همه چیز در مورد ترازنامه در حسابداری✅
ترازنامه در حسابداری
ترازنامه گزارشی است که اطلاعات مربوط به منابع اقتصادی، تعهدات اقتصادی و حقوق مالی صاحب سرمایه را از طریق گزارش دارایی ها، بدهی ها و سرمایه واحد تجاری در زمان معین ارائه می کند. ترازنامه شکل توسعه یافته معادله اساسی حسابداری است. از آنجایی که ترازنامه نشان دهنده وضعیت مالی واحد تجاری در یک مقطع زمانی خاص است، به آن صورت وضعیت مالی نیز می گویند. همچنین ترازنامه یکی از صورت های مالی اساسی است که به ترازنامه و صورت وضعیت مالی نیز معروف است. در انگلیسی به آن ترازنامه می گویند.
ترازنامه به همراه سایر صورتهای مالی اساسی در پایان دوره مالی تهیه می شود و مربوط به دوره زمانی خاصی می باشد. بنابراین، تاریخ ترازنامه برای یک دوره زمانی مشخص است، به عنوان مثال، 29/12/2019. به عبارت دیگر ترازنامه وضعیت مالی مؤسسه را در تاریخ مشخصی با گزارش دارایی ها، بدهی ها و سرمایه مؤسسه در پایان دوره مالی منعکس می کند.
تهیه ترازنامه در پایان دوره مالی
ترازنامه مربوط به یک دوره خاص (پایان دوره مالی) است و مانند تصویری است که در پایان دوره مالی از وضعیت مالی موسسه (دارایی ها، بدهی ها و سرمایه) گرفته شده است و به همین دلیل ترازنامه برای تاریخ خاصی تهیه شده است، مثلا 1389 12/29 می نویسند. ترازنامه بر اساس تراز آزمایشی پایانی تهیه می شود.
اهمیت ترازنامه
در واقع اهمیت ترازنامه به حدی است که در قالب تصویر می توان آن را وضعیت یک واحد اقتصادی دانست. ترازنامه باید توسط حسابرسی و در پایان دوره های مالی تهیه شود. این گزارش شامل 3 قسمت اصلی دارایی ها، بدهی ها و سرمایه است که معادله اصلی حسابداری را تشکیل می دهد. وضعیت کلی ترازنامه باید مشابه معادله اساسی حسابداری باشد.
بنابراین ترازنامه گزارشی است که اطلاعات مربوط به منابع اقتصادی، تعهدات اقتصادی و حق مالی صاحب سرمایه را از طریق گزارش دارایی ها، بدهی ها و سرمایه واحد تجاری در تاریخ معین نشان می دهد. به زبان ساده ترازنامه بیان می کند که یک شرکت چقدر دارایی دارد، چقدر بدهی دارد و صاحبان شرکت چقدر سرمایه گذاری کرده اند.
ترازنامه به اشکال مختلف ارائه می شود. یکی از اشکال رایج، شکل افقی یا T شکل است.
یکی از دغدغه های بزرگ علاقه مندان به حسابداری این است که چگونه حسابداری را به شکل کامل یاد بگیرند و پس از آن جذب بازار کار شوند،یکی از موثر ترین روش ها تهیه دوره های آموزشی با کیفیت می باشد،آکادمی استاد حساب با طراحی یک دوره صفر تا صد حسابداری شما را از تهیه چندین دوره بی نیاز کرده و با دریافت این دوره می توانید به صورت صفر تا صد حسابداری را فرا بگیرید،شما می توانید در این دوره به صورت حضوری،غیر حضوری شرکت کنید و امکان دانلود فایل های تدریس نیز برای شما فراهم می باشد،همانطور که پیش تر گفتیم این دوره نیاز به پیش نیاز خاصی نداشته و به صورت صفر تا صد طراحی شده است و شما می توانید با تهیه این دوره گام بزرگی در یادگیری حسابداری برداشته و چندین قدم به بازار کار این رشته محبوب نزدیک شوید.
اقلام ترازنامه چیست؟
مهمترین قسمت ترازنامه حسابداری دو ستون اصلی آن است که باید با هم تراز شوند. یک ستون به دارایی ها اختصاص می یابد و ستون دوم مجموعه بدهی ها و میزان سرمایه است. البته موارد تشکیل دهنده یک ترازنامه فقط شامل این دو ستون نمی شود و قسمت های دیگری نیز در آن وجود دارد. اقلام ترازنامه اغلب بر اساس ویژگی های مشترک طبقه بندی می شوند. در ترازنامه، دارایی ها به طور کلی بر اساس سرعت تبدیل به وجه نقد و بدهی بر اساس تاریخ سررسید طبقه بندی و گزارش می شوند. بنابراین دارایی هایی که زودتر به وجه نقد تبدیل می شوند ابتدا نوشته می شوند و سپس سایر دارایی هایی که دیرتر به وجه نقد تبدیل می شوند گزارش می شوند. همچنین بدهی هایی که سررسید آنها زودتر است ابتدا نوشته می شود و بدهی هایی که سررسید آنها دیرتر است بعد از آنها درج می شود.
1. ستون دارایی ها در ترازنامه
در ستون اول، دارایی های یک واحد اقتصادی به ترتیب نقدینگی از بالا به پایین درج شده است. منظور از نقدینگی دارایی این است که تبدیل آن دارایی به پول نقد چقدر آسان است. هرچه تبدیل دارایی های خود به پول نقد آسان تر باشد، نقدینگی بیشتری دارد و باید در ردیف های بالای ستون قرار گیرد.
2. ستون بدهی ها و دارایی ها در ترازنامه حسابداری
ستون دوم شامل دو بخش است. بدهی ها و دارایی ها. بدهی ها شامل بدهی هایی است که باید توسط شرکت پرداخت شود. این بدهی ها ممکن است ماهیت متفاوتی داشته باشند (مانند اجاره، حقوق و دستمزد تامین کنندگان). بدهی ها مانند دارایی ها شامل دو دسته هستند. بدهی هایی با سررسید کمتر از یک سال را بدهی جاری و به بدهی هایی که سررسید آنها بیش از یک سال باشد بدهی غیرجاری می گویند.
دلایل اهمیت ترازنامه برای مشاغل
1. شناخت نقدینگی
از آنجایی که دارایی ها و بدهی ها در ترازنامه مقایسه می شوند، دید درست و دقیقی از میزان نقدینگی موجود در اختیار صاحبان مشاغل قرار می دهد.
2. افزایش بهره وری
بررسی اطلاعات ترازنامه همراه با صورت سود و زیان به ارزیابی آنچه کسب و کار از دارایی های خود به دست آورده و برنامه ریزی برای ادامه فعالیت های تجاری برای دستیابی به سود بالاتر کمک می کند.
3. تعیین نسبت بدهی به دارایی
این اطلاعات به برآورد سطح ریسک مالی شرکت و اقدام آگاهانه برای بهبود و رشد کسب و کار کمک می کند.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.