جرائم و قوانین پایانه های فروشگاهی وسامانه مودیان✅
۱ – جرائم قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
جرائم مربوط به قانون پایانه های فروشگاهی به شرح ذیل است :
الف ) عدم صدور صورتحساب الکترونیکی، معادل ده درصد
( 10% ) مجموع مبلغ فروش انجام شده بدون صدورحساب الکترونیکی یا صورت بیست میلیون ( ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال، هر یک که بیشتر باشد.
ب ) عدم عضویت در سامانه مؤدیان، عدم استفاده از پایانه فروشگاهی، عدم استفاده از حافظه حسابی، استفاده از حافظه های مربوط به سایر مؤدیان، یا برداشتی حافظه پولی خود به دیگران، معادل ده درصد. ( 10% ) مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طرق، یا بیست میلیون ( 20.000.000 ) ریال، هر یک که بیشتر باشد و از اعمال معافیت محروم شود. مالیاتی، نرخ صفر و مشوق های موضوع قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالی.
پ ) عدم اعلام شماره حساب یا حسابهای بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی واحد از طریق آن یا آنها انجام می شود به سازمان، معادل ده درصد ( 10% ) مجموع مبلغ فروش از طریق آن حساب یا بیست میلیون ( 20.000.000 ) ریال انجام می شود، هر یک که بیشتر باشد و از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق های موضوعی قانون مالیات باشد. مستقیم در همان سال مالی.
ت ) عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار، حذف یا مخدوش کردن صورتحساب، معادل دو درصد( ۲% ) مبلغ صورتحساب های بیش از بیست میلیون ( ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال هر یک که بیشتر باشد.
ث ) عدم رعایت احکام در مواد ۱۲ ، ۱۳ و ۱۴ این قانون، معادل یک درصد ( ۱% ) مبلغ گزارش گزارش نشده یا معادل ده میلیون ( 10.00.00 ) ریال، هر یک که بیشتر باشد.
در خصوص جرائم قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان توجه به نکات ذیل الزام است :
1 – مبلغ جریمه های ثابت در این قانون، مطابق با نرخ تورم سالانه بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی، هر سال توسط سازمان اعلام می شود.
2 – سازمان نمی تواند از پنجاه درصد ( ۵۰%) بیشتر شود. مورد بخشودگی قرار دهد.
3 – در صورت اعمال جریمه های موضوع بندهای «الف» و «ث» این ماده، جریمه موضوع ماده 169 قانون مالیات های اعمال مستقیم نمی شود. در صورت اعمال جریمه های ذکر شده در بند «ب»، جریمه های اینچنینی در بندهای «الف» و «ت» اعمال نمی شود.
4 – نحوه مطالب، وصول، تقسیط، بخشودگی و ترتیبات مربوط به قانون جریمه های موضوعی این موضوع طبق احکام قانون مالیات مستقیم خواهد بود
جرائم قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در یک نگاه :
* همچنین هر شخصی که قصد تقلب یا اخلال در نظام مالیاتی کشور را دارد، اقدام به تولید، یا استفاده از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری و پایانه های فروشگاهی معیوب یا تجهیزات معیوب کننده کند، یا پایانه فروشگاهی خود یا دیگران را تخریب می کند، می تواند بر جبران ضرر و زیان، حسب مورد به یک یا از مجازات های تعزیری درجه شش قانون مجازات اسلامی به حبس، محکوم شود.
مجازات این عبارتند از :
الف ) جزای نقدی بیش از بیست میلیون ( ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ) ریال تا هشتاد میلیون ( ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ) ریال
ب ) شلاق ازسی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرائم منافی عفت
ج ) محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال
د ) انتشار حکم قطعی در رسانه ها
ر ) ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای حقوقی چشم تا مدت پنج سال
س ) منوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای حقوق چشم تا مدت پنج سال
ع ) ممنوعیت از اصدار برخی اسناد تجاری توسط حقوق حقوقی تا مدت پنج سال
* تکرار جرم این ماده برای بیش از سه بار، حسب مورد باعث مجازات های تعزیری درجه پنج قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس می شود.
مجازات این عبارتند از :
الف ) جزای نقدی بیش از یکصد و هشتاد میلیون ( ۱۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ) ریال تا سیصد و شصت میلیون ( ۳۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ) ریال
ب ) محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از پنج تا پانزده سال
ج ) ممنوعیت دائمی از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای حقوقی در برابر عشق
د ) منوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای حقوق چشم
* اقدام به جرم این ماده به صورت گروهی و سازمان یافته، منجر به چهار مجازات تعزیری درجه قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس، حسب مورد می شود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
مجازات این عبارتند از :
الف ) جزای نقدی بیش از یکصد و هشتاد میلیون ( ۱۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ) ریال تا سیصد و شصت میلیون ( ۳۶۰/۰۰۰/۰۰۰< /u> ) ریال
ب ) انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی
ضمانت اجرایی بسیار مهم دیگری است که توجه به آن الزامی است از این که :
در صورت عدم رعایت احکام ذکر شده در ماده 2 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ( ثبت نام در سامانه مودیان ـ استفاده از پایانه فروشگاهی ـ صدور صورتحساب الکترونیکی ) , سازمان موظف است اشتباه را به وی و مرجع صادرکننده مجوز فعالیت واحد متخلف اعلام کند. مرجع همین مکلف است ظرفیت ظرف مدت یک هفته از اعلام سازمان، نسبت به اخطار کتبی به واحد متخلف اقدام کند. یک واحد حداکثر مدت ده روز از تاریخ اخطار، نسبت به عضویت در سامانه مؤدیان اقدام نکند، برای بار اول به مدت دو هفته و بار دوم از دو تا شش ماه با اعلام مرجع صدور مجوز، توسط مدیریت نیروی انسانی کسب و کار، توسط کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، تعطیل یا مسدود خواهد شد. در صورتی که پس از گذشت پانزده روز، مرجع صادرکننده مجوز تعطیلی واحد متخلف را به نیروی انتظامی یا کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اجرا نکند، سازمان موظف است رأساً تعطیلی واحد متخلف را به نیروی انتظامی یا کارگروه اعلام کند. در این صورت، مجوز مرجع صادرکننده، با متخلف در پرداخت مالیات و جریمه ها مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
در صورت تداوم واحد تخلف واحد کسب و کار پس از گذشت یک سال، مجوز فعالیت متخلف توسط مرجع صادرکننده مجوز ابطال خواهد شد.
بانک مرکزی نیز موظف است درگاه ها و پایانه های پرداخت واحد متخلف را در زمان تعطیلی یا تعلیق فعالیت آن واحد، مسدود کند.
۲ – قوانین پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
در قانون پایانه های فروشگاهی برای مودیان مالیاتی و طبقه بندی کالاها و خدمات خدمات و مشوق های متعددی پیش بینی شده است که به شرح ذیل می باشد :
1 – مشوق صاحبان کار :
گروه اول این قانون را برای افراد حقیقی صاحب کسب و کار میکند، به صورتی که :
به مدت 5 سال پس از استقرار سامانه مودیان صاحبان مشاغلی که فروش کالاهای خود را به وسایل پایانه فروشگاهی انجام می دهند و همچنین خریدها و خدمات خود را از چشمان خود خریداری می کنند. سامانه مودیان انجام می دهد، معادل ۲۰ ٪ ( بیست درصد) مالیات بر ارزش افزوده پرداختی به سازمان مالیاتی یا ۱ ٪ ( یک درصد ) فروش وی در هر دوره مالیاتی ( هر دوره مالیاتی) کدام یک از دو مورد که رقم کمتری داشته باشد و بیشتر تا 6 میلیون تومان ) به عنوان سود مشارکت از مالیات بر ارزش افزوده دوره یا دوره های ( فصل یا فصل های بعدی ) وی کسر کند.
در صورتی که مودی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شود، مبلغی از مالیات بر درآمد همان سال تا پول نقد باشد ۵۰ ٪ ( پنجاه درصد) مالیات آن خواهد بود.
2 – مشوق مصرف کنندگان نهایی :
دومین گروه شامل قوانین پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان حال مصرف کنندگان نهایی می شود.
طبق مصرفی مصرف کننده نهایی شخص حقیقی است که کالاها و خدمات خریداری شده را با نیاز خود و برای مصرف شخصی خرید می کند و از کالا و خدمات خریداری شده برای فروش و عرضه به دیگران می کند. استفاده نمی کند.
مشوق مربوط به مصرف کنندگان نهایی عبارت است از اینکه :
مصرف کنندگان نهایی که خریدارهای خود را از فروشندگانی به پایانه های فروشگاهی و پرداخت آن از طریق شبکه پرداخت بانکی انجام می دهند، از هر 10 صورتحساب الکتر.نیکی خرید آن ها به صورت قرعه کشی انتخاب می شود و ۲ برابر مبلغ ارزش افزوده خرید بابت آن صورتحساب به وی برگشت داده می شود.
این دریافتی تا سقف معافیت ماده 84 قانون مالیات های مستقیم معاف از مالیات است و مازاد بر مولف مالیات بوده است و باید اظهارنامه مالیات آن ارسال شود.
3 – مشوق مشمولان قانون ارزش افزوده :
سومین و آخرین مشوق این قانون در خصوص مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش ازوده می باشد.
این مشوق خاطر نشان می کند :
سازمان مالیاتی می تواند در صورت ثبت نام مودی در سامانه مودیان و انجام تکالیف قانونی مربوط به آن، بدهی مربوط به مالیات بر ارزش افزوده سال های 1396 و قبل از آن را قطعی کند و جرائم مربوط به آن را به مدت 3 سال تعلیق کند.
در تصاویری که در این مدت 3 هه مودی مرتکب تخلفات زیر شود، موظف است تمام یا بخشی از جرائم را نشان دهد :
1 – کتمان فعالیت اقتصادی یا درآمد
2 – عدم صدور صورتحساب الکترونیکی بابت فروش کالا و خدمات
3 – کم اظهاری یا بیش اظهاری در ثبت مقدار یا قیمت صورتحساب ها
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.