حسابرسی داخلی|وظایف و نکات مهم✅
حسابرسی داخلی
پیش از این در مقالات قبلی به توضیح مفهوم حسابرسی و بررسی حسابرسی پرداختیم.
حال در این مقاله قصد داریم به شرح حسابرسی داخلی و بررسی ابعاد آن بپردازیم.
برای خدمات حسابرسی نیز می توانید این امور را به مجموعه استاد حساب آرتین با بیش از 30 سال سابقه درخشان در زمینه های حسابداری، حسابرسی، خدمات مالیاتی، مشاوره مالی و مالیاتی،اکسل، اعزام حسابداران، آموزش حرفه ای حسابداری و … بسپارید. این خدمات را به نحو احسن انجام می دهد.
حسابرسی داخلی چیست؟
شاید برای کاربران این سوال پیش بیاید که حسابرسی داخلی چیست؟
حسابرسی داخلی عبارت است از پیگیری کلیه امور از طریق شخص یا افرادی که در زمینه حسابرسی دانش و تخصص دارند و این عملیات را به صورت ماهرانه انجام می دهند.
حسابرسی داخلی به کلیه فعالیتهایی که در زمینه تأیید مالی در یک شرکت یا سازمان انجام میشود، انجام میشود. حسابرسی داخلی این موارد را از زمانی که تراکنش های مالی در یک شرکت یا سازمان انجام می شود تا زمانی که معاملات در ترازنامه و حساب ها قرار می گیرد، تجزیه و تحلیل می کند.
اگر بخواهیم به آسانی بیان کنیم باید بگوییم که حسابرس داخلی معاملات و تراکنش های مالی یک شرکت یا سازمان را بررسی می کند و ایرادات آن را بیان می کند و تمامی مواردی را که در حوزه حسابداری اتفاق می افتد بررسی می کند.
شرکت ها و سازمان ها برای پیگیری و مدیریت امور مالی برای جلوگیری از اشتباهات و مسائلی از این دست از حسابرسی داخلی استفاده می کنند، این اشتباهات می تواند عمدی یا سهوی باشد، در اینجا حسابرس داخلی وظیفه دارد از وقوع آنها جلوگیری کند. از این اشتباهات و خطاها دوری کنید.
حسابرسی داخلی دارای مسئولیت قانونی بوده و حسابرسان داخلی مورد تایید سازمان هستند، به همین دلیل کلیه اطلاعات و مدارک به این افراد سپرده می شود و حسابرسان داخلی باید وظایف محوله را به صورت صحیح و استاندارد انجام و به پایان برسانند.
برای اولین بار در فلوریدا، در سال 1941، انجمن حسابرسان تأسیس شد.
در ایران انجمن حسابرسان داخلی در سال 1390 تاسیس شد که با حمایت سازمان بورس و اوراق بهادار راه اندازی شد.
حسابرسی داخلی برای اولین بار در ایران در شرکت نفت ایران انجام شد.
حسابرس داخلی
در مطالب قبلی اشاره کردیم که حسابرسی نیز یکی از زیرمجموعه های حسابداری است، حسابرسان باید به تمامی مفاهیم حسابرسی تسلط داشته باشند و در صورت داشتن تخصص لازم در این زمینه بتوانند فعالیت های حسابرسی را انجام دهند.
این حسابرسان داخلی ممکن است از کارکنان همان شرکت یا از شرکت های حسابداری انتخاب شوند.
به شخص یا اشخاصی که می توانند حقیقی یا حقوقی باشند و در امور حسابرسی تخصص داشته و برای کار در شرکت ها و سازمان ها انتخاب می شوند، حسابرس داخلی می گویند.
حسابرسان داخلی باید برای آگاهی از کلیه اسناد مالی با رؤسا یا مدیران یک شرکت یا سازمان تعامل داشته و کلیه گزارشات مالی را حسابرسی کرده و به مدیران و افراد مربوطه بسپارند.
وظایف حسابرسان داخلی چیست؟
حال که مفهوم حسابرسی داخلی را به طور کامل توضیح دادیم، می خواهیم به موضوع مهم بعدی یعنی وظایف حسابرسان داخلی بپردازیم و این موضوع را توضیح دهیم.
از جمله وظایف مهم حسابرسان داخلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیریت قراردادهای شرکت یا سازمان.
- پیگیری مدیریت منابع مالی شرکت یا سازمان.
- تایید هزینه های پرداخت شده در شرکت یا سازمان.
- تطبیق پرداخت های انجام شده در شرکت یا سازمان.
- تطبیق گزارش های مالی از طریق اسناد و اطلاعات.
- مدیریت و پیگیری فعالیتهای انجام شده در واحد حسابداری شرکت یا سازمان.
- پیگیری اجرای آیین نامه استخدامی.
- بررسی اطلاعات گزارش های مالی.
- تحلیل صحت مدارک و مشخصات دریافتی از قسمت های مالی شرکت یا سازمان.
- پیگیری و مدیریت مستندسازی اسناد مالی شرکت یا سازمان.
حسابرسی یکی از امور مهم مالی دیگر در کسب و کار ها می باشد که می بایست به افراد خبره که در این حوزه از تخصص بالایی برخوردار می باشند سپرده شود،یکی دیگر از خدمات ارزنده مجموعه استاد حساب آرتین انجام فعالیتهای حسابرسی می باشد،شما متقاضیان عزیز می توانید از خدمات حسابرسی استاد حساب بیش از 30 ساال سابقه بهره مند شوید،برای دریافت اطلاعات بیشتر با پشتیباین مجموعه تماس حاصل فرمایید.
روش حسابرسی داخلی
در قسمت های قبلی مقاله به مفهوم حسابرسی داخلی و وظایف حسابرسان داخلی پرداختیم، حال می خواهیم روش انجام حسابرسی داخلی را بیان کرده و این موضوع را بررسی کنیم.
نحوه حسابرسی در شرکت ها می تواند متفاوت باشد مثلا در برخی شرکت ها حسابرسی داخلی پس از پایان دوره مالی انجام می شود اما در برخی دیگر از شرکت ها و سازمان ها عملیات حسابرسی داخلی در زمان اجرا و امور مالی انجام می شود. انجام می شود و در این صورت امور مالی و … به صورت دائمی نظارت و پیگیری می شود.
حسابرسان برای کار در حوزه حسابرسی داخلی باید به دو اصل تسلط داشته باشند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
- بررسی اطلاعات و تجزیه و تحلیل کلیه امور مالی و تسلط بر عیب یابی و حل چالش ها و مشکلات پیچیده یکی از اصولی است که حسابرسان باید بر آن مسلط باشند.
- تسلط بر امور حسابداری همانطور که در مقاله حسابرسی گفتیم حسابرسان باید بر اصول حسابداری نیز تسلط و تسلط داشته باشند چرا که حسابرسان داخلی باید کلیه فعالیتهای انجام شده توسط حسابداران را پیگیری و بررسی کنند و به همین دلیل حسابرسان باید به آنها تسلط داشته باشند. آنها باید بر اصول حسابداری مسلط باشند وگرنه نمی توانند امور را به درستی پیش ببرند.
در حسابرسی داخلی حسابرسان باید از راهکارهایی برای دستیابی به اهداف شرکت یا سازمان استفاده کنند که از جمله وظایفی که حسابرسان برای دستیابی به اهداف انجام می دهند به شرح زیر است:
- ایجاد گروهی با تخصص و دانش در ممیزی داخلی.
- تهیه مشخصات و اسناد مالی.
- مدیریت امور داخلی شرکت یا سازمان.
- برنامه ریزی .
- تایید و تایید فعالیت های انجام شده توسط مدیران و رئیس حسابرسی داخلی.
- اجرای برنامه های حسابرسی داخلی نهایی.
هدف استفاده از حسابرسی داخلی
- تشخیص خطا و اعتبارسنجی گزارش ها و اطلاعات مالی.
- بهبود مدیریت و نظارت بر امور مالی شرکت یا سازمان.
- نگهداری دارایی ها و سرمایه های سازمان.
نتیجه:
در این مقاله به مفهوم حسابرسی داخلی،وظایف،اهداف و مسائل مرتبط با حسابرسی داخلی پرداختیم.
شما می توانید مقالات دیگر ما را در سایت دنبال فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.