حد مجاز فروش سامانه مودیان چیست؟✅
مقدمه :
قانون سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی این اجازه را به سازمان امور مالیاتی کشور داده است تا برای فروش مودیان حد مجاز تعیین کننده با توجه به ماده 6 این قانون سقف فروش برای مودیان جدیدالتاسیس یا واحدهای فاقد اسناد مالیاتی نمی تواند از 3 خارج شود. برابر معافیت سالانه موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات مستقیم باشد که این حد مجاز در قانون به ۵ برابر تغییریافت باشد.
در این مقاله سعی شده است به طور خلاصه از موارد مهم تعیین حد مجاز فروش مودیان توسط قانون سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی اشاره شود.
۱ – مختصری از قانون سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در آبان ماه ۱۳۹۸ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد. این قانون در ۲۹ ماده و شش فصل طبقه بندی شده در این اصطلاح قانونی به کار می رود که در ادامه به آن اشاره می شود :
الف : سازمان – سازمان امور مالیاتی کشور
ب : پایانه فروشگاهی – رایانه و دستگاه کارتخوان بانکی و درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته باشد و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی پشتیبانی باشد.
پ : سامانه مودیان – سامانههای تحت مدیریت سازمانهایی هستند که در آن به هر مودی کارپوشه اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمانها از طریق آن کارپوشه انجام میشود.
مودیان می توانند با استفاده از سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی – پایانه فروشگاهی – سامانه های ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه بانکی به آن متصل شده است به سامانه مودیان متصل شوند.
مرجع نهایی ثبت و صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان می باشد.
ت : حافظه بانکی – نوعی حافظه الکترونیکی است که برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورتحساب های الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مودیان مورد استفاده قرار می گیرد. حافظه مالی می تواند به شکل سخت افزار و نرم افزار باشد.
حافظه مالیاتی تحت نظارت سازمان توسط مودی برای ثبت نام الکترونیکی استفاده قرار می گیرد.
هر حافظه بانکی باید دارای شماره شناسه یکتا باشد.
شناسه یکتای حافظه بانکی توسط سازمان اختصاص داده می شود.
ث : صورتحساب الکترونیکی :
صورتحسابی دارای شماره ویژه به حساب فردی است که اطلاعات مندرج در آن در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می شود.
مشخصات و اقلامی صورتحساب الکترونیکی اطلاعات مربوط به نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام می شود.
در مواردی که از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده می شود می رسد یا گزارش پرداخت الکترونیکی خرید صادره در حکم صورتحساب الکترونیکی است.
ج : چشم مشمول ( مودیان ) : کلیه صاحبان مشاغل ( صنفی و غیر صنفی ) و حقوقی حقوقی موضوع فصل چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات مشمول قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان هستند.
در قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان هر گاه از واژه مودی استفاده می شود مراد چشم مشمول است : خلاف خلاف آن مشخص شده باشد.
2 – هدف سازمان امور مالیاتی کشور از حد مجاز فروش
به نظر می رسد حد مجاز فروش در ماده 6 قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان این اجازه را به سازمان امور مالیاتی کشور می دهد تا زودتر از موعد به نقدینگی ( میزان ارزش افزوده ) از حساب مودیان خارج و به حساب دولت واریز گردد . یعنی سازمان بر عکس سنوات گذشته قبل از تحقق ارزش افزوده مبالغ ارزش افزوه را دریافت می کند.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
3 – حد مجاز فروش مودیان در قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان
سازمان امور مالیاتی کشور در چندین ماده 6 قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان این امکان را دارد که اگر بیش از حد مجاز فروش صورت بگیرد بعد از خروج ماده از 6 کارپوشه مودی غیر فعال می شود در این صورت مودی به منظور افزایش حد مجاز فروش می بایست به یکی از روش های زیر از طریق کارپوشه خود اقدام کرد :
الف : پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات
ب : ارائه تضامین کافی از خانواده بانکی – ضمانت بانکی یا وثیقه ملکی پس از تأیید درخواست توسط اداره امور مالیاتی
سازمان امور مالیاتی کشور موظف است به محض پرداخت مالیات یا ارائه تضامین نسبت به انعکاس آن در کارپوشه اقدام کند.
افزایش حد مجاز فروش هر دوره تا پایان همان دوره امکان پذیر است.
در هر زمانی که جمع آوری صورتحساب در یک دوره مالیات مجاز بیش از حد فروش باشد، مالیات بر ارزش افزوده بر مبلغ کالا و خدمات مازاد حد مجاز مجاز به فروش در صورتحساب درج شود و برای خرید این مبلغ اعتباری نمی توان لیکن فروشنده ملزم را به فروش رساند. پرداخت کل مالیات بر ارزش افزوده متعلق به می باشد.
جهت بهره مندی خریدار از اعتبار مالیاتی صورتحساب الکترونیکی فروشنده مکلف است حد مجاز میزان فروش خود را با فروش کالا و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشود و سپس صورتحساب الکترونیکی اصلاح صورتهای مربوطه را صادر میکند.
بار مالیاتی قابل پذیرش برای اعتبار منعکس شده در سامانه مودیان بوده و می تواند صادر کننده صورتحسابی را با عدم مجاز مجاز فروش صادر کند.
در صورتحساب که مبالغ آن به صورت نسیه می باشد میزان فروش در محاسبات مجاز است دوره ای که صورت حساب صادر شده تا تاریخی که پرداخت آن صورت نگرفته باشد و به تایید طرفین نرسیده باشد.
4 – نحوه محاسبه شرکت تاسیسات جدید و شرکت های شناسایی شده
در مورد نحوه محاسبه شرکتهای جدید تاسیس و شرکتهای ثابت جمعآوری صورتحسابهای الکترونیکی صادره توسط هر مودی در هر دوره مالیاتی نمیتواند بیش از سه برابر فروش وی در دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت میشود. یا یک مرتبه پرداخت آن داده شده است جمع صورتحساب های الکترونیکی صادر شده در هر دوره مالیاتی برای واحدهای جدید تاسیس واحدهای دارای مدرکی نمی تواند بیش از سه برابر معافیت سالانه مووع ماده باشد 101 قانون مالیات مستقیم باشد. .
مثلا برای سال 1402 سه برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات مستقیم :
(000 / 000 / 425 / 1 = 000 / 000 / 475 * 3 )
حال اگر شرکتی بیش از سه برابر مبلغ ( 000 / 000 / 425 / 1 ) ریال فاکتور صادر کند باید ارزش افزوده شود این سه برابر را تسویه کند.
نکته ای که می توانم برای شرکت هایی که چندمین سال فعالیتشان می تواند اشاره کند این است که سه برابر فروش در فصل مشابه سال قبل و سه برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات مستقیم کدام هر بیشتر است. باشد ملاک می شود.
5 – تغییرات ماده ۶ قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان توسط قانون قانون
لایحه تسهیل قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان در تاریخ ۲۶ تیر ماه ۱۴۰۲ توسط مجلس شورای اسلامی رسیده و البته برای اجرا به تصویب شورای نگهبان باید برسد.
این دستخوش تغییراتی در پایانه فروشگاهی بوده و سامانه مودیان و قانون حقوق دارای مزایای فراوانی است که می تواند مهم این مزایا را به شرح زیر نام برد :
الف: الزام برای انجام تکالیف قانونی توسط حقوقی از اول مهر ماه ۱۴۰۲
ب: الزام برای انجام تکالیف قانونی توسط سایر مودیان از اول دی ماه 1402
ج: امکان دریافت هزینه و اعتبار صورتحساب های الکترونیکی خارج از سامانه تا پایان سال 1403
د: امکان بخشودگی صد درصدی جرایم ماده ۲۲ قانون تا پایان ۱۴۰۳
۶ قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان طبق قانون مجوز مجاز فروش از ۳ برابر به ۵ برابر افزایش یافته است. است و تا آن میزان بدون پیش شرطی صدور صورتحساب الکترونیکی ارائه می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.