موسسه ریاست جمهوری ، انواع شرکتهای پیمانکاری که می توانند در کشور ثبت شوند به 11 گروه اصلی تقسیم می شوند:
- ساختمان
- جاده و حمل و نقل
- صنعت و معدن
- تاسیسات و تجهیزات
- کشاورزی
- آب
- تعمیر آثار باستانی
- اکتشافات زمین
- ارتباطات
- نفت و گاز
- نیرو
در حال حاضر ، ثبت نام یک شرکت پیمانکاری از دو طریق امکان پذیر است: ثبت نام یک شرکت با مسئولیت محدود و ثبت نام یک شرکت سهام مشترک خصوصی. ثبت یک شرکت پیمانکاری به عنوان یک شرکت سهام مشترک خصوصی بهتر از نوع اول ، یعنی مسئولیت محدود ، به دلیل داشتن اعتبار بیشتر برای شرکت در مناقصه ها ، به دست آوردن تسهیلات بانکی و قراردادهای پیمانکاری است.
چرا؟
یکی از دلایل این است که در ثبت نام یک شرکت محدود خصوصی ، کل سرمایه اولیه شرکت باید در حساب شرکت باقی بماند ، اما با مسئولیت محدود ، تنها 35 ٪ از سرمایه اولیه باید در حساب شرکت باقی بماند . نکته دیگر اینکه پایداری و دوام شرکت سهامی خاص در صورت بروز مشکل بیش از مسئولیت محدود است.
در اینجا ما تعریف قانونی انواع ثبت شرکت پیمانکاری را برای شما آورده ایم.
ثبت یک شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود
رایج ترین نوع ثبت نام شرکت در زمینه های مختلف ، از جمله پیمانکاری و ساخت و ساز ، که به طور کلی در بین دوستان ، آشنایان ، اعضای خانواده و غیره شکل می گیرد. حداقل تعداد افراد مورد نیاز برای ثبت نام یک شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود 2 نفر است.
در شرکت با مسئولیت محدود، سهام تضامنی افراد قابل صدور نیست. سهم تنها در صورت مثبت بودن رای دارندگان 75 درصد سرمایه شرکت قابل انتقال است. این نکته تفاوت شرکت با مسئولیت محدود و شرکت خصوصی است.
همچنین، عمر شرکت به طول عمر شرکا بستگی دارد. یعنی اگر در اساسنامه شرکت پیش بینی شده باشد در صورت فوت یا فوت یا ممنوعیت قضایی یکی از شرکاء فعالیت شرکت منحل می شود ولی این حالت در علنی و عمومی وجود ندارد و شرکت های سهامی خاص.
ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص
طبق مواد 3، 4 و 5 لایحه اصلاحی قانون تجارت، حداقل تعداد افراد برای ثبت شرکت پیمانکاری سهامی 3 نفر می باشد. ضمناً حداقل 1 میلیون ریال سرمایه اولیه نیاز دارند که حداقل 35 درصد آن در حساب شرکت مسدود می شود. میزان مسئولیت و حق رای هر یک از شرکا نیز محدود به مبلغ اسمی سهامی است که صاحبان سهام در شرکت دارند. یعنی سرمایه وارد شده به سیستم به صورت سهام تقسیم می شود و هر فرد با توجه به میزان سهامی که دارد در سود و زیان شرکت شریک خواهد شد. سهام شرکت طرف قرارداد به راحتی به سایر اعضا منتقل می شود.
شرایط ثبت شرکت طرف قرارداد
خیلی ها از ما می پرسند که آیا برای ثبت شرکت پیمانکاری داشتن تحصیلات دانشگاهی یا مدرک در رشته های مرتبط ضروری است؟ به طور کلی برای ثبت شرکت نیازی به مدرک نیست، اما برای شرکت در مناقصات یا پروژه های بزرگ دولتی، سازمان های خصوصی و تعاونی های ساختمانی نیاز به مدرک است. این نیز حداقل به مدرک لیسانس نیاز دارد. حداقل، دو سوم اعضای هیئت مدیره باید حداقل مدرک لیسانس داشته باشند.

شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
اما شرایط ثبت انواع شرکت های پیمانکاری چیست؟
شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص پیمانکاری
داشتن حداقل 3 عضو و 2 بازرس (بازرس نباید عضو باشد)
- حداقل سرمایه اولیه 1 میلیون ریال
- دریافت و گواهی نگهداری حداقل 35% سرمایه اولیه در حساب رسمی شرکت تاسیس
- تعهد یا پرداخت کل سرمایه
اسناد مورد نیاز:
- تکمیل فرم تعیین نام شرکت
- تکمیل فرم نمایه اعضا
- تنظیم اساسنامه شرکت سهامی خاص که به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد (سه نسخه لازم است)
- سوگندنامه از ثبت حسابداری (دو برگه لازم است)
- یک کپی از اصل مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه) کلیه اعضا، سهامداران و بازرسان
- ارائه اصل گواهی سوء پیشینه برای کلیه اعضای هیئت مدیره و بازرسان
- تنظیم مبایعه نامه رسمی در دفتر اسناد رسمی به شرح زیر:
- مطابق ماده 147 لایحه اصلاحی قانون تجارت، بازرسان شرکت سهامی خاص نباید هیچ گونه نسبت فامیلی با مدیران شرکت تا درجه سه از طبقه یک و دو داشته باشند.
- مطابق ماده 147 لایحه اصلاحی قانون تجارت، بازرسان شرکت سهامی خاص نباید هیچ گونه نسبت فامیلی با مدیران شرکت تا درجه سه از طبقه یک و دو داشته باشند.
- مطابق ماده 126 اصلاحی قانون تجارت، مدیر عامل شرکت در شرف تاسیس نباید همزمان مدیرعامل شرکت دیگری باشد
- بر اساس اصل 14 قانون اساسی، اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل نمی توانند به هیچ شغل دولتی اشتغال داشته باشند و نباید منع قانونی برای عضویت در شرکت داشته باشند.
- مجوز (این مورد الزامی است و توسط کارشناس ثبت شرکت اعلام می شود و برای همه شرکت های طرف قرارداد الزامی نیست)
- تنظیم وکالتنامه جهت اخذ مجوز و ثبت شرکت پیمانکاری
شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود
- داشتن حداقل 2 عضو
- حداقل سرمایه اولیه 1 میلیون ریال
- تعهد یا پرداخت کل سرمایه
اسناد مورد نیاز:
- یک کپی از مدارک شناسایی اصلی اعضا (کارت شناسایی و کارت ملی)
- اصل گواهی عدم سابقه بد
- سوگندنامه را امضا کنید
- در صورت نیاز مجوز صادر کنید
رتبهبندی شرکتهای پیمانکاری
بعد از ثبت شرکت پیمانکاری نوبت به درجه بندی می رسد. یک شرکت پیمانکاری بر اساس تعداد قراردادهای منعقد شده، امکانات، تعداد افراد داخل شرکت و سوابق و مدارک آنها از درجه 5 تا 1 درجه بندی می شود که در واقع 1 بالاترین رتبه و 5 پایین ترین رتبه است.
مهم ترین شاخص در رتبه بندی شرکت های پیمانکاری تعداد کارشناسان فنی و مهندسی در هیات مدیره است. اکنون هر چه سوابق و نمرات کاری آنها بیشتر باشد (مهندس درجه 3، درجه 2 و درجه 1)، رتبه شرکت بالاتر خواهد بود.
رتبه بندی شرکت های سازمانی نیز بر اساس اصول و قوانین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام می شود. افرادی که متقاضی کسب رتبه هستند می توانند با ارائه مدارک مورد نیاز درخواست خود را ارسال کنند.
یکی از مدارک مهم برای رتبه بندی، اظهارنامه مالیاتی شرکت پیمانکار می باشد. افراد باید کپی تمام فاکتورهای رسمی صادر شده به همراه برگه های اظهارنامه را ارائه دهند و اینجاست که اهمیت حسابداری پیمانکاری در فرآیند ثبت شرکت مشخص می شود.
شرایط لازم برای کسب رتبه پیمانکاری
- الزامات مربوط به واحد ایمنی و بهداشت سازمانی HSE
- در صورت لزوم به راحتی از تجهیزات و لوازم استفاده کنید
- تجهیزات فیزیکی برای محافظت از ایمنی افراد
- استفاده از روش های برنامه ریزی واحد صنعتی
- بهینه سازی ساختمان و انبارهای کارگاه
اهمیت مسائل حسابرسی و مالیاتی در ثبت شرکت
اگر به لیست مدارک و شرایط رتبه بندی شرکت های طرف قرارداد نگاه کنید، متوجه چند عامل اساسی خواهید شد:
- فهرست بیمه پرسنل تامین اجتماعی
- جدول سود و زیان شرکت در جریان حسابرسی مالی و آخرین اظهارنامه مالیاتی
- فاکتورهای رسمی
این موارد اهمیت حسابرسی و حسابداری شرکتی پیمانکاری را از همان ابتدا نشان می دهد.
خلاصه
در این مقاله به بررسی انواع ثبت شرکت های پیمانکاری و مدارک مورد نیاز شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص پرداخته ایم. هم اکنون می توانید هر نوع شرکت پیمانکاری (11 نوع شرکت اعلام شده از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری) را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.