خود اظهاری مالیاتی مطابق با قوانین 1401✅
خود اظهاری مالیاتی
در مقررات مالیات های مستقیم یکی از اهداف، شفاف سازی و تعیین معافیت هاست که باعث می شود مودیان مشارکت بالایی داشته باشند.
در این مقاله قصد داریم به موضوع خوداظهاری بپردازیم و به بررسی این مفهوم می پردازیم.
می توانید مقاله خدمات اظهارنامه مالیاتی را مطالعه کنید و اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنید.
همچنین افراد از مجموعه استاد حساب آرتین خدماتی مانند: حسابداری، حسابرسی، آموزش حسابداری حرفه ای، اعزام حسابدار، خدمات مالیاتی، مشاوره مالی و مالیاتی، کوچینگ مالی و … را دریافت کنند.
معنای خوداظهاری؟
کلمه خود اظهاری را می توان به گونه ای بیان کرد که پاسخ دهنده با اظهارات خود به سوالات پاسخ دهد.
در سازمان مالیاتی در فرم های خوداظهاری مالیاتی سوالاتی مطرح شده است که فرد باید به این سوالات که در فرم از سوی سازمان پرسیده شده است پاسخ دهد، در نهایت پاسخ به این سوالات منجر به محاسبه مالیات فرد می شود. .
فردی بدون ورود سازمان مالیاتی به این موضوع درآمد خود را در خود اظهارنامه مالیاتی می نویسد و پس از اظهار درآمد فرد مشخص می شود که برای این کار چقدر مالیات تعیین می شود.
منظور از خود اظهاری مالیاتی؟
با توجه به اظهارات ذکر شده در مواد مربوط به مفهوم مالیات، مناسب ترین فردی که قادر به تعیین میزان سود و زیان یک شرکت یا سازمان در دوره های مختلف مالیاتی مانند فعالیت های سالانه است، شخصی است که صاحب آن کسب و کار است. یا شرکتی است بنابراین خوداظهاری مالیاتی به خود مودیان واگذار شده است.
سود و زیان هایی که به شرکت ها و مشاغل می رسد توسط صاحب مشاغل یا شرکت اعلام می شود و وظیفه سازمان مالیاتی محاسبه مالیات است که پس از آن افراد باید این مالیات را در سررسید پرداخت کنند.
سابقه خوداظهاری مالیاتی چیست؟
ایران در سال 1360 اولین کشوری بود که از روش پرداخت مالیات از طریق خوداظهاری بهره مند شد.
فرم های اظهارنامه مالیاتی نیز از دوره پرداخت مالیات به صورت خوداظهاری مالیاتی که در سال 1390 تا سال 1398 مورد استفاده قرار گرفته است به صورت کتبی توسط مودیان تکمیل و به سازمان امور مالیاتی تحویل داده شد.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و به روز شدن مشاغل و اصناف از سال 91 به بعد، نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی و فرآیند آن نیز به روز شد و تغییراتی در آن ایجاد شد.
این تغییرات و به روز رسانی ها به گونه ای بود که مودیان از سال 91 می توانند با مراجعه به سایت مربوطه فرم اظهارنامه مالیاتی خود را بدون حضور در اداره امور مالیاتی تکمیل و ارسال کنند.
برای این کار پس از ورود به سایت مربوطه وارد قسمت فرم های خوداظهاری مالیاتی شده و تا آخرین مرحله این فرآیند را طی کنید.
فرآیند خوداظهاری مالیاتی؟
قبلا گفتیم که با به روز رسانی ها و تغییرات برای انجام خوداظهاری مالیاتی افراد باید وارد سایت امور مالیاتی شده و پس از تکمیل فرم های اظهارنامه مالیاتی را ارسال کنند.
یکی از مزایای این سیستم صرفه جویی در هزینه و زمان مردم و جلوگیری از رفت و آمد و هزینه های روش سنتی است و همین امر باعث می شود کارها به خوبی پیش برود.
صاحبان مشاغل و شرکت ها به راحتی می توانند با بررسی و دریافت اطلاعات مالی از حسابداران خود، سود و زیان شرکت یا کسب و کار را به صورت آنلاین در فرم اظهارنامه مالیاتی تکمیل و ارسال کنند.
یکی از نکات مهم این است که، کاربران در هنگام ورود به سایت باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنند، بهتر است این اطلاعات کاربری را حفظ کرده و در مواقع نیاز از این اطلاعات استفاده کنند.
نکته مهم دیگر این است که اطلاعاتی که افراد در سایت مربوطه وارد می کنند ثابت است و افراد پس از ثبت اطلاعات نمی توانند این موارد را تغییر دهند. توصیه می شود در هنگام وارد کردن اطلاعات تمام اطلاعات را با دقت وارد کنید آنها را بررسی کنید.
همچنین در صورت نیاز به مشاوره مالیاتی می توانید از خدمات مشاوره مالیاتی کارشناسی ارشد حسابداری بهره مند شوید، در این گروه از افراد با تجربه تخصصی از آنها دعوت می شود تا بهترین خدمات را به متقاضیان ارائه دهند.
حال میخواهیم روند ثبت خوداظهاری مالیاتی را در این بخش شرح دهیم:
- در مرحله اول باید وارد سایت شده و سپس وارد قسمت اظهارنامه الکترونیکی شویم.
- در مرحله دوم باید یکی از مواردی را انتخاب کنیم که عبارتند از: (اظهارنامه شخص حقوقی، اظهارنامه شخص حقیقی، اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرو، اظهارنامه اجاره املاک و اظهارنامه ارزش افزوده).
- سپس در مرحله سوم باید شماره تلفن و شماره ملی را وارد کنیم.
- در مرحله چهارم شرکت کنندگان جداول مربوطه را تکمیل نکنند.
- در مرحله پنجم باید ثبت نام اینترنتی و ارسال مدارک مربوطه انجام دهیم.
- بررسی مشخصات در مرحله ششم
- و در مرحله آخر فیش الکترونیکی مالیات نیز صادر و پرداخت آن به صورت اینترنتی انجام می شود.
عواقب عدم ارائه خوداظهاری چیست؟
مشمولان مالیاتی در صورت عدم تسلیم خود اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر به اداره مالیات مشمول بالاترین مالیات خواهند بود.
سپس مردم به غیر از پرداخت مالیات خود باید 30 درصد مالیات سربار را نیز بپردازند.
نتیجه:
در این مقاله به مفهوم خوداظهاری مالیاتی پرداختیم و این مورد را بررسی نمودیم .
شما می توانید مقالات دیگر مانند مقالات حسابداری،حسابرسی،اکسل،نرم افزار های حسابداری و … را را نیز مطالعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.