تکالیف مشاغل در قانون جدید صورت حساب الکترونیک چیست؟✅
وظایف مشاغل در قانون جدید صورتحساب الکترونیکی چیست؟
در سالهای اخیر سازمان امور مالیاتی کشور مشاغل مختلف را دستهبندی کرده است تا تعیین تکلیف برای مودیان آسانتر شود. میزان درآمد حاصل از هر شغل، پارامتر مهمی برای طبقه بندی مشاغل در نظر گرفته می شود. با توجه به رده مالیاتی شغل فرد، مالیات برای او محاسبه می شود سازمان امور مالیاتی کشور طبق قانون جدید مردم باید دستگاه های کارتخوان خود را به سازمان امور مالیاتی کشور مرتبط کنند.
همچنین، برخی از کسب و کارها از کارفرمایان می خواهند که قوانین جدید صورتحساب الکترونیکی را رعایت کنند. در این مقاله قصد داریم در مورد طبقه بندی مشاغل مختلف بر اساس طبقه بندی سازمان امور مالیاتی کشور شما و همچنین قانون جدید صورتحساب الکترونیکی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
دسته بندی مشاغل
1402 مشاغل مالیاتی را بر اساس نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش کالاها و خدمات طبقهبندی میکند، نه نوع تجارت آنها.
مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی را بر اساس نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش آنها به سه گروه مودیان گروه اول، دوم و سوم گروه بندی کنید. با این حال، اشخاص حقوقی گروه بندی نمی شوند و همیشه درصد مشخصی را برای مالیات پرداخت می کنند.
بر اساس اطلاعیه سازمان مالیاتی کشور، در قانون جدید صورتحساب الکترونیکی، مشاغل به دستههای مالیاتی تقسیم میشوند.
- مشاغل دسته اول مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی است که بر اساس اظهارنامه مالیاتی خود در دو سال گذشته بیش از 15 میلیارد تومان درآمد داشته اند. به عنوان مثال افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند، صاحبان بیمارستان ها یا کلینیک های تخصصی، صاحبان کارخانه های صنعتی و … جزء این دسته محسوب می شوند.
- دسته دوم شامل مشاغلی است که درآمد آنها بر اساس اظهارنامه مالیاتی در سال گذشته بیش از 5 میلیارد تومان بوده است. دسته سوم مربوط به مشاغل و مشاغل کوچک است. در واقع کارهایی که در دسته اول و دوم قرار می گیرند به جز این دسته آخر خوب هستند.
طبقه بندی مالیاتی یک شخص حقیقی چیست؟
مشاغل اشخاص حقیقی بر حسب نوع و حجم فعالیت آنها دسته بندی می شود و بر این اساس به سه گروه مودیان مالیاتی دسته اول، دوم و سوم تقسیم می شوند.
گروه بندی اشخاص حقوقی مشاغل مالیاتی 1402
مالیات اشخاص حقوقی مشاغل گروه بندی نمی شوند و همیشه مالیات را با نرخ ثابت 25% می پردازند.
میزان فعالیت مودیان گروه اول در گروه شغلی اشخاص حقیقی
حجم فعالیت مودیان گروه اول در گروه بندی مشاغل اشخاص حقیقی بیش از 30 میلیارد ریال است.
مدارک مورد نیاز برای تهیه اظهارنامه مالیاتی گروه اول مشاغل
کارکنان گروه اول جهت تنظیم اظهارنامه مالیاتی ملزم به ارائه یک سری مدارک می باشند. بر اساس ماده 95 قانون مالیات های مستقیم، مدارک مورد نیاز برای این گروه شغلی شامل اطلاعات شناسایی، موجودی کالا یا مواد در ابتدا و انتهای هر دوره، میزان درآمد مشمول مالیات، صورت سود و زیان، اطلاعات دارایی و مالک، اطلاعات شریک، ترازنامه، صادرات و واردات کالا، اطلاعات مدیران مالی و حسابرسان، هزینه محصولات یا خدمات و دفاتر قانونی می شوند.
اسناد مورد نیاز برای تهیه اظهارنامه مالیاتی گروه دوم مشاغل
گروه دوم مشاغل نیز برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به مجموعه ای از اسناد نیاز دارند. این اسناد شامل اطلاعات هویتی، اطلاعات شریک، ترازنامه، درآمد مشمول مالیات، کمک های مالی، کلیه اطلاعات بانکی مربوط به فعالیت های تجاری این گروه، موجودی کالاها و مواد در ابتدا و انتهای هر دوره، صورت هزینه و درآمد و دارایی ها می باشد. اطلاعات مربوط به فعالیت شغلی این گروه را شامل شود.
اسناد مورد نیاز برای تهیه اظهارنامه مالیاتی گروه سوم مشاغل
کسب و کارهایی که در گروه سوم مالیاتی قرار می گیرند نیز باید مجموعه ای از اسناد را برای تهیه اظهارنامه مالیاتی داشته باشند. اسناد این گروه شامل اطلاعات هویتی، اطلاعات شریک، خلاصه کمکهای مالی، هزینهها و درآمد، کلیه اطلاعات حساب بانکی مربوط به فعالیت تجاری، میزان درآمد مشمول مالیات و کلیه اطلاعات مربوط به داراییهای فعالیت تجاری است.
قانون جدید صورتحساب الکترونیکی
اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی نوعی اظهارنامه است که صاحبان مشاغل، خصوصی و عمومی، حقیقی و حقوقی را ملزم میکند تا آن را تنظیم کرده و همه تراکنشهایی را که به صورت آنلاین انجام میشوند، ثبت کنند. برای این کار کافی است وارد سامانه صورتحساب الکترونیکی شده و اطلاعات تراکنش خود را در آنجا ثبت کنند.
طبق ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل باید معاملات خود را با طرف مقابل ثبت و صورتحساب صادر کنند. مطابق ماده 7 قانون نظام مودیان، صورتحساب الکترونیکی در سیستم مالیاتی به این معنی است که مردم دیگر نیازی به ثبت تراکنش های فصلی خود ندارند. علاوه بر این، قانون همه مشاغل را ملزم می کند که به سازمان امور مالیاتی کشور کارتخوان وابسته باشند.
مالیات کسب و کار
برای مالیات در ایران دو دسته شامل مالیات مستقیم و غیرمستقیم در نظر گرفته شده است در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها مالیات بر درآمد داریم. مالیات بر درآمد یکی از مالیات های مستقیم است. هر فردی که شغلی دارد، چه در بخش خصوصی و چه در بخش آزاد، باید با توجه به درآمد خود مقداری مالیات به دولت بپردازد. برای تعیین این نوع مالیات از فرم های خود اظهاری استفاده می کنند. سازمان مالیاتی بر اساس این فرم میزان مالیات را برای افراد تعیین می کند.
همه افرادی که کسب و کار خود را دارند و از آن کسب درآمد می کنند مشمول مالیات می شوند. افرادی که به تازگی کسب و کار خود را راه اندازی می کنند حداکثر تا 4 ماه فرصت دارند تا کسب و کار خود را به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی و در سامانه ثبت نام کنند. این کسب و کارها همچنین باید اسناد و مدارک مستند مربوط به معاملات خود را نگه دارند.
- صاحبان مشاغلی که درآمد آنها از فروش کالا یا ارائه خدمات در دو سال گذشته بیش از 5.5 میلیارد تومان باشد مشمول مالیات می شوند. به عنوان مثال، صاحبان صرافی ها، صاحبان هتل ها، صاحبان فروشگاه های زنجیره ای، صاحبان بیمارستان ها و مانند آن دسته اول مالیات ها هستند.
- دسته دوم مشاغل با درآمد دوساله بیشتر از یک میلیارد و هشت میلیون تومان و کمتر یا مساوی 5 میلیارد و 50 میلیون تومان است. این دسته نیز مشمول مالیات خواهد شد.
- دسته سوم کارهایی هستند که در دو دسته فوق قرار نمی گیرند. گفته می شود، همه افراد در مشاغل مختلف باید مالیات بپردازند. سازمان امور مالیاتی کشور در سال 1402 حدودی را برای میزان درآمد تعیین کرده است. بر اساس این آستانه، افراد دارای درآمد تا سقف یک میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف هستند. مقدار مالیات برای درآمد بیشتر به ازای درآمد اضافی محاسبه می شود.
- مثلاً افرادی که ماهیانه بین 10 تا 14 میلیون تومان درآمد دارند، باید 10 درصد مازاد بر آن را به سازمان امور مالیاتی کشور یا بیشتر از 10 میلیون تومان پرداخت کنند. مثلاً فردی که 14 میلیون تومان درآمد دارد باید 10 درصد از 4 میلیون تومان را به این سازمان بپردازد. این مبلغ معادل 400 هزار تومان است.
افراد حقیقی مشمول پرداخت مالیات می توانند در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نام کرده و از این طریق اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند. سازمان مالیاتی این فرم را بررسی کرده و بر اساس این فرم اظهارنامه مالیاتی را برای افراد تعیین می کند.
جمعبندی
1402 مشاغل مالیاتی بر اساس نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات طبقه بندی می شوند نه بر اساس نوع تجارتی که انجام می دهند. گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی بر حسب نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش در سه گروه مودیان گروه اول، دوم و سوم. با این حال، اشخاص حقوقی گروه بندی نمی شوند و همیشه درصد مشخصی را برای مالیات پرداخت می کنند.
توجه داشته باشید که این موضوع ارائه اظهارنامه مالیاتی بسیار مهم است و باید در تهیه آن نهایت دقت را به خرج دهید. از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید متشکریم. امیدوارم مقاله من برای شما مفید واقع شود.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.