تحلیل مالی چیست؟ تجزیه و تحلیل صورت های مالی✅
مقدمه
با توجه به اهمیت و تاثیر بالای نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل مالی، در تصمیم گیری های مهم شرکت، در این مقاله سعی شده است تحلیل مالی به صورت کامل و جامع و همراه با آن نکات مختلف و نمونه هایی از موارد مختلف توضیح داده شود. انواع تحلیل مالی را ذکر کنید. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
تحلیل مالی چیست؟
یکی از کارهایی که هر حسابداری ممکن است انجام دهد، تجزیه و تحلیل صورتهای مالی است، بنابراین ابتدا باید با مفهوم تحلیل مالی آشنا شویم. تحلیل مالی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که تحلیل مالی عبارت است از پیگیری فرآیندهای تجاری، بودجه ها و پروژه های موجود در حوزه مالی یک شرکت یا موسسه، به منظور بهبود عملکرد و تصمیم گیری صحیح. به عبارت ساده تر، می توان گفت که تحلیل مالی بررسی مواردی است که عبارتند از:
- آیا مؤسسه مالی و واحد تجاری قادر به پرداخت بدهی خود هستند یا خیر؟
- عمر یک واحد تجاری کوتاه مدت است یا بلندمدت؟
- آیا شرکت می تواند سرمایه گذاری را کنترل کند؟
پس از ارزیابی و بررسی تحلیل ها، می توان به 3 سوال ذکر شده پاسخ داد و وضعیت مالی شرکت را به طور کامل درک کرد.
تحلیل صورتهای مالی چیست؟
بعد از دانستن اینکه تحلیل مالی چیست، اکنون می خواهیم بگوییم تحلیل صورت های مالی چیست و چگونه انجام می شود. تجزیه و تحلیل صورت های مالی به مدیران یک موسسه کمک می کند تا در زمینه های مالی برنامه ریزی کنند و مشکلاتی را که ممکن است شرکت با آن مواجه شود کنترل و حل کنند.
البته ما می دانیم که صورت های مالی نقش مهمی در هر سازمان ایفا می کند. به عبارت ساده تر، صورت های مالی را ضربان قلب هر موسسه می دانیم و در صورت وجود مشکل در صورت های مالی، موسسه نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد.
تحلیل نسبت مالی چیست؟
تحلیل نسبت های مالی یکی از کارهایی است که برای بررسی وضعیت شرکت انجام می شود. در تحلیل نسبت های مالی، رابطه بین اقلام مندرج در صورت های مالی بررسی می شود. انواع نسبت های مالی به حسابدار و استفاده کنندگان داخلی و خارجی کمک می کند تا درک جامع و صحیحی از عملکرد و وضعیت مالی شرکت داشته باشند. انواع نسبت های مالی عبارتند از:
- نسبت نقدینگی
- نسبت فعلی
- نسبت آنی
- نسبت فعالیت
- نسبت نقدی
هدف از تجزیه و تحلیل صورتهای مالی چیست؟
کلیه رویدادهای مالی یک موسسه در دفاتر روزنامه، عمومی، اختصاصی و … ثبت و پس از طبقه بندی و جمع بندی این رویدادها در قالب صورت های مالی تهیه و ارائه می شود. تجزیه و تحلیل صورتهای مالی فرآیندی است که اطلاعات مالی یک دوره را ارزیابی می کند و اطلاعاتی مانند بازده و ریسک را بررسی می کند.
هدف از تجزیه و تحلیل صورتهای مالی این است که مدیران از وضعیت مالی فعلی شرکت اطلاع پیدا کنند و بفهمند آیا شرکت قادر به پرداخت بدهی های خود است یا خیر.
انواع تحلیل مالی
تحلیلهای ویژگی به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- تحلیل بنیادی (تحلیل بنیادی)
- تحلیل فنی (تحلیل فنی)
تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی نسبت به دست آمده از میزان درآمد هر سهم شرکت (درآمد هر سهم- Eps) که در گزارش های مالی گنجانده شده است، برای یافتن ارزش کسب و کار استفاده می شود. یکی از مزایای استفاده از تحلیل بنیادی، نگاه عمیق به اقتصاد و وضعیت مالی است، اما مزیت تحلیل بنیادی این است که تحلیلگر می تواند ارزش ذاتی سهام را تعیین کند.
تجزیه و تحلیل فنی
اطلاعات ثبت شده در میانگین متحرک، اطلاعاتی است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. تحلیلگران فنی بر این باورند که احساسات بازار پشت هر روند، با مشاهده الگوهای شکلگرفته در نمودار و بررسیهای دقیق، ویژگیهای هر سهم را شناسایی میکند.
تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
تجزیه و تحلیل تکنیک های منحصر به فردی دارد، به طور کامل اگر بخواهیم توضیح دهیم، از تجزیه و تحلیل استفاده می کنیم تا بفهمیم شرکت در چه وضعیتی است و قرار است در آینده چه وضعیتی داشته باشد. تجزیه و تحلیل صورتهای مالی با استفاده از نسبتها، تلاشی است که موسسه برای شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت انجام میدهد.
قبل از اینکه با نحوه تجزیه و تحلیل صورتهای مالی آشنا شوید، بهتر است با صورت مغایرت بانکی و نحوه تهیه آنها آشنا شوید.
نحوه تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
همانطور که گفتیم، تجزیه و تحلیل صورتهای مالی شرکت ها بسیار مهم است، در هنگام تحلیل باید به نکاتی توجه کرد. یک href=\”https://www.fardadgroup.com/software/cloud/\”>نرم افزار حسابداری ابری و رعایت اتوماسیون حسابداری انجام و در اختیار سهامداران قرار می گیرد.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
ردیف | روشهای تجزیه و تحلیل صورتهای مالی شرکتها |
1 | روش تحلیل داخلی |
2 | روش تحلیل مقایسه ای |
3 | روش تحلیل ریسک |
4 | روش تحلیل سرمایه در گردش |
تجزیه و تحلیل صورتهای مالی بانکها
تحلیل صورتهای مالی در بانکها فرآیندی است که اطلاعات مالی گذشته را به منظور ارزیابی وضعیت عملکرد، پیشبینی ریسک و سودآوری بررسی و پردازش میکند. یکی از موضوعاتی که در تحلیل صورت های مالی حائز اهمیت است، نتایج متنوع و فراوانی علایق و اطلاعات استفاده کنندگان است.
تجزیه و تحلیل نسبت های مالی
تحلیل نسبتهای مالی بسیار ساده، اما بسیار مهم است. تجزیه و تحلیل نسبت های مالی به روش های مختلفی انجام می شود که عبارتند از:
- نسبت نقدینگی: نسبت نقدینگی در جهت توانایی شرکت برای انجام تعهدات کوتاه مدت استفاده می شود.
- نسبت اهرمی و مالی: نسبت اهرمی نشان دهنده توانایی شرکت در انجام تعهدات کوتاه مدت و بلندمدت است.
- نسبت فعالیت: نسبت فعالیت، استفاده از منابع در دسترس مدیران را نشان میدهد.
- نسبت سودآوری: نسبت سودآوری میزان موفقیت واحد تجاری را در مقایسه با سود سازمان نشان میدهد.
مراحل تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
در ابتدای مقاله به طور کامل توضیح دادیم که تحلیل مالی چیست و گفتیم که مراحل تجزیه و تحلیل صورتهای مالی باید دقیق انجام شود تا اطلاعاتی که در اختیار سهامداران قرار می دهیم دقیق و جامع باشد. تحلیل مالی 6 مرحله دارد. مراحل تجزیه و تحلیل صورتهای مالی:
- بیانیه اهداف
- جمع آوری اطلاعات مالی
- پردازش و ارزیابی اطلاعات جمع آوری شده
- تحلیل اطلاعات مالی
- گزارش نتایج
- تحلیل را به روز کنید
همه موارد فوق بخشی از مراحل تجزیه و تحلیل صورتهای مالی است که باید در طول تجزیه و تحلیل به درستی دنبال شود. تا اطلاعات و گزارش به دست آمده صحیح و واضح باشد.
ویژگی های اقتصادی صنعت خود را شناسایی کنید
ابتدا باید تحلیل صنعت خود را انجام دهید. صنایعی مانند تولید و توزیع محصولات و خدمات معمولاً از روش تجزیه و تحلیل ویژگی های اقتصادی استفاده می کنند.
شناسایی استراتژی های شرکت
پس از شناسایی ویژگی های صنعت خود، باید استراتژی های شرکت را شناسایی کنید. یعنی باید به ماهیت محصولات و منحصر به فرد بودن آنها از جمله میزان سود، اقدامات مربوط به برند و به حداقل رساندن هزینه ها توجه کرد.
ارزیابی شرکت
در رابطه با ارزش گذاری شرکت، روش های زیادی برای انجام این کار وجود دارد، اما رایج ترین روشی که برای ارزش گذاری شرکت استفاده می شود، روش جریان نقدی تنزیل شده است. در روش تنزیل، جریان های نقدی را به صورت سود سهام مورد انتظار انجام می دهیم. روش های دیگر مورد استفاده برای ارزیابی شرکت عبارتند از:
- استفاده از ارزیابی نسبی
- ارزیابی بر اساس حسابداری
- ارزش افزوده اقتصادی
تحلیل مالی چگونه استفاده می شود؟
در تحلیل مالی، سه ویژگی شامل نقدینگی، سودآوری و توانایی پرداخت بدهی هر شرکتی را بررسی کرده و به آن می پردازیم. اما چگونه از تحلیل مالی در نرم افزار حسابداری شرکت ها استفاده می شود؟ ابزارهای مختلفی برای تجزیه و تحلیل مالی وجود دارد که برای ارزیابی داده های صورت های مالی استفاده می شود. تجزیه و تحلیل مالی چگونه استفاده می شود؟
الف) تحلیل افقی: در تحلیل عمودی، دادههای مالی را در یک دوره زمانی بررسی میکنیم.
ب) تحلیل عمودی: در تحلیل عمودی، اطلاعات هر صورت مالی به صورت درصدی ارزیابی می شود.
ج) تجزیه و تحلیل نسبت ها
وظیفه یک تحلیلگر مالی چیست؟
وظیفه یک تحلیلگر مالی چیست؟ یکی از مشاغل در زمینه های حسابداری و مالی، تحلیلگر مالی است که اطلاعات را برای تجزیه و تحلیل صورت های مالی جمع آوری می کند. به عبارت دیگر، اگر بخواهیم بگوییم کار یک تحلیلگر مالی چیست، باید بگوییم که تحلیلگران مالی با جمع آوری و ارزیابی اطلاعات مالی و اقتصادی، عملکرد سرمایه گذاری شرکت ها و موسسات را پیش بینی و مدیریت می کنند. تحلیلگر مالی عملکرد سهام، اوراق قرضه و غیره را ارزیابی می کند و در گزارش تحلیل صورت های مالی به سهامداران ارائه می کند.
نتیجه گیری
تحلیل مالی پیگیری فرآیند کسب و کار، بودجه و پروژه های موجود در حوزه مالی یک شرکت یا موسسه به منظور بهبود عملکرد و تصمیم گیری صحیح. تحلیل نسبت های مالی یکی از کارهایی است که برای بررسی وضعیت شرکت انجام می شود. در تحلیل نسبت های مالی، رابطه بین اقلام مندرج در صورت های مالی بررسی می شود.
انواع نسبت های مالی به حسابدار و کاربران داخلی و خارجی کمک می کند تا درک جامع و صحیحی از عملکرد و وضعیت مالی شرکت داشته باشند. در پایان، اگر سوال یا نظری در مورد این مقاله دارید، حتما با ارسال نظر با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.