0 تا 100 ثبت شرکت+مداک و شرایط|مطابق با قوانین 1401✅
ثبت شرکت
ثبت شرکت علاوه بر امکان فعالیت تجاری گروهی، مزایای بسیاری را برای شما فراهم می کند. شرکت ها را می توان در قالب های مختلف ثبت کرد و هر کدام برای موضوع خاصی مناسب است. علاوه بر این، شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا هستند. شخصیتی که سرمایه، نام و حتی آدرس مشخصی دارد. افرادی که می خواهند با شرکت شما قرارداد ببندند، داشتن شخصیت حقوقی اعتبار بیشتری برای انجام معامله دارند. همچنین امکان بهره مندی شرکت ها از تسهیلات بانکی را به روش های ساده تری فراهم می کند.
در بین شرکت های تجاری، شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود رایج ترین شرکت های ثبت شده هستند که می توانید طیف وسیعی از فعالیت ها را برای آنها انتخاب کنید. برای آشنایی بیشتر، انواع شرکت، نحوه ثبت شرکت، زمان، مزایا و همچنین هزینه آن را در اختیار شما قرار می دهیم.
برای تاسیس یک شرکت چند انتخاب داریم؟
در جدول زیر علاوه بر معرفی انواع شرکت ها، ویژگی ها و هزینه ثبت آنها را برای شما شرح داده ایم.:
نوع شرکت | مزایا، معایب و نحوه ثبت |
ثبت شرکت با مسئولیت محدود | – امکان ثبت شرکت حداقل با دو شریک – تشریفات کمتر در اداره شرکت نسبت به سایر شرکتها – مسئولیت محدود شرکا در مقابل بدهیهای شرکت – حداقل سرمایه برای ثبت؛ ۱۰۰ هزار تومان – مقررات محدود کننده برای ورود شریک جدید |
ثبت شرکت سهامی خاص | – از رایجترین انواع شرکت برای ثبت، به دلیل امکان توسعه و پذیرفتن اعضای جدید – بهترین نوع شرکت، در مزایده و مناقصه و گرفتن تسهیلات بانکی – حداقل سرمایه مورد نیاز؛ ۱۰۰ هزار تومان – دارای کاملترین ساختار قانونی از لحاظ اداره شرکت – حداقل تعداد شرکا؛ ۳ نفر |
شرکت سهامی عام | – مناسب برای فعالیتهای گسترده و صنایع بزرگ – امکان فروش سهام به اشخاص دیگر؛ از طریق پذیرهنویسی – نیازمند اخذ مجوز یا دریافت نامه معافیت از سازمان بورس – نیازمند جذب سرمایه از افراد خارج از شرکا |
ثبت شرکت تضامنی | – از جمله پرمسئولیتترین شرکتهای تجاری؛ با شخصیت محوری شرکا (اگر دارایی شرکت برای پرداخت بدهیهای شرکت کافی نباشد، شرکا از اموال شخصی مسئول هستند) – معمولا فقط در مواردی تاسیس میشود که الزام قانونی وجود داشته باشد؛ مثل صرافی – الزام به وجود نام یکی از شرکا با قید برادران، شرکا و… در کنار نام شرکت |
شرکت تعاونی | – حداقل اعضا برای ثبت؛ ۷ نفر – از نظر فعالیت؛ نوع تعاونی تولید و تعاونی توزیع – از نظر عضویت؛ تعاونی عام و تعاونی خاص – نیازمند اخذ مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – دارای اساسنامه، مجامع عمومی و هیئت مدیره |
ثبت موسسه غیرتجاری | – با هدف انجام فعالیتهای غیر تجاری مثل؛ امور آموزشی، حقوقی، درمانی و… تاسیس میشود. – حداقل شرکا؛ ۲ نفر – حداقل میزان سرمایه؛ ۱۰۰ هزار تومان |
ثبت شرکت دانشبنیان | – هدف تاسیس؛ تولید دادههای علمی، اختراع، محصولات فناورانه – ابتدا در قالب یکی از شرکتهای تجاری به ثبت رسیده و در صورت احراز شرایط مجوز دانش بنیان را دریافت میکنند. – ارزیابی شرکت برای دریافت مجوز توسط معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری و کارگروه تشخیص و ارزیابی صلاحیت انجام میشود. |
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
مدارک ثبت شرکت
برای ثبت هر شرکت تجاری باید مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. در زیر اسناد دو نوع از محبوب ترین شرکت ها، یعنی سهام خصوصی و مسئولیت محدود آورده شده است:
آکادمی استاد حساب کلیه امور صفر تا صد مرتبط با ثبت شرکت را به متقاضیان ارایه می دهد،شما کاربران گرامی می توانید تمامی خدمات مرتبط با ثبت شرکت را به مجموعه استاد حساب آرتین بسپارید،برای اطلاعات بیشتر با پشتیبانی مجموعه تماس حاصل فرمایید.
شرکت سهامی خاص
مدارک مورد نیاز برای شرکت سهامی خاص به شرح زیر است:
- دو نسخه از بیانیه تکمیل شده
- دو نسخه تکمیل شده اساسنامه
- دو نسخه از صورتجلسه تکمیل شده مجمع عمومی موسس
- دو نسخه صورتجلسه تکمیل شده جلسه هیأت مدیره جهت تعیین امضاء کنندگان
- اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه شرکت
- اصل پروانه فعالیت از مراجع قانونی ذیربط در صورتی که موضوع فعالیت شما نیاز به مجوز داشته باشد.
- مدارک هویتی کلیه موسسین (شناسنامه و کارت ملی)، مدیران و بازرسان (در صورتی که شخص حقوقی باشد/ مدارک نمایندگی و نمایندگی)
شرکت با مسئولیت محدود
برای شرکت با مسئولیت محدود، برای تکمیل مراحل ثبت نام باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- دو نسخه از رسید پذیرش تاسیس اینترنتی
- دو نسخه از اعلان تایید نام
- دو نسخه تکمیل شده از درخواست ثبت نام
- دو نسخه تکمیل شده اساسنامه
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت
- دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره
- اصل مجوز فعالیت شرکت (در صورتی که موضوع فعالیت نیاز به مجوز داشته باشد.)
نحوه ثبت شرکت در ایران
برای ثبت شرکت می توانید از یکی از دو روش زیر اقدام کنید:
- راه اندازی واحد فیزیکی سرویس پنجره
- سامانه اداره ثبت شرکتها
هر کدام از این روش ها مزایا و معایبی دارند که می توانید با توجه به شرایط خود شرکت خود را ثبت کنید.
مراحل ثبت شرکت
قبل از شروع مراحل، باید یکی از روش ها را انتخاب کنید:
روش اول؛ پنجره واحد تجاری فیزیکی جهت ثبت شرکت در تهران و شهرهای بزرگ
ثبت شرکت در تهران و برخی شهرهای بزرگ مانند اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز از طریق خدمات یک مرحله ای امکان پذیر است.
روش دوم؛ سامانه ثبت شرکت
ثبت شرکت غیر حضوری در اداره ثبت شرکت انجام می شود. در نتیجه برای شروع باید وارد سامانه شده و مراحل ثبت نام را در قالب وارد کردن اطلاعات به سامانه انجام دهید. از جمله اطلاعات وارد شده در سیستم:
- اطلاعات شرکت (نوع، آدرس و سال مالی شرکت)
- اطلاعات شرکا، متقاضیان و مدیران شرکت
- نام های پیشنهادی
- موضوع شرکت
- مقدار سرمایه
- مجامع و تاریخ آنها
- روزنامه
- اساسنامه و صورتجلسه
- و…
پس از انجام مراحل ثبت آنلاین شرکت جهت دریافت پیش نویس آگهی به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت مراجعه نمایید.
نکات و شرایط ثبت انواع شرکت
برخی از نکات حقوقی در هنگام ثبت شرکت بسیار حائز اهمیت است که ممکن است به آنها توجه نکنید و روند ثبت را طولانی کنید. برخی از این نکات و شرایط عبارتند از:
- پس از انتخاب نام شرکت و تایید آن توسط کارشناس، دو ماه فرصت دارید تا مراحل ثبت نام را ادامه دهید، در غیر این صورت باید مجددا نام شرکت خود را انتخاب و تاییدیه بگیرید.
- اعضایی که به عنوان هیئت مدیره شرکت انتخاب می شوند نباید شغل دولتی داشته باشند اما می توانند در شرکت دیگری عضو هیئت مدیره باشند.
- مدیرعامل شرکت نمی تواند همزمان در دو شرکت سمت مدیرعاملی داشته باشد. بنابراین قبل از انتخاب مدیر عامل از این موضوع اطمینان حاصل کنید.
چگونه شرکت ثبت کنیم؟
شرکت های تجاری بر اساس شرایط و ضوابط ثبت می شوند که برای هر شرکتی متفاوت است. ضمنا رعایت اصول کلی قبل و حین ثبت نام الزامی است. اگر می خواهید بدون دردسر شرکت خود را ثبت کنید، می توانید مراحل ثبت نام را به اداره ثبت بسپارید. برای اطلاعات بیشتر شما به این اصول کلی اشاره می کنیم:
- الزام به دریافت کد ثنا جهت ثبت شرکت
از آبان 1400 مدیران شرکت باید در سامانه ثنا ثبت نام و قبل از تاسیس کد دریافت کنند. کد ثنا توسط قوه قضاییه صادر می شود و برای ابلاغ اسناد قضایی استفاده می شود.
- موضوع را انتخاب کنید
موضوعات شرکت به سه دسته کلی بدون مجوز، مجوز مورد نیاز و ممنوع طبقه بندی می شوند. اصولاً برای ثبت نام نیازی به اخذ مجوز ندارید. مگر اینکه موضوع انتخابی شما یکی از موضوعاتی باشد که نیاز به مجوز دارد.
- نوع شرکت را انتخاب کنید
با توجه به موضوع فعالیت باید یکی از انواع شرکت های تجاری در قانون تجارت را انتخاب کنید. هر کدام از این شرکت ها به دلیل ماهیت متفاوتی که دارند برای نوع خاصی از فعالیت مناسب هستند. شرکت های خصوصی و با مسئولیت محدود برای اکثر فعالیت های تجاری مناسب هستند.
- تعیین آدرس جهت ثبت شرکت
همان آدرس محل سکونت شرکت در اساسنامه ذکر شده و کلیه نامه های اداری و قضایی به این آدرس ارسال می شود.
- انتخاب نام
نام شرکت تجاری با توجه به شرایط خاصی انتخاب می شود. به عنوان مثال، نام مورد نظر شما باید فارسی، غیر تکراری و ترجیحاً بیش از سه هجا باشد.
- تعداد شرکا
حداقل تعداد شرکا در شرکت های تجاری 2 نفر است و در برخی شرکت ها مانند سهام خاص این حداقل پیش بینی می شود.
- حداقل میزان سرمایه
حداقل میزان سرمایه برای هر نوع شرکت متفاوت است. نکته مهم در سرمایه تعیین میزان سرمایه نقدی و غیرنقدی شرکت است.
- تدوین اساسنامه
اساسنامه دارای اعتبار سند شرکت می باشد. در اساسنامه اصول کلی حاکم بر شرکت از قبیل نام، موضوع، میزان سرمایه، شرکا، مدت، محل شرکت و … مشخص شده است.
بعد از ثبت نام چه کنیم؟
بسیاری از افراد با انجام مراحل ثبت اداری و اعلام ثبت شرکت تصور می کنند که امور ثبتی و حقوقی آنها تمام شده است. در حالی که انجام برخی کارها پس از ثبت نام الزامی است و باید به آنها توجه کنید. به عنوان مثال پس از انجام مراحل ثبت نام، انتشار آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار الزامی است.
آیا پلمپ دفاتر پس از ثبت شرکت الزامی است؟
پس از ثبت شرکت باید هر سال دفاتر قانونی را پلمپ و تکمیل نمایید. این دفاتر برای ثبت حساب های مالی شرکت و محاسبه مالیات می باشد. درخواست مهر دفتر به محض ثبت شرکت ها الزامی است و در صورت تکمیل نشدن آن تا پایان سال مالی مشمول جریمه مالیاتی می شوید. شرکت های غیرفعال نیز موظفند دفاتر خود را مهر و موم و سفید نگه دارند تا پایان سال مالی.
چگونه مشمول جریمه مالیاتی نشویم؟
کد اقتصادی یا کد مالیاتی برای کلیه شرکت ها و اشخاصی که اظهارنامه مالیاتی ارائه می کنند صادر می شود. پس از ثبت شرکت، دریافت این کد از اداره امور مالیاتی الزامی است تا جایی که عدم اخذ کد اقتصادی موجب جریمه مالیاتی برای شرکت شما شود.
آیا شرکت های غیرفعال نیز باید مالیات بپردازند؟
در صورت غیر فعال بودن شرکت شما نیز باید این کد را دریافت کرده و با اعلام عدم فعالیت به اداره مالیات ارائه دهید.
چه زمانی برای دریافت کد کارگاه بیمه اقدام کنیم؟
شرکت ها باید پس از ثبت نام، پرسنل خود را بیمه کنند. این کار با دریافت کد کارگاه بیمه از سازمان تامین اجتماعی انجام می شود. در صورت عدم دریافت کد کارگاه بیمه در زمان مشخص شده، سازمان تامین اجتماعی شرکت شما را جریمه می کند.
موسسین شرکت با مسئولیت محدود ملزم به دریافت این کد در زمان ثبت نام می باشند. در شرکت سهامی خاص، موسسان باید ظرف مدت دو ماه پس از ثبت نام، کد کارگاه را دریافت کنند تا کارکنان خود را به عنوان کارفرما بیمه کنند.
مزایا و معایب تاسیس شرکت
این شرکت دارای مزایای بسیاری است که مهمترین آنها ایجاد شخصیت حقوقی مستقل از شرکای شرکت می باشد. از دیگر مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان افتتاح حساب بانک تجاری
- داشتن تسهیلات و اعتبارات بانکی
- ایجاد اعتبار بیشتر برای افراد دیگر نسبت به اشخاص حقیقی
- امکان تاسیس نمایندگی
- امکان شرکت در مزایده و مناقصه
این موارد به طور کلی بخشی از مزایای شرکت است. با توضیح اینکه هر شرکت تجاری مزایای خاص خود را برای شرکا دارد.
تاسیس شرکت نیز مسئولیت هایی مانند عوارض مالیاتی و بیمه ای را برای شما به همراه دارد که باید به موقع آن ها را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.