بند 59 مقررات مالیات مستقیم✅
بند 59 مقررات مالیات مستقیم
در مقالات گذشته بارها به انواع مالیات و محاسبه مالیات پرداخته ایم، مانند: مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی، مالیات بر گردش حساب، مالیات درگاه بانکی و کارتخوان، مالیات بر اجاره، مالیات سربار، مالیات خرید سکه، مالیات بر عایدی سرمایه، انواع مالیات، فرار مالیاتی، خدمات و مشاوره مالیاتی، مالیات اشخاص حقیقی، معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان، جرائم و فرار مالیاتی و … را توضیح داده ایم.
همانطور که در برخی مقاله ها اشاره کردیم دریافت مبالغی از افراد جامعه توسط دولت مالیات نامیده می شود، مالیات توضیح کامل تری دارد که می توانید مقاله مربوط به مالیات چیست را در سایت مطالعه کنید.
از آنجایی که این مالیات ها از افراد جامعه اخذ می شود و انواع مختلفی دارند، این مالیات ها دارای مقررات و قوانینی هستند که قصد داریم در این مقاله به 53 آیین نامه مالیات های مستقیم بپردازیم.
این آیین نامه دارای بند و ماده است و بهتر است مردم با این مقررات آشنا شوند، شاید برای مردم این سوال پیش آمده باشد که این مقررات مربوط به کدام موضوع مالیاتی است؟
این قوانینی که در این مقاله قصد داریم به شرح آنها بپردازیم مربوط به مالیات املاک و مستغلات می باشد.
نکته مهم دیگری که مردم همیشه باید به آن توجه داشته باشند این است که قوانین و مقررات مالیاتی نیز مانند مباحث مالیاتی بسیار گسترده است، بنابراین مردم باید از چالش ها و مشکلات پیچیده مالیاتی دوری کنند و مشمول جرایم مالیاتی شوند. اگر این کار را نمی کنند، باید در مورد مسائل و مقررات مالیاتی آگاه باشند.
همچنین افراد و شرکت ها می توانند مشاوره و خدمات مالیاتی را از مجموعه ها و شرکت ها دریافت کنند. این امر باعث می شود که فرد علاوه بر عدم مشمول جرایم مالیاتی، راهنمایی های لازم را دریافت کرده و از مشوق های مالیاتی نیز بهره مند شود.
مجموعه استاد حساب آرتین خدمات مالیاتی را از 0 تا 100 به متقاضیان ارائه می دهد و علاوه بر خدمات مالیاتی خدمات دیگری مانند: خدمات حسابداری، خدمات حسابرسی، آموزش حسابداری حرفه ای،اکسل، اعزام حسابدار و … را ارائه می دهد.
بند 59 مقررات مالیاتی مستقیم
این مقررات تنها مربوط به مالیات بر اجاره املاک نیست و این مقررات شامل نکات زیادی می باشد.
همانطور که در مبحث مالیات بر اجاره اشاره کردیم، کل مبلغ اجاره پس از کسر بیست و پنج درصد به عنوان هزینه استهلاک مشمول پرداخت مالیات خواهد بود.
طبق این مقررات باید بیست و پنج درصد از کل مبلغ اجاره برای استهلاک و … کسر شود، یعنی مالک این امکان را دارد که در صورت بروز مشکل در ملک اعم از تعمیرات و . .. برای مالک مشکلی پیش نیاید.
برای این کار شرایطی به شرح زیر وجود دارد:
- مالک موجر بودن.
- برای این کار فقط اشخاص حقوقی می توانند این کار را انجام دهند.
توضیح بند 59 آیین نامه مالیات های مستقیم
ممکن است این آیین نامه به طور کامل قابل درک نباشد و همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، این آیین نامه دارای نکات فراوانی است، برای درک راحت تر این مقاله قصد داریم نکات این آیین نامه را به صورت ساده توضیح دهیم.
تبصره 1: محلي كه مادر و پدر و فرزند و همسر و محل سكونت اشخاص تحت ضمان مالك استيجاري محسوب نمي شود مگر در صورت وجود اسناد و مدارك دال بر پرداخت اجاره بها. چنانچه چند ملک مسکونی محل سکونت مالک و اشخاص مذکور باشد، 1 واحد برای مالک و یک واحد برای اشخاص مذکور مشمول پرداخت مالیات نخواهد بود.
تبصره دو: املاکی که به طور رایگان در اختیار مؤسسات و سازمان ها قرار گرفته است، املاک غیراجاری محسوب می شود، املاکی که از سوی دولت به طور رایگان در اختیار مؤسسات و سازمان های ذیربط قرار گرفته است و مؤسسات و سازمان ها این املاک را به آنها واگذار می کنند. پرسنل، این املاک مشمول تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات نخواهند بود.
تبصره 3: هر واحد ساختمانی ملک محسوب می شود.
تبصره 4: املاکی که مبله اجاره داده می شود، مبلغ و درآمد این لوازم خانگی جزء درآمد ملک محسوب و مشمول مالیات خواهد بود. در صورت ذکر موارد در قرارداد، نیازی به ارسال اظهارنامه برای این ماشین آلات و تجهیزات نخواهد بود.
تبصره پنج: چنانچه ملکی نوسازی شود یا مثلاً ملکی یک طبقه با ساخت و ساز به دو طبقه یا چند طبقه تبدیل شود، این فعالیت های مذکور موجب افزایش درآمد ملک مربوط می شود.
تبصره 6 : مبالغی که طبق قرارداد به عهده صاحب ملک است ولی مستاجر این هزینه ها را پرداخت می کند و مبالغی که توسط مستاجر پرداخت می شود که به عهده صاحب خانه بوده است به آن اضافه می شود. مبلغ کل قیمت منفی .
کلیه هزینه هایی که به عهده مالک می باشد و از طریق مستاجر انجام می شود به نرخ روز محاسبه و در اکثریت درآمد غیرنقدی اجاره در اظهارنامه منظور خواهد شد.
تبصره 7 : در صورتی که مالک مسکن خود را بفروشد و نقل و انتقال بدون اجاره در اسناد باشد در مدت شش ماه که محل سکونت مال انتقال دهنده است اجاره محسوب نمی شود مگر اینکه طبق اسناد و مدارک مشخص شود که اجاره بها. پرداخت شده.
نتیجه :
در این مقاله به یکی دیگر از مقررات و قوانین مالیات های مستقیم پرداختیم و این قوانین را نیز برای کاربران عزیز تشریح کردیم .
کاربران در صورت نیاز می توانند مقالات حسابداری، مالی و مالیاتی ما را در بخش بلاگ ها در سایت دنبال نمایند .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.