تفسیر ماده 100 مالیاتهای مستقیم 1402✅
تفسیر ماده 100 مالیاتهای مستقیم 1402
قانون مالیاتهای مستقیم در سال 1366 به تصویب شورای اسلامی شهر رسید و در سالهای بعد سازمان امور مالیاتی به منظور تشویق مودیان به پرداخت مالیات اقدام به تعیین مشوق و جرائم مالیاتی نمود. در اصلاحات سال 1393 تبصره ماده 100 مالیات های مستقیم توسط سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شد که بر اساس آن برخی از صاحبان مشاغل از ارائه اسناد و دفاتر مالی و ثبت اظهارنامه معاف هستند.
حتما سوالی دارید که تبصره ماده 100 مالیاتهای مستقیم چیست؟ در این مقاله به تعریف تبصره ماده 100 به زبان ساده و بیان شرایط و نحوه بهره مندی از مزایای این مشوق مالیاتی می پردازیم. با صرف دقایقی برای مطالعه مقاله زیر، اطلاعات لازم را در مورد تبصره ماده 100 مالیات های مستقیم به دست خواهید آورد.
نظرتان در مورد ماده 100 چیست؟
تبصره ماده 100 به عبارت ساده یکی از مشوق های مالیاتی است که سازمان امور مالیاتی کشور برای تشویق مودیان به پرداخت مالیات در نظر گرفته است. طبق تبصره ماده 100 چنانچه مجموع فروش سالانه صاحبان مشاغل تا 100 برابر سقف معافیت مالیاتی باشد از ثبت اظهارنامه مالیاتی معاف خواهند بود. البته ذکر این نکته ضروری است که برای بهره مندی از مزایای ماده 100 قانون مالیات های مستقیم باید اظهارنامه مالیاتی سال قبل را ثبت و تا پایان خرداد دفاتر و اسناد مالی را به اداره مالیات ارائه دهید.
سقف تبصره ماده 100 سال 1402
پس از پاسخ به این سوال که تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم چیست، بهتر است به سراغ حداکثر میزان استفاده از این تسهیلات برویم. طبق قانون بودجه سال 1402 سقف تبصره ماده 100 سال 1402 برای مودیان اشخاص حقیقی گروه اول، دوم و سوم معادل 67.200.000.000 ریال یا 6 میلیارد و 720 میلیون تومان تعیین شده است.
چه کسی می تواند از تبصره ماده 100 استفاده کند؟
کلیه صاحبان مشاغلی که مجموع فروش محصولات یا خدمات آنها در سال قبل حداکثر 100 برابر سقف معافیت مالیاتی (67,200,000,000 ریال) باشد مشمول تبصره 100 قانون مالیاتهای مستقیم 1402 خواهند بود البته شرط بهره مندی از مزایای این مشوق مالیاتی، بارگذاری فرم مالیات تکلیفی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی است.
مشمولان تبصره ماده 100 مالیاتهای مستقیم از نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه عملکرد معاف خواهند بود. به یاد داشته باشید یکی از شرایط بهره مندی از مزایای ابلاغیه مشوق مالیاتی پرداخت مالیات سال های گذشته به صورت کامل و نداشتن بدهی است.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
شرایط استفاده از تبصره ماده 100 مالیاتهای مستقیم
مودیان مالیاتی که قصد بهره مندی از مزایای تبصره ماده 100 مالیات مستقیم را دارند باید شرایط لازم برای ثبت اظهارنامه را داشته باشند. در ادامه شرایط استفاده از این مشوق مالیاتی را به شما خواهیم گفت:
- اولین شرط بهره مندی از مزایای تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم مصوب 1402 این است که کل فروش کالا و خدمات در سال 1401 حداکثر 100 برابر سقف معافیت مالیاتی (6 میلیارد و 720) باشد. میلیون تومان).
- مودیان مالی موضوع تبصره ماده 100 باید مالیات سال قبل خود را به صورت مقطوع تعیین و پرداخت کرده باشند و یا اظهارنامه صادره از سازمان امور مالیاتی مورد قبول مؤدی باشد.
- ثبت اظهارنامه مالیاتی در تبصره ماده 100 و همچنین درخواست استفاده از این تبصره باید قبل از پایان مهلت ثبت مالیات در سامانه مربوط ثبت و به سازمان امور مالیاتی ارسال شود. اعلامیه.
از آنجایی که قیمت گذاری تأثیر مستقیمی بر فروش کل محصولات و خدمات دارد، توصیه می کنیم بدون داشتن اطلاعات کافی قیمت را تعیین نکنید. برای این منظور پیشنهاد می کنیم مقاله قیمت گذاری را مطالعه کنید تا در مورد روش های مختلف قیمت گذاری اطلاعات کافی کسب کنید.
نحوه استفاده از ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم 1402
کلیه مودیان موضوع ماده 100 قانون مالیات های مستقیم باید اظهارنامه مالیاتی را ثبت کنند تبصره 100 نحوه ثبت این اظهارنامه با اظهارنامه عادی مالیاتی متفاوت است که در ادامه به آموزش آن می پردازیم:
- وارد صفحه اصلی سامانه درگاه خدمات مالیاتی کشور به آدرس my.tax.gov.ir شوید و کد ملی، رمز عبور و شماره تصویر امنیتی را وارد کنید. در صورت نداشتن نام کاربری و رمز عبور ابتدا باید در سامانه اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم به نشانی ntr.tax.gov.ir ثبت نام کنند.
- در این مرحله باید کد 6 رقمی ارسال شده به شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و دکمه ورود را فشار دهید.
- هنگام ورود به صفحه حساب کاربری پیامی با کادر قرمز رنگ در بالای صفحه نمایش داده می شود که متن “برای ارسال صورت عملکرد و موافقت تبصره ماده 100 اینجا را کلیک کنید” نمایش داده می شود. کلیک کنید. به این ترتیب وارد سامانه ثبت اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 می شوید.
- اگر بیش از یک پرونده مالیاتی دارید، ابتدا باید فایل مورد نظر خود را در این مرحله انتخاب کنید.
- با انتخاب فایل مالیاتی مورد نظر، اطلاعات هویتی را مشاهده خواهید کرد. در صورت اطمینان از صحت اطلاعات، روی دکمه سبز رنگ «ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده 100» کلیک کنید.
- در این مرحله باید سال اجرا و نوع فعالیت را مشخص کرده و از قسمت نوع اظهارنامه گزینه “فرم تبصره 100” را انتخاب کنید. در نهایت، دکمه “تأیید” را فشار دهید.
- در صفحه باز شده، اطلاعات هویتی خود را مشاهده خواهید کرد و اگر از صحت اطلاعات مطمئن هستید، باید دکمه “ذخیره و ادامه” را فشار دهید.
- در این مرحله باید داده های مربوط به مبالغ فروش را وارد کرده و سپس روی دکمه “افزودن” کلیک کنید.
- در نهایت صورت حساب مالیاتی صادر شده به شما نشان داده می شود. اگر با مبلغ موافق هستید، روی دکمه “صدور فاکتور” کلیک کنید.
توجه داشته باشید که سازمان امور مالیاتی سیستم های مختلفی را برای انواع مختلف مالیات راه اندازی کرده است. به عنوان مثال، صاحبان مشاغل فقط می توانند مالیات بر ارزش افزوده را از طریق سامانه ارزش افزوده پرداخت کنند، قسمت اظهارنامه مالیاتی تبصره 100 کاملا متفاوت است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.