تجدید ارزیابی چیست؟✅
تجدید ارزیابی چیست؟
یکی از کارهایی که شرکت ها باید انجام دهند این است که میزان سرمایه خود را برای سهامداران روشن کنند و سعی کنند آنها را از نحوه نگهداری و استفاده از این دارایی ها آگاه کنند. در این شرایط، ارزیابی مجدد پیشنهاد می شود. اگر نمی دانید تجدید ارزیابی چیست و ارزش گذاری مجدد دارایی های شرکت چه فایده ای دارد، این مقاله را تا انتها بخوانید.
سازمانها، شرکتها، کارخانجات و تولیدیها باید سرمایه و داراییهای نقدی و غیرنقدی خود را دائماً بهروز کنند و اطلاعات دقیق آن را در اختیار سرمایهداران و سهامداران گروه قرار دهند تا بتوانند راحتتر در مورد امور مالی شرکت تصمیمگیری کنند. گروه.
مقدمه
به روز رسانی کلیه دارایی های مجموعه کار را تجدید ارزیابی می گویند و در امور مالی سازمان اهمیت زیادی دارد. با ارزیابی مجدد دارایی های شرکت می توان تصمیمات هوشمندانه تری برای دارایی های گروه گرفت. به طور کلی، تجدید ارزیابی دارایی ها به معنای به روز رسانی تمام دارایی های استهلاک پذیر و غیر قابل استهلاک است.
داراییهای استهلاکپذیر شامل داراییهایی است که احتمالاً پس از مدتی از بین میروند، مانند ساختمانها و ماشینها، و داراییهای استهلاکناپذیر شامل داراییهایی مانند زمین و سرمایهگذاری است.
هنگامی که یک شرکت تاسیس می شود، فهرست دارایی های آن در صورت های مالی سازمان ثبت می شود. هر ساله با توجه به اینکه اکثر دارایی ها قابل استهلاک هستند باید به روز شوند تا میزان افت و خیر دارایی های سازمان ثبت و سود و زیان مالی سازمان مشخص شود.
اهمیت تجدید ارزیابی دارایی های شرکت ها
لزوم تجدید ارزیابی دارایی های شرکت را زمانی متوجه خواهید شد که شرایط اقتصادی و تحریم های ایران را بررسی کنید و متوجه شوید که وجوه و دارایی های گروه دیگر مانند زمان تاسیس و تاسیس گروه نیست و وجود داشته است. بالا و پایین. است.
به این ترتیب شرکتها و سازمانها برای ادامه فعالیتهای اقتصادی باید بتوانند در کنار رشد تورم و شرایط اقتصادی جامعه، نگاهی آگاهانه به داراییهای خود داشته باشند تا بتوانند سرمایهگذاریهای سودآوری انجام دهند. /p> >
در ایران به دلیل تحریم ها و تورم، دارایی های شرکت باید هر 5 سال یکبار مورد تجدید ارزیابی قرار گیرد تا چرخه تولید در کشور متوقف نشود و از بین نرود.
یکی از دلایل اهمیت تجدید ارزیابی دارایی های شرکت این است که اگر تجدید ارزیابی طبق قوانین افزایش سرمایه انجام شود، سازمان از پرداخت مالیات معاف می شود.
به این ترتیب سازمان ها و شرکت ها باید صورت های مالی خود را به صورت کاملاً واضح و مختصر ارائه کنند تا افزایش یا کاهش سرمایه آنها مشخص شود و میزان معافیت مالیاتی آنها مشخص شود.
مالیات در تجدید ارزیابی چیست
وقتی داراییهای سازمان بهروزرسانی میشوند، مالیات آنها نیز باید براساس مبنایی که سرمایه و داراییهای گروه به دست آمده است بررسی شود.
یکی از دلایلی که افراد را از تجدید ارزیابی داراییهای شرکت منع میکند، مالیات است، اما باید بدانید که داراییهای مازاد ناشی از تجدید ارزیابی مشمول مالیات نمیشوند.
به طور کلی تجدید ارزیابی دارایی های سازمان با نظر کارشناس انجام می شود و ارزش روز سرمایه به صورت عددی ثبت می شود. به این ترتیب در دفتر دارایی ها در قسمت دارایی ها بدهکار و در قسمت مازاد تجدید ارزیابی بستانکار می شوید.
در تجدید ارزیابی دارایی ها مازادی تعیین می شود که مربوط به حقوق صاحبان سرمایه سازمان است و این مبلغ مشمول مالیات می باشد که با نرخ 25% خواهد بود.
تجدید ارزیابی می تواند به طور قابل توجهی بر گزارش مالی دارایی هایی مانند ماشین آلات و ساختمان ها که دارایی های استهلاک پذیر هستند، تأثیر بگذارد.
در این محاسبات، داراییهای استهلاکپذیر باید سالانه مجدداً ارزیابی شوند، زیرا هر سال استهلاک آنها افزایش یافته است. لازم به ذکر است که همین مقدار باید از مازاد تجدید ارزیابی دارایی کسر شود تا در نهایت تحت عنوان سود انباشته منعکس شود.
به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که تجدید ارزیابی اثر صفر بر سود و زیان خواهد داشت و در صورتی که سازمان دارایی های استهلاک پذیر نداشته باشد، در ترازنامه سود و زیان گروه تاثیری نخواهد داشت. می تواند منجر به سرمایه گذاری بلندمدت شود. .
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
نکاتی برای افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی ها
- بر اساس قانون مالیات های مستقیم کلیه دارایی های بلندمدت سازمان باید طبق فرمول ارائه شده مستهلک شوند و دقت شود که طبق فرمول های جداگانه ای که برای دارایی های مختلف ارائه می شود این امر انجام شود. استهلاک دارایی ها در قسمت هزینه درآمد ایجاد می شود و از درآمد شرکت در آن سال کسر می شود.
- بر اساس قانون تجارت کلیه شرکت هایی که زیان انباشته آنها بیش از نیمی از سرمایه آنها باشد باید در اسرع وقت مجمع فوق العاده ای را برای انحلال شرکت و تصمیم گیری در مورد این سمت تشکیل دهند. در صورت تصمیم به ادامه فعالیت، سرمایه باید افزایش یابد تا از شمول این ماده قانونی خارج شود. در چنین مواردی، سازمان برای خروج از ماده 141 قانون تجارت مجبور است از واحد مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها کمک بگیرد تا سرمایه افزایش یابد.
- در صورتی که تصمیمی برای حمایت از شرکت و وجوه آن وجود نداشته باشد، طبق قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که شرکت قصد استفاده از تجدید ارزیابی برای افزایش سرمایه را داشته باشد، 25% افزایشی که در قسمت دارایی مذکور صورت می گیرد باید باشد. به عنوان مالیات پرداخت کنید اگر این دارایی ها متعلق به شرکت باشد، باید هر 5 سال یکبار تجدید ارزیابی انجام شود تا زمانی که دارایی تجدید ارزیابی فروخته شود.
- دولت با توجه به موارد مذکور به منظور حمایت از شرکتها مصوبه ای را تصویب کرده است که طبق ماده 141 چنانچه شرکتی در سال مالی بعد مشمول ماده 141 شود و از محل مزایده تجدید ارزیابی سرمایه خود را افزایش دهد. معاف خواهد شد. از محل خواهد بود و در پروسه ای با این افزایش سرمایه هیچ پولی وارد شرکت نمی شود.
- به طور کلی اکثر بنگاه ها و شرکت های اقتصادی از این طریق سرمایه خود را افزایش می دهند و با اقدامات اصلاحی، سرمایه خود را افزایش داده و سود انباشته خود را کاهش یا حذف می کنند.
ارزیابی مجدد از دیدگاه سرمایه گذاران
با توجه به تجربه افزایش سرمایه از واحد مازاد تجدید ارزیابی شرکت، مشاهده شده است که سهامداران از این کار استقبال زیادی کرده اند و از آنجایی که این طرح افزایش سرمایه مطرح شده، رشد چند درصدی را برای سرمایه گذاران به همراه داشته است.
بر اساس این تجربیات، این موضوع یک موضوع روانی است و می توان گفت با افزایش سرمایه و دارایی شرکت، سرمایه گذاران انتظار دارند که سهام آنها نیز رشد کند.
اگر با افزایش سرمایه، تفاوت بین قیمت سهام و ارزش دفتری آن بسیار متفاوت شود و این باعث می شود که قیمت سهام قبل از برگزاری مجمع رشد قابل توجهی داشته باشد.
اگر شرکت بتواند در نتیجه معاملات، میزان زیان انباشته را به صفر برساند یا به هر نحوی آن را به سود انباشته تبدیل کند، سهم آن شرکت دو برابر خواهد شد.
انواع مدل های تجدید ارزیابی
به طور کلی می توان گفت که تجدید ارزیابی به دو دسته تقسیم می شود:
- تجدید ارزیابی مثبت
- بازبینی منفی
به طور کلی می توان گفت تجدید ارزیابی مثبت مربوط به زمانی است که ارزش دارایی تعدیل می شود و این مبلغ نباید به عنوان درآمد ثبت شود. به عبارت دیگر، این سود باید به یک حساب بازگردانده شود.
حسابهای این مدل شامل کلیه تجدید ارزیابیهای مثبت داراییهای سازمان تا زمانی که این داراییها فروخته شود، میشود.
در این موارد، باید اطلاعات جامعی در مورد چیستی تجدید ارزیابی داشته باشید و بدانید که وقتی ارزش دارایی کاهش مییابد، زیان باید به همان اندازه با مازاد تجدید ارزیابی حذف شود.
در این صورت، اگر مازاد وجود نداشته باشد یا زیان بیشتر از مازاد باشد، تفاوت در مقادیر باید به عنوان زیان گزارش شود.
خلاصه
در این مقاله، تجدید ارزیابی 0 تا 100 دارایی شرکت ها را به طور کامل بررسی کردیم و به طور کامل توضیح دادیم که تجدید ارزیابی چیست. اگر در هر قسمت از مقاله تجدید ارزیابی سوالی دارید، می توانید آن را در قسمت نظرات مطرح کنید تا اساتید و کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.