راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص مطابق با قوانین 1401✅
ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص یکی دیگر از انواع شرکت های تجاری است. برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل تعداد اعضا یا سهامداران 3 نفر می باشد. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت یک میلیون ریال می باشد. حضور 2 بازرس در شرکت سهامی خاص الزامی و حضور هر یک از سمت های مدیرعامل، رئیس هیات مدیره و نایب رئیس در شرکت سهامی خاص الزامی است.
شرکت سهامی خاص چیست؟
چنانچه قصد ثبت شرکت را دارید، طبق فصل سوم قانون تجارت با عنوان شرکت های تجاری، شرکت سهامی خاص شرکتی است که کل سرمایه آن در زمان تاسیس منحصرا توسط موسسین آن تشکیل شده باشد.
قبل از کسب اطلاعات در مورد ثبت شرکت سهامی خاص، بهتر است اطلاعاتی در مورد شرکت سهامی خاص در اختیار شما قرار دهیم. شرکت سهامی خاص شرکتی است که افراد در آن به میزان سرمایه ای که دارند مسئول سرمایه خود می باشند. به همین دلیل این شرکت ها را شرکت سهامی خاص می نامند.
در واقع بهتر است ذکر شود که در این شرکت ها افراد با توجه به میزان سهامی که دارند در مسئولیت های شرکت سهیم می شوند. در این شرکت ها باید حداقل سه سهامدار در شرکت و حداقل دو بازرس وجود داشته باشد. نکته مهم در مورد این شرکت ها این است که قبل از نام گذاری شرکت باید نام یک سهام خاص قبل و بعد از نام شرکت قرار گیرد.
در این شرکت ها حداقل سرمایه 1.000.000 ریال (صد هزار تومان) است که به سهام مساوی تقسیم می شود. در این زمینه باید به قوانین ثبت شرکت سهامی خاص توجه کنید. در این مقاله اطلاعاتی در این زمینه در اختیار شما قرار می دهیم.
نکاتی در مورد شرکت سهامی خاص
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، در این شرکت ها باید حداقل سه عضو وجود داشته باشد و این شرکت ها از رایج ترین شرکت هایی هستند که در کشور ما به ثبت می رسند. این شرکت ها با شرکت های دولتی تفاوت دارند. سهام شرکت های سهامی عام را می توان در بورس خرید و فروش کرد، اما سهام شرکت های خصوصی یا سهام برخی شرکت ها در بورس عرضه می شود یا توسط مردم معامله می شود.
این شرکت ها به تعداد مشخصی سهام تقسیم می شوند و هر سهامدار با توجه به میزان سهام خود در شرکت مسئولیت دارد. به عبارت دیگر، سهامداران با توجه به میزان سهام خود به شرکت وابسته هستند. ثبت شرکت سهامی خاص دارای مزایا و معایب و مراحلی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. همچنین نحوه ثبت شرکت سهامی خاص را توضیح می دهیم.
اعتبار هیأت مدیره شرکت سهامی خاص 2 سال شمسی و حسابرسان 1 سال مالیاتی بوده و پس از انقضا باید تمدید یا تعویض شوند.
در شرکت های سهامی خاص برای اخذ تسهیلات و وام بانکی می توانند حداقل 5 تا 10 برابر سرمایه شرکت، وام یا تسهیلات مورد نظر شرکت اخذ کنند.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص
جهت دریافت مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص می توانید به آدرس و کد پستی منزل یا محل کار خود، کپی شناسنامه و کارت ملی، انتخاب نوع فعالیت و نام شرکت، تکمیل فرم اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت نام مراجعه نمایید. شرکت های سهامی خاص و غیره
- شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضای هیئت مدیره، سهامداران، بازرسان و مؤسسین
- آدرس و کد پستی شرکت
- سرمایه و فهرست اعضا و فهرست سهامداران و سمت ها
- و موضوع فعالیت شرکت نیاز می باشد.
- علاوه بر این، بازرسان نباید با مدیران شرکت ها رابطه خانوادگی داشته باشند.
تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود
در این قسمت اطلاعاتی در مورد تفاوت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص در اختیار شما قرار می دهیم. همانطور که گفته شد شرکت های سهامی خاص باید حداقل سه عضو داشته باشند. تعداد اعضا در شرکت های با مسئولیت محدود متفاوت است و تعداد اعضا برای تاسیس شرکت متفاوت است.
تفاوت دوم در میزان سرمایه شرکت در زمان تاسیس شرکت است. میزان سرمایه واریز شده به حساب شرکت در این دو شرکت متفاوت است. به طور کلی، شرکت ها بسیار متفاوت از یکدیگر هستند. به همین دلیل به دو دسته شرکت های سهامی خاص و شرکت های با مسئولیت محدود تقسیم می شوند.
از دیگر تفاوت های این شرکت ها می توان به داشتن سهام اشاره کرد. در ادامه این مقاله به مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.
مزایای شرکت سهامی خاص
شرکت های سهامی خاص در مقایسه با شرکت های سهامی عام دارای یک سری امتیازات هستند. همچنین اعتبار این شرکت ها برای شرکت در مزایده اندکی بیشتر از شرکت های با مسئولیت محدود است. در شرکت های با مسئولیت محدود امکان انتخاب مدیران خارج از کشور وجود دارد. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که در شرکت های سهامی خاص اینگونه نیست و انتخاب مدیران باید از بین سهامداران انجام شود.
بنابراین سهامداران فعالیت های بیشتری را برای بهبود رشد شرکت انجام می دهند. از سوی دیگر باید اشاره کنیم که در شرکت های سهامی خاص نام این شرکت ها باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد. شرکت های سهامی خاص که در کشور ما یعنی ایران به ثبت رسیده اند باید طبق قانون تجارت ایران فعالیت کنند. همچنین سود خالص هیأت مدیره به میزان معینی تعیین می شود.
آگهی دعوت به سهام خاص
تنظیم صورتجلسه مستلزم انتشار آگهی دعوت سهام خاص در روزنامه رسمی است که باید دارای شرایط زیر باشد:
الف- مشخصات عمومی آگهی دعوت به مجامع عمومی
1. نام کامل شرکت در دعوت به مجامع عمومی ذکر شود.
2. در آگهی دعوت شرکت سهامی خاص یا دعوت نامه شرکت سهامی عام باید قید شود. (با رعایت تبصره ماده 4 لایحه اصلاح قانون تجارت)
3- شماره ثبت در آگهی دعوت به مجامع عمومی سهام خاص قید شود. (با رعایت ماده 220 قانون تجارت)
4. دستور جلسه در دعوت به سهام خاص به صراحت قید شود.
5. نوع مجمع عمومی در آگهی دعوت قید شود.
6. در اطلاعیه دعوتنامه سهم ویژه تاریخ و ساعت تشکیل جلسه ذکر شود.
7. محل برگزاری جلسه باید به طور واضح در دعوتنامه قید شود.
8. آگهی دعوت سهم ویژه باید دارای مرجع دعوت کننده باشد.
9. آگهی دعوت از سهام خاص در روزنامه کثیرالانتشار شرکت چاپ و منتشر شده است.
ب- موارد مربوط به تاریخ و تاریخ آگهی دعوت
1. زمان تشکیل مجمع عمومی با ذکر تاریخ و ساعت دقیق در متن دعوتنامه جهت رعایت صورتجلسه اعلام شود.
2. چنانچه دو مجمع عمومی (عادی و فوق العاده) که صلاحیت جداگانه و انحصاری دارند در یک روز تشکیل شود، زمان تشکیل جلسه جداگانه و دستور جلسه باید به صراحت قید و صورتجلسه مجامع جداگانه تنظیم شود. و بر این اساس ارائه شد. .
3. فاصله بین انتشار دعوت نامه مجمع عمومی تا تاریخ انعقاد آن حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز (رعایت ماده 98 لایحه اصلاح قانون تجارت) می باشد.
4. مراجعه به مواعد در قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص مهلت مندرج در ماده 98 قانون تجارت توجیه قانونی ندارد.
5. اساسنامه شرکت نمی تواند حداقل تاریخ های مقرر در ماده 98 (کمتر از 10 روز) و حداکثر (بیش از 40 روز) را پیش بینی کند. در صورت مغایرت با شرایط مذکور، مقررات قانون تجارت حاکم خواهد بود.
6. زمان و تاریخ تشکیل مجمع عمومی در آگهی دعوت نباید با زمان و تاریخ مجمع مندرج در صورتجلسه تنظیمی مغایرت داشته باشد.
7. در صورت حضور کلیه سهامداران در مجمع، انتشار اطلاعیه و دعوتنامه رسمی الزامی نیست.
8- هر گاه كليه موارد مندرج در ترتيب مجمع عمومي در مجمع عمومي مطرح نشود هيأت مديره مي تواند با تصويب مجمع عمومي اعلام تعطيل نموده و تاريخ تشكيل جلسه بعدي را تعيين نمايد. دیرتر از دو هفته ) نیازی به آگهی دعوت مجدد ندارد.
ج – موارد مربوط به محل جلسه در آگهی دعوت
1. محل تجمع باید در آگهی دعوت با آدرس کامل قید شود.
2. در صورتی که در متن دعوتنامه سهام خاص محل سکونت یا مرکز اصلی شرکت ذکر شده باشد باید مطابق متن صورتجلسه باشد.
3. تشکیل مجامع عمومی در محل شرکت (محل سکونت) الزامی نیست.
4. در صورتی که در متن دعوتنامه سهام خاص نشانی کامل قید شده و نام کامل ساختمان یا کارخانه به صراحت قید شده باشد و مغایرت شماره پلاک سهواً در متن صورتجلسه قید شود. با توجه به شواهد موجود، یک اشتباه موثر در نظر گرفته خواهد شد. مانع از ضبط صورتجلسه نمی شود.
5- در صورتی که محل تشکیل جلسه مجمع عمومی، دفتر شرکت یا دفتر اصلی شرکت یا سایر عناوین ذکر شده باشد، طبق مفاد ماده 100 قانون فوق الذکر آدرس کامل باید به صراحت اعلام شود.
6. مغایرت و اشتباه در طبقات محل جلسات در متن آگهی دعوت و صورتجلسات نظارتی مربوط در صورت عدم وجود مشابه می تواند اشتباه مؤثر تلقی شود.
د – موارد مربوط به دستور جلسه در آگهی دعوت
دستور جلسه باید به وضوح در دعوتنامه قید شود.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.