دادرسی مالیاتی چیست; [0 تا 100] رویههای دادرسی مالیاتی✅
دادرسی مالیاتی چیست؟
فرایند دادخواهی مالیاتی به مراحلی اطلاق میشود که مالیاتدهنده میتواند برای اعتراض به تشخیص مالیات یا فرآیند وصول مالیات انجام دهد. رسیدگی های مالیاتی در ایران به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود و در مجموع 7 مرجع رسیدگی مالیاتی وجود دارد.
در نتیجه، فرآیندی که مؤدی از فرم تشخیص مالیات تا مرحله نهایی پرداخت طی میکند، فرآیند رسیدگی نامیده میشود.
هدف از رسیدگی مالیاتی چیست؟
در طول فرآیند رسیدگی مالیاتی، تلاش می شود تا مبلغ اولیه مالیات تعیین شده توسط حسابرس اداره مالیات کاهش یابد. به عبارت دیگر، رسیدگی های مالیاتی به منظور کاهش هزینه ها و جلوگیری از تحمیل هزینه های غیرمنصفانه و ناعادلانه و پرداخت مالیات های اضافی برای حفظ سرمایه بنگاه ها انجام می شود. همچنین می تواند به عنوان راهی برای حفظ منابع مالی کسب و کار استفاده شود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
زمان رسیدگی مالیاتی
از آنجایی که فرم تشخیص مالیات به صورت رسمی و قانونی به مودیان ابلاغ می شود، پس از اعلام میزان مالیات تعیین شده توسط کارشناس امور مالیاتی، در صورتی که رقم و مبلغ تعیین شده مورد قبول مؤدی نباشد، این امکان وجود دارد که حداکثر ظرف مدت 30 روز (یک ماه) مشخص شده نسبت به پیگیری و تجزیه و تحلیل آن، اعتراض خود را طی مراحل قانونی برای رسیدگی مالیاتی ارائه کند.
این اعتراض آغاز فرآیند رسیدگی مالیاتی به منظور مشروعیت بخشیدن به اعتراض به مالیات تعیین شده است. پس از این مدت هیچ اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.
البته باید توجه داشته باشید که مراحل اعتراض به مالیات تعیین شده به اینجا ختم نمی شود. اگر اداره امور مالیاتی به هر دلیلی اعتراض مالیات دهندگان را ارائه ندهد ، این قانون امکان ایجاد اعتراض به سایر مقامات را فراهم می کند و مهلت خاصی نیز در قانون برای اعتراض به این مقامات ذکر شده است.
مراحل رسیدگی مالیاتی چیست؟
روندهای مالیاتی مجموعه اقداماتی است که مودیان مالیاتی برای حل اختلافات مالیاتی خود با اداره مالیات انجام می دهند. این چرخه شامل مراحلی است که در هر مرحله، پرونده مودی توسط یک مرجع رسیدگی می شود. در نهایت رأی صادره از مرجع رسیدگی قطعی و لازم الاجرا خواهد بود.
مراحل مراحل داخل سازمانی:
مجموعه مقالات اداری / هیئت حل اختلاف مالیات اولیه / هیئت حل اختلاف مالیات تجدید نظر / شورای عالی مالیات / ماده 216 هیئت حل اختلاف.
مراحل رسیدگی برون سازمانی:
هیأت مکرر ماده ۲۱۵ / دیوان عدالت اداری.
در ادامه، در مورد هر بخش از روند رسیدگی بحث خواهیم کرد.
مرحله اول: رسیدگی اداری (ماده 238)
پرونده مالیاتی هر یک از مالیات دهندگان در نهایت منجر به صدور یک برگه ارزیابی مالیاتی می شود ، که باید شرایط ذکر شده در ماده 237 قانون مالیات مستقیم را برآورده کند.
ماده 237 قانون مالیات مستقیم: فرم ارزیابی مالیات باید مبتنی بر منبع صحیح و براساس دلایل و اطلاعات کافی باشد ، و به گونه ای که تمام فعالیت های مرتبط و درآمد مشتق شده از آن به وضوح در That adverb should be clear for Modi هستند.
امضا کنندگان برگه ارزیابی مالیاتی باید به وضوح نام و موقعیت کامل خود را در برگه ارزیابی بیان کنند ، و آنها مسئولیت محتوای برگه ارزیابی و نظریه آنها را از هر نظر بر عهده خواهند گرفت و در صورت سؤال از مالیات دهندگان در مورد روش ارزیابی مالیاتی ، آنها موظفند جزئیات گزارش را بر اساس آن ارائه دهند بر اساس آن تصمیم گرفته شده است که مودی را در مورد صدور گواهی تشخیص آگاه سازند و توضیحی را که در این زمینه می خواهد به وی ارائه دهند.
بنابراین ، به عنوان اولین قدم برای شروع مراحل مالیاتی ، باید گزارش دادرسی را که منجر به صدور گواهی شده است ، دریافت کنید. همچنین، گزارش تحقیق باید با جزئیات کامل صادر شود.
پیشنهاد می شود که اگر مفهوم و هدف از موضوع موجود در گزارش تحقیق را درک نکنید ، از حسابرس مربوطه سؤال کنید. اگر حسابرس مالیاتی به اسنادی که در اختیار شما نیست اعتماد کرده است ، می توانید آنها را بر اساس ماده 237 ادعا کنید. بنابراین ، در این مرحله ، اطلاعات مربوط به ادعاهایی را که در تشخیص و گزارش و گزارش و ارزیابی صحت آن جمع آوری کرده اند ، جمع آوری کنید این ادعاها با بررسی اسناد حسابداری.
نکته مهم
حداکثر 45 روز پس از ثبت اعتراض، فرصت مراجعه به حسابرس مالیاتی و موافقت وجود دارد.
توافق با بازرس کل مالیاتی موضوع ماده 238 قانون مالیات های مستقیم می باشد. پس از اطلاع از ارزیابی مالیات ، اگر مالیات دهندگان به فرم ارزیابی اعتراض کنند ، وی باید اعتراض خود را به صورت کتبی یا سیستماتیک ثبت کند و از تاریخ ثبت نام اعتراض مالیات دهندگان به فرم ارزیابی ، وی 45 روز دوباره دارد معاینه یا به اصطلاح توافق در مرحله. این حسابرس کل مالیات است.
شرایط مختلف در مرحله توافق با بازرس کل مالیاتی
✔ رفع تجاوز و توافق
✔ تعدیل و توافق مالیاتی
✔ عدم تعدیل و توافق مالیاتی
✔ تعدیل و عدم توافق مالیاتی
✔ عدم تعدیل و اختلاف مالیاتی
مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات
مهلت اعتراض به کلیه برگهای تشخیص مالیات به جز برگ ادعای ارزش افزوده حداکثر 30 روز از تاریخ ابلاغ و برای برگ ادعای ارزش افزوده 20 روز از تاریخ ابلاغ می باشد.< /p>
اگر در مهلت مقرر اعتراضی صورت نگیرد، برگه شناسایی به صورت خودکار به برگه مالیاتی نهایی تبدیل می شود و در هیچ مرجع مالیاتی نمی توان اعتراضی کرد. لذا توصیه می شود ثبت اعتراض به روزهای آخر موکول نشود.
اولین مرجع رسیدگی کننده به اعتراض، مدیر امور مالیاتی ذی ربط است که طبق ماده 238 قانون مالیات های مستقیم حداکثر 30 روز پس از تاریخ تسلیم اعتراض می تواند به اعتراض مؤدی در برگ تشخیص رسیدگی کند. .
نکته مهم:در ماده 238 قانون مالیاتهای مستقیم درصدی برای تعدیل مالیات استفاده شده است. اما از آنجایی که هر اصلاحی در برگ تشخیص مالیات ممکن است منجر به کاهش مالیات شود، باید طبق ماده 270 قانون مالیات های مستقیم در دادسرای مالیاتی رسیدگی شود. تا اطمینان حاصل شود که در تشخیص یا تنظیم اشتباهی وجود ندارد. بنابراین، معمولاً بیش از 20٪ تنظیم در این مرحله انجام نمی شود.
ماده 238 قانون مالیاتهای مستقیم: در مواردی که برگ تشخیص مالیات صادر و به مؤدی ابلاغ میشود، در صورت اعتراض مؤدی میتواند ظرف 30 روز از تاریخ وکیل دادگستری می بایست با ارائه دلایل و مدارک، درخواست کتبی خود را جهت بررسی مجدد به اداره امور مالیاتی ارائه نماید.
مقام رسمی، مقامات ذیربط که توسط سازمان امور مالیاتی مشخص می شود، موظفند پس از ثبت درخواست مؤدی و حداکثر ظرف مدت چهل و پنج روز از تاریخ ثبت درخواست، به موضوع رسیدگی کنند. و اگر دلایل و مستندات را برای رد مندرجات برگ تشخیص کافی دانستند، آن را رد کنند و اگر دلایل و مدارک بیان شده را در تعدیل درآمد مؤثر دانستند، موارد تعدیل درآمد مشمول را مشخص کنند.
تا زمانی که نظر سازمان مالیاتی مورد قبول مراجع ذیربط در تعدیل درآمد مشمول مالیات باشد، درآمد مشمول مالیات تعدیل شده قطعی است. در غیر این صورت موضوع برای رسیدگی به مابه التفاوت حداکثر تا میزان اعتراض مؤدی به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع می شود. همچنین در صورتی که دلایل و مدارک اظهار شده مؤدی برای رد تشخیص یا تعدیل درآمد مؤثر تشخیص داده نشود، موضوع را در پرونده منعکس و جهت رسیدگی به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع دهد.
نظر 1: آیین نامه اجرایی این ماده با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد.
نظر 2: در مواردی که اطلاعات مربوطه از طریق سامانه مودیان اعلام کرده است، طبق مفاد قانون نظام مودیان و پایانه های فروشگاهی رفتار خواهد شد.
در هر صورت پس از ثبت اعتراض، رسیدگی توسط مدیر اداره مالیات انجام خواهد شد. در صورت موافقت مودی با نتیجه بررسی، در پشت برگه تشخیص، قبولی خود را اعلام میکند و از ادامه رسیدگی منصرف میشود و بر اساس توافق صورت گرفته با مدیر گروه، برگه قطعی صادر میشود.
اما اگر مؤدی پس از ثبت اعتراض برای توافق به مدیر گروه مراجعه نکند یا نتیجه بررسی و پیشنهاد مدیر گروه را نپذیرد، مدیر گروه در پشت برگ تشخیص مالیات دستور می دهد که پرونده برای رسیدگی به اولین هیئت مالیاتی ارجاع شود. داده شود.
روند رسیدگی مالیاتی چه زمانی انجام می شود؟
مودی از زمان بارگذاری اخطار الکترونیکی در کیف وی و ارسال پیامک برای وی 20 روز مهلت دارد و پس از آن 30 روز فرصت دارد از تاریخ مشاهده اطلاعیه الکترونیکی به برگه تشخیص مالیات.
در صورتی که مؤدی ظرف مهلت تعیین شده 20 روز، اخطاریه الکترونیکی را مشاهده نکند، ممیز مالیاتی مستقیماً پرونده را به هیأت حل اختلاف ارجاع می دهد و در صورت مشاهده ابلاغ و عدم اعتراض مؤدی در مهلت تعیین شده، او دچار مشکل می شود و برگه ارزیابی تبدیل به گواهی مالیات نهایی می شود.
در نتیجه از زمانی که برگ تشخیص مالیات به صورت رسمی و قانونی به مودیان مربوطه ابلاغ میشود، حداکثر به مدت 30 روز (یک ماه) امکان پیگیری و تجزیه و تحلیل پروندههای مالیاتی وجود دارد. پس از این مدت هیچ اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.
البته باید توجه داشته باشید که مراحل اعتراض به مالیات تعیین شده به اینجا ختم نمی شود. در صورتی که سازمان امور مالیاتی به هر دلیلی اعتراض مؤدی را مطرح نکند، قانون امکان اعتراض به سایر مراجع را پیش بینی کرده و مهلت معینی نیز در قانون برای اعتراض به این مراجع در نظر گرفته شده است.
مرحله دوم: هیات بدوی حل اختلاف مالیاتی
دستگاه پایین دومین مرجعی است که وظیفه رسیدگی به اعتراض مؤدی به برگ تشخیص مالیات را دارد. در صورت عدم درخواست تجدیدنظر یا عدم موافقت بازرس کل مالیاتی و همچنین در موارد ابلاغ قانونی، پرونده به هیأت حل اختلاف ارجاع می شود و با ورود پرونده به این مرحله از رسیدگی مالیاتی، زمان تشکیل هیئت حل اختلاف به مودی ابلاغ می شود. p>
ممیز مالیاتی پس از دستور مدیر گروه مالیاتی مبنی بر ارجاع پرونده به هیأت حل اختلاف مالیاتی حداکثر ظرف مدت 5 روز نسبت به تعیین وقت از دبیرخانه اقدام می نماید. پس از دریافت تاریخ کمیته، دعوت نامه کمیته (ابتدایی و تجدیدنظر) در 3 نسخه تهیه می شود.
یک نسخه از آن برای Modi ارسال می شود که زمان، تاریخ و مکان جلسه هیئت مدیره در دعوتنامه مشخص می شود. زمان رسیدگی هیأت حل اختلاف مالیاتی برای هر پرونده توسط دبیرخانه هیأت حل اختلاف مالیاتی به اطلاع آنها می رسد. بنابراین فاصله تاریخ ابلاغ تا روز تشکیل جلسه هیئت مدیره نباید کمتر از 10 روز باشد. البته به جز در صورت درخواست مؤدی و موافقت هیأت حل اختلاف مالیاتی، روز ابلاغ و روز تشکیل جلسه ده روز محسوب نمی شود.
هیات بدوی و تجدیدنظر و هیئت مالیاتی ماده 216 از 3 عضو تشکیل شده است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
1- یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
2- یک نفر از بین قضات اعم از وکیل بازنشسته یا شاغل، مطلع به امور مالیاتی به شرط امانت و امانت به درخواست سازمان امور مالیاتی به انتخاب رئیس کل دادگستری هر استان.
3- یک نفر نماینده از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران، جامعه حسابداران رسمی ایران، جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران، انجمن های حرفه ای، اتاق. اصناف ایران، شورای اسلامی شهر، کانون وکلا، کانون وکلای دادگستری، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده که برای مدت سه سال منصوب می شوند.
در عین حال مودی در صورت اعتراض به برگ تشخیص یا مطالبه مالیاتی یکی از مراجع این بخش را به عنوان نماینده خود برای شرکت در جلسات هیأت حل اختلاف مالیاتی معرفی می کند. در صورتی که برگ تشخیص مالیات به صورت قانونی ابلاغ شده باشد یا همزمان با تسلیم اعتراض به برگ تشخیص، مودی با توجه به نوع فعالیت مؤدی یا موضوع، انتخاب خود را در مهلت قانونی اعلام ننماید. از مالیات مورد نظر، از بین نمایندگان مذکور با رعایت تبصره (5) این ماده توسط یک نفر انتخاب می شود.
تبصره 1: جلسات هیأت های حل اختلاف مالیاتی با حضور هر سه نفر رسمیت می یابد و رأی هیأت با اکثریت آرا قطعی و لازم الاجرا است ولی نظر اقلیت باید در متن رای قید شود.
در صورت قبول رأی صادره توسط مودی و رعایت آن، فیش مالیاتی قطعی برای وی صادر میشود و رسیدگی مالیاتی تکمیل میشود.
در صورتی که مودی تصمیم هیئت حل اختلاف را نپذیرد، می تواند نسبت به آن تجدید نظر کند. لازم به ذکر است اعتراض به رأی صادره هم از سوی مودی و هم توسط سازمان امور مالیاتی قابل اعتراض است. پس از گذراندن این مرحله، فرم اجرایی وصول بدهی ظرف مدت یک ماه ارسال می شود.
شرایط عمومی هیئت های حل اختلاف
✔ دعوت نامه باید حداقل 10 روز قبل از جلسه برای مودی ارسال شود.
✔ هیئت مدیره با حضور هر سه عضو رسمی است. هیأت ها نباید دارای سابقه رأی، کار، نسبت فامیلی و اختلاف حقوقی با مودی باشند.
✔جلسه هیئت مدیره فقط یکبار بنا به درخواست مودی و با ارائه دلایل موجه به تعویق می افتد.
✔هیئت نباید صادر کند. تصمیمی برای کلی و کلی کردن آن.
چه افرادی حق شرکت در هیئت حل اختلاف را دارند؟
- شخص مودی (در مورد اشخاص حقوقی که با ارائه عکس آخرین روزنامه رسمی دارای امضاء مجاز می باشند (وکیل مودی با ارائه وکالتنامه رسمی)
2. ورثه
3. کارمند حقوقی حقوقی. اشخاص با ارائه معرفی نامه از شخص حقوقی با تایید واحد مالیاتی مربوطه (با ارائه مدارک جهت شناسایی افراد نامبرده)
اجرای قرار چیست و چگونه انجام میشود؟
به دلیل تعداد زیادی از اسناد و دفاع های مودی و همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر ، هیئت حل اختلاف می تواند پرونده را برای بررسی دقیق تر به یک متخصص اجرای قرارداد ارجاع دهد. یک کارشناس در اجرای قرار ملاقات ، کارمند بخش امور مالیاتی است که قبلاً در ارزیابی مالیات آن پرونده شرکت نکرده است و طبق دستور هیئت حل اختلاف برای اظهار نظر در مورد پرونده خاص منصوب شده است یا موضوعی که هیئت مدیره تعیین کرده است. p>
کارشناس اجرای انتصاب موظف است با این پرونده مقابله کند و درخواست هیئت مدیره را در طی یک ماه به طور کامل اجرا کند و گزارش خود را برای تصمیم نهایی صادر کند. در صورت عدم امکان پردازش در این مدت؛ برگزارکننده می تواند زمان بیشتری را درخواست کند، که می تواند توسط هیئت مدیره تا دو ماه تمدید شود.
لطفاً توجه داشته باشید که گزارش کارشناس اجرای انتصاب در نظر هیئت حل اختلاف مالیات تأثیر زیادی دارد ، بنابراین از این فرصت برای اجرای قرار ملاقات به عنوان یک فرصت طلایی استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.