بیمه پیمانکار چیست؟ آشنایی با قسمت حق بیمه نامه و قرارداد✅
بیمه پیمانکار چیست؟ آشنایی با قسمت حق بیمه نامه و قرارداد
با توجه به خطرات احتمالی در حین پروژه های عمرانی، فعالیت های عمرانی و حمل و نقل، قوانین سختگیرانه ای برای بیمه پیمانکاران در نظر گرفته شده است. قرارداد پیمانکاری نوعی قرارداد است که در آن کارفرما انجام کار معینی را در بازه زمانی معین و در ازای پرداخت مبلغ توافقی به پیمانکار واگذار می کند. بر اساس دو ماده 38 قانون تامین اجتماعی و بخشنامه 14 قانون جدید، حق بیمه ویژه برای قراردادهای پیمانکاری در نظر گرفته شده است که در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد آن صحبت کنیم. اگر در مورد بیمه پیمانکاری و نحوه محاسبه آن سوالی دارید، مطالعه این مقاله برای شما مفید خواهد بود.
بیمه پیمانکار چیست؟
در پاسخ به این سوال که بیمه پیمانکار چیست باید بگوییم: بیمه پیمانکاری مبلغی است که طبق قانون سازمان تامین اجتماعی باید توسط کارفرما پرداخت شود. به عبارت دیگر کارفرما موظف است پس از بکارگیری و به کارگیری کارگران مبلغی را به عنوان حق بیمه پیمانکاری به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. میزان حق بیمه بر اساس حقوق پرداختی به افراد تعیین می شود.
در قراردادهای پیمانکاری علاوه بر پرداخت بیمه، پرداخت مالیات پیمانکاری نیز به عهده کارفرما می باشد. بنابراین کلیه کارفرمایان باید در تاریخ معینی در سامانه مودیان فاکتورهای الکترونیکی را بارگذاری کنند.
نحوه محاسبه حق بیمه برای قراردادهای پیمانکاری
حال که به سوال “بیمه پیمانکاری چیست” پاسخ دادیم، بهتر است در بخشنامه سازمان تامین اجتماعی به تشریح انواع قراردادها بپردازیم. طبق ماده 38 قانون تامین اجتماعی، پرداخت حق بیمه پیمانکار به عهده کارفرماست. اما این کار پس از امضای قرارداد به پیمانکار واگذار می شود. پیمانکار موظف است پس از عقد قرارداد، حق بیمه تمامی نیروهای خود را پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت بیمه توسط پیمانکار، این موضوع باید به عنوان بدهی در ترازنامه قید شود. شرکت طرف قرارداد. .
طبق قانون تامین اجتماعی، کارفرما باید بر روند پرداخت حق بیمه نظارت دقیق داشته باشد. سازمان تامین اجتماعی به منظور اطمینان از بیمه افراد، کارفرما را موظف می کند که بخشی از مبلغ قرارداد (معمولاً 5 درصد قرارداد) را تا ارائه مدارک بیمه کلیه نیروها نگه دارد. در ادامه به بررسی دقیق حق بیمه پیمانکار در انواع قراردادها می پردازیم.
محاسبه بیمه قراردادهای ساخت و ساز طبق بخشنامه حق بیمه قرارداد
قرارداد ساخت و ساز نوعی قرارداد است که بر اساس فهرست بهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بسته می شود و تمام یا بخشی از بودجه از محل اعتبارات عمرانی دولت تامین می شود. به طور کلی قراردادهای ساختمانی به دو دسته اجرایی و مشاوره ای تقسیم می شوند که در قراردادهای اجرایی به مصالح و ماشین آلات نیاز است. در ادامه نرخ حق بیمه قراردادهای اجرایی و مشاوره ساختمانی را بیان می کنیم:
- قراردادهای عملیاتی اجرایی: نرخ حق بیمه در قراردادهای اجرایی ساختمانی از قبیل احداث راه، پل و سد معادل 6.6 درصد است که 1.6 درصد آن توسط پیمانکار و 5 درصد توسط پیمانکار پرداخت می شود. کارفرما.
- مشاوره و نظارت بر قراردادها: نرخ حق بیمه برای قراردادهای مشاوره و نظارت 15.6 درصد است. در این قراردادها پیمانکار یا مشاور ملزم به پرداخت حق بیمه معادل 3.6 درصد است و کارفرما باید 12 درصد حق بیمه را بپردازد.
در انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمانی، پیمانکار فقط باید لیست کارگران شاغل در قرارداد را ارسال کند و تعهدی به پرداخت حق بیمه ندارد. بلکه کارفرما باید حق بیمه پیمانکار را از صورتحساب یا صورتحساب کسر و به حساب تامین اجتماعی واریز کند. تمامی کارفرمایان می توانند با خرید نرم افزار حسابداری فرآیند محاسبه بیمه و تهیه گزارشات مالی را برای خود آسان کنند. p>
آموزش بیمه پیمانکاری برای قراردادهای غیر ساختمانی
هر قراردادی که شرایط قرارداد ساختمانی را نداشته باشد، قرارداد غیر ساختمانی نامیده می شود. حق بیمه قراردادهای غیرساختمانی بر اساس مصوبات و آیین نامه های شورای عالی تامین اجتماعی تعیین می شود و باید از جدول حق بیمه قراردادهای پیمانکاری و فهرست بیمه پیمانکاران در آیین نامه آنها استفاده شود. در ادامه به بررسی حق بیمه پیمانکار در چهار دسته مختلف از قراردادهای غیر ساختمانی می پردازیم:
- قرارداد خدمات مکانیکی:قرارداد خدمات مکانیکی نوعی قرارداد است که در آن کلیه کارها با استفاده از ماشین آلات انجام می شود و کلیه تجهیزات و مواد توسط پیمانکار تهیه می شود. حق بیمه پیمانکاران با مصالح معادل 7 درصد ناخالص کل کار است.
- قرارداد دستمزد و خدمات: این نوع قراردادها به صورت غیر مکانیکی انجام می شود و حق بیمه پیمانکار آنها معادل 15 درصد عملکرد ناخالص است.
- قراردادها با هزینه مشترک پیمانکار و کارفرما:در این قراردادها پیمانکار و کارفرما در تهیه ابزار و مصالح شریک هستند. در چنین شرایطی ارزش مصالح واگذار شده به پیمانکار به مبلغ ناخالص کل کار اضافه می شود. مبلغ حق بیمه قراردادهای مشترک معادل 7 درصد کل کار ناخالص به عنوان بیمه بیکاری خواهد بود.
- قراردادهای خدمات مکانیکی و دستی: در این نوع قراردادها بخشی از کار به صورت دستی و بخشی با استفاده از ماشین آلات و ابزار انجام می شود. نرخ حق بیمه برای قسمت مکانیکی 7٪ و برای قسمت دستی 16٪ است.
در کلیه قراردادهای غیر ساختمانی، مانند سایر قراردادهای پیمانکاری، حق بیمه بر اساس حقوق افراد و افراد محاسبه می شود. در اختیار سازمان تامین قرار می گیرد. اجتماعی پرداخت می شود.
قوانین بیمه و مالیات برای قراردادهای خاص ساخت و ساز
بسیاری از پروژه ها بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی در دسته سوم بیمه های قراردادی قرار می گیرند که به آنها انواع خاص قرارداد می گویند. از مهمترین قراردادهای ساخت و ساز اختصاصی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیمانکارانی که دارای کارگاه تولیدی، صنعتی و فنی هستند:این گونه قراردادها در محل شعبه مربوط به کارگاه متمرکز صادر می شود و حساب نیز از همان شعبه صادر می شود. در صورتی که پیمانکار شخص حقوقی و دارای دفاتر و اسناد قانونی باشد، در صورت اخذ حق بیمه طبق گزارش بازرسی از دفاتر صادرکننده، صدور تسویه قرارداد بلامانع است. همچنین در صورتی که پیمانکار طبق پرونده مطالبات قادر به پرداخت نقدی بدهی نباشد ولی حق بیمه را پرداخت کرده و مانده بدهی را پرداخت کرده باشد، صدور تسویه قرارداد بلامانع است.
- قراردادهای خرید و فروش:در صورتی که موضوع قرارداد صرفاً خرید و فروش یا اجاره انواع ماشین آلات بدون راننده باشد مشمول کسر حق بیمه و صدور فاکتور نمی باشد. بدون وصول حق بیمه بلامانع است.
- قراردادهای گازرسانی: حق بیمه قراردادهای احداث شبکه گازرسانی معادل 7 درصد و حق بیمه قراردادهای نصب و تنظیم کننده معادل 15 درصد خواهد بود.
- قراردادهای خدمات شهری و نگهداری فضای سبز:در این قراردادها 70 درصد کار ناخالص به عنوان کار مکانیکی و 30 درصد به عنوان کار غیرمکانیکی در نظر گرفته می شود. حق بیمه عملیات مکانیکی 7% و حق بیمه کارکرد غیر مکانیکی معادل 15% می باشد.
به خاطر داشته باشید که هر یک از موارد فوق قوانین و شرایط خاص خود را دارد که باید با آگاهی کامل و مشاوره کارشناسان این حوزه، هزینه بیمه را بپردازید.
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
کلیه کارفرمایان و پیمانکاران علاوه بر پرداخت حق بیمه موظف به پرداخت مالیات هستند. همچنین تمامی افرادی که به نوعی فعالیت اقتصادی و خدماتی دارند و از این راه کسب درآمد می کنند، باید مالیات حقوق نیز بپردازند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع مالیات، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات بر حقوق را مطالعه کنید تا در مورد انواع مالیات و با فرآیند محاسبه آن آشنا شوید.
مهلت اعتراض به حق بیمه قراردادهای پیمانکاری
طبق ماده 42 قانون تامین اجتماعی در صورت اعتراض کارفرما به میزان حق بیمه تعیین شده می تواند ظرف 30 روز پس از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتباً به سازمان تامین اجتماعی اعلام کند. از سوی دیگر سازمان نیز موظف است ظرف مدت یک ماه پس از وصول اعتراض، آن را در هیأت اول دعاوی مطرح کند. در صورتی که کارفرما نسبت به حق بیمه تعیین شده اعتراضی نداشته باشد، طبق ماده 50 قانون تامین اجتماعی در مدت معینی مبلغ حق بیمه وصول می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.