دستورالعمل پرداخت حق بیمه کارگران در سالهای گذشته✅
دستورالعمل پرداخت حق بیمه کارگران در سالهای گذشته
سازمان بیمه تامین اجتماعی را می توان یکی از پرکارترین سازمان های کشور دانست. اگر به سازمان تامین اجتماعی و یا دفاتر آن در سراسر کشور مراجعه کرده باشید، تعداد زیادی از مراجعین کارفرمایان و کارگران را مشاهده خواهید کرد که با مشکلات حقوقی و بیمه ای مواجه هستند. یکی از مهم ترین چالش های پیش روی افراد سازمان تامین اجتماعی که معمولا به شکایت ختم می شود، موضوع حق بیمه سال های گذشته است. چگونه می توان سابقه بیمه را افزایش داد و کارفرمایان و کارکنان با چه چالش هایی روبرو هستند؟
نگاهی به بیمه تامین اجتماعی; چرا باید حق بیمه پرداخت کنیم؟
سازمان تامین اجتماعی که یک سازمان بسیار قدیمی است برای نیمی از جمعیت ایران مستمری می دهد. اکثر کارگران، کارمندان و سایر افراد دارای بیمه تامین اجتماعی هستند. ایده داشتن مستمری و بهره مندی از آن در زمان از کارافتادگی افراد را به استفاده از این بیمه تشویق می کند.
طبق قوانین، کارفرما باید تمامی کارکنان خود را بیمه کند. مهم نیست که شرکت یا کارگاه چقدر بزرگ است. در هر صورت کارفرما باید تمامی کارکنان را بیمه کند و حق بیمه را به صورت مستمر پرداخت کند. حق بیمه بین کارفرما و کارمند تقسیم می شود. طبق قانون حق بیمه 30 درصد حقوق است که 23 درصد آن به عهده کارفرما و 7 درصد آن به عهده کارگر است. معمولا شرکت ها و کارفرمایان حق بیمه را از حقوق کارکنان خود کسر و پس از پرداخت حق بیمه کل مبلغ را به حساب تامین اجتماعی واریز می کنند.
پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی بخشی از حقوق کارکنان است که در نهایت مزایای مختلفی مانند بیمه درمانی و بازنشستگی را به همراه خواهد داشت.
منظور از پرداخت حق بیمه قبلی چیست؟ سال ها؟
گفتیم طبق قانون پرداخت حق بیمه الزامی است. اما بسیاری از کارفرمایان و شرکت ها از این قانون پیروی نمی کنند. در واقع، شرکت هایی که به طور رسمی ثبت نشده اند، می توانند به راحتی از پرداخت حق بیمه خودداری کنند.
از سوی دیگر، برخی از شرکت ها و کارفرمایان پرداخت حق بیمه را به تاخیر می اندازند یا تخلف می کنند. نتیجه این تخلفات در نهایت به ضرر کارفرما و کارگر تمام می شود. زیرا ابتدا با حسابرسی بیمه، کارفرما باید جریمه سنگینی بپردازد. همچنین کارگران و کارمندان بعد از بازنشستگی با مشکل سوابق بیمه ای مواجه می شوند و باید مستمری کمتر از حد معمول و قانونی دریافت کنند.
آیا امکان پرداخت بیمه قبلی وجود دارد؟
در صورتی که کارفرما به هر دلیلی از پرداخت حق بیمه خودداری کند، باید یک پروسه اداری و قانونی مشخص و نسبتا طولانی طی شود. در این فرآیند متقاضی باید با در دست داشتن مدارک به سازمان تامین اجتماعی مراجعه و شکایت خود را به سازمان ارائه کند. با توجه به اینکه صف شکایات در سازمان تامین اجتماعی زیاد است، رسیدگی به شکایات بر اساس اولویت هایی مانند سن و نزدیکی به بازنشستگی انجام می شود.
واریز حق بیمه سالهای گذشته چگونه انجام می شود؟
در مورد پرداخت حق بیمه پرداخت نشده، معمولاً دو راه حل وجود دارد:
- پرداخت حق بیمه کارگران بدون پرداخت از طریق سازمان تامین اجتماعی
اولین راه برای پرداخت این حق بیمه از طریق سازمان تامین اجتماعی می باشد. بیمه تامین اجتماعی پس از ارائه درخواست معمولا مدارک لازم را درخواست می کند. این اسناد می تواند مواردی مانند قرارداد کار، فیش حقوقی و … باشد که پس از تایید مدارک توسط سازمان بیمه، حق بیمه پرداخت نشده کارگران درسوابق بیمه تامین اجتماعی آنها لحاظ می شود. p>
- پرداخت حق بیمه کارگران بدون پرداخت از طریق اداره کار
اما راه دیگری نیز وجود دارد که معمولاً سریعتر جواب میدهد این است که کارگر از طریق اداره کار از کارفرما با درخواست پرداخت حق بیمه پرداخت نشده برای روزهای استخدام شکایت کند. پس از آن جلساتی در این زمینه تشکیل می شود و کارگر باید تمامی مدارک و مدارک خود را در مدت اشتغال ارائه کند. در این جلسات بازرسان مورد نظر نیز بررسی های خود را انجام می دهند و این موضوع می تواند تا حد زیادی به کارگران کمک کند. در نهایت اداره کار در اجرای ماده 148 قانون کار تصمیم می گیرد.
توجه: هنگامی که کارگاه تعطیل می شود یا کارفرما فوت می کند، کارگر همچنان می تواند حق خود را مطالبه کند. در این شرایط در صورت تایید استخدام توسط کارگر، حق بیمه مورد نظر به آنها تعلق می گیرد.
پرداخت حق بیمه سنوات گذشته کارگر در صورت فوت کارفرماوقتی کارگاه تعطیل می شود یا کارفرما فوت می کند، کارگر همچنان می تواند حق خود را مطالبه کند. در این شرایط در صورت تایید استخدام توسط کارگر، حق بیمه مورد نظر به آنها تعلق می گیرد.
عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما چه جریمه ای در نظر گرفته می شود؟>قانونگذار در ماده 148 قانون کار گفته است که کارفرما مکلف است کارگر را بیمه کند و برای تخلف کارفرما ضمانت حسن انجام کار در نظر گرفته است و این ضمانت اجرا در ماده 183 ق. قانون کار، و به صراحت بیان شده است که:
«کارفرمایانی که از بیمه کردن کارگران خود در برابر مقررات ماده 148 این قانون، علاوه بر پرداخت کلیه حقوق متعلق به کارگر (سهم کارفرما)، با توجه به شرایط و امکانات تقصیر و میزان تقصیر، خودداری میکنند. جرم، جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه دریافت خواهد شد. ”
ماده مذکور به صراحت اعلام کرده است که کارفرما مکلف به پرداخت کلیه مبالغ حق بیمه کارگری است که در هیچ مدتی پرداخت نکرده است و البته با توجه به این تخلف به دو برابر محکوم خواهد شد. ده برابر جریمه.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
آیا غیر از شکایت راهی برای پرداخت حق بیمه سالهای گذشته وجود دارد؟
بسیاری از مردم تصور می کنند که می توانند بدون شکایت یا با پرداخت هزینه بیمه شخصاً مشکل سنوات تامین اجتماعی را حل کنند. اما باید بدانیم که رای دیوان عدالت اداری در خصوص محاسبه حق بیمه سال های گذشته بسیار روشن است و راهی جز شکایت و مراجعه به سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد. در صورت شکایت و اعلام تصمیم به نفع کارگر، کارفرما علاوه بر پرداخت حق بیمه جریمه می شود.
برای شکایت و جبران حق بیمه سالهای گذشته به چه مدارکی نیاز داریم؟
افرادی که از کارفرما شکایت می کنند باید مدارک دقیق و موثق را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کنند تا بازرسان و سازمان از صحت اظهارات آنها اطمینان حاصل کنند. برخی از مهمترین مدارک برای خرید سابقه بیمه سالهای گذشته به شرح زیر است:
- حکم استخدام، ارتقاء شغلی و تغییر موقعیت در دوره مورد ادعا
- فیش حقوقی یا رسید یا چک بانکی مربوط به دریافت حقوق فرد
- گواهی بانکی مبنی بر واریز حقوق ماهانه شاکی طبق لیست حقوق کارفرما
- لیست حقوق کارگاه
- دفاتر قانونی کارگاه و اسناد هزینه مرتبط
- فهرست هزینه های کارگاه، ضمیمه اظهارنامه مالیاتی که توسط بخش مالی مربوطه تایید شده است
- کارت حضور و غیاب یا کارت ورود و خروج یا ثبت نام حضور کارکنان کارگاه
- نظرات هیات های تشخیص و حل اختلاف قانون کار (در صورتی که در زمان قطع رابطه با کارگاه مورد نظر صادر شده باشد)
- کارت سلامت صادر شده توسط اداره بهداشت محل کار
- بیانیه محلی و محیط کارگاه
هر مدرک دیگری که دارای اعتبار قانونی باشد و مدت زمان حضور کارگر در کارگاه را نشان دهد می تواند به سازمان ارائه شود.
حق بیمه سالهای گذشته چگونه محاسبه می شود؟
اگر کارگر در همان کارگاه مشغول به کار است، نحوه محاسبه حق بیمه پرداخت نشده بدین صورت است که حقوق جاری باید مبنای تعیین حق بیمه باشد. اما اگر در کارگاه دیگری مشغول به کار باشد در این صورت حق بیمه مشمول کسر حق بیمه مندرج در آخرین لیست ارسالی به کارگر بر اساس حقوق و ضوابط محاسبه حق بیمه است.
فرمول حالت اول:
حق بیمه پرداخت نشده کارگر | 30% * تعداد ماههای واریز نشده * دستمزد فعلی کارگر (ماهیانه) |
فرمول حالت دوم:
حق بیمه پرداخت نشده کارگر | 30% * تعداد ماههای واریز نشده * آخرین دستمزد دریافتی کارگر (ماهیانه) |
آشنایی با فرآیند شکایت و دریافت حق بیمه سنوات بیمه
متقاضیپرداخت معوق بیمه تامین اجتماعی ابتدا باید با حضور در سازمان تامین اجتماعی فرم شکایت خود را تهیه کند. سپس مدارک مورد نظر را به همراه فرم به سازمان تحویل دهید. در بسیاری از مواقع کافی است یک نسخه از مدارک را تحویل دهید و اصل مدارک نزد متقاضی باقی می ماند.
پس از ارسال درخواست، شکایات در اولویت قرار می گیرند. افراد دارای معلولیت، مسن و در شرف بازنشستگی در اولویت رسیدگی به پرونده ها خواهند بود. پس از بررسی شکایت، رای صادر خواهد شد. در مرحله بعد متقاضی می تواند اعتراض خود را به رأی صادره تسلیم نماید. سپس پرونده به هیأت تجدیدنظر منتقل و رأی نهایی صادر می شود.
بیمه یکی از مهمترین حقوق کارمندان و کارگران است. سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی امر بیمه در کشور تمام تلاش خود را برای احقاق حقوق افراد به کار می گیرد. پرداخت به موقع حق بیمه و همکاری با سازمان در نهایت هم برای کارگران و هم برای کارفرمایان مفید خواهد بود. در واقع، همکاری مشترک می تواند از شکایت ها و مشکلات دشوار آینده جلوگیری کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.