حسابداری اموال+انواع اموال✅
حسابداری اموال
یکی دیگر از شاخه های رشته گسترده و پرطرفدار حسابداری، حسابداری اموال می باشد که قصد داریم در این مقاله در مورد حسابداری دارایی به آن بپردازیم و این زیر شاخه از حسابداری و همچنین سایر شاخه های رشته حسابداری را مورد بررسی قرار دهیم.
اگر می خواهید با تمامی مفاهیم رشته حسابداری از جمله: شاخه های رشته حسابداری، شغل حسابداری، بازار کار حسابداری، رشته تحصیلی حسابداری، کشورهای مناسب برای مهاجرت حسابداران و … آشنا شوید، حتما ما را مطالعه کنید. مقالات در بخش وبلاگ های سایت. .
همچنین می توانید از مجموعه استاد حساب آرتین با بیش از 30 سال سابقه درخشان برای انجام کلیه امور مالی و حسابداری اعم از: خدمات حسابداری، خدمات حسابرسی، خدمات مالیاتی،اکسل، اعزام حسابدار، آموزش حسابداری حرفه ای، مشاوره مالی و مالیاتی، مربیگری مالی و انتخاب…
حسابداری اموال چیست؟
در حسابداری اموال که شامل ابزار و ماشین آلات یک شرکت یا سازمان می شود، این تجهیزات جزو دارایی های ثابت یک سازمان یا شرکت هستند که در اثر بهره برداری طولانی مدت، این تجهیزات آسیب دیده و از کار افتاده و از چرخه استفاده خارج شده اند. . بیرون هستند
بنابراین، برخی از دارایی ها باید با دارایی های جدید سازمان یا شرکت جایگزین شوند.
برای انجام این عملیات و فرآیندهای ذکر شده، سازمان ها و شرکت ها از حسابداری اموال برای حسابداری دارایی ها و هزینه های مربوطه استفاده می کنند.
مدیریت اموال چیست؟
در حسابداری اموال، دارایی ها شامل املاکی است که توسط واحد تجاری و اقتصادی خریداری شده است که به پیشرفت و فرآیند مالی شرکت کمک می کند.
شرکت ها و سازمان ها با اهداف بلند مدت اموال و دارایی ها را به دست می آورند که باعث از بین رفتن این اموال در مدت زمان طولانی می شود.
حسابدار دارایی باید میزان استهلاک ملک را پیگیری کند تا در زمان مناسب این املاک با املاک جدید جایگزین شود.
یکی از موارد بسیار مهم در حسابداری اموال کدینگ انبار است، حسابداران اموال باید دانش کافی در این زمینه داشته باشند.
حسابدار دارایی باید فردی دقیق باشد و تمام اطلاعات و داده های مربوطه را مدیریت و پیگیری کند.
در واحدهای تجاری، دارایی ها روزانه در حال تغییر است و حسابدار دارایی مسئولیت ثبت و گزارش مربوط به این دارایی ها را بر عهده دارد.
یکی از سرفصل های حسابداری،حسابداری حقوق و دستمزد می باشد که از موارد بسیار مهم در حیطه حسابداری است،یادگیری این سرفصل از اصل های مهم و اساسی در حسابداری به حساب می آید،استاد حساب دوره ای مربوط به حسابداری حقوق و دستمزد طراحی کرده است که متقاضیان می توانند با شرکت در این دوره این مبحث را به شکل جامع یاد بگیرند،شرکت در این دوره به دو صورت حضوری و غیر حضوری برای کاربران امکان پذیر است.
وظایف حسابداران اموال چیست؟
- کدگذاری حساب های دارایی ثابت
- محاسبه استهلاک دارایی های ثابت بر اساس استانداردها
- درج اسناد فروش دارایی و ابزار
- گنجاندن غرامت برای دارایی های ثابت
- درج اسناد خرید دارایی های ثابت
ثبت اموال منقول و غیر منقول
از جمله زیر مجموعه های حسابداری اموال، ثبت اموال منقول و غیرمنقول است. اموال به دو قسمت منقول و غیر منقول تقسیم می شود.
اموال قابل جابجایی و انتقال را اموال منقول می نامند مانند: ماشین آلات و…
اموالی که قابل نقل و انتقال نیستند را اموال غیرمنقول می گویند مانند ملک، زمین و غیره.
روش ثبت ملک
یکی از موارد تخصصی در حسابداری املاک ثبت املاک است که نیاز به دانش کافی در این زمینه دارد.
توضیح نحوه ثبت ملک در مقالات امکان پذیر نیست زیرا امری تخصصی و گسترده است و علاقه مندان به این فعالیت می توانند با مراجعه به مجموعه های آموزش حسابداری از آموزش ثبت ملک بهره مند شوند.
از طریق مجموعه اکانت مستر می توانید از این آموزش ها و سایر آموزش های حرفه ای حسابداری بهره مند شوید.
برنامه های حسابداری املاک
تمامی فعالیت ها و سایر شاخه های حسابداری که در مقالات قبلی به آنها اشاره کردیم دارای نرم افزار و برنامه هایی برای انجام امور مربوطه می باشند.
حال می خواهیم به سراغ نرم افزار حسابداری املاک برویم.
این نرم افزارها برای پیشرفت صحیح امور حسابداری مالی طراحی شده اند و می توانند به حسابداران اموال کمک کنند.
همچنین مدیریت و انجام حسابداری اموال بدون استفاده از این نرم افزارها امکان پذیر نیست، این نرم افزارها تمامی ابزار و موارد مربوط به انجام امور دارایی را در اختیار حسابدار قرار می دهند و حسابداران نیز از این ابزارها استفاده می کنند. و اطلاعات مربوط به فعالیت ها را انجام دهد.
برای آشنایی بیشتر با نرم افزار حسابداری می توانید مقالات (نرم افزار حسابداری و نرم افزارهای تحت وب) را نیز مطالعه کرده و با شرکت های مختلف تولید کننده نرم افزار حسابداری و ویژگی های آن آشنا شوید.
حسابدار اموال
در قسمت های قبل به توضیح مفهوم و وظایف حسابداری اموال پرداختیم. در این قسمت می خواهیم در مورد حسابدار اموال و وظایف او صحبت کنیم.
حسابدار اموال باید دارایی ها و دارایی های ثابت را فهرست کند، دارایی های استهلاک پذیر را مدیریت و لحاظ کند، استهلاک دارایی ها را اندازه گیری کند و تمام هزینه ها را محاسبه و ثبت کند.
همچنین حسابدار اموال مسئولیت حسابداری اموال فروخته شده را بر عهده دارد.
اموال در حسابداری
کلیه دارایی های متعلق به شخص یا اشخاص در حسابداری دارایی محسوب می شوند.
این دارایی ها ممکن است در حسابداری دارایی فیزیکی یا غیر فیزیکی باشند.
می توان به زبان ساده بیان کرد که تمامی اموال و دارایی هایی که در یک شرکت وجود دارد مانند تجهیزات اداری، زمین و ساختمان، ماشین آلات و … در حسابداری دارایی محسوب می شوند.
بازار کار حسابداری املاک
یکی از مشاغلی که درآمد و بازار کار بسیار خوبی دارد، حسابداری دارایی است، همانطور که در مقاله معرفی مشاغل حسابداری گفتیم، رشته حسابداری و تمامی شاخه های آن امروزه بازار کار خوبی در ایران دارد.
همچنین لازم به ذکر است که افراد برای فعالیت در این زمینه باید تخصص و دانش لازم را در این زمینه داشته باشند و تحصیلات مرتبط داشته باشند.
انواع اموال
اموال انواع مختلفی دارند که همه آنها فقط دارایی فیزیکی نیستند.
6 ویژگی در حسابداری وجود دارد که به شرح آنها می پردازیم.
- اموال منقول
- اموال غیر منقول
- اموال مشهود
- دارایی های نامشهود
- دارایی های جاری
- دارایی های غیرجاری
نتیجه:
حسابداری که زمینه گسترده ای دارد و روز به روز در جهان به اهمیت این شغل افزوده می شود.ما در این مقاله و مقالات قبلی به شاخه های مختلف حسابداری پرداختیم.
و در این مقاله به بحث حسابداری اموال پرداختیم،شما می توانید از دیگر مقالات ما در سایت نیز استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.