حساب تفصیلی و کاربرد آن در حسابداری✅
حساب تفصیلی
قصد داریم تا در این مقاله حساب تفصیلی را به شکل کامل تشریح کنیم.
برای سپردن خدمات حسابداری خود نیز باید شرکت یا گروهی را انتخاب کنید که دارای تخصص و سابقه درخشان در ارائه خدمات باشد تا با خیالی آسوده این خدمات را به گروه بسپارید.
مجموعه استاد حساب آرتین دارای تمامی استانداردها و فاکتورهای مثبت در زمینه حسابداری، اکسل،حسابرسی، اعزام حسابداران، آموزش حسابداری، مشاوره مالی و مالیاتی، خدمات مالیاتی، موچینگ مالی و … می باشد و شما می توانید این خدمات را به اکانت مستر و بنفیت بسپارید. از خدمات مجموعه
حساب تفصیلی چیست؟
همانطور که به صورت کلی در مقاله مربوط به حساب خاص ذکر کردیم، حساب تفصیلی به معنای توضیح دادن است.
این حساب با کوچکترین اطلاعات یک سازمان یا شرکت سروکار دارد و شامل کوچکترین موارد می باشد.
اگر بخواهیم این مبحث را با ذکر مثال تکمیل کنیم، اگر خیابان را به عنوان کل حساب در نظر بگیریم، یک آدرس داریم و برای این آدرس، خیابان اصلی را می توان با کل حساب، خیابان فرعی را به عنوان حساب خاص مقایسه کرد. و آدرس خانه را با شماره 12 به حساب تفصیلی تشبیه می کنیم. همانطور که می بینید، حساب دقیقی که به عنوان شماره خانه درج شده است، کوچکترین قسمت آدرس است.
برای این منظور حسابداران از حساب های تفصیلی نیز برای ارائه اطلاعات و اسناد به شکل کوچکتر و جزئی تر استفاده می کنند.
سند تفصیلی
به جزییات و اسنادی که مختص حساب تفصیلی است و شامل کلیه جزییات مالی و غیره است، اسناد تفصیلی گفته می شود.
در این سند مشخصاتی از قبیل کلیه اطلاعات به صورت تفصیلی، مشخصات حساب، نام شرکت های طرف حساب، تاریخ و شماره ثبت و … درج شده است.
در حسابداری به لطف پیشرفت روزافزون دنیای کامپیوتر، اسناد و مدارک دقیق متعلق به شرکت ها و سازمان ها به طور دقیق در برنامه های حسابداری وارد می شود.
اگر به دنبال اطلاعات کافی در زمینه نرم افزار حسابداری هستید می توانید مقاله نرم افزار حسابداری را مطالعه کرده و از بررسی بهترین نرم افزار حسابداری استفاده نمایید.
کلمه تفصیل به چه معناست؟
شاید برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که کلمه تفصیل در حساب تفصیلی به چه معناست؟
این کلمه در لغت به معنای تفصیل است، مخالف کلمه خلاصه; به معنای توضیح و تشریح یک موضوع به طور کامل و با جزئیات است.
کاربردها و ماهیت حساب تفصیلی چیست؟
کاربرد کلی که می توان برای حساب تفصیلی ذکر کرد، ارائه اطلاعات دقیق است.
این حساب ها در تکمیل حساب خاص نقش دارند، به همین دلیل حساب تفصیلی مکمل حساب خاص است که مثلا برای ثبت اطلاعات در حساب خاص، حساب تفصیلی تمام جزئیات موارد فوق را نیز تکمیل می کند. اطلاعات
نکته مهم و قابل توجه دیگر این است که اگر چه حساب تفصیلی بسیار مهم است اما نمی توان به تنهایی از آن استفاده کرد زیرا حساب تفصیلی به تنهایی معنای خاصی ندارد.
در مثال قبلی، حساب تفصیلی را شماره 12 توصیف کردیم که آدرس را تکمیل کرد، حالا اگر فقط شماره 12 را در آدرس توصیف کنیم، بدون خیابان اصلی و فرعی، این آدرس نمی تواند کامل و دقیق باشد.
زیرا این موضوع مانند یک پازل است و آیتم ها و حساب های مختلف در کنار هم معنا پیدا می کنند و به شرکت و سازمان کمک می کنند.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که حساب تفصیلی به تنهایی نمی تواند کارآمد باشد.
یکی از دغدغه های بزرگ علاقه مندان به حسابداری این است که چگونه حسابداری را به شکل کامل یاد بگیرند و پس از آن جذب بازار کار شوند،یکی از موثر ترین روش ها تهیه دوره های آموزشی با کیفیت می باشد،آکادمی استاد حساب با طراحی یک دوره صفر تا صد حسابداری شما را از تهیه چندین دوره بی نیاز کرده و با دریافت این دوره می توانید به صورت صفر تا صد حسابداری را فرا بگیرید،شما می توانید در این دوره به صورت حضوری،غیر حضوری شرکت کنید و امکان دانلود فایل های تدریس نیز برای شما فراهم می باشد،همانطور که پیش تر گفتیم این دوره نیاز به پیش نیاز خاصی نداشته و به صورت صفر تا صد طراحی شده است و شما می توانید با تهیه این دوره گام بزرگی در یادگیری حسابداری برداشته و چندین قدم به بازار کار این رشته محبوب نزدیک شوید.
حساب معین، حساب کل، حساب تفصیلی
برای تکمیل قسمت قبل مقاله و توضیح مختصر حساب های خاص و کل و تفاوت آنها با حساب های تفصیلی می خواهیم در این قسمت از مقاله به این موارد بپردازیم.
حساب کل، همانطور که از نامش پیداست، اطلاعات مرتبط را به شکل کلی ارائه می دهد.
حساب خاص که زیرمجموعه ای از کل حساب است، اطلاعات کامل تری نسبت به کل حساب ارائه می دهد.
حساب تفصیلی همانطور که در قسمت اول مقاله توضیح دادیم، اطلاعات و اسناد را به شکلی بسیار کوچکتر و جزئی تر ارائه می دهد.
فرض کنید یک نردبان، محاسبه کل نقش پله های بالا را دارد، محاسبه اختصاصی پله های میانی و محاسبه تفیلی نیز قاعده پله های زیرین و تکمیلی است.
در حسابداری فرآیندهای مالی شامل اسناد و مدارک گسترده ای است که با حساب کلی خاصی قابل ارائه نیست، بنابراین باید با استفاده از حساب تفصیلی این اطلاعات و اسناد را با جزئیات بیشتری وارد کنیم.
برای آشنایی بیشتر با اکانت معین نیز می توانید مقاله مربوط به اکانت معین را در قسمت وبلاگ های سایت مطالعه کنید.
چند نوع حساب تفصیلی وجود دارد؟
حساب تفصیلی مانند سایر حساب ها انواع مختلفی دارد که در این قسمت به شرح آن می پردازیم.
حساب تفصیلی واحد
حساب شناور تفصیلی
حساب چند سطحی مفصل
گزارش های تفصیلی
حسابدار با توجه به مشخصات و اسناد حسابهای تفصیلی گزارشهایی را استخراج و ارائه می کند که به آنها گزارش تفصیلی می گویند.
حسابدار برای استخراج و ارائه گزارش به این صورت عمل می کند که در مرحله اول حساب های مربوطه را انتخاب کرده و علاوه بر زیرشاخه های مربوطه، مشخصاتی مانند شرح و عنوان حساب و … را انتخاب می کند و پس از افزودن توضیحات و تهیه و ارائه تاریخ و شماره ثبت این گزارش ها.
نرم افزار حساب تفصیلی
برنامه های حسابداری تفصیلی در حسابداری نیز شرکت های مختلفی دارد و کاربر باید با توجه به فاکتورهای در نظر گرفته شده نرم افزار مورد نظر را خریداری و استفاده کند.
در این قسمت از مقاله دو نوع نرم افزار کامل و شناخته شده را آورده ایم.
هلو:
نرم افزار هلو که یکی از کامل ترین و معروف ترین نرم افزارها در زمینه حسابداری می باشد یکی از این نرم افزارها می باشد که با فشردن کلید F1 کاربر می تواند به کل و حساب های مشخص و جزئی دسترسی پیدا کند.
سپیدار:
سپیدار یکی دیگر از نرم افزارهای معروف با امکانات بالا در زمینه حسابداری است.
در این نرم افزار برای ثبت حساب دقیق در قسمت شرکت و سپس گزینه اکانت جدید را انتخاب کنید.
نتیجه:
در این مقاله حساب تفصیلی و جزئیات آن را برای کاربران تشریح کردیم،همچنین کاربران می توانند از مقالات دیگر ما نیز استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.