نحوه ثبت شرکت عمرانی+نکات و مراحل |مطابق با قوانین 1401✅
ثبت شرکت عمرانی
هر ساله تعداد زیادی شرکت مختلف در کشور تاسیس می شود که در این میان ثبت شرکت های عمرانی بیشترین تعداد را دارد چرا که هم فعالیت در این نوع شرکت ها گسترده تر است و هم درآمد خوبی در این زمینه دارد. در این مطلب می خواهیم اطلاعاتی در مورد شرکت های عمرانی ، دلایل ثبت شرکت، مدارک مورد نیاز و همچنین هزینه آن ارائه دهیم، پس اگر قصد تاسیس شرکت عمرانی را دارید، با ما همراه باشید.
دلایل اهمیت ثبت شرکت عمرانی در ایران
1) در ایران سالانه تعداد زیادی فارغ التحصیل رشته مهندسی در دانشگاه های مختلف داریم. رشته های مهندسی مانند عمران، برق و … در ایران طرفداران زیادی دارد. طبیعی است که دانشجویانی که در رشته های مهندسی فارغ التحصیل شده اند، پس از گذراندن دوره دانشگاهی خود به دنبال کسب و کار باشند و اولین گزینه برای آنها ایجاد شرکتی است که بتوانند در آن فعالیت کنند و درآمد کسب کنند. مزیت داشتن شرکت این است که کار گروهی است و چند نفر می توانند با هم کار کنند.
2) مهم نیست کجای دنیا را در نظر بگیرید، فعالیت های عمرانی دامنه بسیار گسترده ای دارد. کلیه کارهای ساختمانی، پل سازی، تونل سازی، راه سازی و … در گروه کارهای ساختمانی قرار می گیرد. بنابراین طبیعی است که افراد زیادی به این سمت کشیده می شوند و برای درآمدزایی به دنبال ثبت شرکت ساختمانی هستند.
3) صرف نظر از شرایط اقتصادی و نظامی هر کشوری، فعالیت های مربوط به ساخت و ساز متوقف نمی شود، بنابراین این فعالیت ها در هر کجا که باشند ادامه خواهند داشت. بنابراین طبیعی است که درآمد و سود زیادی در این زمینه وجود دارد، به همین دلیل افراد زیادی به سمت آن می روند.
4) فعالیت های عمرانی همواره مورد حمایت دولت است، زیرا قوت فعالیت های عمرانی در هر کشوری باعث تقویت اقتصاد و قدرت آن کشور می شود و به دلیل همین حمایت های دولت است که یک مهندس برای کسب درآمد به سراغ تاسیس شرکت عمرانی می رود. درآمد. .
آیا شرکت عمرانی با مسئولیت محدود بهتر از شرکت خصوصی است؟
یک شرکت عمرانی خصوصی و یک شرکت عمرانی با فعالیت محدود تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند اما یک سری تفاوت های جزئی نیز دارند که در اینجا به اختصار توضیح می دهیم.
1) در هنگام ثبت شرکت سهامی خاص لازم است 35 درصد سرمایه ای که برای راه اندازی شرکت در نظر گرفته شده است در بانک واریز شود که رسید آن باید به قسمت مربوط به شرکت تحویل شود. اما در ثبت شرکت عمرانی با فعالیت محدود این گونه نیست و نیازی به ودیعه پولی نیست. البته اگر سرمایه شرکت به صورت نقدی برآورد شود این تفاوت ها وجود دارد و در غیر این صورت نیازی به سپرده گذاری پولی در هر دو شرکت نیست.
2) در شرکت سهامی همیشه دو بازرس وجود دارد اما در شرکت عمرانی با فعالیت محدود اینگونه نیست و بازرسی در شرکت انجام نمی شود اما اگر تعداد اعضای هیئت مدیره زیاد باشد بازرس استفاده می شود.
3) مدتی که اعضای هیئت مدیره در شرکت با فعالیت محدود مشغول به کار هستند نامحدود است ولی این مدت در شرکت به مدت دو سال می باشد ولی پس از آن برای مدت مورد نظر قابل تمدید می باشد.
شرایط ثبت شرکت عمرانی
1) حضور اعضای هیئت مدیره در ثبت شرکت عمرانی الزامی است ولی تعداد اعضای آن با فعالیت محدود متفاوت است. اگر قصد ثبت شرکت با مسئولیت محدود دارید حداقل دو نفر از اعضای هیئت مدیره باید حضور داشته باشند و نیازی به حضور بازرس نیست و در مورد سهام خاص باید بدانید که حداقل سه نفر حضور اعضای هیأت مدیره الزامی است و همچنین حضور دو نفر بازرس الزامی است.
2) میزان سرمایه اولیه موجود برای هر شرکت متفاوت است.
3) شرکتی که قرار است راه اندازی شود، درخواست نام شرکت خود را به بخش ثبت می کند و ظرف چند روز نام تایید می شود و در صورت وجود مشکل در نام درخواستی، نام شرکت باید تغییر کند تا زمانی که که نام درخواستی ثبت شود.
برای ثبت شرکت عمرانی چه مدرکی لازم است؟
بسته به نوع شرکتی که قرار است راه اندازی شود، مدارک مختلفی باید ارائه شود.
مدارک مورد نیاز شرکت عمرانی
- شناسنامه و کارت ملی کلیه شرکا
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه برای کلیه اعضای شرکت الزامی است.
- تحویل اساسنامه با امضای شرکا
- ارائه اظهارنامه
- تنظیم صورتجلسه
- تنظیم صورتجلسه هیئت مدیره
- ارائه تعهدنامه که نشان دهد هیأت مدیره در جای دیگری مشغول به کار نیستند
- ارائه فیش بانکی که نشان دهد مبلغی در بانک واریز شده است.
- در صورت انجام کار توسط وکیل حقوقی ارائه وکالت نامه از طرف شخص الزامی می باشد.
مراحل ثبت شرکت عمرانی
1) بعد از اینکه شخص یا افرادی تصمیم به ثبت شرکت عمرانی می گیرند، یک سری مراحل وجود دارد. اولین قدم این است که اطلاعات کلی در مورد کاری که انجام می دهیم و نحوه عملکرد آن به دست آوریم. در این مرحله باید اعضایی که قرار است هیات مدیره را تشکیل دهند مشخص شده و میزان سرمایه ای که قرار است سرمایه گذاری شود مشخص شود. علاوه بر این موارد، در این مرحله باید نقطه شروع فعالیت شرکت مشخص شود و وظایف هر یک از اعضا برای او توضیح داده شود.
۲) پس از تعیین تکلیف هر یک از اعضا و محل تأسیس شرکت و بودجه تعیین شده برای آن، لازم است به دفتر مراجعه و کلیه اطلاعات لازم جهت تکمیل پرونده در سامانه را در اختیار آنان قرار دهید. در این مرحله نام انتخابی باید به دفتر اعمال شود.
3) در این مرحله باید کلیه مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت عمرانی که در متن بالا توضیح دادیم به دفترخانه تحویل داده شود. این مدارک هم به صورت حضوری و هم از طریق پست قابل تحویل است.
4) ظرف مدت کوتاهی از تایید یا عدم تایید درخواست به متقاضی اطلاع داده می شود. در صورت تایید درخواست باید شخصا به دفتر مراجعه کرده و مدارک تایید شده را امضا کنید و در صورت عدم تایید درخواست نسبت به رفع نقص موجود اقدام و مجددا به سامانه مراجعه نمایید.
5) در مرحله نهایی در صورت موفقیت آمیز بودن باید در یکی از روزنامه های رسمی آگهی تحت عنوان تاسیس شرکت جدید اعلام شود. پس از درج آگهی، شرکت می تواند به صورت رسمی شروع به کار و ارائه خدمات کند.
نام برای ثبت شرکت عمرانی
نام انتخاب شده برای شرکت تا حد امکان نباید تکرار شود و قبلاً توسط شرکتی استفاده نشود. البته ثبت شرکت عمرانی به معنای انحصار نام شرکت نیست و ممکن است شرکت دیگری نامی مشابه شما بر روی شرکت خود بگذارد.
برای انحصار نام شرکت باید برند را ثبت کنید تا نام شرکت شما به عنوان برندی در نظر گرفته شود که هیچ شرکتی قادر به کپی برداری از آن نباشد.
هزینه تاسیس شرکت عمرانی
اداره شرکت ها که یک شرکت عمرانی را ثبت می کند نیز برای این کار هزینه ای در نظر می گیرد که قیمت دقیقی نیست. هزینه ثبت شرکت با توجه به هزینه درج آگهی در روزنامه، حقوق مدیر و هزینه ثبت تعیین می شود.
آگهی درج شده در روزنامه با توجه به طول متن آگهی و تعداد کلمات استفاده شده در آن متفاوت خواهد بود. در صورت تمایل به اطلاع از قیمت دقیق شرکت عمرانی می توانید با مشاورین ما تماس گرفته و یا به دفتر شرکت مراجعه کرده و قیمت دقیق را جویا شوید.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.