همه چیز درباره درآمد در حسابداری ✅
درآمد در حسابداری چیست ؟
بخشی از زندگی هر فرد صرف کار می شود، طبیعتاً همه مردم انتظار دارند مبلغ مشخصی برای ساعات کاری دریافت کنند. به این مبلغ درآمد آن شخص گفته می شود. درآمد نکات و محاسباتی دارد که قبل و بعد از دریافت باید انجام شود. پس بهتر است بدانیم درآمد چیست؟
در این مقاله سعی داریم به طور کامل توضیح دهیم که چه چیزی به درآمد مربوط می شود. روش محاسبه، انواع درآمد در حسابداری و فرمول درآمد را در اختیار شما قرار می دهیم تا به صورت جامع با مبحث مهم درآمد و نحوه محاسبه آن آشنا شوید.
درآمد چیست؟
درآمد چیست؟ درآمد مقدار پولی است که فرد پس از یک یا چند روز کار دریافت می کند. به عبارت دیگر درآمد مبلغی است که بابت فروش کالا یا ارائه خدمات شرکت به مشتریان دریافت می شود.
از طریق سرمایه گذاری هایی که انجام داده ایم نیز می توان درآمد کسب کرد. بنابراین، به طور خلاصه، درآمد چیست؟ می نویسیم درآمد مقدار پولی است که پس از مدت معینی برای فروش، ارائه، سرمایه گذاری و … به دست می آید.
درآمد در حسابداری
یکی از موضوعات مالی که همه افراد با آن سروکار دارند درآمد در حسابداری است. در حسابداری بیشتر شرکت ها و موسسات درآمد خود را از طریق فروش کالا و خدمات به دست می آورند و یا در سرمایه گذاری هایی مانند سهام، املاک و غیره مشارکت می کنند.
همچنین لازم به ذکر است که درآمد حاصل از این فعالیت ها مشمول مالیات است، به طوری که مالیات دریافتی از درآمد مؤسسات، درآمد دولت محسوب می شود. درآمد در حسابداری شامل ثبت های منحصر به فردی است که در زیر توضیح خواهیم داد.
اصل تحقق درآمد
حسابداری شامل چندین اصل مهم است که یکی از آنها اصل تحقق درآمد است. اصل تحقق درآمد بیان می کند که درآمد زمانی شناسایی می شود که به طور کامل دریافت شود.
به عبارت ساده تر، بر اساس اصل درآمد پژوهی، زمانی درآمد شناسایی می شود که مزایا و معایب کالاها و محصولات بر عهده خریدار باشد و ارائه خدمات به پایان رسیده باشد.
در اصل تحقق درآمد، زمان دریافت وجه نقد مهم نیست و آنچه در این اصل مهم است، تکمیل کالا و خدمات است.
درآمد مشمول مالیات چیست؟
در قانون مالیات های مستقیم هنوز تعریف دقیقی از درآمد مشمول مالیات ارائه نشده است. و در قوانین مالیاتی کشورها دو تعریف مربوط به درآمد مشمول مالیات وجود دارد که عبارتند از:
1. در برخی از کشورها مانند ایالات متحده که تعبیر گسترده ای از درآمد مشمول مالیات دارند، می گویند هر دریافتی در صورتی که دارای عناصر خاصی از درآمد باشد جزء درآمد مشمول مالیات محسوب می شود.
2. در سایر کشورها مانند انگلستان، دریافتی هایی که به عنوان درآمد محسوب می شوند، در جداول قانونی خاصی تحت عنوان درآمد مشمول مالیات تعیین و قید می شوند.
در تمامی نظام های مالیاتی از جمله ایران، هر رسیدی را نمی توان درآمد مشمول مالیات تلقی کرد، اما رسیدهایی که دارای شرایط تعیین شده توسط شورای اسلامی باشند مشمول مالیات هستند.
انجام فعالیت حسابداری یک امر مهم در موارد مالی شرکت ها و … می باشد که می بایست این فعالیت را به یک مجموعه حسابداری با دانش و سابقه درخشان سپرد،شما می توانید تمامی فعالیت های مالی و حسابداری خود و کسب و کارتان را به مجموعه استاد حساب با بیش از 30 سال سابقه درخشان در تمامی خدمات حسابداری و مالی بسپارید تا خیالتان از امور مالی کسب و کار خود راحت باشد،برای اطلاعات بیشتر می توانید با پشتیبانی مجموعه تماس حاصل فرمایید.
پیش درآمد چیست؟
در پاسخ به این سوال که پیش دریافت درآمد چیست، باید گفت که پیش دریافت زمانی اتفاق می افتد که ما هنوز کالا را تحویل نگرفته ایم یا ارائه خدمات به پایان نرسیده است، اما خریدار بخشی از آن را به ما پرداخت کرده است. مبلغ دریافتی
به عبارت ساده تر، برای پاسخ به این سوال که پیش دریافت درآمد در حسابداری چیست، می گوییم پیش دریافت به این معناست که مبلغی را برای کارهایی که در آینده انجام خواهیم داد یا خدماتی که هنوز ارائه نکرده ایم، دریافت کرده ایم. دریافت پیش درآمد در نظر گرفته شده است. خواهد بود
انواع درآمد در حسابداری
انواع درآمد در حسابداری به نوع کار ما بستگی دارد و به چند دسته کلی تقسیم می شود. انواع درآمد در حسابداری عبارتند از:
- 1. درآمد فروش
- 2. درآمد سرمایه گذاری
- 3. درآمد کارمزد
- 4. اجاره
- 5. علاقه
- 6. سایر درآمدها
نحوه محاسبه درآمد
حسابدار هنگام محاسبه درآمد، یک بار درآمد ناخالص «سرانه» را محاسبه و مجدداً درآمد خالص را محاسبه می کند.
محاسبه درآمد ناخالص «سرانه»: درآمد ناخالص به معنای کل درآمد کلیه فعالیت هایی است که در نتیجه تولید و فروش محصولات و غیره به دست می آید.درآمد ناخالص می تواند وضعیت نتایج شرکت را مشخص کند.
محاسبه سود خالص: در محاسبه درآمد ابتدا تعداد واحدهای کالای فروخته شده را تعیین می کنیم و در مرحله دوم قیمت تمام شده واحدهای کالای فروخته شده را تعیین می کنیم. پس از به دست آوردن ارقام می توان درآمد را با ضرب بهای تمام شده هر محصول در تعداد محصولات فروخته شده محاسبه کرد.
فرمول درآمد
برای محاسبه درآمد گفتیم که ابتدا تعداد محصولات فروخته شده و بهای تمام شده هر واحد فروش را یادداشت می کنیم. برای هر یک از آنها با استفاده از فرمول درآمد محاسبه می کنیم. فرمول درآمد:
درآمد ناخالص: هزینه هر واحد فروخته شده x تعداد واحدهای فروخته شده
درآمد خالص: درآمد ناخالص – کسورات «شامل بیمه، مالیات، هزینهها و غیره».
درآمد عملیاتی چیست؟
درآمد عملیاتی درآمدی است که از طریق فعالیت های اصلی شرکت ایجاد می شود. به عنوان مثال در یک شرکت تولیدی درآمد حاصل از تولید و فروش کالا که یکی از فعالیت های اصلی شرکت می باشد جزء درآمد عملیاتی موسسه محسوب می شود.
لازم به ذکر است در صورت فروش یک قطعه زمین توسط همان موسسه، مبلغ حاصل از فروش زمین جزء درآمد عملیاتی نمی باشد و به درآمد عملیاتی نیز درآمد عادی می گویند.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.