حق ماموریت در قانون کار چگونه محاسبه می شود؟✅
حق ماموریت در قانون کار
حق تکلیف در قانون کار یکی از مواردی است که به عنوان حقوق و مزایا به فیش حقوقی کارگران و کارمندان اضافه می شود. هنگامی که کارگران یا کارمندان برای انجام وظایف کاری به مسافت معینی خارج از محدوده کاری خود اعزام می شوند یا مجبور به اقامت در مکانی خارج از حیطه کاری خود می شوند، حق تعیین تکلیف به آنها اعطا می شود. اگر نمی دانید هزینه ماموریت چقدر است و هزینه ماموریت در سال 1402 چقدر است یا در مورد نحوه محاسبه هزینه ماموریت سوالی دارید، با ما همراه باشید
حق ماموریت در کار است؟ هزینه های پرداختی به کارگران برای کار در خارج از منطقه خدمات
ماده 46 قانون کار به حق تکلیف در قانون کار و نحوه محاسبه واگذاری می پردازد. طبق این ماده قانونی به کارگرانی که به موجب قرارداد یا توافقات بعدی (قراردادهای بین کارفرما و کارگر) به مأموریت های کاری خارج از محل کار خود اعزام می شوند، از حق مأموریت فوق العاده برخوردار می شوند. حق تعیین تکلیف کارکنان و کارگران در فیش حقوقی آنها قید می شود. با استفاده از نرم افزار حقوق و دستمزد می تواند به راحتی حقوق مربوط به محاسبه هزینه ماموریت، سفرهای کاری یا ماموریت های تجاری را محاسبه کند.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
حق مأموریت کدام موارد است؟ “قانون ماموریت وزارت کار“
طبق تبصره 1 ماده 46 قانون کار، فقط سفرهای کاری که کارگر حداقل 50 کیلومتر از محل اصلی کارگاه، کارخانه یا شرکت فاصله داشته باشد و یا حداقل یک شب در محل مأموریت بماند. حق واگذاری دارند. وجود هر یک از این دو شرط (فاصله 50 کیلومتری یا یک شب اقامت) کافی است. بنابراین کارگری که به مسافت 40 کیلومتری محل کار خود اعزام می شود ولی به هر دلیلی مجبور به اقامت شبانه می شود نیز حق مأموریت دارد. به این ترتیب زمانی که با استفاده از نرم افزار حسابداری مشغول محاسبه حق الزحمه و دستمزد هستید، باید به این موارد توجه کنید تا قانون مأموریت اداره کار باید به درستی مورد توجه قرار گیرد.
آیا مبلغ حق ماموریت مشمول مالیات است؟
ماموریت فوق العاده در صورتی که مربوط به فعالیت شرکت باشد و با محل اصلی شرکت 50 کیلومتر فاصله داشته باشد و یا برای انجام کارهای موقت مجبور به توقف در شب باشد مشمول کسر حق بیمه و مالیات نخواهد بود. اما مدارک مربوط به فوق العاده ماموریت باید در کارگاه ثبت شود تا در بازرسی مالیاتی انجام ماموریت به کارشناسان اداره مالیات ثابت شود. می توانید به مقاله معافیت های مالیاتی حقوق درباره همه معافیت های مالیاتی و کسر حق بیمه بیشتر بدانید.
نحوه محاسبه هزینه ماموریت. هزینه ماموریت چگونه محاسبه می شود؟
مطابق ماده 46 قانون کار مقرری اضافه کار در قانون کار نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد روزانه کارگر باشد. ضمناً مبلغ پرداختی باید هزینه بازگشت کارگر به محل مأموریت را پوشش دهد. به این ترتیب اضافه حق ماموریت حداقل معادل یک روز حقوق ثابت یا دستمزد پایه کارگر می باشد. میزان حق ماموریت را می توان بر اساس توافقات انجام شده بین کارفرما و کارگر بیشتر در نظر گرفت. بنابراین برخلاف محاسبه اضافه کاری، محاسبه ماموریت فوق العاده فرمول ثابت و هزینه ثابتی ندارد.
در موسسات دولتی و اجرایی حداقل حقوق و مزایا تا یک بیستم و نسبت به مازاد بر آن تا یک پنجاهم سقف اعتبار مصوب موسسه قابل پرداخت است. ضمناً در صورت عدم توقف شبانه فقط 50 درصد از این مبلغ پرداخت می شود.
فرمول محاسبه حداقل حق ماموریت فوق العاده در بخش خصوصی
محاسبه هزینه های فوق العاده ماموریت منوط به توافق طرفین در بخش خصوصی و آیین نامه های دستگاه های اجرایی و دولتی می باشد همچنین در زمینه محاسبه آنلاین حق الزحمه ماموریت نرم افزار خاصی وجود ندارد و شما به راحتی می توانید از فرمول هزینه استفاده کنید. از ماموریت استفاده کنید حداقل مبلغ پرداختی در بخش خصوصی را می توان از طریق فرمول زیر محاسبه کرد:
تعداد روزهای ماموریت * حقوق ثابت / 30
محاسبه هزینه ماموریت 1402; ماموریت 1402 چقدر است؟
برای فرمول محاسبه حق مأموریت در هر سال، باید حقوق ثابت ماهانه فرد در همان سال محاسبه شود. به این ترتیب برای تعیین حق ماموریت فرد در سال 1402 بر اساس حقوق سال 1402 باید حداقل فوق العاده ماموریت محاسبه و از مطابقت آن با حداقل حقوق ثابت وی در یک روز کاری عادی اطمینان حاصل شود. به این ترتیب این مبلغ 30 درصد حقوق ثابت ماهانه یک فرد است. در بخش خصوصی فوقالعاده، حق واگذاری مستقیماً با قرارداد منعقد شده بین دو نفر مرتبط است و شرکتهای خصوصی بزرگ مقررات جاری خود را در این مورد دارند.
قانون کار این حداقل مبلغ را مشخص کرده است که معمولاً با ضرب تعداد روزهای مأموریت یک فرد در حقوق ثابت یک کارگر و محاسبه می شود. مبلغ فوق العاده هزینه ماموریت تعیین می شود. توجه به این نکته ضروری است که هزینه سفر برای ماموریت با توجه به موقعیت مکانی متفاوت است. بنابراین هزینه ماموریت روزانه باید به صورت ثابت محاسبه شود.
برای محاسبه حق کمیسیون در قانون کار در هر سال باید حقوق ثابت ماهانه آن سال در نظر گرفته شود. در دستگاه های دولتی برای هر سال مقررات خاصی در مورد نحوه محاسبه حق ماموریت صادر می شود. برای محاسبه حق ماموریت 1402 کافی است در فرمول محاسبه حداقل اضافه ماموریت، حقوق ثابت ماهانه 1402 را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، برای کارگرانی که حداقل حقوق 1402 را دریافت می کنند، ماموریت فوق العاده 1402 به شرح زیر خواهد بود:
آیا هزینه غذا و محل اقامت بر نحوه محاسبه هزینه هزینه غذا و محل اقامت تأثیر دارد؟
در این قسمت به پاسخ این سوال که ماموریت با بیتوته چیست اشاره می کنیم. آیا هزینه غذا و اسکان کارگرانی که به ماموریت می روند به عهده کارفرماست؟ در ماده 46 قانون کار، پرداخت غذا و اسکان (حقوق) کارگرانی که به مأموریت می روند، پیش بینی نشده است.
به این ترتیب پرداخت هزینه غذا و اقامت به میزان حق ماموریت در قانون کار بستگی به عرف و روال کارگاه دارد. همچنین کارگر و کارفرما می توانند با پرداخت هزینه های فوق موافقت نمایند. در صورت عدم توافق در مورد این هزینه ها و مرسوم نبودن هزینه غذا و اقامت در ماموریت های قبلی، کارفرما مجبور به پرداخت آن نخواهد بود. این موارد بخشی از قرارداد حقوق بین کارفرما هستند. و کارمند هستند.
آیا می توان مبلغ ثابتی برای میزان حق مأموریت قانون کار در نظر گرفت؟
قانون حداقل حق تکلیف کار را بر اساس یک روز حقوق ثابت ماهانه یا پایه حقوق در نظر گرفته است. به این ترتیب مبلغ ثابت تعیین شده برای حق ماموریت نباید کمتر از مزد ثابت یا دستمزد پایه کارگر باشد. همچنین هزینه رفت و آمد کارگر باید تامین شود. در صورتی که مبلغ حق ماموریت ثابت کمتر از میزان تعیین شده در قانون نباشد، در نظر گرفتن آن به عنوان حق ماموریت ثابت مشکلی نخواهد داشت. با این حال، محاسبه تکلیف بستگی به توافق بین کارگر و کارفرما دارد.
نحوه محاسبه حق مأموریت در خارج از کشور
در قانون کار و مقررات مربوطه، در زمینه نحوه پرداخت فوق العاده مأموریت و اضافه کار و سایر پرداخت ها به کارگرانی که برای انجام مأموریت و وظایف محوله به خارج از کشور می روند، پیش بینی خاصی نشده است و طبیعتاً در این زمینه در در صورت عدم وجود مقررات داخلی و نبود عرف و روال در کارگاه، این پرداخت ها با توافق طرفین انجام می شود.
قانون مدت کار در مأموریت یا پرداخت اضافه کاری (اضافه کار در مأموریت) هنگام انجام کار در محل مأموریت را پیش بینی نکرده است. پرداخت اضافه کاری یا کار در روز تعطیل (جمعه و تعطیلات رسمی) بستگی به توافق بین کارفرما و کارمند دارد. با توجه به این تعاریف، حق تعیین تکلیف در قانون کار بسیار مشخص و واضح است و تمامی نکات ارائه شده است. سوالات خود را در مورد حق ماموریت در قانون کار می توانید در کامنت بپرسید.
آیا کارگران حاضر در مأموریت ها از تعطیلات عمومی جمعه و 20 هفته استفاده می کنند؟
مقررات مربوط به ساعات کار و استفاده کارگران مشمول قانون کار از تعطیلات هفتگی در روز جمعه و تعطیلات رسمی به دلیل عمومیت آن شامل کارگرانی که در خارج از کارگاه مأموریت دارند نیز می شود. در صورتی که در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی کشیک باشند ضمن برخورداری از وظیفه ویژه ماده 46 قانون کار در صورت شاغل بودن در این ایام مستحق دریافت اضافه کار در روز جمعه و اضافه کار طبق ماده 59 قانون کار.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.