انواع مالیات در ایران|معرفی انواع مالیات✅
انواع مالیات
اگر مفهوم مالیات را می شناسید و می خواهید انواع مالیات را بدانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. قبلا مقاله ای در مورد خدمات مالیاتی قرار داده بودیم، پس بهتر است برای اطلاعات بیشتر مقاله خدمات مالیاتی را مطالعه کنید.
برای انجام کلیه امور مالیاتی، حسابداری، حسابرسی،اکسل، آموزش حسابداری، اعزام حسابداران و ده ها خدمات دیگر می توانید با پشتیبانی مجموعه تماس حاصل فرمایید.
دلایل پرداخت مالیات
تقریباً در سراسر جهان و در کشورهای مختلف مالیات اخذ می شود، اما نوع مالیات در کشورها بر اساس قوانین و مقررات آن کشور و دولت مربوطه تعیین می شود و این مالیات ها در هر کشور متفاوت است و هر کشوری بستگی به این دارد. مقررات مالیاتی خود به خود عمل می کند.
اما اگر بخواهیم تعریف مالیات را به اختصار توضیح دهیم :
مبالغی که دولت ها در هر کشوری از مردم و اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می کنند تا کشور را سامان دهند .
مالیات در ایران
در کشور ما نیز مانند سایر کشورها انواع مختلفی از مالیات ها وجود دارد که این مالیات ها به بخش های مختلفی تقسیم و طبقه بندی می شوند که به دو دسته کلی مالیات های مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می شوند که هر کدام از این دو دسته دارای این قسمت ها هستند. که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
مالیات مستقیم
یکی از مالیات های موجود در کشور مالیات مستقیم است که به دو نوع مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی طبقه بندی می شود که در مورد این دو نوع مالیات در دسته مالیات مستقیم توضیح خواهیم داد.
مالیات بر دارایی:
یکی از شاخص ترین انواع مالیات در کشور است و اصل پرداخت این نوع مالیات بر اموال است، این نوع مالیات در سراسر کشور بسیار شناخته شده است.
یکی از مالیات های مالیات بر دارایی، مالیات بر ارث است .
مالیات بر ارث نوعی مالیات است که پس از فوت شخص متوفی مشمول اموال و دارایی های شخص متوفی می شود.
زمانی که دارایی شخص متوفی به وراث آن شخص واگذار می شود، این دارایی ها مشمول مالیات بوده و باید پرداخت شود.
میزان این نوع مالیات برای هر ملک متفاوت است .
مالیات بر ارث :
مالیاتی است که شامل تمام دارایی های شخص متوفی می شود، این مالیات باید قبل از تقسیم ارث بین ورثه به دولت پرداخت شود.
این مالیات باید ظرف یک سال پس از فوت شخص تسویه شود.
مالیات حق تمبر:
این نوع مالیات یکی از مالیات های مستقیم است که بابت ابطال تمبر از افراد اخذ می شود و پس از صدور اسناد از طریق بانک ها و … این مالیات اخذ می شود.
مالیات بر درآمد:
از دسته مالیاتی که شامل شرکت ها می شود که مربوط به سود و زیان شرکت است که به آن مالیات بر عملکرد می گویند.
این نوع مالیات در قسمت مالیات های مستقیم قرار می گیرد و کلیه شرکت ها طبق قوانین سازمان امور مالیاتی کشور باید کلیه هزینه ها، درآمدها و … را در طول یک سال مالیاتی و بر اساس آن سود و زیان را لحاظ کنند. شناخته شدن
پس از انجام مراحل قبل، شرکت باید بیست درصد از سود خالص خود را جهت امور مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور واریز نماید.
پس از طی مراحل مربوطه، شرکت باید اظهارنامه مالیاتی را به اداره مربوطه تحویل دهد و اداره مربوطه به مبلغی که شرکت باید به عنوان مالیات پرداخت کند، اطلاع پیدا می کند .
مالیات بر دارایی:
مبلغ اخذ شده به منظور اجاره ملک شامل این نوع مالیات می باشد که بر اساس ضوابط املاکی که اجاره داده می شود بیست و پنج درصد از کل مبلغ اجاره مشمول مالیات می شود.
همچنین لازم به ذکر است که به غیر از اجاره، نقل و انتقال ملک نیز مشمول مالیات می باشد .
مالیات بر کشاورزی:
از دیگر مالیات های موجود که در دسته مالیات بر درآمد در نظر گرفته می شود، مالیات بر درآمد کشاورزی است. اما در حال حاضر طبق قوانین مالیاتی از امور کشاورزی که شامل (دام و دامپروری، زنبورداری، پرورش ماهی و …) مالیاتی اخذ نخواهد شد.
مالیات بر حقوق:
هر شخصی که برای شخص دیگری (حقیقی و حقوقی) کار می کند و از آن فعالیت درآمد کسب می کند، این مبلغ جزء مالیات است که بخش زیادی از مالیات دریافتی دولت از این بخش است.
کارفرمایانی که از میزان پول پرداختی به کارکنان اطلاع دارند، قبل از واریز وجه، میزان مالیات را از آن پول کسر می کنند و این مبالغ کسر شده باید به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار گیرد.
مالیات اشخاص حقوقی:
طبق مقررات از کلیه درآمد شرکت ها مالیات اخذ می شود و هر فعالیتی که به منظور کسب سود انجام شود شامل مالیات می شود.
مالیات غیر مستقیم
نوع دیگری از مالیات که بسیار حائز اهمیت است، نوع مالیات غیر مستقیم است که شامل: مالیات بر مصرف، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده می باشد.
مالیات حقوق گمرکی:
این نوع مالیات بر مبنای واردات و صادرات است و این مالیات در کشورهای دیگر متفاوت است. این نوع مالیات با توجه به قیمت و مشخصات کالا تعیین می شود.
مالیات بر ارزش افزوده:
- تولیدی: در این نوع مالیات در دسته مالیات بر ارزش افزوده بر فروش کالاها و کالاها منظور می شود. (هم کالاهای مصرفی و هم کالاهای سرمایه ای)
- درآمد: این نوع مالیات فقط شامل سرمایه گذاری خالص می شود.
- مصرف: این نوع مالیات شامل کلیه کالاها و خدمات می شود.
تفاوت مالیات مستقیم و غیر مستقیم
در این مقاله تمامی ابعاد و انواع مالیات ها را برای شما شرح و توضیح داده ایم:
مالیات مستقیم نوعی مالیات است که مستقیماً شامل درآمد و دارایی می شود.
و مالیات غیر مستقیم همانطور که از نامش پیداست به طور غیرمستقیم شامل قیمت ها، کالاها و خدمات می شود
شما می توانید از مقالات دیگر ما در زمینه مالی و حسابداری استفاده کنید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.