جرایم مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی✅
مقدمه ای بر جرایم مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
سازمان امور مالیاتی کشور برای اطمینان از اجرای قوانین و مقررات جدید نظام مالیاتی، مجازاتهایی را برای متخلفان تعیین کرده است. تخلفاتی که پایانه های فروشگاهی را از انجام امور مربوط به قانون و سیستم مودیان بازدارد بسته به نوع تخلف جریمه می شود. در این مقاله به بررسی تخلفات مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی با در نظر گرفتن انواع تخلفات می پردازیم. اگر صاحب کسب و کار یا حسابدار یک گروه اقتصادی هستید، خواندن ادامه این مقاله را متوقف نکنید.
1 جریمه های عدم ثبت نام و درج در سامانه مالیات
اولین مورد تخلفات مالیاتی به سامانه مودیان مربوط به عدم ثبت نام در سامانه مودیان است. موارد مشمول مجازات در این بند به شرح زیر است:
- عدم توجه به تماس های سامانه مودیان و عدم ثبت نام در این سامانه
- جریمه برای عدم ثبت نام در سیستم مالیاتی
- جریمه عدم استفاده از پایانه فروشگاه
- جریمه عدم استفاده از حافظه مالیاتی یا شناسه مالیاتی منحصربفرد
- جریمه استفاده از حافظه مالیاتی سایر مالیات دهندگان
- جریمه سپردن حافظه مالیاتی خود به دیگران
با وجود تورم بیشتر به جریمه های معادل 10 درصد مبلغ فروش توجه شده است و مبلغ 2 میلیون تومان (به عنوان جریمه) عمدتاً به صورت مکتوب بوده و اعمال نمی شود و اصول مکتوب کنسرو را رعایت می کند. قانون انجام شود به غیر از جریمه 10 درصدی نسبت به مبلغ فروش، تخلف از آن، نرخ مالیات صفر برای واحدهای دارای پروانه مربوطه و محرومیت از مشوق های قانونی مانند عدم بهره مندی از مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده 101 قانون مالیات های مستقیم در نظر گرفته شده است. برای مالیات دهندگان قانون است..
2 جریمه عدم اعلام شماره حساب بانکی تجاری
عدم اعلام فعالیت های حسابداری طبق بند پ ماده ۲۲ قانون جدید سامانه های مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی جرم کیفری است. از جمله: عدم اعلام تعداد حساب های بانکی تجاری نسبت به نمایش و فروش انجام شده از طریق آن حساب بانکی، جریمه ای معادل 10 درصد را به دنبال دارد. با توجه به نظارت بر تراکنش های بانکی، استخراج اطلاعات مربوط به تراکنش های انجام شده در حساب های بانکی بسیار آسان است. علاوه بر این، متخلفان از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق ها بر اساس قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالی محروم خواهند شد.
3 جریمه عدم ارائه صورتحساب چاپ شده به خریدار
بر اساس بخشنامه نظام مودیان و قوانین مربوط به تخلفات مالیاتی نظام مودیان، در صورتی که فروشنده یا مالک یک واحد اقتصادی از ارائه صورتحساب چاپی به خریدار خودداری کند یا فاکتور را حذف یا قطع کند، در صورتحساب وی معادل 2 درصد جریمه و یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد) پرداخت خواهد شد. قبل از بررسی یا ارسال فاکتور، می توانید سوابق مالی و فایل های مالیاتی ما را در سامانه my.tax.gov.ir بررسی کنید.
4 جریمه عدم ارسال الکترونیکی صورتحساب به نظام مالیاتی
واحدهای اقتصادی که پس از قیمت گذاری کالا از صدور فاکتور الکترونیکی خودداری کنند مشمول جریمه ای معادل 10 درصد کل مبلغ فروش یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد) خواهند بود.
5 جریمه عدم اعلام گزارش تعطیلی یا فروش واحد اقتصادی
یک مورد مهم در رسیدگی به جرائم مالیاتی در نظام مالیاتی بند ج ماده ۲۲ قانون پایانه های خرید و سامانه های مالیاتی است. در این بند آمده است در صورتی که مؤدی نسبت به تعطیلی موقت یا دائم واحد تجاری خود یا انحلال آن در سامانه مودیان گزارش ندهد، مشمول جریمه ای معادل یک درصد نسبت به مبلغ فروش گزارش نشده است. در صورت تغییر شغل مؤدی یا تغییر محل فعالیت دستگاه گزارشگر در سامانه مودیان، طبق ماده 14 قانون پایانه های خرید و سامانه مودیان، جریمه می شود.
مشابه این قانون معوق مالیاتی نظام مودیان، در این مورد نیز در مورد نظام ارزش افزوده اعمال می شود. سازمان امور مالیاتی مهلت هایی را برای تسلیم اظهارنامه تعیین کرده است و مودیان در صورت عدم جمع آوری و ارائه اطلاعات خود در موعد مقرر جریمه خواهند شد. حتی اگر هیچ فعالیت مالی نداشته باشند، مؤدی باید اظهارنامه ارزش افزوده خود را ارائه دهد.
قانون مربوط به معافیت از جرایم مالیاتی به نظام مالیاتی
طبق قوانین معافیت از جرائم مالیاتی نظام مودیان، در تبصرههای 1 و 2 ماده 22 قانون پایانههای فروشگاهها و سامانه مودیان:
- تبصره 1: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است هر ساله میزان جریمه قطعی موضوع این قانون را متناسب با نرخ تورم سالانه براساس آخرین اطلاعیه بانک مرکزی اعلام کند.
- تبصره ۲: سازمان امور مالیاتی کشور طبق ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم نمیتواند از جریمه بیش از ۵۰ درصد این ماده چشم پوشی کند.
در صورت اعمال جرایم مندرج در بندهای «الف» و «ج» این ماده، مجازاتهای موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم اعمال نمیشود. علاوه بر این، اگر مجازات مذکور در بند «ب» اعمال شود، مجازات مذکور در بندهای «الف» و «ت» اعمال نخواهد شد.
جرایم مالیاتی سیستم مودیان. یکی از سنگین ترین جنایات اقتصادی
در این مقاله در مورد جرایم مالیاتی نظام مودیان به تفکیک نوع تخلف صحبت کرده ایم. طبق بخشنامه سیستم مودیان و قوانین مربوط به پایانه های فروشگاهی، افرادی که از تماس های سامانه مودیان و جزئیات قوانین آن چشم پوشی کنند، جریمه سنگینی خواهند داشت.
در نهایت، از شما دعوت می کنیم اگر در مورد نحوه ارسال فایل های سیستم مودیان و جزئیات بخشنامه سیستم مودیان سوالی دارید، در بخش نظرات با ما و سایرین به اشتراک بگذارید
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.