حسابداری مالیاتی|وظایف حسابدار مالیاتی✅
حسابداری مالیاتی
حسابداری رشته و شغل گسترده ای است و در مقاله معرفی کلی حسابداری به آن پرداخته ام. یکی از شاخه های حسابداری حسابداری مالیاتی است که امروز می خواهیم به طور کامل به این شاخه از حسابداری برای علاقه مندان بپردازیم و تشریح کنیم. دادن
اگر به دنبال مجموعه ای تخصصی برای انجام خدمات و امور حسابداری خود هستید، حتما باید با مجموعه استادحساب آرتین تماس بگیرید و از خدماتی مانند: حسابداری و امور مالی، آموزش حسابداری، حسابرسی، آموزش حسابداری، اکسل،خدمات مشاوره مالی و مالیاتی و. .. از کوچینگ مالی و ده ها سرویس دیگر استفاده کنید.
حسابداری مالیاتی چیست؟
در سال های اخیر در کشور، حسابداری به یک رکن اساسی در کسب و کارها و شرکت ها تبدیل شده است و امروزه این اصل در جامعه جا افتاده است که هر کسب و کار و فعالیتی نیاز به خدمات حسابداری و مالی دارد. و امروزه اکثر شرکت ها، مشاغل، موسسات و حتی کسب و کارهای کوچک به فکر استفاده از خدمات حسابداری برای کسب و کار و زمینه فعالیت خود افتاده اند.
در قسمت بالا توضیح دادیم که در مقاله مقدماتی حسابداری به حسابداری و زیر شاخه های آن پرداختیم و حسابداری مالیاتی یکی از مقوله های حسابداری بود.
با گسترش حسابداری در این بازه زمانی در دنیا، حتی موسسات و شرکت ها دارای دپارتمانی به نام حسابداری هستند که نقش مهمی را ایفا می کند.
در حسابداری مالیاتی شخص حسابداری امور مالی را انجام نمی دهد و وظیفه اصلی رسیدگی به امور مالیاتی و حسابداری مالیاتی آن گروه است.
دلیل اهمیت حسابداری مالیاتی
این نوع حسابداری از این جهت اهمیت زیادی دارد که شرکت را دچار تردید می کند که دچار مشکلات و عوارض مالیاتی نخواهد شد و مبالغ مالیاتی به عنوان جریمه لحاظ نمی شود و یکی از موارد مهم دیگر می تواند این باشد که حسابداری با دانش مالیاتی به شرکت کمک می کند تا از معافیت ها و مشوق های مالیاتی بهره مند شود.
مشمولین مالیات
در مورد مالیات نیز در مطالب قبلی توضیحات کاملی ارائه کرده ایم و تنها در این مقاله به صورت مختصر و مختصر به آن می پردازیم.
مالیات پرداخت بخشی از درآمد به دولت برای اداره امور دولتی و غیره است.
- صاحبان املاک در کشور
- افراد دارای درآمد شغلی در کشور
- شرکت هایی که خارج از کشور هستند ولی در داخل کشور درآمد دارند
- کلیه اشخاص حقوقی ایرانی
- افراد غیر ایرانی که در کشور کسب درآمد می کنند
حسابدار مالیاتی
او فردی متخصص در زمینه مالیات است و بهتر است افراد با تجربه را برای این کار انتخاب کنید.
از جمله کارهایی که این فرد باید انجام دهد، بررسی و پشتیبانی فعالیت های مالیاتی یک شرکت و غیره است.
حسابدار مالیاتی باید دانش کاملی در زمینه امور مالیاتی داشته باشد تا بتواند امور را پیش ببرد تا شرکت دچار مشکلات پیچیده مالیاتی نشود.
مالیات یکی از موارد مهم در حسابداری است که یک حسابدار می بایست به موارد مالیاتی اشراف کامل داشته باشد،علاقه مندان می توانند در دوره جامع حسابداری مالیاتی آکادمی استاد ححساب آرتین شرکت کنند و تمامی سرفصل ها و موارد مرتب با حسابداری مالیاتی را در قالب یک دوره کامل به صورت حضوری و یا غیر حضوری در این مجموعه فرا بگیرند.
ویژگی استفاده از حسابدار مالیاتی
- آگاهی از وظایف مالیاتی
- جمع آوری اسناد و اطلاعات جهت تحویل به ادارات و سازمان های ذیربط
- تخصص در زمینه مالیات بر درآمد و صورتحساب و…
- آگاهی از ایرادات قانونی
- آگاهی از مسائل مربوط به بیانیه
وظایف حسابدار مالیاتی
- آشنایی کامل با مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر عملکرد و خدمات مرتبط
- نظارت بر کلیه فعالیت های اظهارنامه مالیاتی (تهیه، ارسال و …)
- حمایت از امور مربوط به نگارش کتاب های مهر
- آشنایی کامل با کلیه مقررات و بندهای مالیاتی، معافیت ها و…
- مشمول مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی
- پاسخگویی به مراجع و سازمان های مالیاتی و…
- پشتیبانی و انجام امور مربوط به چک های دریافتی، برگشتی و وصول نشده.
- ارائه راه حل ها و توصیه های مناسب برای مشکل مربوطه
بررسی مشاغل حسابداری مالیاتی
رشته حسابداری مالیاتی نیز پیشرفت زیادی داشته و روز به روز در حال گسترش است. و افرادی که به این شغل علاقه مند هستند و می خواهند در این زمینه فعالیت کنند باید این دوره را بگذرانند و ادامه دهند و پس از دریافت مدرک تحصیل و کار کنند.
همچنین قابل ذکر است که رشته حسابداری و تمامی شاخه های آن در سراسر دنیا یکی از مشاغلی است که بازار کار و متقاضیان زیادی دارد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله مشاغل حسابداری را مطالعه کنید.
این شغل برای چه افرادی مناسب است؟
نمی توان به طور قطعی گفت که این شغل برای چه افرادی مناسب است و چه افرادی مناسب نیستند و این بستگی به مهارت، علاقه و نظر شخصی افراد دارد.
اما برای مثال افرادی که در ریاضیات ضعیف هستند ممکن است نتوانند وارد این شغل شوند.
ویژگی های کلی وجود دارد که افراد با علاقه و داشتن این ویژگی ها می توانند در زمینه حسابداری و حسابداری مالیاتی موفق و پیشرفت کنند:
- ترب کوهی
- مهارت
- اشتیاق
- استقامت
- علاقه به مسائل مربوط به ریاضی و حسابداری
- مهارت در حسابداری
- ثابت قدم بودن
- متفکر
ویژگی های کلی را در قسمت بالا بیان کردیم، اما به طور کلی فرد باید بر اساس علایق خود تصمیم بگیرد و سپس به دنبال یادگیری و کسب تخصص و تجربه در آن زمینه باشد.
اهداف در زمینه حسابداری مالیاتی
یکی از مهمترین اهداف در این زمینه پیگیری و انجام هر چه بهتر امور مالیاتی و بررسی وجوه ورودی و خروجی از شرکت یا سازمان می باشد.
از اهداف کلی حسابداری مالیاتی که فعالیت بسیار مهمی برای شرکت ها و سازمان ها می باشد، می توان به اهدافی از قبیل: حمایت مالیاتی، ارائه راهکارهای مناسب برای جلوگیری از جرائم و عوارض مالیاتی و … اشاره کرد.
همچنین با مطالعه مقالات دیگر سایت دانش و آگاهی خود در حوزه حسابداری افزایش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.